Şimdi Ara

Bluetooth 4.1 özellikleri detaylanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Bluetooth 4.1 özellikleri detaylanıyor

Son dönemde elektronik cihazlarda yaygın olarak kullanılmaya başlanan Bluetooth 4.0 kablosuz bağlantı teknolojisi, yerini Bluetooth 4.1 standardına bırakmaya hazırlanıyor.

İlk dönemlerinde cihazlar arasında kablosuz veri aktarımı, kablosuz fare klavye bağlantısı veya harici ses sistemlerine bağlantı gibi işlevler gören Bluetooth, özellikler 4.0 standardı ile akıllı saatler, yaşam takip cihazları gibi ürünlerin de önünü açtı.

Bluetooth 4.1 standardı son kullanıcıya yansıyacak büyük değişiklikler getirmiyor. Ancak cihazlara ve altyapılara fayda sağlayacak bazı yenilikler sunuyor. 

Bunlardan ilki birliktelik anlamına gelen bir yenilik. Bu yenilik ile Bluetooth ve LTE yongaları birbiri ile iletişime geçerek veri aktarımlarını koordine etmek ve çakışmaları önlemek gibi görevler ifa etmeye başlayacak. 

İkincisi daha iyi bağlantı üzerine. Bu yenilik sayesinde kısa bir süre için bağlantınız kopsa dahi yeniden kapsama alnına girdiğinizde karşı cihaz size otomatik olarak yeniden bağlanacak. Son yenilik ise aksesuarlara bağlandığınızda daha verimli veri aktarımını hedefliyor. 

En büyük yenilik ise cihazların hem çevre birimi hem de merkez olarak görev yapabilecek olması. Bu sayede örneğin bir akıllı saat akıllı telefonunuza bağlanarak ikinci ekran görevi görebilirken, bir nabız ölçere bağlanarak verileri ekrana verebilecek. Standardın ne zaman kullanıma sunulacağı ise açıklanmadı.

Kaynak:https://www.bluetooth.org/en-us/specification/adopted-specifications

• Piyasadaki %90 cihaz 2.1 / 3.0 destekli. ayrıca yazılım gelmediği için mobil cihazlarda 4.0 aktif değil. Aklıma gelen tüm 4.0 cihazlar %300 / %500 çok pahalı ve şuanda 3,0 ı bile kullanmıyoruz ( kullanamıyoruz ) PİL için iyi haberler vermeleri gerekli. 4.0 yaygınlaşması bile ( aksesuar yok zaten ) 2 yıl bulacaktır.

• Hala bluetooth dan veri gonderen kaldi mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iPhone kullanmayın siz de gönderin hocam
  • Cem yılmazında dediği gibi bunuutut teknoloji

• Hala iphone diyen var..

• quote:

Orijinalden alıntı: Led Zeppelin

iPhone kullanmayın siz de gönderin hocam

G2 kullaniyorum hocam hatirlarsiniz belki. Iphone dan cok android kullandim, en son 6630 kullanirken dosya gonderdim. Cevremdekilerde oyle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam hatırlıyorum, şakasına takıldım zaten imza da hala apple elması durunca böyle birşey yazmak istedim... Bir de ben hala kullanıyorum telefondan bilgisayara veya bilgisayardan telefona küçük boyutlu 5-10 mb civarı dosya gönderirken... Herhalde bi 5 10 yıl daha kullanırım... Wifi-NFC-kablo daha karmaşık geliyor nedense...
  • bluetooth (kulaklık) candır

• Bluetooth, wi-fi, LTE ayrı ayrı bağlantılar, hepsi aynı işi yapıyor. Bütün iletişimi sadece LTE üzerinden yapsa ya cihazlar.

• Bluetooth mu kaldı ya bu devirde. Maşallah herkeste akıllı telefon var. E doğan olarak da internet paketi var herkeste. Millet ya whatsapp gibi yazışma programlarından ya da dropbox-e-posta ile dosya gönderiyor. Yıllar oldu bluetooth ile dosya göndermeyeli...Sadece kablosuz kulaklıklar için işe yarıyor onun harici olmasa da olur.

• Akıllı saatler için biçilmiş kaftan.

• Arkadaş bir değişim var ama pazardaki ürünlerde teknoloji hala çok eski,gerek bluetooth,gerekse usb teknolojileri.

• Durdu derken ilerliyor, çok ilginç.

• Çok fark olmadığı aşikar. 4.0 bile telefonlar dışında yaygınlaşmamışken 4.1 için daha çok zaman var.

• ben yeni note 4 aldım cihazda Bluetooth 4.1 var, şimdi hem gear a bağlanıp hemde arabanın müzik çalarına bağlanıp ikisindende eş zamanlı işlem yapabiliyorum. bence çoklu bağlantı performansı mükkemmel bunuda unutmamak lazım. ayrıca 4.1 in en iyi özelliği çok az şarj tüketiyor olması tüm gün Bluetooth 3G v.s. açıkken telefonumun şarjı yine 1 gün gidiyor.

• bir sorum olacak benim telefon 4.0 4.1 kulaklık alsam bağlanırmı ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.