Şimdi Ara

BMC - PROBÜS TBX 215Ps __ OTOKAR - DORUK 190S __ MİTSUBİSHİ - METROPOL S

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
11.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sevgili arkadaşlar bir araç almak istiyorum fakat hangisi olacağına karar veremedim lütfen deneyimlerinizle yardımcı olun...

SİZ HANGİSİNİ ÖNERİRSİNİZ...

• sıfır mı alacaksın, ikinci el mi alacaksın? kriterin varmı? sorular uzar gider.. şahsi görüş olarak BMC yi öneririm.
  • aile o kadar geniş mi

saka bi yana burda zannetmiyorum birilerinin otobus kullandıgını birkac kişi çıkar yardım edebilen..
  • Metropol kadar iğrenç bir araç görmedim ben. Koltuklarına sığmak imkansız ayrıca en ufak yokuşta bayılma gibi bir özelliği var. Araçlar yeni olmasına rağmen her tarafından ses geliyor. Bizim okulun servislerinin çoğu bu otobüslerden. BMC'ye gelince benim eski bir arkadaşımın babası otobüs şöförüydü. Antalya'da belediye otobüsü olarak bu araçlardan almışlardı ve çok sorunlu olduğunu zırt pırt makas kırdığını söylüyordu. Otokar hakkında hiç bilgim yok.
  • Aracı sıfır alacağım donanım konusunda bir isteğim yok sadece performanslarıyla ilgili bilgiye ihtiyacım var
    rampada ve normal kullanımda hangisi daha iyidir genellikle uzun yolda kullanacağım...
  • Bence mitsubishi cok iyi cekiyor bursa da var mitsubishilerden bindim ordan biliorum bmcler dökülüyor bir süreden sonra.Doruk hakkında bilgim yok.
  • Seçenekleri genişletmek gerekirse bir de Güleryüz Cobra var. Adanada otobüsçülerin favorisi..
  • bildiğim kadarı ile metropol mitsubishi değil, temsa üretimi. lisans filan da değil.

tabi yanılıyorda olabilirim.

http://www.temsa.com.tr/yurtici/urunler.aspx?detail=Teknik+%d6zellikler&aracoz=1

ama yanılmıyorum sanırım; zira motoru bile MAN motur imiş.

mitsubishi motoru olan prestij ve safir modelleri.

http://www.temsa.com.tr/yurtici/urunler.aspx?detail=Teknik+%d6zellikler&aracoz=1

yani başlığı TEMSA METROPOL S diye değiştirirsen daha doğru olacak.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 23 Haziran 2009; 21:07:22 >

• metropol adı üstünde daha çok şehiriçi taşımacılık için yapılmış sanırım. prestij veya powerbus'lara bakın bence. bu arada prestijlerde 2 yıl sınırsız km garantisi varmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _opeth -- 24 Haziran 2009; 3:08:56 >
  • ootkar derim motor olarak alman deutz motor kullanıyor
  • Yeni BMC Otobüslerin içinden sesler hiç eksik olmuyor. Özellikle plastik malzemelerin birleşim yerleri cazır cuzur ediyor. Otomatik şanzumanda bana pek iç açıcı gelmedi... Bu saydığım özellikler 2003-2007 modellerinde çok daha iyi ve sağlam.

Metropol veya Doruk hakkında yorum yapamam.
  • yorumumda şehirlerarası demişim şehiriçi olacak. metropol şehiriçi için yapılmış snaırım dedim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dnzpyrz

Aracı sıfır alacağım donanım konusunda bir isteğim yok sadece performanslarıyla ilgili bilgiye ihtiyacım var
    rampada ve normal kullanımda hangisi daha iyidir genellikle uzun yolda kullanacağım...

Performans ile ilgili yoruma ihtiyacın varsa..Bmc'de Amerikan malı Cummins motor var.Araştırdıysan bilirsin zaten.
    Bu motor Dünya'da lider konumda..

Bmc'nin konforuna birşey diyemem fakat performans arıyorsan sana kesinlikle Bmc'yi öneririm.. Diğerleri boş
    .
  • quote:

Orjinalden alıntı: dnzpyrz

Aracı sıfır alacağım donanım konusunda bir isteğim yok sadece performanslarıyla ilgili bilgiye ihtiyacım var

Bir yolcu olarak söyleyim Metropol S kadar ağır giden bi otobüs görmedim.Ring'de çalışan şoförlerde performansından şikayetçiydi.Araba yokuşu gördümü tıkanıp kalıyor.Hollanda, Konya gibi düz memleketlerde kullanılırsa idare eder ama daha kampüsün içindeki yokuşlarda tıkanan bir otobüs bence performans bekleyen birini tatmin etmeyecektir.Buna karşın yine yolcusu olduğum BMC'lerin performansı Metropollere göre iyi fakat gözlemlediğim BMC'lerinde yakıt tüketimi, dayanıklılık ve çevre konularında baya eksikleri var.Otokar'a da binmedim ancak üniversiteye ring seferine koyarlarsa fikir sahibi olabilirim.

• servis işi yapan yakınım hep otokar kullanırlar gayet memnunlar araçlarından
  • isuzuyuda eklemeni öneririm tercihlerin arasına midibüsler hakkında bilgim yok ama isuzu motorunun üstüne tanımam bizde kamyoneti vardı çok memnunduk...
  • otoKAR - DORUK 190S ; bu araca İzmir'de binme şansım oldu; en arka koltuklar haricinde benim bayaa hoşuma gitti, motor olarak yine Deutz kullanıılmış, içi yeni BMC'lere bayaa benziyor.. ama dediğim gibi en arka sıra facia durumda ; resmen tüm otobüs zemin katta giderken sen 2. kat yüksekliiğinde seyrediyorsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.