Şimdi Ara

Bluray tavsiyesi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
0
Favori
13.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şunu unutmayın ki; amacı blu-ray disc oynatmak olan cihazlardan mkv ile ve diğer medyalar için fazla destek beklemeyin. Bunun amacı tamamen blu-ray disc player oynatmak. Bazı mkv leri oynatmayabilir. Bu o mkvnin codec ayarlarıyla ilgilidir encoding ederlerken ki ayarlarla ilgilidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemalbayrak

Merhaba,

Ben de dün merterdeki mağazadan aldım cihazı.

Elimdeki 70 civarı filmden 20 tanesini desteklenmeyen format olduğunu söyleyip acmadı. Elimdeki mkvlerin bukadarinin uyumsuz olması beni üzdü. Tüm mkvlerini oynatabilen arkadaşları şanslı bulup gıpta ile bakıyorum. Nereden baksanız 300GB downloadm bosa gitti :( Keske almasaydım bile dedim, bugün fikrim biraz değişti gerçi. Mesajin sonunda fikrimin neden değiştiğini anlatacağım.

Elimdeki acilmayan mkvlerin nasıl oynatilabilir hale gelecegini araştırıyorum. Hertur yardıma açığım.

Bir diğer büyük sorunum da kumanda. Cogu zaman sadece standby tuşu çalışıyor. Diger tuşlardan hangisine basarsam basayım tepki alamıyorum. Kumanda fonksiyonlarında benim gibi sorun yaşayan var mı merak ediyorum. Ürünün kötü hatta en kötü tarafı uzaktan kumanda. Ben bu kadar tepkisiz bir cihaz ilk defa görüyorum.

Cihaz hakkındaki hayal kırıklığım bugün biraz azaldı hatta olumlu fikirler edinmeye başladım diyebilirim. Bugün gidip residentevil 3d blurayini aldım. Suana kadar televizyonumda izlediğim en güzel görüntüleri görünce çok sevindiğimi söyleyebilirim. Hernekadar film bittikten sonra dvdyi çıkartmak mümkün olmadıysa da film keyifliydi.

Dediğim gibi kumanda rezalet. Tamamen problem. Stop tuşuna basınca dvdyi çıkarır seklinde bir mesaj okudum önceki sayfalarda ama tabi ki bendeki kumanda da bu da çalışmıyor. Neyseki adamlar player üzerine eject tuşu koymayı düşünmüşler. Bu sayede dvdyi kurtardık :)

Özetle video codec seçmesi ve kumanda problemlerini saymazsak fiyatına göre iyi ve alınası bir cihaz. Neticede mutluyum diyebilirim. Soru ve sorunlarımla ilgili yardımcı olacak arkadaslarima şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba,

Aynen bendeki kumanda da bazen beni sallamıyor. Cihazı kapatmam gerekiyor.
    Mkv sorunu yaşamadım 2.5 tb var hepsi neredeyse ok.
    İstersen oynatmayan mkv leri mkvmerge GUI ile encode yap düzeltim yapıyor.
    Bilginize.

• Evet bu başlık deneyimlerini paylaşan yeni arkadaşlarla gayet keyifli ilerliyor
    3D özelliğini deneme şansı bulan arkadaşlarda çok önemli katkı sağlamış oluyorlar kanımca. Zira 3D özelliğinden şüphe duyanlar içinde aydınlatıcı oluyordur sanırım.
    Evet asıl amacı blu ray disk oynatmak olan cihazdan bahsettiğimizi unutmadan HDD desteği ile mkv oynatımını değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum.
    Kumandanın biçimi bile benim hoşuma gitmedi. En sorunlu kısmı evet kumandası. Şekli elips ve ufak olunca çoğunlukla ters bile tutuyorum
    HDD oynatımında evet kumanda bazen cihazı kontrol etmiyor. HDD alıyor başını gidiyor.
    disk çıkartmayı ben de önce cihazın üstündeki ejekt tuşundan yapıyordum. Sonra burada başka bir kullanıcı arkadaş stop tuşuna uzun basınca eject görevi gördüğünü yazdı da biz de disk çıkartmayı becerebildik
    Hafta sonu net Tv yi biraz daha kurcaladım, Radyo kısmından faydalanamadım.
    F/P ürünü olmaya devam ediyor kanımca...

• Sayın cemalbayrak, uzaktan kumandanızı teknik servise bildirin ve değişim isteyin. Zira kumandanız problemli sanırım. Stop tışuna basılı tutup cd yi dışarı vermiyorsa bence kumandanız arızalı.
    Ben de aynı cihazı kullanıyorum ve 2.5 tb filmden 6 tanesini açmadı. Egreat media player ise 9 film açılmıyordu. Sanırım cıdec yapıları ile ilgili. Açılmayan filmleri tekrar encode ederseniz sıkıntınız çözülebilir. Ama mkv playerla kıyaslarsak ses ve görüntü kalitesin de philips daha başarılı. Zira 2.50 cm lik perde de izlediğiniz de görüntü kalitesi çok önem taşıyor. Cihazın 3D bluray olduğunu gözönünde tutarsak daha isabetli olacaktır....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max-well -- 2 Mayıs 2011; 21:59:45 >
  • quote:

Merhaba,

Elimdeki 70 civarı filmden 20 tanesini desteklenmeyen format olduğunu söyleyip acmadı. Elimdeki mkvlerin bukadarinin uyumsuz olması beni üzdü. Tüm mkvlerini oynatabilen arkadaşları şanslı bulup gıpta ile bakıyorum. Nereden baksanız 300GB downloadm bosa gitti :( Keske almasaydım bile dedim, bugün fikrim biraz değişti gerçi. Mesajin sonunda fikrimin neden değiştiğini anlatacağım.

Elimdeki acilmayan mkvlerin nasıl oynatilabilir hale gelecegini araştırıyorum. Hertur yardıma açığım.

Bir diğer büyük sorunum da kumanda. Cogu zaman sadece standby tuşu çalışıyor. Diger tuşlardan hangisine basarsam basayım tepki alamıyorum. Kumanda fonksiyonlarında benim gibi sorun yaşayan var mı merak ediyorum. Ürünün kötü hatta en kötü tarafı uzaktan kumanda. Ben bu kadar tepkisiz bir cihaz ilk defa görüyorum.

Cihaz hakkındaki hayal kırıklığım bugün biraz azaldı hatta olumlu fikirler edinmeye başladım diyebilirim. Bugün gidip residentevil 3d blurayini aldım. Suana kadar televizyonumda izlediğim en güzel görüntüleri görünce çok sevindiğimi söyleyebilirim. Hernekadar film bittikten sonra dvdyi çıkartmak mümkün olmadıysa da film keyifliydi.

Dediğim gibi kumanda rezalet. Tamamen problem. Stop tuşuna basınca dvdyi çıkarır seklinde bir mesaj okudum önceki sayfalarda ama tabi ki bendeki kumanda da bu da çalışmıyor. Neyseki adamlar player üzerine eject tuşu koymayı düşünmüşler. Bu sayede dvdyi kurtardık :)

Özetle video codec seçmesi ve kumanda problemlerini saymazsak fiyatına göre iyi ve alınası bir cihaz. Neticede mutluyum diyebilirim. Soru ve sorunlarımla ilgili yardımcı olacak arkadaslarima şimdiden teşekkür ederim.

Merhabalar,

Kumandada bir problem yok (tasarım olarak değil; operasyonel anlamda). Asıl problem, Philips'in pek çok bluray oynatıcılarında olan genel bir sorun. Herhangi bir filmi izlemeye başladıktan 15-20 dakika sonra kumanda (hatta cihazdaki dokunmatik düğmeler de) tepki vermez hale geliyor. Filmi pause yapamıyorsunuz, ileri /geri alamıyorsunuz, bazen standby tuşu da tepki vermiyor. Bunun şimdilik çözümü; film başladıktan kısa bir süre sonra bir adet pause & play yaparsanız film boyunca tepkisiz kumanda sorunu ile tekrar karşılaşmıyorsunuz. İlerde çıkacak bir firmware ile bu sorun sanırım çözülecektir.

Kumanda üzerinde eject tuşu yok; ama philips oynatıcıların kumandalarında stop tuşuna birkaç saniye basılı tutarak disk dışarı çıkartılabiliyor. Zaten bu başlıkta bir iki arkadaş buna değinmiş.

Oynatamadığınız mkv dosyaları büyük ihtimalle 5.1 profiline sahip veya referans çerçeve sayıları oynatılabilir değerleri aşan dosyalardır; bunları mkvmerge gibi bir yazılımla 4.1 profiline re-encode etmeniz gerekir.

Philips HTS ve BDP model oynatıcıların destekledikleri codec'lere ilişkin tablo şu şekilde :

Bluray tavsiyesi

• quote:

Orijinalden alıntı: hozi

quote:

Merhaba,

Merhaba,

Aynen bendeki kumanda da bazen beni sallamıyor. Cihazı kapatmam gerekiyor.
    Mkv sorunu yaşamadım 2.5 tb var hepsi neredeyse ok.
    İstersen oynatmayan mkv leri mkvmerge GUI ile encode yap düzeltim yapıyor.
    Bilginize.

Öneriniz için teşekkür ederim. Lakin bu encoding işleminin nasıl yapıldığını bulamadım. Bahsettiginiz programı kurdum. Ornek bir mkv sectim içerisini görebiliyorum ancak format degisimi ya da encoding ile ilgili birsey göremedim.

Eğer bir guidei vs varsa bu işlemin linkini verebilir mısınız? Ya da daha onceden bizzat yaptıysanız, zahmet olmazsa kısaca açıklar mısınız?

• quote:

Orijinalden alıntı: max-well
    Sayın cemalbayrak, uzaktan kumandanızı teknik servise bildirin ve değişim isteyin. Zira kumandanız problemli sanırım. Stop tışuna basılı tutup cd yi dışarı vermiyorsa bence kumandanız arızalı.
    Ben de aynı cihazı kullanıyorum ve 2.5 tb filmden 6 tanesini açmadı. Egreat media player ise 9 film açılmıyordu. Sanırım cıdec yapıları ile ilgili. Açılmayan filmleri tekrar encode ederseniz sıkıntınız çözülebilir. Ama mkv playerla kıyaslarsak ses ve görüntü kalitesin de philips daha başarılı. Zira 2.50 cm lik perde de izlediğiniz de görüntü kalitesi çok önem taşıyor. Cihazın 3D bluray olduğunu gözönünde tutarsak daha isabetli olacaktır....

Cihazın görüntü ve ses kalitesini orjinal bir bluray ve birkactane yüksek kaliteli mkv ile gördüm ve duydum. Kalite konusuna aynen katılıyorum. Kumanda konusuna gelince genel bir sorun olduğu kanaatine vardım. Şimdilik eject isini zaten makinenin basina gitmeyi gerektirecek bir is oldugundan sorun olarak görmüyorum.

Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: max-well

hesso45, ben de egreat r1 medya player ve philips 8000 bluray var. Akşama birisini çöpe atayım sizin için!..

İkiside 5 para etmez, ikisinide çöpe at.

• quote:

Orijinalden alıntı: leventch

quote:

Merhaba,

Merhabalar,

Kumandada bir problem yok (tasarım olarak değil; operasyonel anlamda). Asıl problem, Philips'in pek çok bluray oynatıcılarında olan genel bir sorun. Herhangi bir filmi izlemeye başladıktan 15-20 dakika sonra kumanda (hatta cihazdaki dokunmatik düğmeler de) tepki vermez hale geliyor. Filmi pause yapamıyorsunuz, ileri /geri alamıyorsunuz, bazen standby tuşu da tepki vermiyor. Bunun şimdilik çözümü; film başladıktan kısa bir süre sonra bir adet pause & play yaparsanız film boyunca tepkisiz kumanda sorunu ile tekrar karşılaşmıyorsunuz. İlerde çıkacak bir firmware ile bu sorun sanırım çözülecektir.

Kumanda üzerinde eject tuşu yok; ama philips oynatıcıların kumandalarında stop tuşuna birkaç saniye basılı tutarak disk dışarı çıkartılabiliyor. Zaten bu başlıkta bir iki arkadaş buna değinmiş.

Oynatamadığınız mkv dosyaları büyük ihtimalle 5.1 profiline sahip veya referans çerçeve sayıları oynatılabilir değerleri aşan dosyalardır; bunları mkvmerge gibi bir yazılımla 4.1 profiline re-encode etmeniz gerekir.

Philips HTS ve BDP model oynatıcıların destekledikleri codec'lere ilişkin tablo şu şekilde :

Bluray tavsiyesi

Nefis bilgi, tespit ve çözüm önerileri için teşekkürler.

Tepkisiz kumanda konusunda söylediğinizi uygulayarak çözüm sağlandığını gördüm.

Stop tuşu ise bende beklendiği sekilde çalışmıyor. Ama ben Takilmiyorum bu duruma.

Mkvlerimin h.264 sürümlerine baktığımda acilmayanlarin 5.1 olduğunu gördüm. Level değiştiren bir program buldum ve levellarini 4.1 olarak göstermelerini sağladım. Ancak bana çok uydurma gelen bu yöntem, beklediğim üzere çalışmadı. Şimdi ise mkvmerge ile biraz vakit harcadım, biraz Google araştırması yaptım, kodu yazan developerin guideina baktım ama mkvnin encode edilmesi için ne yapmam gerektiğini anlayamadım. Bu konuda diger bir arkadasımız da çözüm önermiş. Mkvmerge kullanımı konusunda tecrubenizi paylaşmanızı rica ediyorum.

Tesekkurler.

• Çöpçü arkadaş neyseki uzaklaşmışta buralardan
    gerçek anlamda paylaşımlarla bu başlık ilerlemeye devam ediyor

filim başladıktan sonra stop-play yapma ve bu kumandanın bir daha takılmamayı başarması önerisi süper olmuş
    Tam Türk çözümü valla.
    Bu konuyu kanımca philipse danışalım bdp8000 kullanıcı arkadaşlar bu hafta hepimiz birer mail yazsak
    veya standart bir mail hazırlasak buradan ürünün sıkıntı yaratan hususlarına dikkat çeken ve çözüm isteyen nasıl olur

• merhaba dostlar. BDP8000 almak istiyorum ama HB "499'dan son birkaç ürün sonra fiyat 699 olacak" diyor. yine indirirler tabii de, 2 ayda %50 zam gelmesi normal mi?

400 veya daha altından nereden garantili alabilirim? dogubanktan alanlar riske etmiş olmuyorlar mı?
  • Bence 499 tl de bu ürün için iyi fiyat.
    Zaten bu ürün ve benzerlerinin normal fiyatı 400 değil. Budurmda %50 zam yapılmış olmuyor.
    Normal fiyat aralığı 500-700 tl arasıdır.
    Kampanya dönemlerini denk getirebilirseniz alır mutlu mesut kullanırsınız.
    Gerçekten bu ürünün şu anki fiyatı zaten 500-700 aralığıdır.

Yeni bir model çıkartmadan da 400 ve altına phlips bulabileceğinizi düşünmüyorum. Ama belli de olmaz araştırmaya devam edin ama aciliyetiniz varsa da 499 da alınır bu ürün.
    Doğubankta bu ürün yok sanırım. Doğubankta 3d Blu ray player herhangibir marka dahi yakın zamanda ben görmedim.
  • Merhaba ben bir arkadaşıma doğubanktan 350 tl ye aldırdım pihilips Türkiye garantili doğubanktan araştırırsanız bulabilirsiniz
  • Öncelikle bu konuyu açan ve bilgi paylaşımında bulunan herkese teşekkür etmek istiyorum.

@hozi arkadaşımıza ise Philips BDP 8000'i aldığı yerin adını, telefonunu ve cihazın fiyatını yazdığı için ayrıca teşekkür ediyorum. Bu sayede ben de İst. dışında oturmama rağmen cihaz sahibi oldum Malum site (hb) cihaza zammı patlatınca canım sıkılmıştı. Yine de forumu okumaya devam ediyordum. Sağolsunlar, @ring arkadaşımızın sorusu ve @hozi arkadaşımızın paylaştığı bilgilerle firmaya ulaşıp durumumu aktardım ve kargo ile satış yapıp yapamayacaklarını sordum. " Olur yanlız fiyatımız açılış haftası için 349 tl idi şimdi 369 tl oldu, elimizdekiler bitene kadar bu şekilde " dediler. Kabul ettim ve 2-3 gün içinde (Nisan sonu gibi) ürün geldi. Üstelik fiat olarak malum sitenin ilk fiatından da uygun oldu. Forum kardeşliği böyle bir şey demek ki

Öte yandan, kumandadaki kilitlenme sorununu usb üzerinden film izlerken ben de yaşadım. Filmi durdurmam gerekti ama olmadı, tuşların hiçbiri (durdur, duraklat, ileri, geri, vs.) cevap vermedi. Daha sonra dönüp cihazı kapa-aç yaptım ve tekrar seyrettiğim kısma ileri sardım. @leventch arkadaşın dediği filmin başlarındayken duraklat-oynat yöntemini deneyeceğim, işe yarar sanırım.

Kendinize iyi bakın arkadaşlar, sağlıcakla...............

• hayırlı olsun gayet uygun fiyata edinmişsiniz ürünü, tebrikler
    evet usb üzerinden izleme yaparken uzun süre duraklama yada ileri geri sarma yapılmayınca cihaz alıyor başını gidiyor hiçbir tuşu çalışmıyor
    arada bir durdurup tekrar oynatmek gerekiyor onun dışında sorun yok.
    Ben hala memnun mesut hem usb üzerinden, hem orjinal blu ray disk hem çakma diskler takıp takıp islemeye devam edebiliyorum. İnternetide genel olarak başarılı buluyorum.
  • Philips BDP 8000 boş dvd medyaya direk yazdırılan (4.35 Gb) bir .mkv filmi oynatıyormu deneyen var mı ? taşınabilir hdd 'den (usb) değilde dvd den izlemek istersek .mkv oynatır mı yanii :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 24 Mayıs 2011; 0:51:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vefakar

Öncelikle bu konuyu açan ve bilgi paylaşımında bulunan herkese teşekkür etmek istiyorum.

@hozi arkadaşımıza ise Philips BDP 8000'i aldığı yerin adını, telefonunu ve cihazın fiyatını yazdığı için ayrıca teşekkür ediyorum. Bu sayede ben de İst. dışında oturmama rağmen cihaz sahibi oldum Malum site (hb) cihaza zammı patlatınca canım sıkılmıştı. Yine de forumu okumaya devam ediyordum. Sağolsunlar, @ring arkadaşımızın sorusu ve @hozi arkadaşımızın paylaştığı bilgilerle firmaya ulaşıp durumumu aktardım ve kargo ile satış yapıp yapamayacaklarını sordum. " Olur yanlız fiyatımız açılış haftası için 349 tl idi şimdi 369 tl oldu, elimizdekiler bitene kadar bu şekilde " dediler. Kabul ettim ve 2-3 gün içinde (Nisan sonu gibi) ürün geldi. Üstelik fiat olarak malum sitenin ilk fiatından da uygun oldu. Forum kardeşliği böyle bir şey demek ki

Öte yandan, kumandadaki kilitlenme sorununu usb üzerinden film izlerken ben de yaşadım. Filmi durdurmam gerekti ama olmadı, tuşların hiçbiri (durdur, duraklat, ileri, geri, vs.) cevap vermedi. Daha sonra dönüp cihazı kapa-aç yaptım ve tekrar seyrettiğim kısma ileri sardım. @leventch arkadaşın dediği filmin başlarındayken duraklat-oynat yöntemini deneyeceğim, işe yarar sanırım.

Kendinize iyi bakın arkadaşlar, sağlıcakla...............

ne mutlu o zaman bize şehirler arası da olsa birbirimize yardımcı olabildiğimiz için.

güle güle kullanın

• merhaba,

Ben de bugün internet üzerinden siparişimi verdim. Daha önce Merter mağazasından alamamıştım. Aşağıdaki sitede fiyatı çok uygun görünce sipariş ettim. 349 TL kargo ücretsiz olarak gönderiyorlarmış. Daha önce bu siteden alışverişim olmamıştı. Bakalım gelişmeleri buradan bildiririm, başka almak isteyen arkadaşlara yardımcı olur.

http://www.denkel.com.tr/Shop/PHILIPS-BLU-RAY-DISC-PLAYER-BDP8000-P12477.aspx

Sağlıcakla kalın
  • Gayet iyi fiyata bulmuşsunuz. Bu siteyi ben de ilk defa görüyorum. Sony, Siemens, Nokia, Turkcel, Mado mağazaları olan bir firmanın internet platformu. Sıkıntılı olacağını düşünmüyorum görünüşe göre sanal değil reel bir firma
    Hayırlı olsun güle güle kullanın.
    İzlenim ve değerlendirmelerinizi de buradan paylaşın.
  • merhaba,

Player kargoya verilmiş. Gayet hızlılar gibi. Bakalım yarını bekleyeceğiz. Temenniz için teşekkür ederim. Buradaki arkadaşların değerlendirmeleri satın almama neden oldu. Aslında Sony 'in yeni çıkan ve iyi eleştiriler alan 780 modelini düşünüyordum. Ama Turkiye de fiyatı yurtdışının 2 katı.Philips in fiyatı ise gayet uygun geldi. Zaten 1-2 sene sonra tv ve playerlarda değişiklikler olacaktır, 3D nedeniyle ozamanın koşullarına göre yeniden değerlendiririz.

Sağlıcakla kalın
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.