Şimdi Ara

Bmw 1.20i Kayış Koptu (YARDIM LÜTFEN) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
71
Cevap
2
Favori
5.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Teşekkür ederim hocam. Son olarak 700k tl gibi bir satış fiyati var. Bmw lerde sorunsuz tasviye edeceğiniz modeller neler acaba? Motor ve şanzuman tipi çok önemli sanırım, hangilerini tavsiye edersiniz?

1 milyon tl na kadar bütçe ayırabiliyorum.

Bmw dışında tavsiyeniz olursa mutlulukla dinleyip, araştırırım. Tekrar çok teşekkür ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • -Realist- kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Bütçenize uygun olarak düşük kilometreli 2.0 dizel herhangi bir BMW (525d xdrive hariç) daha az sorun çıkarır lakin her zaman söylenen bir laf vardır bilirsiniz ilk sahibi BMW’ye biner sonraki sahiplerine BMW biner derler ki bu bence çok doğru.

BMW yerine aynı gruptan Jaguar XE önerebilirim en azından daha az problem çıkaran bir araç XE’ler, biz 2 adet XE aldık ikisinden de memnun kalmıştık hatta kuzenim kendi aracını eşine verdi eğer Kayserideyseniz gelip deneyebilirsiniz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Podgoritsa kullanıcısına yanıt
    Hocam vallahi garip oldu ama babamda 5.25 xd var :)
    Şükür turbo arızası haric bir sıkıntı olmadı ama sizin bu modelle ilgili acı tecrübeniz mi var?

Kendim için F10 düşünüyorum bmw hastalığına yakalandık bir kere bmw ile devam ederim diye düşünüyorum. Sizin tavsiyeniz var ise model olarak sarı siteden incelerim.

Denizliye gelirseniz sizi ağırlamaktan çok memnun olurum.

• quote:

Orijinalden alıntı: -Realist-

Hocam vallahi garip oldu ama babamda 5.25 xd var :)
    Şükür turbo arızası haric bir sıkıntı olmadı ama sizin bu modelle ilgili acı tecrübeniz mi var?

Kendim için F10 düşünüyorum bmw hastalığına yakalandık bir kere bmw ile devam ederim diye düşünüyorum. Sizin tavsiyeniz var ise model olarak sarı siteden incelerim.

Denizliye gelirseniz sizi ağırlamaktan çok memnun olurum.
    Zaten turbo ve xdrive yavru şanzıman arızasından dolayı araçtan soğudum.

Benim aracım 2013 modeldi, sıfır kilometre aldım 8 binde yavru şanzıman sorun cikardi garantiden yaptılar, 15 binde bir daha sorun çıkardı yetkili servis yine tamir yoluna gitti, 42 bin kilometrede yine aynı arızayı yapınca bu sefer Borusan yavru şanzımanı tamamen değisti, daha sonra takılan bu şanzıman 40.000 km sorunsuz yol yaptı ve 85.000 kilometre civarında yine yavru şanzıman dağıldı bu sefer cebimden yaptırıp aracı sattım internete de bakarsanız bu sorunu yaşayan çok kişi var.

Turbo arızasını da toplamda 85-90.000 kilometrede 2 defa yaşadım ama turbo konusu benim sürüş tarzımla alakalı zira uzun yolda sürekli yüksek devir gittiğim için zorlanmış oluyor.

BMW şimdiye kadar bize en çok masraf açan marka oldu, ama şu an halihazırda 1 adet 25d xDrive X5, 1 adet G30 520d xDrive var garajda yine tamamen kopabilmiş değilim lanet markadan maalesef sizde bu hastalığa kapılmışsınız.

F10 520i düşünüyorsanız, aracın yakıt tüketimi 11-12 litre altına düşmez, performans fakiri bir araba özellikle 120i’deki atiklik ve performansı ararsınız, onun dışında 520d güzeldir tavsiye ederim fakat kilometre düşük olması kaydıyla.

Bu arada nazik davetiniz icin teşekkür ederim yol hic o taraflara dusmuyor ama siz Kayseriye gelirseniz bende sizi misafir etmek isterim.

• Podgoritsa kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam, çok naziksiniz :)

Bu arada Walburg diskleri tavsiyeniz üzerine değiştiriyorum. Ustaya rica ettim hepsini sökecek.

Disk olarak tavsiyenizi dinleyerek zimmermann istedim. Sadece ön diskte olduğunu, arkada başka marka verebileceklerini söylediler. Sizce ön zimmermann arka ate problem olur mu?

Bildiğim kadarıyla disklerin ayni marka olması gerekmiyor, siz ne dersiniz?

Textar piyasada bulamıyorum, ferodo ise çok fazla yamulma sebebiyle tornaya giriyormuş o yüzden tavsiye etmediler. Aldığım teklifi sizle de paylaşmak isterim :)

Balata için de ate tercih edeyim mi (biraz fiyatlar yüksek) başka marka mı tavsiye edersiniz?

Balata disk kadar frenlemede önem arz ediyor değil mi? 2300 tl vermek makul mu sizce?

Teşekkür ederim.

Ön disk takım
    Zimmermann delikli spor 2750
    Ate 2200
    Bosch normal disk 1500

Arka disk takım
    ATE 1850 lira alman malı orjinaldede ate çıkıyor
    Bosch 1100

Ön balata
    Ate 1300
    Hella 750
    Icer 730
    AP 500

Arka balata
    Ate 1000
    Hella 650
    Icer 630
    AP 300

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Realist- -- 23 Eylül 2022; 22:50:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: -Realist-

Çok teşekkür ederim hocam, çok naziksiniz :)

Bu arada Walburg diskleri tavsiyeniz üzerine değiştiriyorum. Ustaya rica ettim hepsini sökecek.

Disk olarak tavsiyenizi dinleyerek zimmermann istedim. Sadece ön diskte olduğunu, arkada başka marka verebileceklerini söylediler. Sizce ön zimmermann arka ate problem olur mu?

Bildiğim kadarıyla disklerin ayni marka olması gerekmiyor, siz ne dersiniz?

Textar piyasada bulamıyorum, ferodo ise çok fazla yamulma sebebiyle tornaya giriyormuş o yüzden tavsiye etmediler. Aldığım teklifi sizle de paylaşmak isterim :)

Balata için de ate tercih edeyim mi (biraz fiyatlar yüksek) başka marka mı tavsiye edersiniz?

Balata disk kadar frenlemede önem arz ediyor değil mi? 2300 tl vermek makul mu sizce?

Teşekkür ederim.

Ön disk takım
    Zimmermann delikli spor 2750
    Ate 2200
    Bosch normal disk 1500

Arka disk takım
    ATE 1850 lira alman malı orjinaldede ate çıkıyor
    Bosch 1100

Ön balata
    Ate 1300
    Hella 750
    Icer 730
    AP 500

Arka balata
    Ate 1000
    Hella 650
    Icer 630
    AP 300
    Performanslı kullanımda ilk frenlemelerde önem arz eden balatadır, ısınma arttıkça daha sonraki frenlemelerde diskin kabiliyetleri öne çıkmaya başlar.

Bu noktada eğer ATE bulabiliyorsanız hiç kaçırmayın benim için fren balatası konusunda 1. Sırada EBC Green serileri, 2. Sırada ATE var hatta ATE çoğu Brembo’dan daha üstün performans sunar, handikap noktası su sıralar ATE pek bulunmuyor bir de fiyatı pahalı. Durumu bilmediğim için hiç yazmaya bile gerek duymamıştım öneri yaparken

Niye BMW ? İlla premium istiyorsan al bir Mercedes en azından bu veya benzer sorunları çok daha az yaşa kardeşim Bmw 1.20i Kayış Koptu (YARDIM LÜTFEN) 

Türkiye'de BMW neden böyle bir algıya sahip bilmiyorum ama yurt dışında inan böyle değil.

Bir postta babamla okudum dediğine göre tahminimce üniversite öğrencisi olduğunu düşünüyorum.Beklentini,isteğini de anlayıp hak veriyorum ama örnek bir w204 c coupe alsan yanına takılacak kızın kalitesi bile artacaktır buna emin olBmw 1.20i Kayış Koptu (YARDIM LÜTFEN) 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam balata olarak cadde kullanımına uygun performans balataları var, EBC Yellow Stuff bu konuda çok iyidir, öneririm.

https://m.n11.com/urun/ebc-brakes-bmw-yellow-stuff-on-fren-balatasi-34106859181-9979441#product/description

• Hocam bmw ye alıştık ya bir kere psikolojik olarak yine bmw odaklı oluyorsun :) Yeni marka ve modellere de açık olmak lazım tabiki o yüzden merco da hep aklımda.

Ben de sizin gibi 2013 üyesiyim, yaş 30'u geçti :)

Eşim de kızlarla ilgili mesajınızı görmesin paralar beni sen kimlerden fikir alıyorsun diye :))

1 milyon tl bütçe ile önereceğiniz modeller varsa mutlulukla araştırırım. Teşekkürler.

• Hocam patladık deseneBmw 1.20i Kayış Koptu (YARDIM LÜTFEN) 

Ben Türkiye'de yaşamıyorum piyasaya çok hakim değilim ama bir göz attım.

C segment bana yeter kaliteli olsun piyasası mühim değil binmeye alıyorum diyorsanız Lexus ct200h.

D segment için premium tarafında w204 fl öneririm ihtiyaca göre coupe sedan yönelinebilir.Bulursanız 220cdi tavsiyemdir.Yeni olsun premium olması mühim değil diyorsanız 508 Gt bence güzel bir seçim olabilir.

E segment için w212 bakabilirsiniz.

Premium B crossover için Ds3 crossback tavsiyemdir.Hem farklı hissettirir hemde fiyat/model oranına göre daha iyi bir model yok.

Beklentileri biraz daha açarsanız daha iyi tavsiyelerde bulunabilirim ihtiyaca göre Bmw 1.20i Kayış Koptu (YARDIM LÜTFEN) 

Ayrıca gerçek M olmadığı sürece ben BMW ye sıcak bakmıyorum onuda belirteyim.Malzeme kalitesi kendi rakiplerinin altında,çok daha narin ve problemli,kullanıcı kitlesi ile alakalı çok kötü algılar var vb. Keyifli ama TR'deki vergilerle 1.5-1.6(Daha doğrusu beslemeler artıyor artik 200hp diyelim,)motor araba alıp keyif aramakta pek mantıklı gelmiyor.Burda premium tarafındaki beklenti konfor,malzeme kalitesi,sorunsuzluk,prestij olmalı diye düşünüyorum

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.