Şimdi Ara

BMW 1 SERİSİ (1.16 i) 2.El Almak istiyorum.Ne dersiniz? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
0
Favori
104.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bence sizin seçiminizde yakıtın çok önemi yok
    100 kmde 2 litre farketse bile ayda 500 km için ayda 10 litre=25 YTL civarı bir şey yapar , bence pek anlamlı bir fark değil.
    Ama yine de az yaksa fena olmaz :)) Palio kullanırken 13 litre civarı ortalama yakıyordum az kullanmama rağmen koyuyordu bana :)

147 de elinizde patlamaz ama alıcısı daha az olacağından satmak istediğinizde (yeni araba almak için para hemen lazım olursa filan) ederinden aza vermek zorunda kalabilirsiniz.
    Alfalara talep kötü ününden dolayı düşüktür ayrıca seat vw bünyesinde ikinci elini gitgide kuvvetlendiriyor.

İkinci eli en güçlü marka da bana göre vw'dir. Şimdi bu yazdıklarıma katılmayanlar olacaktır ama onlarla tartışmak istemiyorum
    Tamamiyle kişisel görüşümdür.
  • sonra satarken çok zorlanmayacağımı bilmesem 3.16 compact alırdım ama her şeyi düşünmek lazım.
    Palio'yu satarken çok zorlandım. Yeni arabayı(honda civic) aldığımda hala palio'yu satamamıştım :(
    Ve çok km yapmadığım halde az yakan benzinli bir araç tercih ettim.

Bir musibet bin nasihatten iyi derler doğru diyorlarmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aakyuz -- 25 Ocak 2007; 10:16:46 >
  • bir şey daha soracam?

17 inch alaşımlı jant 16 inchlik jantlara göre arabanın daha fazla mı yakıt yakmasına sebep olur ?
  • bunun teknik ayrıntısını bilmiyorum ama benim bildiğim biraz daha fazla yakar.

Leon için konuşursam da 205/55/16" ideal hatta bozuk yollarda rahatsız bile ediyor
    17" jant ile lastik yanağı da düşer(taban da genişler sürtünme artacağından daha çok yakacaktır sanırım) ve yola yapışır ama ülkemiz yolları malum patates tarlası gibi.
    leon 16" ile yola çok çok iyi yapışıyor tecrübe ile sabittir.
    O yüzden yol tutuş için 17ye gerek yok görüntü açısından soruyorsanız o zevk meselesi tabi.

quote:

Orjinalden alıntı: bistroman

bir şey daha soracam?

17 inch alaşımlı jant 16 inchlik jantlara göre arabanın daha fazla mı yakıt yakmasına sebep olur ?
  • şimdi alfa alsamda seat leon alsamda yakıt acısından cok fazla sıkıntı cekmem değil mi? sürüş sıklığımı anlatmıştım bu sayfada
  • aynı kullanımla yakıttan hiç sıkıntı çekmiyorum :)
    alfa da 1-2 litre farkeder ancak
  • Leon ve Alfa'yı aynı şekilde sürersen 1 lt'den fazla farketmez normal koşullarda.. Ama oo bu Alfa ii basıormş dersen tabii ki fark iyi açılır

Yalnız bir de sadece yakıt olarak değil de servis olarak da düşünmen gerek.. Leon'daki motor VWnin genel motoru olduğundan çıkma parça veya yan sanayi veya özel servis bulabilme şansın war.. Alfa'da bu zor olabilir..

quote:

şimdi alfa alsamda seat leon alsamda yakıt acısından cok fazla sıkıntı cekmem değil mi? sürüş sıklığımı anlatmıştım bu sayfada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H. -- 25 Ocak 2007; 12:31:56 >
  • Kabaca ;
    Alfa 100 kmde 10 litre 500 KM Yol Yaparsan 50litre 134 ytl
    Leon 100h- km 9 litre 500 km de 45 litre 120 ytl
    gibi farkeder .Büyük cant -agresif kullanım da çok farketmez ayda 10 milyon anca farkeder.
    Bence 4 yıllık kredi ile araba alınmaz .Ne alırsan al her yıl en azından araba 2 milyar düşer .Sıfır alırsan ilk yıl 5 milyar düşer.
    ikinci el 30 milyara leon alsan sana 4 yıl kredi ile 40 milyara gelir.4 yıl sonra 20 milyara zar zor satarsın 20 milyar zarar etmiş olursun .
    Kaç lira nakitin varsa o paraya göre araba al .
    En az değer kaybeden marka her zaman wv oluyor. Genel olarak Artık dizeller gözde .Benzinlilerde çok değer kaybetmeye başladı . Küçük hacimli dizeller de ikinci elde en az değer kaybı yaşayan araçlar birde c sınıfı sedanlar az değer kaybı yaşayanlar ve satması kolay .Leonda pek tutulmadı gibi.
  • elimde nakit para yok...banka kredisine muhtacım..yeni evliyim...

birde seat leon 'un arka görünüşüne cok dar diyorlar...bir kaç geri geri giderken kaldırıma cıkan ufak kaza atlatanlar yazıyordu.

gercekten o kadar dar mı arka cam? binenler söyleyebilir mi?
  • seat leon'Da geri geri giderken görüş mesafesi (arka cam) gerçekten dar mı? kullananlar bir cevap verebilirmi?

2.sorum ise

araba.com
    arabam.com
    sahibinden.com
    otoalsat.com
    ve mynet
    haricinde cok yogun araç alış-satışlarının yaşandığı başka bildiğiniz ilan sitesi varsa gönderirseniz sevinirim...
    temiz ikinci el stylance 1.6 arıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: zafan

Kabaca ;
    gibi farkeder .Büyük cant -agresif kullanım da çok farketmez ayda 10 milyon anca farkeder.
    Bence 4 yıllık kredi ile araba alınmaz .Ne alırsan al her yıl en azından araba 2 milyar düşer .Sıfır alırsan ilk yıl 5 milyar düşer.
    ikinci el 30 milyara leon alsan sana 4 yıl kredi ile 40 milyara gelir.4 yıl sonra 20 milyara zar zor satarsın 20 milyar zarar etmiş olursun .
    En az değer kaybeden marka her zaman wv oluyor. Genel olarak Artık dizeller gözde .Benzinlilerde çok değer kaybetmeye başladı . Küçük hacimli dizeller de ikinci elde en az değer kaybı yaşayan araçlar birde c sınıfı sedanlar az değer kaybı yaşayanlar ve satması kolay .Leonda pek tutulmadı gibi.

Kesinlikle katılıyorum...
    Banka kredisi ile o kadar süre araç alınmaz.
    Ben Toyota sattım ve o zaman bir gençlik hevesi banka kredisine girdim. Girene kadar herşey öyle toz pembeki. Bir arkadaşım demişti banka kredisine girme. 2. elden yavaş avaş yükselt, ne kadar ekmek o kadar köfte. Yok illaki kafamın dikine gittim.
    Banka kredisine 36 ay imza attıktan sonra 2-3 gece uyuyamadım. Allah korusun sağlam dayanğın yoksa veya birikmiş paran büyük risk.
    Ben kasıp 27 ayda bitirdim. Ama ne oldu...Araç 2,5 senede acaip değer kaybetti ve ben bankaya aracın SIFIR ederinden daha fazla para yatırdım.
    Dizel olmadığı için ve ticari araç gibi Ankara içi kullandığım için benzin parasıyla beni epey bir yedi.

Tabi yanlış anlaşılmasın.
    Senin kullanacağın kadar az kullanacak olsam benzini dokunmaz. Zaten basmadığın müddetçe Alfa'ların yeni model motorları diğer 1.6'lardan pek fazla yakmıyor. Leon ile aynı değerde. Bugün yaklaşık Ankara içi 100 km yaptım. Balgat-Sincan!!!!-Gaziosmanpaşa!!!-Kızılay-Ulus-Balgat.
    Sabah Sincan tarafına giderken Çayyolu otoban tarafından girip 190-200 bastım bir ara.
    Gün sonundaki değerim 9.5 litreydi.

Az kulanım ve hazır paraya veya az bir miktar banka kredisine 1.6 veya 2.0 benzinli araçlar iyi ama hazır para yoksa ve çok kullanım olacaksa uygun fiyatlı bir dizel önerebilirim. BMW 116'dan konu buraya geldi o yüzden 147 veya Leon önerilmesi normal ama banka kredisi, yeni evli olma ve benzin parası işin içine girecekse bu sefer alternatif modeller veya uygun fiyatlı az kullanılmış araçlar işin içine girer derim.

Fakat sorunun özüne gelirsek.
    147 gibi ORİJİNALİ dururken neden LEON gibi 147'ye benzetilmeye çalışılmış bir araç alasın ki?

• quote:

elimde nakit para yok...banka kredisine muhtacım..yeni evliyim...

birde seat leon 'un arka görünüşüne cok dar diyorlar...bir kaç geri geri giderken kaldırıma cıkan ufak kaza atlatanlar yazıyordu.

gercekten o kadar dar mı arka cam? binenler söyleyebilir mi?

bmw nin arka camı daha dar :) Ayrıca kaldırımı arka camdan nasıl görmeye calışıyorlar anlamadım.
  • gerçekten dar mı leonların arka camı binen kullananlar?
  • benim hiç geri giderken problemim olmuyor
    honda civic gibi açık ve yüksek bir araçtan leon'a geçtim
    araba alçak ve benim koltuk ayarım hep en alçakta ilk alışma devresi hariç hiç problem olmadı.
    şimdi civic'in direksiyonuna geçince beni üzerinden atacak gibi hissediyorum.
    Stylance'larda park sensörü standart ve gerçekten çok işe yarıyor.

bu tür sorularının cevapları hep test sürüşünde , istanbuldaysan seat maslakta 5 dakikada form doldurup bir test yapabilirsiniz.

quote:

gerçekten dar mı leonların arka camı binen kullananlar?
  • Leon kesinlikle 147 kadar yakmaz.
    Ben leonla İstanbul şehiriçi trafiğinde(Ankara ile kıyas kabul etmez istanbul trafiği) 9 litre ortalama tutturuyorum üstelik kısa mesafede.
    Mesafe uzasa otobana filan girsem8 litre altına düşüyor.
    İstanbulda trafiksiz bir yolda kullanırsam(geceyarısı civarı olabiliyor ya da sabah çok erken) 6-7 litreye kadar düşebiliyor tüketimim. Tabi çok devirli kullanmıyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: 147BLACK

quote:

Orjinalden alıntı: zafan

Kabaca ;

Kesinlikle katılıyorum...
    Banka kredisi ile o kadar süre araç alınmaz.
    Ben Toyota sattım ve o zaman bir gençlik hevesi banka kredisine girdim. Girene kadar herşey öyle toz pembeki. Bir arkadaşım demişti banka kredisine girme. 2. elden yavaş avaş yükselt, ne kadar ekmek o kadar köfte. Yok illaki kafamın dikine gittim.
    Banka kredisine 36 ay imza attıktan sonra 2-3 gece uyuyamadım. Allah korusun sağlam dayanğın yoksa veya birikmiş paran büyük risk.
    Ben kasıp 27 ayda bitirdim. Ama ne oldu...Araç 2,5 senede acaip değer kaybetti ve ben bankaya aracın SIFIR ederinden daha fazla para yatırdım.
    Dizel olmadığı için ve ticari araç gibi Ankara içi kullandığım için benzin parasıyla beni epey bir yedi.

Tabi yanlış anlaşılmasın.
    Senin kullanacağın kadar az kullanacak olsam benzini dokunmaz. Zaten basmadığın müddetçe Alfa'ların yeni model motorları diğer 1.6'lardan pek fazla yakmıyor. Leon ile aynı değerde. Bugün yaklaşık Ankara içi 100 km yaptım. Balgat-Sincan!!!!-Gaziosmanpaşa!!!-Kızılay-Ulus-Balgat.
    Sabah Sincan tarafına giderken Çayyolu otoban tarafından girip 190-200 bastım bir ara.
    Gün sonundaki değerim 9.5 litreydi.

Az kulanım ve hazır paraya veya az bir miktar banka kredisine 1.6 veya 2.0 benzinli araçlar iyi ama hazır para yoksa ve çok kullanım olacaksa uygun fiyatlı bir dizel önerebilirim. BMW 116'dan konu buraya geldi o yüzden 147 veya Leon önerilmesi normal ama banka kredisi, yeni evli olma ve benzin parası işin içine girecekse bu sefer alternatif modeller veya uygun fiyatlı az kullanılmış araçlar işin içine girer derim.

Fakat sorunun özüne gelirsek.
    147 gibi ORİJİNALİ dururken neden LEON gibi 147'ye benzetilmeye çalışılmış bir araç alasın ki?

• şimdi zaten günde hafta içi 4-5 km yakacak biri için kendim adına öyle 2000 motor falan istemiyorum...yılda 18 gün yıllık iznimiz var..uzun yolda 365 günün 10-15 günü için 2000 motor almayacağım...yanlış mı düşünüyorum?

1600 motor alacağım..yıllık vergisi de cok pahalı değil.ancak 17 inch lastik de 1.6 motorlara olmaz diyorlar 16 inch de garantilendi..

ve MARKAM DA..

SEAT LEON STYLANCE 1.6..... İKİNCİ EL ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM..BANKA KREDİSİNE GİRECEĞİM...

ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA SEAT LEON 1.6'LARDA BİR MAKYAJ OLAYI FALAN YOK DEMİ? YOKSA BEKLEYEYİM 4-5 AY DAHA?

MESELA BMW 1 SERİSİ MAYISTA MAKYAJLANMIŞ HALDE SATIŞA SUNULACAKMIŞ..ARAÇ DIŞ DİZAYNINDA BİR DEĞİŞİKLİK YOKMUŞ.

SEAT LEONLARDA BÖYLE MAKYAJLANMA DURUMU VAR MI STYLANCE DA?

İKİNCİ EL TEMİZ STYLANCE ARIYORUM 1.6. SİYAH RENK OLMALI..AKSESUARLARI OLABİLİR..17 İNCH LASTİK OLMASIN DA..

EVET SORULARIMA CEVAP VERİR MİSİNİZ?

• Günde motor ısınmadan 4-5 km yol yapıcaksan

13-14 l ortalama yakarsın.haberin olsun.

leon da makyaj yok.

sadece yeni motor seçeneği geliyor .1.4 tsi 125 Hp
  • leonla haftaiçi motor ısınmadan 3 km yapıyorum
    tüketim ortalamam 9 litre , haftasonu daha uzun yol yapıyorum tüketim daha da düşüyor.

benim leon 6000 kmde standart siyah stylance , a3 FSI alacak param olsa satardım .

quote:

Orjinalden alıntı: Akincl

Günde motor ısınmadan 4-5 km yol yapıcaksan

leon da makyaj yok.

• quote:

Orjinalden alıntı: aakyuz

leonla haftaiçi motor ısınmadan 3 km yapıyorum
    tüketim ortalamam 9 litre , haftasonu daha uzun yol yapıyorum tüketim daha da düşüyor.

benim leon 6000 kmde standart siyah stylance , a3 FSI alacak param olsa satardım .

quote:

Orjinalden alıntı: Akincl

Günde motor ısınmadan 4-5 km yol yapıcaksan

leon da makyaj yok.

Sen hangi ilde ikamet ediyorsun?
  • istanbul - tarabya
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.