Şimdi Ara

Bmw 2 serisi Active Tourer (F45) (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.055
Cevap
57
Favori
168.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evet ben de aynısını düşündüm BMW tam gaz girdi piyasaya, Mercedes te 7 kişilik böyle bir araç var mı bilmiyorum.. Yoksa da yaparlar hemen 7 kişilik bir araç Macaristan'da

Bence de 7 kişiliklerde bagaj diye bir şey kalmıyor, bagaj gittiği kadar gelen koltukta çocuk boyuna uygun gibi.. Benim bindiğim araçta arkada zorla araca binmiş misafir vardı 2 büklüm binmişti araca biraz ceza gibi olmuştu onun için biz gelsin istemiyorduk zaten

Mercedes değil de keşke Doğuş oto VW Golf Sportsvan filan getirse o zaman tam kopmalık başlıklar olurdu forumda..

Arka koltukları böyle yapmışlar:
     Bmw 2 serisi Active Tourer (F45)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1872 -- 12 Şubat 2015; 2:33:42 >

• Ekim ayından beri active tourer kullanmaktayız. Bu forumu açmayı düşünmüştüm ancak hiç vakit bulamadım. Bugün açacaktım, aynı yerde çalıştığımız cengizhan hocamda active tourer siparişi çekmiş ve forumda 218i active tourer sayfasının olduğunu söyledi gerçekten sevindim araçla ilgili çözemediğimiz sorunlarla ilgili burada birbirimize yardımcı olacağımıza inanıyorum.
    Araçla ilgili olarak;
    1110 km de. bunun 350 km'si benim. Eşimin şehir içi yakıt tüketimi 8,2 litre.
    Şanzımanın 6 ileri olduğunu duyunca sasırdım ancak Konforlu hisli. Manuel kullanımda dokunmanız yeter. Dsg'den cvt'den powershiftden daha iyi.
    Arka diz mesafesi,baş mesafesi çok rahat 1,87 boyundayım. Sıkı rakibi olan b serisine göre daha iyi.
    Son hız olarak 200'ü gördüm. cengizhan abi
    Bagaj için ne büyük ne küçük denebilir ama yükleme yapmak çok rahat.arka koltukları öne itiliyor bunu kızım farketti ama öne itecek bir durumum olmadı.
    Forumu Vinyakal bey açmış kendisine teşekkür ederim.
    Cengizhan abi 308 siparişi çektim bunu da buradan duy

• bir_vatansever kullanıcısına yanıt
    Hoşgeldin abi. Porsche'dan sonra peugeot yenge güzel fırçalamış anlaşılan . a5 almasaydım alacaktım bende.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumlardaki kullanıcı sayısı artıyor anlaşılan. Biz de aracımızı haftaya teslim alacağız. Bu araçlarda cruise control olmaması. Otoyol kullanımında özellikle çok büyük rahatlık. Yetkili serviste, sonradan ilave ettirme konusunda bir bilgi ve fiyat alabilen olursa müteşekkir oluruz.
  • mekatu M kullanıcısına yanıt
    bmw.co.uk sitesinde araç oluşturmaya girdim orada Aktif Cruise Control var öndeki aracı görünce fren vs. yapıyor, bunun için Driving Asistant ya da en azından önlere park sensörü gerekiyor sanırım bir de normal Cruize Control gösteriyor fren fonksiyonlu diyor görünüş bizimkilere benziyor eğer bu bizim araçlarda olandan farklı bildiğimiz Cruize Control sistemi ise takılabilir bence hatta iş yazılımsal bir şey bile olabilir direksiyonda düğmeler zaten var limitlediği hıza kendisi gaz verecek sadece yazılım ile açılan bir özelliktir belki.. Eğer servis yapmazsa da bu forumda Linea sına vs. kendisi cruize control yapanlar vardı illaki bir şekilde olur bence olmaz diye bir şey yok.

İstanbul da kağıthane tüneli var bilenler bilir burada hızı 70 e limitlemek için çok iyi filan diye düşünmüştüm ben bu hız limitlemeyi ama zaten araçla belli bir hıza gelince ve gazı bırakınca araç uzun bir müddet o hızda gidiyor çok yavaş bir şekilde yavaşlıyor, eski aracımız hemen yavaşlamaya başlıyordu hızı gaz ile sabit tutmak çok zordu.

• Normal cruise control fren fonksiyonlu BMW'lerde. Yokuş aşağı belirlenen hızı aşınca fren yapıyor sadece. Öndeki araca yaklaşınca fren yapanı ise aktif cruise control olanı. 1 serilerine direksiyondaki tuşları ve yazılımı değiştirerek yetkili servis yapıyormuş forumlardan anladığım kadarıyla. Fakat Active Tourer yeni bir araç olduğu için servisler bihaber olabilir. Dışarıda yaptırmanın riski malum. Servisler garantiyi bozma bahanesi yapabilirler.
  • mekatu M kullanıcısına yanıt
    Cengiz han bey gibi siz de özel bir araç sipariş etseydiniz keşke en baştan..

Demek istediğim şuydu bu araçta böyle bir seçenek varsa elbet yapılır, araca uygun donanım üretilmiş gibi gözüküyor. Araç yeni olsa da yetkili servis çalışanları aracın eğitimini almışlardır direk servise gidip sormak gerek konuyu orada kesin cevap verirler. Benim babam yetkili servislerde ustabaşı olarak çalışıyordu o Opel ve Ford da çalıştı ama bir araç çıkmadan önce araçtaki yeni teknolojilerin vs. eğitimini alıyorlar BMW de durum farklı değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1872 -- 13 Şubat 2015; 12:11:46 >
  • sonradan takılınca fiyat daha mı ucuz oluyor? benim aracımda var
  • quote:

Orijinalden alıntı: x+y=z

Yetkili servisten gelen cevap:

"2 serilerine sonradan cruise kontrol donanımı şu an için maalesef sonradan eklenmiyor. Belki ilerleyen dönemlerde yapılabilecek bir güncelleme ile eklenebilme ihtimali olabilir. "

Yetkili servisten gelen cevap:

"2 serilerine sonradan cruise kontrol donanımı şu an için maalesef sonradan eklenmiyor. Belki ilerleyen dönemlerde yapılabilecek bir güncelleme ile eklenebilme ihtimali olabilir. "
  • Bagaj kapısı kapının üzerindeki tuşla kapanabiliyor mu baz versiyonunda? (uzaktan kumandadan bahsetmiyorum, bagaj kapısının içinde bir tuş ile olandan bahsediyorum)
  • quote:

Orijinalden alıntı: x+y=z

Bagaj kapısı kapının üzerindeki tuşla kapanabiliyor mu baz versiyonunda? (uzaktan kumandadan bahsetmiyorum, bagaj kapısının içinde bir tuş ile olandan bahsediyorum)

Baz versiyonunu bilmiyorum ama benim ki kapanıyor, bizim ki ayağınızı göstermenizle de acıyor kapıyor.
  • Bunlarda benden arka iç mekan Resim kalitesi biraz düşük
    Bu resimde sadece arka koltukları çektim.Diz mesafesinin yeterli olduğunuda görebilirisiniz.
    https://store.donanimhaber.com/42/4d/af/424daf002bae8f523d67cd398450d04c.png
    Bu resimde kızım farketti, arka koltuklar ileri geri hareket edebiliyor. Öne çekilmiş hali.
    https://store.donanimhaber.com/db/e8/1a/dbe81aac882f5376d13bb6e01f35cc33.png
    Birde bu
    .https://store.donanimhaber.com/f1/4c/b6/f14cb60add585e7bf9c38757f06c26d1.png
     Bmw 2 serisi Active Tourer (F45) Bmw 2 serisi Active Tourer (F45) Bmw 2 serisi Active Tourer (F45)

• Hocam nerelerdesiz? sizin bagaj kapağı nasıl?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • x+y=z X kullanıcısına yanıt
    cngzhan kullanıcısına yanıt
    Hayır kapanmıyor, bahsedilen düğme yok sanırım ayak ile açma ile birlikte geliyor o da..

İşin kötü tarafı bizim bagaj kendi ağırlığı ile kapanmıyor, hatta el ile itince bile belirli bir kuvvet uygulayana kadar kapanmıyor sağlam bir şekilde vurmak lazım.. Bagaj tam oturmayınca araç içinde bagaj açık uyarısı veriyor, tekrar in bagaj aç-kapat sıkıntılı durum. Hatta bir keresinde hiç uyarı vermeden yaklaşık 10 km sonra TEM de giderken bagaj uyarısı verdi araç, mecburen emniyete çekip bagaj kapağını tekrar kapatmak gerekti.. Sanırım servise ilk gidişi bu yüzden olacak bu durum pek normal gelmedi bana.. Bizim araç ile ilgili bir sıkıntı olabilir ben öyle düşünüyorum. Aracı ilk aldığımızdan beri durum böyle, kullandıkça rahat kapanır diye bir umut var bakalım ama her bagaj vuruşumda içim gidiyor sıfır araç sonuçta..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1872 -- 14 Şubat 2015; 2:20:40 >
  • bir_vatansever kullanıcısına yanıt
    Aynı şekilde öne aldıktan sonra sırt kısmının yatması lazım. Aracınız Sport Line mı?
  • BMW'nin Türkiye internet sayfasından Kendi BMW'nin tasarla kısmında aracı standart donanımında 8 ileri vites olarak gösteriyor. Test sürüşünde 6 ileriydi diye hatırlıyorum. Hangisi doğru?
     Bmw 2 serisi Active Tourer (F45)
  • 218i'ler 6 ileri otomatik.
  • x+y=z X kullanıcısına yanıt
    Daha önce de BMW Türkiye sitesinde yine 8 ileri yazmışlar ama araçlar 6 ileri. 1.5 136 Beygir benzinli motor + 6 ileri şanzıman Mini Cooper larda kullanılan kombinasyon zaten aracın platformunu Mini nin platformunu uzatarak yapmışlar.
  • Anahtardan açma standart olarak geliyor ama düğme ve ayak ile açma opsiyon mu oluyor?
  • cngzhan kullanıcısına yanıt
    Anahtardan bagaj açma var evet ama sadece kilidi açıyor, bagaj kendi kalkmıyor. Eğer bahsedilen donanım varsa bagaj kendi kalkıyor. Bu bagaj kilidi açma bir çok araçta var zaten..

Eski aracımızda bagajı bırakınca kendi ağırlıyla kapanıyordu çok nadir bagaj uyarısı vermişti. Bagaj kapatmak bu kadar zor olmamalı normal bagajı olanlar kapatma hakkında bir şey yazarsa sevinirim bırakınca kendi ağırlığıyla kapanıyor mu vs.?
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.