Şimdi Ara

BMW 1 SERİSİ (1.16 i) 2.El Almak istiyorum.Ne dersiniz? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
144
Cevap
0
Favori
104.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

pek dur-kalk yapmadan 3km yi kısa sürede tamamlıyorsun anlaşılan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sephiroth -- 26 Ocak 2007; 11:52:28 >
  • trafik pek olmuyor evet ama sabah önce bir 500-600 m yokuş yukarı çıkıyorum anayola çıkmak için sonrası iyi ama. O yüzden sabah tüketim ortalaması yüksek akşam dönüşte az oluyor. Yol 6-7 dk civarı sürüyor

Geçende beşiktaşa girmem gerekti arabayla 2 km yolu yoğun trafikte 1,5 saatte gittim tüketim 33litre gösteriyordu
    (yine biri köprüde şov yapmış tüm istanbul felç olmuştu o gün)
    istanbulda şehiriçi trafiği bazen delirtiyor.
  • param olsaydı A3 Auidi 1.6 FSI Alırdım demişsin...FSI NEDİR tam olarak? Seatta yok sanırım bu...ne seni bu tercihe yönlendiren Seat 1.6 stylance diye övdüğün arabadan vazgeçiren FSI mı? fsı ne?

quote:

Orjinalden alıntı: aakyuz

leonla haftaiçi motor ısınmadan 3 km yapıyorum
    tüketim ortalamam 9 litre , haftasonu daha uzun yol yapıyorum tüketim daha da düşüyor.

benim leon 6000 kmde standart siyah stylance , a3 FSI alacak param olsa satardım .

quote:

Orjinalden alıntı: Akincl

Günde motor ısınmadan 4-5 km yol yapıcaksan

13-14 l ortalama yakarsın.haberin olsun.

leon da makyaj yok.

sadece yeni motor seçeneği geliyor .1.4 tsi 125 Hp

• orada FSI değil önemli olan a3
    Benim için önce arabanın tipi,güvenliği,ikinci eli sonra da kullanım giderleri geliyor (vergi,yakı,t servis vs) , en son performans
    A3ün tipini çok seviyorum bence en yakışıklı araba
    Almışken de daha az yakan FSI motorlusunu alırım tabi ki.

FSI'ın teknik detayını bilmiyorum ama 16 valf ve 115 beygir. Şahsen denemedim ama teknik verileri 102 beygir 8valf motordan daha az yaktığını gösteriyor. Audi ve VWde iki versiyon da var ama Seat da sadece bir tane 1.6 motor var.

Leon çok süper değil ama beklentilerimi karşılıyor ve bence parasını en çok hakeden modellerden
    Gönlümde yatan aslan ise A3 mümkünse FSI siyah(veya beyaz olabilir) manuel.
    1 sene içinde filan almayı planlıyorum bakalım artık :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aakyuz -- 26 Ocak 2007; 15:03:34 >
  • seat leon gibi korkunç ve ürkütücü bir görünümü yok bence...
  • zevk meselesi işte
    benim tip sıralamam a3,astra gtc,leon,mazda 3 sedan,focus hb idi
    a3e param yetmedi , astra gtc iki kapılı diye almadım (ben alırken bu kadar pahalı değildi gtc şimdi çok pahalı)
    test sürüşü yaptım leon'u almaya karar verdim gitti.

Araba almak çok zor iş , çok karar değiştirmiştim ben de ama sonuçta kararımdan pişman değilim.
    Sana kolay gelsin :)
  • ben aslında BMW 1.16İ yi gördükten sonra hiç bir araba seat leon dahil gözüm görmüyordu.Ancak bana

BMW 1.16 i nin önü cok uzun geldi...Direksiyona oturup şöyle bir önüme bakmadım aama sayısal veri açısından

ön camdan ön fara kadar olan kısım leon,alfa 147'lere göre uzun değil mi? burası gercek..peki kaç cm uzun desem? artık bende kafamda netleştirecem bazı şeyleri bu pürüzü veya tereddütümü de aşar isem.
  • ön camdan ön fara kadar olan kısım leon,alfa 147'lere göre uzun değil mi? burası gercek..peki kaç cm uzun desem? artık bende kafamda netleştirecem bazı şeyleri bu pürüzü veya tereddütümü de aşar isem.
  • bmw demek istesem de iki yaşında bmw alacağana sıfır leon al daha iyi
  • mazda3 sport dynamic nasıl?
  • banka kredisine gireceğine tefeciden para al daha iyi 24 ayda en az 6-7 bin faizi var kredinin 2. ele bak derim ben.
    sıfır araba alırken 2.elde değer kaybeder diyosan seatında 2. elde alfadan daha iyi olacağını düşünmüyorum ama uzun süre binerim diyosan 2. eli düşünmene gerek yok krediye gireceksen bmw yi düşünme çok pahalı nekadar çok kredi çekersen okadar çok faiz ödersin seat şehir içi 9.7lt yakıyo fabrika verisi bu yani 1 lt kadar koy üstüne sıfır arabalarda benzinli olupta 100 km.de 9 lt altında yakan pek yok zaten (honda,bmw,alfa,vw grubu,mazda gibi) leon diyosan dizellere yönel derim ama 39 bine tfsı leonu imkanın varsa kaçırma normal 1.6nın sıfır fiyatı bile 37-38 bindi en son
  • TFSI 39 milyara nerde? dizel mi bu? geldimi piyasaya?
  • arkadaş ilk sayfadaki linkten bahsediyor sanırım.
    ama fiyat 39 değil 38 yazıyor.
    O motor benzinli , 2000cc 150 hp.

motor seçeneklerini seat'ın sitesinde görebilirsin..:
    Seat ana sayfa

quote:

Orjinalden alıntı: bistroman

TFSI 39 milyara nerde? dizel mi bu? geldimi piyasaya?
  • ben mayıs haziran'a kadar araba alamam....biraz para biriktirecem...en azından 5 -6 milyar önden vereyim satıcıya..

o aylara kadar 1.6 FSI veya 1.6 dİZEL SEAT LEON CIKAR MI? YOKSA VAR MI SU AN? bu yıl içinde (haziran-temmuz gibi) motorda böyle güzellik yapılır mı ? beklediğime de değer yani..... nedir cevabınız?=
  • beyler yogun ilginiz için cok teşekkür ederim..her gün bu forudman kopamaz oldum...

KONUYA AÇTIĞIM BİR BAŞLIKLA DEVAM EDEBİLİRMİYİZ...RİCA ETSEM...FARKLI 4 TANE SORUM VAR SİZLERE KARARIM İÇİN ARTIK....Tıklayınız lütfen....devam için......
    Saygılar

http://forum.donanimhaber.com/m_12048697/mpage_1/key_//tm.htm#12048697
  • Siyahına Ölüp Bittiğim Araba 1.16 Spot . 1.6 Segementinde En Performansı Araç Golfu Satıp Yerine Alacağim Coming Soon

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratalagoz -- 8 Haziran 2008; 22:09:47 >
  • Siz bu gidişle arbayı alamazsınız işten anlamadığınız için her kafadan bir ses çıkar gerek çevrenize ,gerekse sanal ortamda ondan kafanı çok karışır ayrıca tüm mesajları okudum sizin ilk mesajdan beri içinizden geçen leon olduğunu ortada.
    Ama şöyle düşünün madem ekonomi arabası istiyorsunuz ve 4 sene kredi ödeyeceksiniz ki şuanda ülke ekonomisi durumu ortada varil fiyatı 150 ye çıkacak büyük ihtimalle bu ay yada diğer ay arabalar yatacak anlayacağın.
    40 50 lira verip alacağın arabayı 2010 senesinde ülkenin şu gidişinde kaça satabileceğini sanıyorsun :) ? heleki 2006 model şu durumda araba almak akıl karı değil alacaksanda gercekten ekonomi arabası almalısın yani gerçekten lazım olduğu için sonuçda sürekli çalışan birisiniz evden işe işden eve ve benzin fiyatını düşünüyorsunuz haklısınızda ozaman bu tarz araçları bırakıp daha az kredi çekerek daha düşük segment araçları tercih edin 1,2 1,3 motorları hem vergisi az hem yakıtı anladığım kadarıyla kalkıpda ralli yapmayacaksınız o nedenle bu tarz ekonomi motorları işinize yarayacaktır ve yeni evlenmişsiniz aileniz küçük araba piyasasının ne olacağı belli değil varil fiyatı uçtu gidiyor ciddi olarak söylüyorum bu ay yada diğer ay 150 doları bulacak varil fiyatı yani biraz ilerisini düşünün varil fiyatı artttıkca araçlarını satmak isteyen çok olacak araç alma talepleri azalacak ozaman ne olacak 50 ye aldığınız aracı kaça satabilirsiniz ki.
    Eminimki şuanda keyif için araç sahibi olanlar (benim gibi) yani zorunluluğu olmayanlar araçlarının tam değerlerini alabilirlerse hemen satarlar en azından ben öyle düşünüyorum şuanda satsam zarar ediyorum satmasam "benzin kol gibi" ileride daha kötü olacak ozaman daha çok zarar edeceğim iki arada bir derede kaldım her gün haberleri okurken yada dinlerken aha zam geldi aha zam gelecek korkusuyla aracamı binilir işte şuanda halkımızın durumu bu.
    Yeni evlisiniz iyi düşünün iyi tanışının şuanda faizler yükselecek dünyada en fazla faiz veren ülke şuanda türkiye yabancı yatırımcılar bu faizden yararlanıyorlar faiz dahada yükselecek en iyi yatırım imkanı şuanda para biriktirip cukka etmek dediğim gibi işinize karışmak gibi olmasın ama ayağınızı yerden kesecek ekonomi arabasına yönelin uygun fiyatlarda kredi çekerek ve paranızı cukka etmeniz yönünde fikirlerim ;)

• Arkadaşlar Seat Leon ile Bmw 1 serisi KESİNLİKLE karşılıştırılamaz demişsiniz ama...Audi A3'ünde konsolu neticede Seat'ta vs. kullanılan ortak konsolmuş ( eski modellerde ) yani bence bu sebepten ötürü 1 serisiyle karşılaştırılabilir bazı konularda...Özellikle tasarım ve genişlik bakımından. Kuşkusuz donanım olarak asla o kadar olamaz ama bence o kadarda kötü değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: newmonarch

Arkadaşlar Seat Leon ile Bmw 1 serisi KESİNLİKLE karşılıştırılamaz demişsiniz ama...Audi A3'ünde konsolu neticede Seat'ta vs. kullanılan ortak konsolmuş ( eski modellerde ) yani bence bu sebepten ötürü 1 serisiyle karşılaştırılabilir bazı konularda...Özellikle tasarım ve genişlik bakımından. Kuşkusuz donanım olarak asla o kadar olamaz ama bence o kadarda kötü değil.

Audi A3 ün iç kalite malzemesi Seat Leondan üstündür,tasarım olarak ise piyasada baydı artık 102 hplik gitmien leonlar a3 ler,116 en azından bnlardan perfrmanslı araç,tek kapılı 1 serisi tip olarakta güzel bu iki araçtan
  • Merhaba herkese, öncelikle şunu söyleyeyim ki yorumum saptırılmasın. Kesinlikle Seat Leon hastası biriyim.

Gelelim muhabbete ve arkadaşın sorduğu soruya. İlk soru demiş ki BMW 1.16i mi Seat Leon mu? Ne dersiniz?

Yakıt tüketimi ve Bütçe?
    Bu soruya en azından bütçeniz olarak 2 taraftan bakabiliyorum. Eğer ki bütçe dar ya da çok geniş değil diyorsanız tabi ki Seat Leon derim. Yok benzini masrafı problem değil derseniz de orasına siz zevkiniz ve beklentinize göre kendiniz karar verin.

Dış Tasarım
    Yine yorumlara baktığımda tasarımlar hakkında görüş farklılığı çok ki bu çok normal. İki aracın çizimleri arasında çok fark var ve bu da her bireyin ayrı olan zevklerine bağlı muhakkak. Ben bir Leon taraftarı olarak her iki aracın da çizimlerini ayrı ayrı beğeniyorum.

İç Tasarım
    Ön panele önem veren biri olarak ön panelden başlamak istiyorum, bu noktada Leon'un 1.16i'den daha iyi olduğunu düşünüyorum. İç genişliğe gelecek olursak da bazı arkadaşların da belirttiği gibi BMW 1 serisinin özellikle arka bölümü oldukça dar. Bu da arkada oturan yolcuların rahatsızlığını teşkil eder. Leon ise normal bir araç boyutlarında olduğundan 1.16i'den daha geniş bir alana sahip ve rahat.

Fiyat
    Fiyata gelecek olursak, 1.16i'nin ikinci el fiyatları ortalama 40-45 bin TL civarında. Leon'un ise 28-35 bin TL civarında. Bu durumda bana kalsa ben yine Leon derdim.

İki aracı da kullandığımdan genel olarak bakacak olursam da BWM'ye göre daha az yaktığından, iç tasarım ve rahatlığından, ve fiyatından dolayı Seat Leon derdim. Son karar tabi ki sizin.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.