< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
bmc nin yarısının katarın olması yani kâra ortak olmaları nasıl bir durum sizce (2. sayfa)
-
-
anca şunu bilmezsiniz bunu bilmezsiniz söylediklerimizi çürütücü bir tek cevap yok.
-
Mesela Barclays'in shareholder araması yapıyorum, çıkmıyor.
Bu global firmaların yönetiminde söz hakkı olduğuna dair kaynaklar var mıdır?
A tipi hissedar oldukları firmalar neler?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Colda -- 16 Ağustos 2024; 9:55:29 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
BMC özel bir firma. Ticari faaliyetleri kendilerini ilgilendirir.
-
Sadece bilgimin olduğu konularda fikir beyan ederim. Bu fikirlerimi beyan ederken gerçeğe aykırı, yanlış ve cahilce yapılan tüm beyanlara karşı üstel bir bakış sergilerim.
Bilmiyorsunuz işin kötü yanı bilmediğinizi de bilmiyorsunuz. Öğrenmek için çaba da sarf etmiyorsunuz.
Diğer üyede soruyor ortaklık yapısı, kâr oranı, şirket yapısı vs.
Bu ticari bilgilerin nasıl elde edileceğini bile bilmeden.
Velhasıl kelam; 40 âlim bir cahile laf anlatamazmış dedikleri buymuş demek ki yaşamış olduk.
-
Mesela bu bilgi düzeyin ile FBI giriş şifresini de aradığına eminim fakat ispatlayamam bu nedenle bu tezimi savunamıyorum mesela.
-
Aselsan'da katar'a satılmıştı ne oldu sahiden.
-
Noldu ya? Basit bir bilgi istedim sadece.
Şimdi ben borsadan Arçelik hissesi alınca Arçelik yatırım ortağı mı oluyorum?
A tipi ya da b tipi gibi hisse farklarını bilmeden niye böyle yorumlar yapıyorsunuz?
Şimdi, bu bahsettiğiniz Katar firması hangi global firmaların yönetiminde söz sahibi.
Buna cevap verin, veremiyorsanız, bir zahmet kalabalık yaratmayın.
Yetkili biriymiş gibi takılıyorsun ama endişelerimize cevap veremiyorsun, hiç cevabın yoksa buraya kendini yetkili biri gibi göstererek cevap yazma rezil oluyorsun ve biz de şirketlerin başındakiler böyleyse diye ümitsizlik karamsarlık oluşturuyorsun
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
İyi o zaman firmalarınızı yabancılara satalım özel firmalarımızı nasıl kafa bu
Devlet onayından geçiyor.
Rekabet Kurumu onay verdikten sonra özel firmalar yabancı firmalara satılabiliyor.
-
çok fazla yalan yanlış chpli saldırısı altında kalmışsın.
Savunma sanayinde yabancı ülkelere satılan devlet firması olmadı hiç.
-
Yanlış bu işte. Ama pratikte devlet mekanizması kolay kolay izin vermez satışa.
Reis ister yapılır itiraz edemezsiniz oy atıp izleyeceksiniz
Yetkiliyim efendi. Bahse konu şirketlerde 10 yıl çalıştım. Fakat o kadar bilgisizsiniz ki hatta bazılarınız basın sektöründe halkın geri kalanını da zehirliyor.
- Aselsan vakıf şirketidir. %100 Türk sermayesidir. Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı'na aittir.
- Türkiye topraklarında bulun Türk savunma şirketlerinin %50+1 hissesi Türk şirketlerine ait olmak zorundadır. Haliyle yönetim ve A grubu kararlar Türkler tarafından alınır.
- Zamanında bu Fazıl gibi radyoda sinekle böcekle program yapan biri dedi ki; bir otobüs üreticisi İETT'ye internette görünenden fazla fiyata ihalede otobüs satmıştır. Keşke İETT internetten sipariş verseydi. Fakat bilmediği ihaledeki otobüsün içeriği ile internette bulunan baz model otobüsün teknoloji farkıydı.
- İşte Fazıl efendi ve bu sinekle böcekle program yapan arkadaşlar yalan yanlış bilgiler ile halkı yanıltmaktadır.
Efendi, yetkiliyim evet ülkedeki ilk yerli zırh sacını üreten ekipteydim. Efendi, yetkiliyim evet bu şirketlerde mühendislik yaptım. Çok az mesaja cevap veririm. Ama bu konulardaki bilgisizlik, terbiye ve ahlak dışı yorumlarınıza cevap verme gereği duydum.
-
farkında mısın? aynı yaran varmış gibi saldırıyorsun. bu katarlılara satma meselesi üzerinden muhalefet hükümete aylarca yüklendi, hiç bir şey olmadı, benim burada acizane bir konum ve yorumum ve merakım bu mu size battı, hayır yani yaranız varmış gibi gocunuyorsunuz. bu arada hala konuya cevap veremediniz çünkü siz de bu konuda acizsiniz. kabul edin, yanlış yapıldı ve bu konuda bilginiz yok.
Ayrıca sizin notunuzu ilk mesajınızda verdim, Türk mühendisi asgari ücreti bile hak etmiyor dediniz, bu Türk milletini aşağılama bu tepeden bakma ile yakında zaten siz de evinize yurt dışına gidersiniz çalışmaya.
-
Efendi, merak değil bu art niyet. Bilgisizlik ve ülkenin en büyük savunma şirketlerinden birine terbiye dışı ithamdır.
Efendi, benim yaram yok, şerefimle şanımla hizmetim vardır.
Efendi, araştırmayı, muhakemeyi ve analitik düşünceyi benimsemeyen her mühendis ırkından bağımsız olarak asgari ücreti bile hak etmez.
Bilgiliyim, araştırıyorum, öğreniyorum ve buna emek harcıyorum.
Bunu yapmayan, beceremeyen ve analitik düşünemeyenlere tepeden bakmak hakkımdır. Bunun tersini düşünenlerin fikirleri benim için önem arz etmemektedir.
-
Trolistlere basit bir soru... Niye Almanya, İngiltere, ABD vs.değil de Katar ortak? Katar ne üretmiş de bize ne faydası dokunacak? Bu ülkelerden işi bilen birileri ortak alınsa çok şey öğrenmez miyiz? Katar'dan ne öğreniyoruz? Trolistin biri yazmış, "zarara da ortah" Alman firması ortak olsa o da zarara ortak olacak.
-
Analitik düşünceyi benimsemiş bir mühendis hata gördüğünde söze kendi ekibinden behsedip insanlara maaş biçmekle başlamaz. Bu araştırmacı/mühendis değil, memur/bürokrat yaklaşımıdır.
Herhalde herkese açık bir forumun genel bölümü olduğunu unutuyorsunuz.
-
Foruma bak bir anda bir üye türüyor yetkili müdür gibi konuya atlayıp herşeye cevap veriyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X