Abicim BMW 116'ya 50-55 milyon verecek paran varsa bence SIFIR MAZDA 6 veya HONDA ACCORD bakmalısın. Alfa 147'lerede bir bak derim. 50 milyon verdikten sonra 150 beygir sıfırı bile düşer. Hah o zaman tadından yenmez işte.
1 serisinin motor kaputu uzun motor da biraz geriye doğru yerleştirilmiş.50-50 ağırlık dağılımını yakalayabilmek
için .
tabi bu sebeple iç hacimden çok ödün verilmiş.ön taraf idare eder de arka taraf b segmenti küçük araçlardan dahi dar.
ancak bmw nin yol tutuş ve dinamikleri tartışılmaz.
dizaynı bana göre itici ama sen beğensiysen alabilirsin.
sonuçta bmw dir.
ben karar verdim...EVET SON KARARIMI SÖYLÜYORUM:
SEAT YENİ LEON 1.6 STYLANCE......SİYAH RENK ALACAM İKİNCİ EL
AMA HER NEDENSE O KADAR İKİNCİ EL OTO ALIM SATIM YERLERİNİ GEZDİM HİÇ BİRİNE GÜVENMİYORUM...BUNU NASIL ÇÖZECEZ? DİYORUM MESELA ŞİMDİ KALKIP İSKENDERUNDAN AYDIN'A GİDECEN BİR DE BOŞ DÖNMEK VAR ORADAN.BOŞUNA MASRAF...HADİ ADANA YAKIN.....2 SAAT BİZE...MERSİN 3.30 SAAT...
NASIL GÜVENEBİLİRİM İKİNCİ EL ARABA SİTELERİNE? COK TEMİZ VE SORUNSUZ COK FAZLA DA KM YAKMAMIŞ SEAT YENİ LEON 1.6 STYLANCE......SİYAH RENK ARIYORUM...YARDIM EDEBİLECEK VAR MI?
İKİNCİ EL ALFA 147'LERDE GÜZEL ANCAK BMW VE SEAT LEON'A GÖRE ÇOK YAKTIĞI DOGRU MU? ALFALARDA 1598 SİLİNDİR HACMİNE SAHİP.....SEHİR DIŞI VE SEHİR İÇİ DEĞERLERİ SEAT LEONLA AYNI MIDIR? YOKSA DAHA MI FAZLA YAKAR? MOTOR GÜÇLERİ AYNI AMA...
quote:
Orjinalden alıntı: 147BLACK
Abicim BMW 116'ya 50-55 milyon verecek paran varsa bence SIFIR MAZDA 6 veya HONDA ACCORD bakmalısın. Alfa 147'lerede bir bak derim. 50 milyon verdikten sonra 150 beygir sıfırı bile düşer. Hah o zaman tadından yenmez işte.
mesela şu alfa 147 nasıl_? cok mu yakar gercekten seat yeni leonlara göre beyler bu araç_
alfa çok yakar leonda az yakmaz internet sitelerine gir bak teknik verilere
sende iice düşe düşe abatmışsın bmw dan alfaya kadar düşmüşsün
seatleon iyi araba.....alfa 147 seate göre cok yakarmış...bmw 1.16i de donanımı leona göre azmış..
satmaya kalktın mı alfa 147 elinde patlar, 1.16i de zor satılırmış...O YÜZDEN LEON DİYORUM...NE DERSİNİZ?
quote:
Orjinalden alıntı: CYBORG00TR
sende iice düşe düşe abatmışsın bmw dan alfaya kadar düşmüşsün
bmw den leon a düştü alfa ya değil.
ya alfaya binmedin ya da maksat italyan ne varsa aşağılamak amacıyla yazıyorsun.
quote:
Orjinalden alıntı: bistroman
seatleon iyi araba.....alfa 147 seate göre cok yakarmış...bmw 1.16i de donanımı leona göre azmış..
satmaya kalktın mı alfa 147 elinde patlar, 1.16i de zor satılırmış...O YÜZDEN LEON DİYORUM...NE DERSİNİZ?
aileniz 3 kişi ve az ise 1.16 alın
Alfa 147'nin ikinci eliyle ilgili çok iddialı değilim ama Seat veya BMW 116'nın da ikinci elinin çok parlak olmadığı açık. 2. el günümüzde tamamen şans. Alfa'larla ilgili halen 10 sene öncesinin bilgisiyle çok yakar diyenlere kızııyorum.
147 kullanıyorum. Uzun dönem yakış ortalamam 9.2 litre. Şehir içi ekonomik luuanmaya çalıştım mı ve çok dur kalka girmedimmi ortalama 7,5-8 litre gördüğüm zamanlar oluyor. Şehir dışı 90 km civarında gidincede 6,5 litre yakıyor. Kökledinmide 11-11,5 litre. Araçta değişken sübap zamanlamalı 1.6 litre motor var. 10 sene önceki Boxer motorlar gibi değilki. Naıl kullanmak istiyorsan aracı motor ona göre şekil alıyor. Rakiplerine göre biraz daha kısa şanzıman oranı olması ise performansını daha atak kılıyor. Eh çok çok azda benzin sarfiyatı. Ama kalıkşalar için ve kısa mesafe kullanım için yakış handikapı geçerli kısa oranlı şanzımanda. 2.0 için çok yakıyor deniliyorsada. Evet 2 litre motor yakar. Doğal... Günümüzde yoğun şehir trafiğinde hangi 1.6 motor araç 7-8 litre yakıyor ki Alfa 147 o dur kalk trafiğinde az yaksın. Araçların hepsi donanım olarak ağırlaştı. O donanımıda ekonomik bir şekilde yürütmek için ancak dizel motor veya LPG lazım. 1.6 atmosferik kurşunusz benzin yakan araçlardan behsediyorsak 9 litre normal bir rakam.
quote:
BMW'den Alfa'ya mı düşmüş... Yahu bedava BMW ver yine satar ALFA alırım onun parasıyla. BMW veya SEAT benim kullanıcı profilime uyan araçlar değil. Alfa Romeo değişik bir kültürü yansıtan bir marka. BMW'yi kullanan Alfa Romeo'yu Alfa Romeo'yu kullanan BMW'yi kullanmaz. Hitap ettikleri Dünya görüşü bakış açısı değişik. Gerçi ters örnekleri bulursun ama istisnalar kaideyi bozmaz.
Seat leon 1.6 Stylance alsam ancak taksitlerini 4 yılda (48 ayda banka talimatıylaq) bitiririm zaten
yani bu araba en az 4 yıl elimde olacak...satmayacam taksitleri bitecek çünkü.....
4 YIL VADE İLE ALACAĞIM SEAT 1.6 STYLANCE LEON ALINIR MI? TAMAM DİYORMUSUNUZ? SONRA PİŞMAN ETMESİN BU ARAÇ BENİ? 2006 MODEL İKİNCİ EL DÜŞÜNÜYORUM TEMİZ....NE DİYORSUNUZ?
quote:
Seat leon 1.6 Stylance alsam ancak taksitlerini 4 yılda (48 ayda banka talimatıylaq) bitiririm zaten
yani bu araba en az 4 yıl elimde olacak...satmayacam taksitleri bitecek çünkü.....
4 YIL VADE İLE ALACAĞIM SEAT 1.6 STYLANCE LEON ALINIR MI? TAMAM DİYORMUSUNUZ? SONRA PİŞMAN ETMESİN BU ARAÇ BENİ? 2006 MODEL İKİNCİ EL DÜŞÜNÜYORUM TEMİZ....NE DİYORSUNUZ?
Senin performans beklentin yok.
tüketim olarak da basmayacağına göre seni zorlamaz.
şehir içi 10 l yakar ama .onu bil.
beğendiysen git servise göster arabayı.
temiz çıkarsa al.
güle güle kullan.
yeni leonun arka camları darmış görüş mesafesi (önden arkaya bakarak) pek iyi değilmiş.
ayrıca biraz daha bekle 1.6 FSI falan gelir diyorlar....ne diyorsunuz?
Alfa 147 1.6.'nın Yeni leon'a göre yakıtı kaç litre fazla oynar?cok bariz fark olur mu....
ben özel bir şirkette çalışan biriyim..
Hafta içi (Pazartesi - cuma) işyeri Lojmanından fabrikaya gidecem 5 gün..mesafe en fazla 2 km..Dönüşte var yani günde 4 km.
Hafta sonu (Cumartesi - Pazar) ise en fazla 1 ayda 400-500 km yaparım...yani
yani 1 ayda TOPLAM (Hafta içi + Hafta sonu) = 500 km yaklaşık giderim.
ne önerirsiniz yakıt bazında baktığımızda? ALFA 147 Mİ SEAT LEON MU? 500 km'yi düşündüğümüzde?
Ohooo o kadar az araç kullanan birisiysen ne benzin düşünüyorsun ki? Alfa al tabiki. 120 beygir ve kısa oranlı şanzıman tadından yenmez. Leon 102 beygir. 115'lik FSI'ler olsa bile Twin Spark motorlara benzemez. Ayrıca oynasa oynasa 0.5-1 litre oynar. Ben günde 50-60 km hatta 100 km kullanıyorum bazı zamanlar. Günde o kadar kullandığımda bile haftalık yakıt paramı 7'ye böldüğümde günde 12.5 liralık benzin harcamam oluyor.
ALFA 147 CEVABIN İÇİN TEŞEKKÜRLER...BİRAZDA DERİNE İNELİM LÜTFENN:: ben memur statüsünde çalışan biri olduğum için malum yılda 18 gün yıllık iznimiz var..yani bu belki uzun yol(tatil) demek.kalan o 300 küsür günde Pazartesi-Cuma zaten lojman - fabrika arası gidiş+geliş 4 km falan cmtesi pazarda bazı zamanlar 20 km uzakta şehir merkezi var içinde de 5 km yaksam 25..dönüşte var.45-50km cmtesi pazar..bazı pazarlar evde kalma oranı yüksek.ben yine de pazarda şehir merkezine gideceğimi varsayayım.45 km (Cumartesi) + 45 (Pazar) = 90km. 1 ayda ;
alfa 147 ve diğer arkadaşlar ne diyorsunuz tekrar yorumunuzu alayım önemli benim için şu aşama:
ayda 500 km yakıyorum çalışan biri olarak. [1 haftada 4x5 + 90 = 110km.]
alfa 147 alsam Leona göre yakıt anlamında extra ödemem cok olur mu..farkı ne kadar olur...Lütfen bana dogru cevap verin...bu işten anlayanların (yani yıllardır aktif sürücü olanlar) cevabını bekliyorum....
yakıt bazında baktığımızda (ki yakıt benim için önemli maaşlı biri olduğumdan)
ALFA 147Mİ? sEAT LEON MU?
quote:
Ohooo o kadar az araç kullanan birisiysen ne benzin düşünüyorsun ki? Alfa al tabiki. 120 beygir ve kısa oranlı şanzıman tadından yenmez. Leon 102 beygir. 115'lik FSI'ler olsa bile Twin Spark motorlara benzemez. Ayrıca oynasa oynasa 0.5-1 litre oynar. Ben günde 50-60 km hatta 100 km kullanıyorum bazı zamanlar. Günde o kadar kullandığımda bile haftalık yakıt paramı 7'ye böldüğümde günde 12.5 liralık benzin harcamam oluyor.
yukarıda şu yorumu yapmışsın ya tamamen doğru..:
seatleon iyi araba.....alfa 147 seate göre cok yakarmış...bmw 1.16i de donanımı leona göre azmış.. satmaya kalktın mı alfa 147 elinde patlar, 1.16i de zor satılırmış...O YÜZDEN LEON DİYORUM...NE DERSİNİZ
ben yeni leon kullanıcısıyım 2006 nisandan beri (1.6 siyah stylance 6000 kmde) yakıt tüketimim istanbulda 8,5 9litre civarı . Kullanımım da senin gibi haftaiçi 3 km yol gidiyorum(günde 6 km) haftasonu da fazla gezmiyorum , yılda bir kere de uzun yol. hızlanması da yakışı da ortalama 1.6 araçlar kadar. Yol tutuşu güvenliği(ncap'ten 4 yıldız 32 puan aldı 33 olsa 5 yıldız olucaktı) süper. Esp stylance modelinde standart bence çok önemli , geçen yazlık lastiklerle kaygan yokuştan çıkabilmemi sağladı.
Bundan önceki araçlarım 98 palio 1.6 , 2004 Honda Civic LS.
Alfa Romeo servis olan bir arkadaşım var alfa 1.6 lar normalden fazla yakıyormuş.Leonu alırken ikinci el alfa düşünmüştüm. 147yi satmak daha zor olacaktır yakıttan dolayı kötü bir ünleri var (doğru ya da yanlış önemli değil) 1.16 -leon u satmakta daha az zorlanırsın. En seri kesinlikle 147dir.
Bunu almadan önce test ettiğim araçlar a3 FSI,focus hb Ghia,mini cooper. Bir de mazda 3 aklımdaydı ikinci el düşünmüştüm ama siyah manuelini bulamadığım için a3'ün sıfırına param yetmediği (ikinci el uygun fiyatlı FSI bulamadım) Leon aldım. Sonuç olarak arabamdan memnunum ve sana da tavsiye ederim , kullanış stilin bana benzediği için tavsiye vereyim dedim. Test sürüşü yap (test yaptığın modeldeki donanım ve opsiyonlar önemli ama stylance test edip reference alma yani), en çok içine sineni al derim.
quote:
ALFA 147 CEVABIN İÇİN TEŞEKKÜRLER...BİRAZDA DERİNE İNELİM LÜTFENN:: ben memur statüsünde çalışan biri olduğum için malum yılda 18 gün yıllık iznimiz var..yani bu belki uzun yol(tatil) demek.kalan o 300 küsür günde Pazartesi-Cuma zaten lojman - fabrika arası gidiş+geliş 4 km falan cmtesi pazarda bazı zamanlar 20 km uzakta şehir merkezi var içinde de 5 km yaksam 25..dönüşte var.45-50km cmtesi pazar..bazı pazarlar evde kalma oranı yüksek.ben yine de pazarda şehir merkezine gideceğimi varsayayım.45 km (Cumartesi) + 45 (Pazar) = 90km. 1 ayda ;
alfa 147 ve diğer arkadaşlar ne diyorsunuz tekrar yorumunuzu alayım önemli benim için şu aşama:
ayda 500 km yakıyorum çalışan biri olarak. [1 haftada 4x5 + 90 = 110km.]
alfa 147 alsam Leona göre yakıt anlamında extra ödemem cok olur mu..farkı ne kadar olur...Lütfen bana dogru cevap verin...bu işten anlayanların (yani yıllardır aktif sürücü olanlar) cevabını bekliyorum....
yakıt bazında baktığımızda (ki yakıt benim için önemli maaşlı biri olduğumdan)
ALFA 147Mİ? sEAT LEON MU?
quote:
yani alfa 147 benim kullanım stiline göre (bakınız: bir önceki mesajım) fazla yakıta sebep olur mu yoksa en fazla yarım-1 litre mi oynar?
alfa147 elimde patlar mı gercekten? 4 yılsonra taksitleri bitince ancak elde n cıkarmayı düşünürum.en az 4 yıl sonra yani...alfa 147 satışım olur taksitten dolayı...