Şimdi Ara

Bluetooth ıle İnternet Paylasımı Resimli Anlatım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
19.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bluetooth ile Network Kurulum ve Internet Paylaşımı

Server olacak PC de Yapılacak İşlemler :

Ağ bağlantılarıma sağ tıklayarak, açılan menüden özellikler seçilir.

Yerel ağ bağlantısı üzerinde özellikler seçilir.

Gelişmiş sekmesinden " Diğer Ağ kullanıcları, bu bilgisayarın Internet Bağlantısı yoluyla bağlansın " bölümü seçilir.

bu işlemden sonra Yerel Ağ Bağlantısı üzerinde paylaşım simgesi oluşacak.

Mavi-Beyaz Bluetooth simgesi üzerinde Advanced Configuration bölümüne tıklayınız.

Sekmelerden Local Services bölümünü seçin, Network Acces bölümüne çift tıklayın.

Bluetooth özelliklerinden " Allow other devices to acces the Internet/Lan via this computer " seçeneği seçin ve Tamam'a tıklayın. Server olarak kullanılacak PC Bluetooth üzerinden Network ve İnternet Paylaşımı için hazır.

2. Bilgisayarda Yapılacak Ayarlar

My Bluetooth Places bölümünden Entire Bluetooth Neighborhood ' a tıklayın.

Bağlantı yapacağımız bilgisayarı seçerek " Discover Avaible Services " e tıklayın.

Network Access on Test not Connected simgesine çift tıklayın.

Network Bağlantısı grçekleşiyor.

Network bağlatısı için kısayol oluşturabilirsiniz. Hem network hem internete bağlısınız.

Yazı kısmen alıntıdır..

Word dosyasının ıcınden resımler ayıklandıktan sonra teker teker upload edılıp ardından topıc acılmıstır. yazının word dosyası olarak oldugu yerwww.turanli.com.tr dir. Yazılar copy paste değildir. Orjinale sadık kalarak kendi uslubumla yorumlanmıştır. ( zaten fazla bi yazıda yok )

Yazıya ulaşmamda ki emeğinden ötürüde " mbukalemun " da ayrıca teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bluetooth ile İnternet Paylaşımı Resimli Anlatım

Bluetooth ile internet paylaşımı, mobil cihazını bir hotspot'a dönüştürerek diğer cihazlarla internet bağlantısını paylaşmana olanak tanır. Bu özellik, Wi-Fi bağlantısı olmayan durumlarda veya Wi-Fi kapsama alanının sınırlı olduğu yerlerde kullanışlıdır.

İşte Bluetooth ile internet paylaşımı için adım adım bir resimli anlatım:

Adım 1: Bluetooth'u Etkinleştir

İnternet bağlantısını paylaşmak istediğin telefonda Bluetooth'u etkinleştir.

Adım 2: Bağlantı Noktası Oluştur

"Ayarlar"a git ve "Bağlantı Noktası ve Taşıma" seçeneğini bul. "Bağlantı Noktası" veya "Kişisel Erişim Noktası" olarak adlandırılmış olabilir.

Adım 3: Bluetooth Bağlantı Noktasını Etkinleştir

Bağlantı noktası ayarlarında, Bluetooth tethering (Bluetooth ile internet paylaşımı) seçeneğini etkinleştir.

Adım 4: Bağlantı Noktası Adını ve Parolasını Not Et

Bağlantı noktası adı (SSID) ve şifre (parola) görüntülenir. Bunları, internete bağlanmak istediğin diğer cihazda kullanacaksın.

Adım 5: Diğer Cihazda Bluetooth'u Etkinleştir

İnternete bağlanmak istediğin diğer cihazda Bluetooth'u etkinleştir.

Adım 6: Bluetooth Bağlantı Noktasına Bağlan

Bluetooth ayarlarında, interneti paylaşan cihazın Bluetooth bağlantı noktasını bul ve ona bağlan.

Adım 7: İnternete Bağlan

Bağlantı noktası cihazı başarıyla bağlandıktan sonra, diğer cihaz internet bağlantısını kullanabilecektir.

İpuçları:

• Bluetooth ile internet paylaşımı pil tüketimini artırabilir, bu nedenle uzun süreli kullanım için şarj cihazına bağlı kalmak en iyisidir.
    • Bağlantı noktası cihazının internet bağlantısının güçlü olduğundan emin ol.
    • Bluetooth ile internet paylaşımı, aynı anda yalnızca sınırlı sayıda cihazı destekleyebilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Güzel paylaşım..Emeğin için teşekkürler..
  • saol
    umarım bırılerının ısıne yarar.
  • İyiydi teşekkürler.
  • emeğe teşekkür
  • Teşekkürler , daha denemeye zamanım olmadı ama umarım bu yöntem ile ppc ile bilgisayar arasında interneti paylaştırabilirim.
  • hocam eline sağlık
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • çok teşekkürler güzel bir döküman olmuş
  • Eline SağLıK...
  • cep telefonundan pc'ye oradan da ADSL üzerinden nete çıkmak için bir formül var mı?

Sevgiler
  • sagolun arkadaslar,
    evt yanlıs hatırlamıyosam var..
    bı arastırayım..
    quote:

Orjinalden alıntı: Amca

cep telefonundan pc'ye oradan da ADSL üzerinden nete çıkmak için bir formül var mı?

Sevgiler
  • Teşekkürler
  • Beceremedim, burada anlatılanları yaptığımda, ikinci bilgisayarda "Network Access"e çift tıkladığım zaman bir süre bağlanmaya çalışıyor ve sonrasında şöyle bir uyarı çıkıyor:

"The Network Access connection failed: Could not connect to the remote device"
  • baglanmaya calısırken diger bilgisayara gecip bluetooth simfesine tıklıcaksın
    orada 4 haneli bi sifre isteyecek onu yazacaksın sonra oteki pc ye gecip aynı sifreyi gireceksin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: aress3382823

baglanmaya calısırken diger bilgisayara gecip bluetooth simfesine tıklıcaksın
    orada 4 haneli bi sifre isteyecek onu yazacaksın sonra oteki pc ye gecip aynı sifreyi gireceksin.

Bilgisayar zaten eşleştirilmiş durumda, bir de o sırada şifre sormuyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.