Şimdi Ara

bluetooth veya rf, yaklaşma sensörü ve asselerometre kullanılacak bir proje yardımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • elimde iki adet telden bilgisayara veri aktarımı yapmama yarayan bluetooth var
    bu iki bluetoothu kullanıp binamın önünde bulunan motoruma bir alarm sistemi kurmak istiyorum..
    bu bluetoothlardan birini alıcı olarak evimde kullanmak istiyorum
    dierini ise verici olarak motordaki sensörlerin verilerini evdeki bluetootha aktarsın istiyorum.

1) motoru kıpırdattıklarında(darbede deil) bu asselerometre kullanıp motoru çalıştırmadan kaldırarak kamyona filan yüklemek istediklerinde en ufak bi hareketi algılasın ve motordaki bluetooth vasıtasıyla evdeki bluetootha bilgiyi göndersin ve evdeki bluetoothta alarm çalsın?

2) motoru kıpırdatmadan olduğu yerde parçalamak istediklerinde motorun herhangi gizli bir yerinde duran yaklaşma sensörü ile belirli bir yakınlık limiti içinde belirli bir süre kalan herhangi bir cisim olduğunda tekrar aynı şekilde motordaki bluetoothu kullanıp evdeki bluetootha veriyi aktarsın ve evdeki bluetoothta bi şekilde bağlı olan alarm yine çalsın?

bluetooth yerine elimde rf vericilerde var bunlarıda kullanabilirim.

böyle bir proje mümkünmüdür?
    aynı projeyi bitirme tezi olarakta kullanmak istiyorum, yardımlarınızı esirgemeyin

• yardımcı olabilicek kimse yokmu?
  • Bluetooth ev ile aracın arasındaki mesafeyi katedemez, bu birinci sorun.
    Elinde sanırım USB ile bilgisayara takılan Bluetooth'lar var, bunları bir elektronik devrede kullanmak ölümden beterdir. Bunun yerine seri iletişim ile ana kontrolcünle haberleşen ve protokol işlerini kendi üzerinde halleden, BlueSmirf adında modüller var. Adedi 40$ civarı.
    Yine çifti 20$ civarında RF modüller var 1km menzilli. İlla Bluetooth protokolünü kullanmana gerek yok.

Bunları halledersen mümkün. Akselerometre denilen alet "ivme" ölçer. Çarpma, titreşim ve vurma gibi şeyleri "hissedebilirsin", bu kullandığın sensörün sample rate'ine bağlı olmakla birlikte, yazacağın yazılımın alacağı kararlar sonucu vereceği tepkilerle de direkt ilintilidir.

Niye parçalıyorlar motorunu bu arada?

Kolay gelsin.
  • hırsızlık metodları artık okdr geliştiki motoru çalmakla uğraşmayıp iki dakka içinde motoru olduğu yerde parçalayıp işlerine yarıyacak malzemeleri çalabiliyorlar..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.