Şimdi Ara

BLUETOOTH MENZİLİ 1.5KM YE NASIL ÇIKAR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
4.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Popular Science da yayınlanan makaleye göre 15$ vererek alınan bir anten Bluetooth adaptörünüze şekildeki gibi bağlanarak 1.5km
    menzile ulaşılıyor.
    Eklenecek anten HyperGain RE05U 2.4GHz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanak -- 8 Kasım 2004, 19:38:02 >

• e ozaman sağlam bir anten ile menzilin daha da artması muhtemel,e bu benim 2,5 km ötedeki okulun 2 mbit netinden yararlanma olasılıgımı arttırıyor e buda benim gazımı arttırıyor,nasıl
  • sana link de vereyim. cavirmek icin vaktim yok. ama isterseniz ceviririm.

http://www.popsci.com/popsci/how2/article/0,20967,714017,00.html
  • tamam bakıyorum linke ama aklıma gelen ilk soru data transferi hızı ne olur sn de onu düşündüm bir an...
  • hız dusuk ama bluetooth 2.0 ile artacak (3-10 kat civarı)

tabi wi-fi gibi olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanak -- 8 Kasım 2004, 19:51:01 >
  • way be ii olur aslında
    ama biraz da karısıklık olurr..
    mesela bi arkın abişii yollican 100 lerce belki 1000 lerce kişii cıkıcak karsına ..
    bu nasıl olur ki ?
  • denemek lazım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: onurt

way be ii olur aslında
    mesela bi arkın abişii yollican 100 lerce belki 1000 lerce kişii cıkıcak karsına ..
    bu nasıl olur ki ?

diğerlerinde de bu antenden bulunmadığı sürece onlar karşına çıkmaz. sadece bu mesafeyi destekleyen aygıtları görürsün
  • evet gorurusun ama iletişim kuramazsın . bu kendi pc ilen cihazını daha uzaktna gormak icin yapılabilir.
  • benim bt 10 metre buna bişeyler yapmak lazım hakkaten anten manten. bu iş görücekmi acaba cidden
  • bence rf güçlendirici denenebilir sonuçta radyo sinyali değilmi..
  • anten guclendirme operasyonu dpgru ama cihazın da guc basması lazım antene
  • hah işte bu noktada bt nin antene sinyali sürdüğü noktadan bir müdahale ile güçlendiriciye ordan antene verilebilir,tabi ne kadar güvenli olur orasıda tartışılır...
  • semada var bişiler . sadece anten degisiyor gozukuyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tanak

evet gorurusun ama iletişim kuramazsın . bu kendi pc ilen cihazını daha uzaktna gormak icin yapılabilir.

bence hiç göremezsin çünkü mesela telefonların 10 metrelik sinyalini sen o kadar uzaktan bulamazsın ve dosya gönderemezsin.
  • o halde iki taraflı guclendirme yapmak şart.
  • evet. hem senin hemde karşı tarafın menzilinin bu uzaklığı desteklemesi gerekiyor.
  • ama cep telefonları herhalde iyi bir uzaklığı destekliyordur diye dusunuyorum. cUNKU Pİyasada su an 200m lik adaptör de satılıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: umutcan15

quote:

Orjinalden alıntı: onurt

way be ii olur aslında
    bu nasıl olur ki ?

diğerlerinde de bu antenden bulunmadığı sürece onlar karşına çıkmaz. sadece bu mesafeyi destekleyen aygıtları görürsün

acıklama için saol arkasım ...
  • bence denenebilir. ben robotlarla ilgileniyorum. su an rf çiplerle hallediyorum işimi ama belki bu mesafelere cıkarsa blueetooth da ilgimi cekebilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.