Şimdi Ara

Bluray tavsiyesi (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
0
Favori
13.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bugün kargom geldi. Kargo ambalajına biraz daha itina gösterilebilinirmiş. Gerçi üründe herhangi bir sıkıntı görmedim. Ama işlerimin yoğunluğu nedeniyle kargoyu açıp biraktım. İşlerim hafifleyince hemen denemelerime başlayacağım. Almak isteyen arkadaşlaras siteyi tavsiye ederim

Sağlıcakla kalın
  • @ring Kardeşim,

Yazdığın adresteki Denkel firması sağ olsun bize ilk bilgileri veren @hozi Kardeşimizin belirttiği Merter'de şubesi olan firma zaten. Değişik yerlerde şubeleri varmış. Ben de banka ödemesi için firmalarını ve biraz da kendilerini sorup soruştururken isimlerini sorduğumda Denkel ismine ulaşmıştım. Kısa bir internet araştırması ile dediğin adresi gördüm. Ben ürünü alırken bu sitede fiat görememiştim, şimdi yazmışlar. Dediğin gibi, ana merkez yani asıl firma bu Denkel. Umarım böyle kalırlar, düzgün çalışırlar. Bu arada, benim kargo ambalajında bir sorun yoktu.

Aslında benim de bir sorum olacaktı üstad kardeşlerimize. Sandisk marka 16 GB usb flash bellekteki 7 GB boyutlu .mkv filmi cihaz görüyor ama açamıyor, işi çözemedim henüz. Acaba yazılımı daha güncellememiştim ondan mıdır ? Memory stick mecburen film sığsın diye NTFS formatlı acaba bu mu sıkıntı çıkarıyor ? Benim gibi, bilmem kaç yaşından sonra bu işlere girmeye başlayınca olay böyle oluyor işte. Sorar sorar durursun.

Sağlıcakla.....

• ya ben bunu anlamıyorum. Denkel 349'a satıyor; HB ve Philips bayileri 500den kapı açıp 699'a kadar fiyat çekiyorlar. bu nasıl bir marj? bugün en az satan laptop markalarına bile gidin bakın %15'den fazla fiyat farkı görmezseniz (İ.B hariç tabii). Denkel bu fiyata Philips garantili veriyorsa; diğer satıcılar ürün başına %80 ekstra marj mı koyuyorlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: vefakar

.....
    Aslında benim de bir sorum olacaktı üstad kardeşlerimize. Sandisk marka 16 GB usb flash bellekteki 7 GB boyutlu .mkv filmi cihaz görüyor ama açamıyor, işi çözemedim henüz. Acaba yazılımı daha güncellememiştim ondan mıdır ? Memory stick mecburen film sığsın diye NTFS formatlı acaba bu mu sıkıntı çıkarıyor ? Benim gibi, bilmem kaç yaşından sonra bu işlere girmeye başlayınca olay böyle oluyor işte. Sorar sorar durursun.

Sağlıcakla.....

merhaba,

Cihaz neyazık ki bazı mkv dosyaları okuyamıyor. Dosyanın boyutu ile ilgili değil bu, daha çok mkv dosyasının profili ile ilgili. Size diğer formda bir arkadaşın gözlemini yazıyorum : @leventch " Çoğu dosyayı sorunsuz okudu, fakat hepsini değil... Codec incelemesi yaptığımda video format profili High@L5.1 olan mkv'ların sorun yarattığını gördüm. High@L4.1 profiline sahip tüm mkv dosyalarını tanıdı, fakat tanıyamadığı 2-3 filmin video format profili High@L5.1 şeklinde "

Sağlıcakla kalın

• aleti halen almak isteyenler varsa Kozyatağı carrefour'daki Siemens/Philips mağazası da Denkel'e ait ve uygun fiyatla bdp 8000 satıyorlar. Denkel'in websitesinden de alabilirsiniz, veya gidip burdan elden teslim alabilirsiniz. şu anki fiyatları 400'ün altında, bilginize. ben internet fiyatına 10 taksitle aldım.
  • @ring Kardeşim cevabın için çok teşekkür ederim. Alıntıda yazılan nedenden ötürü olabilir. Ben nereden nasıl profile bakılır filan pek bilemiyorum. Kuvvetle muhtemel olay bundan oluyordur. Elbette insan daha çok profili destekleseydi istiyor ama anladığım kadarıyla şimdilik f/p ürünü diye teselli olabiliriz

@507rr arkadaşımıza da hayırlı olsun diyorum. Uygun fiyata temin etmiş. Güzel günlerde kullanması dileğiyle.

Sağlıcakla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: vefakar

@ring Kardeşim cevabın için çok teşekkür ederim. Alıntıda yazılan nedenden ötürü olabilir. Ben nereden nasıl profile bakılır filan pek bilemiyorum. Kuvvetle muhtemel olay bundan oluyordur. Elbette insan daha çok profili destekleseydi istiyor ama anladığım kadarıyla şimdilik f/p ürünü diye teselli olabiliriz

Sağlıcakla...

merhaba,

Büyük ihtimal ondandır. Ancak cok gelişmiş ve daha pahalı medya playerlar haricinde diğer medya playerlar da her dosyayı okuyamıyor.Bne de Western medya palyer 2. nesil var. Onun okuyamadığı bazı dosyaları Philips okuyor. Ama Philips in okuyamadığı bazı dosyaları da Western okuyor. Ben zaten Bluray player olarak kullanmak için almıştım, ama medya player olarak Western den daha çok kullanır oldum ve memnunum.

Eğer isterseniz dosya özelliklerini kontrol etmek için Mediğ Info programını kullanabilirsiniz. Size indirme linkini yazıyorum. İlgilenirim derseniz kullanması çok kolaydır.

http://mediainfo.sourceforge.net/tr/Download/Windows

Eğer 32 bit windows kullanıyorsanız bu linkteki 32 bölümünden (GUI v0.7.45 (without installer)) olanı inidirp kurun. Turkce dil desteği vardır. Hemen kurduktan sonra dil seceneği olark Turkce secebilirsiniz.
    Kullanımı konusunda yardımcı olabilirim

Sağlıcakla kalın

• Selamlar @ring,

Dediğin linkten vista-64 kullandığım için "GUI v0.7.45 (without installer)" olan bölümü indirip kurdum. Bendeki filme bu programla baktım, film sanki High@L4.1 profiline sahip görünüyor. Eğer öyleyse yeni bir durum mu oluşuyor, ki bu da bazı High@L4.1 filmlerin de oynatılamayabileceği mi ? @leventch arkadaşımız için de belki yeni bir bilgi olacak bu. Son tahlilde ben de bu filmi 17" dizüstünü bağlantılarından üşenmeyip söker, götürür tv ile hdmi bağlantısını yapar öyle seyrederim artık.

Aslında benim dizüstü de full hd sony vaio olduğu için görüntülemesi gayet iyidir ama büyük ekranda full hd tv marifetiyle seyretmek daha iyi gider diye düşünüyorum.

Yardımların için, ilgin için, zaman ayırdığın için içten teşekkürler ediyorum. Aklıma takılan bir soru olursa yine sizlere danışmak en iyi çözüm benim için.

Sağlıcakla...

• merhaba arkadaşlar bluray in yazılım versiyonunu Version: 1.53 --- Version: 1.56 ya yükseltemiyorum ağ üzerinden yeni yazılım bulamıyor sitesinden indiriyorum usb üzerinden yapıyorum bu seferde yazılım yanlış uyarısı veriyor vesiyonunu 1.56 yükselten varsa veya denemeyen arkadaşlar deneyip konu hakkında bilgi verirse sevinirim taşekkürler
  • @galili Merhaba,

Sitesinden indirdiğiniz sıkıştırılmış haldeki dosyayı açıp içindeki klasörü usb hafızanın içine kaydedin. Dikkat edeceğiniz 1. nokta klasör olarak (dosya değil) kaydedin, 2. nokta olarak usb hafızanın kök dizinine kaydedin herhangi bir klasörün alt klasörü olarak değil. Ben de ilk denememde klasörü açıp içindeki dosyayı kaydetmiştim ama olmamıştı. Tekrar sitesindeki yönergeyi okuyunca klasör (folder) olarak kaydedin mealindeki uyarıyı okuyup o şekilde denedim ve 1.56 versiyon rahatça kuruldu. Ben de henüz bir kaç gün önce fırsat bulup yazılımı update yapabildim. Bu yazdığım şekilde sorunsuzca kuruldu. Cihaz ile bilgisayarda kullandığım internetin (Turkcell-vınn) bağlantısını hala kurmayı beceremediğimden ben usb hafıza yöntemini seçtim.

Kolay gelsin, sağlıcakla...
  • Merhaba arkadaşlar ben biraz teknoloji özürlüyüm o yüzden yanlış bişeyler yazarsam kusura bakmayın.
    bir let tv alıyorum bu hafta kısmet olursa,birde blu ray oynatıcı almamı söyledi arkadaşlar ben sizden şunu rica ediyorum hem blu ray hemde ev sinema sistemi bi arada olan bi cihaz varmı varsa artıları eksileri nelerdir ayrı ayrımı almak lazım yoksa tek cihaz işimi görürüm 400/500 tl arası bişey arıyorum . tavsiyelerinizi bekliyorum lütfen. Teşekkür ederim
  • bende akşam son sürüm neymiş bakayım. ben kablo ile internete bağlamıştım. Yazılım güncelleme yaptırayım bakalım ne diyecek.
  • Dün akşam cihazın karşısındayken daha önce açılmayan .mkv High@L4.1 profilli Avatar filmini bir kez daha denemeyi düşündüm. Belki son versiyon 1.56 yüklenince işe yarar diye.

Buradan buyurun, film aynen açıldı. Gayet de güzel takılmadan pırıl pırıl oynattı.

Bu durumda @ring arkadaşımıza cevabi mesajımda yazdığım :

" film High@L4.1 profiline sahip görünüyor. Eğer öyleyse yeni bir durum mu oluşuyor, ki bu da bazı High@L4.1 profilli .mkv filmlerin de oynatılamayabileceği mi ? @leventch arkadaşımız için de belki yeni bir bilgi olacak bu. " sorusunun cevabı son güncellemeyi yükledikten sonra High@L4.1 profil .mkv filmlerde problem yok şeklinde olacak sanıyorum.

Sağlıcakla kalın...
  • vefakar- verdiğin bilgi için teşekkürler birçok şekilde denemiştim olmamıştı formatladığım 320 gb harici diskle denemiştim belkide ondandır
  • bu iyi bir haber, cihazın gelişime açık yazılım alt yapısı olduğunu ve kullanıcı dostu yanını gösteriyor

ben dün akşam cihazın net üzerinden ayarlardan yazılım güncellmesini yaptıramadım. 1.53 versiyon var bende de.
    Bu akşam bilgisayardan usb belleğe atıp oradan sizin yöntemle cihaza yüklemeyi deneyeceğim.

Bu arada dün ilk defa girdiğim nettv özelliğinde bulunan dailymotion sitesi çok güzel çalışıyor. Hoşuma gitti. Ben netden video izleme meraklısı değilimdir çok eski tip plazmama bu özelliği kazandırdığı için playerı daha çok sevmeye başladım.
  • evet ben de flash belleğe sitesinden 1.56 yazılımı yükleyip oradan cihazda yeni yazılım yükleme usb den seçeneği ile hızlıca yüklemeyi yaptım.
  • @aticus Merhaba,

İşe yarar bir şeyler söyleyebildiğim için gayet mutlu oldum doğrusu. Benim gibi bu işlerden pek anlamayan biri bile "durmuş saat günde 2 kere doğru vakti gösterir" misali bazen işe yarayabiliyor demek ki

Umarım @galili arkadaşımız da güncellemesini yapmıştır ve keyifle filmlerini seyrediyordur

Sağlıcakla.....
  • vefekar- teşekkürler sorun hartdiskden kaynaklanıyormuş 500gb başka disk taktım ve güncellemeyi yaptım yalnız güncellemenin bir faydasını göremedim daha önce açamadığım filmleri gene açmıyor güncellemenin ne gibi değişikler getirdiğini bilen varmı iyi günler
  • quote:

Orijinalden alıntı: galili

vefekar- teşekkürler sorun hartdiskden kaynaklanıyormuş 500gb başka disk taktım ve güncellemeyi yaptım yalnız güncellemenin bir faydasını göremedim daha önce açamadığım filmleri gene açmıyor güncellemenin ne gibi değişikler getirdiğini bilen varmı iyi günler

merhaba,

Güncelleştirme açıklamaları sitesinde şu şekilde :

System Software Version: 1.56
    Fixes the following issues:
    o Volume setting for multi-channel analog audio output does not work (via Setup > Speaker Setup menu).
    o Audio distortion issue found on the certain audio CD’s when played back with Neo6 mode.
    o Not able to format 8GB SD cards for the Video-on-Demand feature.
    o Stuttering video on certain AVCHD discs.
    o Playback of Avatar 3D in 2D mode.

Codeclerle ilgili bir iyleştirme yok gözüküyor. Aslında bu cihazlar Blu-ray ve DVD oynatmak için yapılmışlar, bu nedenle de bir medya player kadar etkili olmalarını beklememk lazım. Bu nedenle de Philips 'in medya oynatıcılığı için fazla bir geliştirme yapacağını sanmıyorum. Altyazı fontalrını biraz daha büyütseler bile benim için yeterli.

Sağlıcakla kalın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ring -- 24 Haziran 2011; 1:12:44 >

• Arkadaşlar bir sorunum var yardımcı olursanız sevinirim;

Philips HTS 7540 Bluray Playerlı ev sinema sistemim var.. Yaklaşık 1.5 senedir kullanıyorum, gayette memnunum..

Dün akşam bir problem ortaya çıktı; DVD oynatmıyor sistem.. Acaba sistem mi arızalandı derken, elimdeki Bluray ve DVD filmleri tek tek denemeye başladım, sonuç olarak: Bluray filmleri açıyor ancak DVD'leri açmıyor sistem. Bunun nedeni ne olabilir, bilen arkadaşlardan yardımcı olmalarını rica ediyorum.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.