Şimdi Ara

Brutal ve Scream Vokal Nasıl Yapılır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
6
Favori
27.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar brutal ve scream vokal nasıl yapılır bi fikri olan varmı ?

Bu arada yaşım 15 bişi olmaz dimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arcatera -- 21 Eylül 2009; 19:54:12 >

• Denersen olur.Ama ilk denemede olmaz deniye deniye iyileşirsin.Hem yaşın büyük değilse yapma ses sorunları açar başına kalıcı olarak.Ayrıca çok zorlarsan kan gelicektir boğazından.
  • Yetenek işi... Yıllardır yapıyorum.
  • geğirirken ne yapıyorsan aynısını yapacaksın. sonra akışına bırak. sağlık problemlerini kafana takma, hepsi yalan dolan
  • O sesi çıkarırsında konser süresince hiç sesin kısılmadan çıkarmak marifet onun için çok çalışman lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vikernes

Yetenek işi... Yıllardır yapıyorum.

Kilise yakma,adam bıçaklama.

Var mı bunlarda.

Konuya gelince teknikleri var internette alıştırma filan yapman gerekiyor.
  • Böyle yapılır

Youtube linki :http://www.youtube.com/watch?v=rlecFrRDZII

Facebook linki :http://www.facebook.com/video/video.php?v=133653671490

Edit: youtube linki eklendi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skyfor -- 21 Eylül 2009; 18:55:24 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• Angela en iyilerinden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark Forest

geğirirken ne yapıyorsan aynısını yapacaksın. sonra akışına bırak. sağlık problemlerini kafana takma, hepsi yalan dolan

Geğirirken konuşayımmı öyle bişeymi olcak
  • denemelerini abartma ses tellerine zarar verirsn..
  • hortlatasım geldi. Konuyla ilgili bir bilgi vereyim.

Ben de vokal yapıyorum ve senin yaşındayım , diyaframından nefes almak bu konuda çok önemli , diyafram-gırtlak bağını çözdüğün zaman olayı bitirirsin. Eğer hiçbir bilgin olmadan yapmaya kalkışırsan arkadaşın dediği gibi kan bile gelebilir, hatta ses tellerini kaybedebilirsin. Ses tellerinde kist oluşumu , ameliyatlar vs. Çok tehlikeli de olabilir.O yüzden bir bilenin yanına gidip onun anlatımını dinlemende fayda olacaktır.Ancak yapamıyorsan çok uğraşma sonrasında sağlığın bozulmasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arch Enemy`

Angela en iyilerinden.

korktum bir an zooken çıkacak sandım :D

• Bu işte en iyi Mikael Akerfeldt sonra Mikael Stanne gelir son zamanlarda . Deniyorum ben de oluyor sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: AweSome!

Bu işte en iyi Mikael Akerfeldt sonra Mikael Stanne gelir son zamanlarda . Deniyorum ben de oluyor sanırım

bu arada ben ses tellerim zorlanır diye kokuyorum

• Eneee. Gereksiz insanlar topluluğu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SecoHarry

quote:

Bu işte en iyi Mikael Akerfeldt sonra Mikael Stanne gelir son zamanlarda . Deniyorum ben de oluyor sanırım

Olmaz bi'şey fazla zorlama başlarda röööööööağğğh , wöööağğzaagğğğh gibi sesler çıkar alıştır

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SecoHarry

quote:

Olmaz bi'şey fazla zorlama başlarda röööööööağğğh , wöööağğzaagğğğh gibi sesler çıkar alıştır

merak etme çıkarıyorum Onur

• quote:

Orijinalden alıntı: MyMan

hortlatasım geldi. Konuyla ilgili bir bilgi vereyim.

Ben de vokal yapıyorum ve senin yaşındayım , diyaframından nefes almak bu konuda çok önemli , diyafram-gırtlak bağını çözdüğün zaman olayı bitirirsin. Eğer hiçbir bilgin olmadan yapmaya kalkışırsan arkadaşın dediği gibi kan bile gelebilir, hatta ses tellerini kaybedebilirsin. Ses tellerinde kist oluşumu , ameliyatlar vs. Çok tehlikeli de olabilir.O yüzden bir bilenin yanına gidip onun anlatımını dinlemende fayda olacaktır.Ancak yapamıyorsan çok uğraşma sonrasında sağlığın bozulmasın.

Diyafram olayını falan anlatabilir misin zahmet olmazsa?
  • Çığlık atarak yapmaya çalışırsan belli bir süre sonra kalıcı zarar verebilirsin,gırtlak kanseri bile olabilir.Önce diyaframını nasıl kontrol edeceğini öğrenmen lazım. Melissa Cross-Zen of Screaming filmini bul bir yerden ve izle.Genelde fry scream hakkında konuşmuş ama yararlıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rammstein

quote:

Orijinalden alıntı: MyMan

hortlatasım geldi. Konuyla ilgili bir bilgi vereyim.

Diyafram olayını falan anlatabilir misin zahmet olmazsa?
    Diyafram olayını sana Google'yi göstererek anlatabilirim. Diyaframdan nefes alma teknikleri hakkında bir çok anlatım mevcut. Belki yapabilenler çıkabilir o yüzden yazayım. Bir elinizi alın ve göbek deliği ile göğüs kafesinin arasında kalan boşluğa yerleştirin. Nefes aldığınız zaman bu bölgeleriniz nefesinizle şişiyorsa diyaframdan nefes alıyorsunuz demektir. Nefes alırken sırtınızı dik pozisyona getirirseniz daha rahat olursunuz.Yaşım küçük olduğu için benden çok daha bilgili ve iyi vokaller yapabilen arkadaşlar da bu konuda bilgilerini aktarırlarsa forum yararlanmış olur. Kim bilir , belki aramızdan yeni bir Mikael doğar :)

Ayrıca arkadaşın dediği Melissa Cross-Zen of Screaming filmini izlemiştim , verdiği alıştırmaları lütfen belirli bir gırtlak çalıştırmasından sonra yapınız. Filmin Türkçe alt yazısı maalesef bulunmamaktadır. Bulan olursa , veya bizim için çeviren falan , paylaşırsa çok memnun oluruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyMan -- 24 Kasım 2010; 21:39:25 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.