100bin tl nin altinda cikma motor bulabilirsiniz anca < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bmw 1.20i Kayış Koptu (YARDIM LÜTFEN) (2. sayfa)
-
-
Arkadasin 1.18 motor rektefiyesi 85bin tl tuttu gecen hafta. 2014 ya da 2015 model olmali, arac daha 125bin kmdeydi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam aracın motorunu öldürmek için elinizden geleni yapmışsınız. Bi 100 km daha gidermiş öyle.
VW artık 60 bin'de v kayışı ve gergi makarasının değişimini öneriyor. Geçmiş olsun, iş işten geçtikten sonra demenin faydası yok ancak bu tip büyük sorun çıkarabilecek sarf malzemelerini ömrünün sonuna zorlamadan değiştirmenin faydası var. BMW hangi aralıkla değişim öneriyordu acaba, merak ettim.
Yağ soğutucunuzu ve turbonuzu bir kontrol ettirin. Özellikle yağ soğutucuda bir sorun varsa hararetten bağımsız suya yağ karışmış olabilir ancak korkarım ki muhtemelen hararetten kaynaklı conta yanmasından ileri gelmiştir.
-
Çok geçmiş olsun yarın çıkar ortaya inş fazla tutmaz
Sadece v kayışı kopup, trigerin arasına girmediyse akü bitene kadar hararet yapmaz diye umut ediyorum. İnşallah uyguna halledersiniz sorunu.
-
Merhaba öncelikle geçmiş olsun;
Motor yağına su karistirma genelde yağ soğutucu yüzünden oluyor bu araçlarda. Sizin aracınızda da %90 yağ soğutucu kaynaklı problem. %10 ihtimal ise contadan olma ihtimali.
Conta kaynaklı problemde ustanın dediği şekilde sesten ve sürüşe bağlı olarak problem tespit edilebilir (bir çok alternatif de mevcut) fakat sorun yağ soğutucudan ise bu sizi aldatacaktır. Bence önce yağ soğutucu kontrol edilmeli daha sonra test sürüşü, ses kontrolü, conta testi gibi kontroller yapılmalı.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Adı conta yanık testi, pratikte ise motor soğutma suyuna egzoz gazı karışıyor mu karışmıyor mu onu test edersiniz. Conta sadece bunlardan bir tanesi ve en önemlisi olduğu için bu isim verilmiş ama soğutma suyuna egzoz gazının karışacağı başka parçalarda var. Eğer bu test yapıldığında sonuç kötü çıkıyorsa illa ki bir yerde bir sorun var demektir ve araştırılmalıdır.
-
Gecmis olsun. Ustayim diyen birisi rutin bakimda o kayişi degistirirdi ama sanayiye gittiginiz icin basiniza gelen durumu izah etseniz hic sorumluluk almazlar. Yetkili servise gitseydiniz hersey kitabina uygun yapildigi icin kayis kopmazdi.
Sogutma suyuna yag karistiysa üst kapat contasi yanmistir. Bunun tamiri standart piyasa arabalarinda bile en azindan 15 bin tl tutuyor. Bmw olunca herseyin masrafi daha fazla oluyor
BMW = Benimle Masrafa War mısın?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Durduğunuz yerde motora kemirgen girmiş ise o da yemiş kopmuş olabilir.
Araç akü ışığını yaktığı an durmaniz lazım. Hani durup kontrol edip devam etseniz anlayacağım ama hiçbir kontrol yapmadan gitmeniz benimle masraf varmisin olmuş.
80bindeyse zaten o kayışın değişmiş olması lazım. Açıktaki kayışların ömrü 5 yil 60-80bin kilometre,
Gergi kitlemis ise o da kayisa zarar verir koparabilir.
Araç ilk arıza verdiğinde direkt durup çekici ile sanayiye cekseydiniz çekici+ kayış değişim ücreti verecektiniz. O da 3-5 bin arasına biterdi.
Geçmiş olsun burada yazılan her şey varsayım usta bakınca çıkarır hesabı. Ama suya yağ karıştiysa sıkıntı. Normalde devirdaim trigere bağlı olur araç niye hararet yapmış onu çözmedim motorun detayını bilen biri aydınlatirsa sevinirim
Geçmiş olsun.
Bence araçlarda hararet göstergesi olması gerekli.
-
Ne alaka? Kasko arızayı mı karşılıyor? Geçen sene 5 bin çıkan kasko 35 binden başlıyor. Bilemeyiz, geçen sene adam bu aracı misal 100 e aldı ama fiyatı oldu 400 bin kazancı ne kadar arttı ki? O zaman uydunundu şu anda olmayabilir.
Ayrıca çoğu firma 10 yaş üzerine kasko yapmıyor.
-
Sanane be kardeşim ya.Harbiden bazen ciddi manada insanın sinirlerini zıplatacak yorumlar yapıyorsun her şeye muhalefet bilip bilmeden yazıyorsun maksat post kasmak olsun.Kasko motor arızalarını ne zamandan beri karşılıyor ? Konuda adamın sorduğu soru bununla mı ilgili ? Ne manasız bir yorumdur şu yaptığın farkında mısın ?
Hocam sizlere bir konuda danışabilir miyim?
Araç 1.20i 80 binde. Önleyici aksiyon olarak sizce arabada hangi parçalar yenilenmelidir?
Bu konuda bayağı kafa yoruyorum, mesela en basitinden triger kayisini yenilemek gerekir mi?
90 bin, 100 bin kilometrelerde düşünülerek değerli yorumlarınızı rica edebilir miyim?
Teşekkürler.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben anlamadım Fotoğraftaki F20 ne alaka? Kafam karıştı.
-
B38’lerde ki kronik v kayis gergi problemi nedir? 90 bin km de kayışı continental marka kayışla değiştirdim, değiştirdikten sonra motorun ilk çalışmasın çok kısa bir ses geliyor
-
kasko konuyla ilgisiz.
motor 3 silindirli motor olsa gerek 120 olduğuna göre.
1.6 motor kadar yaygın bir motor değil, yetkili servise gitmekde fayda var.
ilk hata verdiğinde motoru koruma moduna almalıydı, durun vs demeliydi, orada bmwnin sisteminin eksikliği var.
en iyi ihtimalle conta değişir, üst kapakda bozulma varsa da iyi ihtimal üst kapak taşlanır , en kötü ihtimal yarım motor yapılır.
-
Bu sorunun tek bir cevabı yok. Marka modele göre değişkenlik gösterir. Aracınıza göre ustalara danışma kullanıcı yorumlarını okumak gerekli buna göre tahmini periyotlar ortaya çıkar.
Örneğin VW Golf devirdim 100 bin km anca dayanıyor çoğunlukla fakat Renault 200-250 bin km Honda 300 bin km ye kadar çoğu zaman gidiyor, Toyota da örneğin Hilux farklı gidiyor Corolla farklı,marka içinde modelden modele de değişiyor vs vs.
BMW ile alakalı çok tecrübem yok ama Alman araçları genelde 100 bin km veya 8 yılda kayışlar, devirdaim, yağ soğutucuları gibi parçaları risk başlıyor. Bmw dahil dizel araçların egrsi 150 bin km genelde tıkalı olur temizlemek gerekli, soğutucusu plastik ise değişim ister vs vs.
hocam bu mevzuyu biraz araştırdım. conta testi aslında kimyasal olarak karbondioksitin varlığını ölçüyormuş.
buna göre araçta egr var ise duruma göre yalancı pozitif verebilirmiş,
veya lpg regülatörü soğutma suyuna gaz verecek duruma arızalı ise yalancı pozitif verebilirmiş.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X