Şimdi Ara

Bluray filmi tek parça haline getirme?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
3
Favori
8.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar elimde 40 gb lık bluray film var ama bu parça parça dosya ve klasörlerden oluşuyor. bunun formatını değiştirmeden tek parça haline nasıl getirebilirim? içindeki gereksiz dosya, ses ve altyazıları da çıkarıp tek parça yapmak istiyorum. tsMuxeR programla denedim yapamadım. cevaplarınızı bekliyorum.

• bu konuda kimsenin bilgisi yokmu arkadaşlar,bende merak ediyorum.saygılar.
  • kolay gelsin herkese arkadaşlar mkv merge gui adında bir proğram var bu proğramı kullanarak tek dosya haline getirebilirsiniz. bluray filmin içindeki stream klasörü altındakiydi galiba tam hatırlamıyorum en büyük dosyayı add deyip ekliyoruz alt kısımda video dosyası ses dosyaları ve alt yazı dosyaları gözükür yanları çentikli. Bu çentikleri istediğin ses ve altyazı dosyalarını işaretler ve diğerlerini kaldırırsan mkv ye dönüştüre bilirsin. Ben öle yapıyorum. Ama orjinal bloe-ray diski riplemek istiyorsan ripboot264 var ben onu kullanıyorum. Süper birşey ama filmi riplemek 1 günü alıyor. Eklenecek dosya uzantısı .m2ts

bu sitelere bir bakın isterseniz.

http://forum.videohelp.com/topic358185.html

http://forum.videohelp.com/topic372380.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkman01 -- 25 Aralık 2009; 16:52:45 >

• Bu olayı çözmüştüm arkadaşlar. Konu geride kalınca cevap yazmayı unuttum. öncelikle şunu söyleyeim. elimdeki gerçek bluray da en büyük dosya olayı yok. hepsi küçük video parçaları halinde .m2ts uzantısında oluşuyor. ve bu videoların hangi sırayla oynatılacağını gösteren bir playlist (.mpls uzantılı) var. bendekinde 190 küsür playlist vardı. bunları tek tek sürükleyip mpclasicde denedim. (tabiki en baştan başladım üçünüsünde doğrusunu buldum) filmin uzunluğuna bakarak en uygun 00002 isimli playlist dosyasıydı. (tahminim diğer filmlerde de öyle) siz de bu playlisti (.mpls uzantılı dosya) sürükleyip tsMuxeR programın içine atın. attığınız zaman zaten birleştirilecek küçük video dosyaların hepsi alt alta eklenmiş şekilde duruyor. tek yapmanız gereken start diyip başlatacaksınız. (birleştirmeden önce gereksiz dilleri de kaldırabilirsiniz.)

NOT: Gereksiz diller ve videolardan arınınca 40 GB lık film 20 GB a indi.

• quote:

Orijinalden alıntı: scientist8

Bu olayı çözmüştüm arkadaşlar. Konu geride kalınca cevap yazmayı unuttum. öncelikle şunu söyleyeim. elimdeki gerçek bluray da en büyük dosya olayı yok. hepsi küçük video parçaları halinde .m2ts uzantısında oluşuyor. ve bu videoların hangi sırayla oynatılacağını gösteren bir playlist (.mpls uzantılı) var. bendekinde 190 küsür playlist vardı. bunları tek tek sürükleyip mpclasicde denedim. (tabiki en baştan başladım üçünüsünde doğrusunu buldum) filmin uzunluğuna bakarak en uygun 00002 isimli playlist dosyasıydı. (tahminim diğer filmlerde de öyle) siz de bu playlisti (.mpls uzantılı dosya) sürükleyip tsMuxeR programın içine atın. attığınız zaman zaten birleştirilecek küçük video dosyaların hepsi alt alta eklenmiş şekilde duruyor. tek yapmanız gereken start diyip başlatacaksınız. (birleştirmeden önce gereksiz dilleri de kaldırabilirsiniz.)

NOT: Gereksiz diller ve videolardan arınınca 40 GB lık film 20 GB a indi.

@Sayın scientist8, Aynı sorun bendede var örneğin elimde tam sayısını şimdi hatırlayamadığım 13 yada 15 adet olabilir M2ts video dosyası var en büyüğü 4.5GB, 3,2,1GB şeklinde bir sürü parça dosyalar var. Adı geçen BluRay GLADIATOR 45GB'lık benim aslında amacım TR altyazıları olmadığı için bunlara altyazı ekliyorum (tsMuxerGUI) ile daha önce yaptıklarım Filmlerde en büyük tek parça m2ts ile çok basit bir şekilde oluyordu fakat bu bahsettiğim filmde çok dosya var sizin anlattığınız tarzı tam olarak anlayamadım. Bilmem ben derdimi anlatabildimmi şimdi ben bu parçaları tek haline getirmem lazım ki TR Altyazıyıda ekleyip start yapayım. Saygılar.

• Yukarıda ayrıntılı şekilde anlatmıştım biraz karışık olmuş sanırım. Şimdi film klasörünün içinde PLAYLIST klasörüne ulaşmamız gerekiyor. bu klasör bendeki filmde BDMV klasörünün içinde yer alıyor. Yani FILM/BDMV/PLAYLIST bu playlist klasörün içinde de .mpls uzantılı dosyalar var. 00000, 00001, 00002 diye gidiyor. işte bu 00002 yi sürükleyip tsMuxerGUI programının içine at. artık neyi ekleyip çıkaracağın sana kalmış.
  • @scientist8 tsMuxwer 'e, Playlist'teki en büyük mpls dosyasını attım 20'ye yakın m2ts dosyası çıkarmış fakat işlem yapmadı error verdi. Acaba yanlış mpls dosyası atmış olabilirmiyim zira çok var bu dosyalardan boyutlar hep KB cinsinden hangisini atmalıyım?
  • Hallettim en sonunda oldu tek parça halinde EXTENDED versiyonu seçip m2ts dosyası halinde çıktı TR Altyazıda cillop gibi oturdu MPC ile baktığımda şimdi sıra altyazılı olarak birleştirmeye kaldı. Sizin söylediğiniz haricinde yalnız Playlist klasöründeki hangi mpls dosyasını çekmem için HDBRStream.Extractor Programını kullandım mpls'leri belirledikten sonra tsMuxerGUI ile hallettim. Saygılar.
  • TSMUXER ile hallettim bende sağol hocam.Transformers ayın karanlık yüzü 45 gb türkçe şu an da harika valla tsmuxer.teşekkürler
  • Arkadaşlar mkv ile 2mts arasında kalite farkı göremedim, ayrıca 40gblık filmlerde bile altta ve üstte siyah kuşak bulunuyor. Oysa ben tam ekran olsun diye tercih ediyordum.
  • Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlara verecekleri bilgi için teşekkür ederim
  • @Sayın bollu, m2ts ile mkv arasında pek fark olmadığını söylerken nasıl bir inceleme yaptınız ki bu kanıya vardınız! Her iki dosyayı arka arkaya yada her iki dosyayı ayrı ayrı 50-55" lik led tv'de vede bol karanlık sahneler tercih ederek bir test yaptınızmı? Bunları yaparsanız m2ts'deki bitrate farkını ancak anlarsınız. Diğer sualinize gelince, filmlerin üstten ve alttan kesik olması yada olmaması o filmin mkv yada m2ts olması ile alakalı değildir. BluRay yada DVD filmlerin orjinal kutularının arkasındada yazar (2.35:1 diye) veya rip grubunun info bilgilerindede yazar; Kısaca ismi ASPECT RATIO oranlarıdır.

1.78:1 --> 624 * 352 Tam ekrana çok yakın
    1:80:1 --> 624 * 352 " " yakın
    1:85:1 --> 624 * 336
    2:00:1 --> 624 *304 Siyah bant görülür.
    2.35:1 --> 624 * 272 " " "
    1:77:1 --> 512 * 288 TAM EKRAN
  • Orijinal bluraylerde de bu kuşaklar olabiliyor öyleyse?
  • Biri bu konuda tam bilgi versin,şu anda The Avengers (2012) Blu-ray Disc + Bonus Disc -BLUEBIRD 61 GB iniyor ilk defa bozulmamış bluray film indiriyorum acemiyim bu konuda ben şimdi bi mkv dosyası gibi olmasını istiyorum altyazıyıda yanına koyup tak diye açmak istiyorum bide bu film için sistmein iyi olması gerekirmi,gerçi 1080P yide rahat oynatıyorda PC yardımcı olanlardan şimdiden teşekkürler...
  • arkadaşlar , makemkv adlı programla yapabilirsiniz.. bluray folderdan bdmv içerisindeki index.bdmv dosyasını seçiyorsunuz , gerekli olmayan altyazıları , sesleri iptal ediyorsunuz , sadece ana filmin kutucuğunu işaretliyorsunuz (en büyük olan zaten) ortaya tek bir mkv dosyası çıkıyor , toplamda 4-5 dakika sürüyor o kadar , çünkü sıkıştırma falan yok işin içinde.. programda bedava bu arada..
  • quote:

Orijinalden alıntı: HackAv

Biri bu konuda tam bilgi versin,şu anda The Avengers (2012) Blu-ray Disc + Bonus Disc -BLUEBIRD 61 GB iniyor ilk defa bozulmamış bluray film indiriyorum acemiyim bu konuda ben şimdi bi mkv dosyası gibi olmasını istiyorum altyazıyıda yanına koyup tak diye açmak istiyorum bide bu film için sistmein iyi olması gerekirmi,gerçi 1080P yide rahat oynatıyorda PC yardımcı olanlardan şimdiden teşekkürler...

@HackAv Filminizi indirin ve bence hiç demux yapmayın zira BluRay kolay kolay her zaman inmez bozmaya gerek yok BD dosyasında BDMV içinde en büyük boyutlu m2ts dosyasını PC'de rahatlıkla TR altyazısıyla birlikte oynatabilirsiniz ayrıca Medya Playerlerdede dosya isimleri aynı olmak kaydıyla oynatabilirsiniz. Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akkaynak

quote:

Orijinalden alıntı: HackAv

Biri bu konuda tam bilgi versin,şu anda The Avengers (2012) Blu-ray Disc + Bonus Disc -BLUEBIRD 61 GB iniyor ilk defa bozulmamış bluray film indiriyorum acemiyim bu konuda ben şimdi bi mkv dosyası gibi olmasını istiyorum altyazıyıda yanına koyup tak diye açmak istiyorum bide bu film için sistmein iyi olması gerekirmi,gerçi 1080P yide rahat oynatıyorda PC yardımcı olanlardan şimdiden teşekkürler...

@HackAv Filminizi indirin ve bence hiç demux yapmayın zira BluRay kolay kolay her zaman inmez bozmaya gerek yok BD dosyasında BDMV içinde en büyük boyutlu m2ts dosyasını PC'de rahatlıkla TR altyazısıyla birlikte oynatabilirsiniz ayrıca Medya Playerlerdede dosya isimleri aynı olmak kaydıyla oynatabilirsiniz. Saygılar.

Saol abicim dediğin gibi yapıcam umarım bi sorun çıkmaz,çıkarsa PM atarım sana....@resai bilgilendirme için tşk...

• Hiç uğraşmayın. MKVToolnix programını deneyin. İnternetten araştırıp nasıl kullanıldığını görün. İnanılmaz hızlı, kolay ve süper program
  • Merhaba arkadaşlar,
    Yıllar sonra CRT tv den 4K ye geçiş yaptıktan sonra, Gönül istediki 3-mbit internete rağmen bir Blu-ray film indireyim izleyeyim.
    Film 28,4-GB ve 32,8-GB toplamda 61,20-GB lık 2 part halinde bir film. Bu Filmi m2ts formatınıda bozmadan, ENG.altyazı.Ses -TR altyazı,Ses bırakmak içerisinde bulunan diğer tüm ses ve altyazılarını bozmadan çıkarmak istiyorum.
    tsMuxerGUI programı ile 'add' 1.bölümü ekliyorum, add ve ya join ile 2.bölümü ekleyip birleştirme yapıyorum.
    daha sonra aynı program ile TR Ses ve Altyazı yı ekliyorum.
    çıkan videoda 1.bölümde ses ve altyazıda sıkıntı olmuyor ama 2 bölüm ne ses ne de altyazı uymuyor.
    Nerede yanlış yapıyorum.
    2 Partı birleştirdikten sonra tr ses ve altyazıyı eklemeden de sanki orjinal eng ses te uymuyor gibi geldi bana.
    Birleştirmeden sonra 2 part arasında 7-8 saniyelik bir siyah ekren görünüyor. sorun bu olabilir mi?
    Yardımlarınızı rica ediyorum.

Saygılar.

• İki ayrı BD' denmi yada iki m2ts dosyasındanmı bahsediyorsunuz veya bir BD var elinizde BDMV>STREAM>M2TS Dosyaları içindeki en yüksek boyutlu iki parçadanmı bahsediyorsunuz? Burayı tam açıklığa kavuşturalım eğer son yazdığım şekilde iki büyük parçalı yani parça parça m2ts dosyalı ise TR altyazı ve ses eklemek için ilk önce bu iki parçalı m2ts yi tek parça haline getirmeniz gerekir. Onuda HDBRStream Programına STREAM klasörünü komple atarak ve orada extract edilen EN UZUN SÜRELİ olan mpls uzantılı dosyayı TSMuxer programına atın sonra m2tsmux seçilip start yapın ve yeni bir m2ts dosyası çıkaracak bu dosyanın süresi orijinal film ile aynı ise doğru yoldasınız. Bundan sonrası iyi bir araştırma gerektiriyor zira bu aşamada tsmuxer ile bu m2ts dosyasına TR ses ve altyazıyı ekleyip çıkan dosyayıda normal parçalı olmayan Bluraylara TR altyazı eklediğimiz gibi işlem yapıyorsuz daha sonra menüleride bozmamak adına orjinal BDMV deki m2ts ile change yapıyoruz. Hepsi bu ama ben yıllar önce çok uğraşmıştım son aşamada takıldım çıkan BD dosyayı PC de menüler çalıştı fakat filmi oynatmamıştı oysa süreleri tam tutmuştu boyutlarıda aşağı yukarı aynı idi fakat bendeki dosya 27 parçalı idi change yaparken m2ts nin ismi önemli orjinali ile bu aşamada biraz kafa yormak lazım. Kolay gelsin.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.