Şimdi Ara

Blues ve Jazz sunumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Müzik başlığına da açtım ancak gececi tayfanın %90 ı burada sanırım, en iyisi buradan da yardım almak =)

Önümüzdeki hafta içinde blues ve jazz ın benzerlikleri, kökenleri, farklılıkları vb. konularda ingilizce bir sunum yapacağım, konuyu bu başlıkta açmak en uygunu göründü. Sunum şu şekilde gerçekleşcek, kafamda belirlediğim kadarıyla; önce blues ve jazz hakkında çok kısa bir giriş, devamında blues un ne olduğu, hangi enstrümanlar kullanıldığı, geçirdiği evreler hakkında kısa kısa bilgiler verip tarzın başlangıç, gelişim ve şu anki hali hakkında 1 er dakikalık örnekler dinletmek, aynısını jazz için de yaptıktan sonra kapanışı kısa bir sonuç metniyle sonlandırmak..

Sizden istediğim her iki tür içinde oluşum, gelişim ve şuan ki durumları hakkında kısa kısa bilgiler içeren yazılar ve 1 er dakikalık örneklerin hangi parçalar olması gerektiği hakkında tavsiyeler..

Blues için şunları düşünüyorum; missisipi john hurt - stack'o lee(oluşum), B.B. King-Lucille ya da Thrill Is Gone(gelişim), Jimi Hendrix-Little Wing(şuan ki durum)..

Şimdiden yardımcı olacaklara teşekkürler..

• hocam uzun süreden beri blues dinleyicisi birisi olarak bahsettiğin iki türün birbirinden çok farklı olduğunu düşünüyorum. elbette biri diğerinden daha yiydir veya kötüdür demek değil niyetim ama bence ikisi birbirinden çok farklı konular. neyse ben bu konuyu bu şekilde düşünürken youtube da üstad erkan oğur'un bir videosuna denk gelmiştim. inşallah sanada faydalı olur. link
  • quote:

Orijinalden alıntı: si_minor

hocam uzun süreden beri blues dinleyicisi birisi olarak bahsettiğin iki türün birbirinden çok farklı olduğunu düşünüyorum. elbette biri diğerinden daha yiydir veya kötüdür demek değil niyetim ama bence ikisi birbirinden çok farklı konular. neyse ben bu konuyu bu şekilde düşünürken youtube da üstad erkan oğur'un bir videosuna denk gelmiştim. inşallah sanada faydalı olur. link

Farklı olmasına farklı ama kökenleri aynı kültürden geliyor ve ikisi de afro-amerikanlar tarafından icra ediliyor.. Zaten amaç farkların ne olduğunu ortaya koymak olacak, muhtemelen dinleyicilerimin %90 ı blues ve jazz hakkında fikirleri olmayan kişiler olacaktır..

edit: Ayrıca bu konuyu seçmemdeki amaç blues ve jazz ın arasındaki farklılıkların toplumumuz tarafından pek bilinmemesi. Sunumun sonunda muhtemelen ''Hmm, demek olay buymuş'' gibi yorumlar alırım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Catacomb -- 23 Nisan 2012; 15:42:10 >

• gereksiz bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: ExtremeHatred

gereksiz bence

gereksiz olan nedir? bitirme ödevi gibi bir şey düşün..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Catacomb

quote:

gereksiz bence

tümden gereksiz
  • quote:

quote:

quote:

gereksiz bence

tümden gereksiz

konuyu yukarıda tutmak için polemiğe devam
  • quote:

quote:

quote:

quote:

gereksiz bence

tümden gereksiz

konuyu yukarıda tutmak için polemiğe devam

Yaaa Blues ve Caz müzik kesinlikle kulakları henüz gelişmemiş çocuklar tarafından dinlenmemeli derim ben, tabi zaten dinlenemez de diyebiliriz

• Buyur kardeş geçen sene müzik dersi için yaptığım jazz sunumu. Belki işine yarar.

http://speedy.sh/eXsvT/Jazz-Muzik.ppt
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jimmy Wales

Buyur kardeş geçen sene müzik dersi için yaptığım jazz sunumu. Belki işine yarar.

http://speedy.sh/eXsvT/Jazz-Muzik.ppt

teşekkürler, hemen kontrol ediyorum =)
  • bob seger c'est la vie bi bak derim :)

Little Wing'i de çalmalısın kesinlikle
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hell's Angel's

bob seger c'est la vie bi bak derim :)

blues konuşmaya başlayacaksak eğer besmelemiz robert johnson olmalı bence. jimi reyiz her ne kadar iyi müzisyen olursa olsun bir icracı olmaktan öteye gidememiştir(dikkat ettiyseniz cümle içinde bob seger'in adı bile geçmiyor!). ayrıca;

@Reviewer

kulak dediğiniz şey durduğu yerde gelişmez. bu iki tip müzik ülkemizde nispeten eğitimli ve zengin kesim tarafından dinlenildiği için insanlarda yanlış bir algı oluşmaktadır. sadece ''kültürlü'' insanların bilebileceği, anlaşılması zor, ''elit'' bir müzik kültürü olarak akıllarda yer etmiştir. yalnız unutulmamalıdır ki özellikle blues müzik kendi memleketinde en alt tabakayı işaret eder.

• Beyazlardan mark knopfler bob seger stevie ray vaughan eric clapton zencilerden hendrix bb king buddy guy favorimdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haciragipdayi -- 25 Nisan 2012; 23:48:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: si_minor

quote:

Orijinalden alıntı: Hell's Angel's

bob seger c'est la vie bi bak derim :)

blues konuşmaya başlayacaksak eğer besmelemiz robert johnson olmalı bence. jimi reyiz her ne kadar iyi müzisyen olursa olsun bir icracı olmaktan öteye gidememiştir(dikkat ettiyseniz cümle içinde bob seger'in adı bile geçmiyor!). ayrıca;

@Reviewer

kulak dediğiniz şey durduğu yerde gelişmez. bu iki tip müzik ülkemizde nispeten eğitimli ve zengin kesim tarafından dinlenildiği için insanlarda yanlış bir algı oluşmaktadır. sadece ''kültürlü'' insanların bilebileceği, anlaşılması zor, ''elit'' bir müzik kültürü olarak akıllarda yer etmiştir. yalnız unutulmamalıdır ki özellikle blues müzik kendi memleketinde en alt tabakayı işaret eder.

Amerika ya gitsek aç kalmayız, hepimiz onların yedikleri gibi yiyoruz, giydiklerimiz hemen hemen, rap hiphop desen yine.. Ee niye blues dinleyemeyelim :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.