Şimdi Ara

BMW 2 Serisi Yeni Active Tourer (U06) (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: safahat01 , pinwheel
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 3 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
137
Cevap
21
Favori
6.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
62. Sırada  bugün en iyi #11
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 220 U06 bugün ben kullanıyorum. Telefon tutucu.

BMW 2 Serisi Yeni Active Tourer (U06)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 3 Ocak 2025; 9:56:40 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Borusandan aradılar, fren servis geri çağırması varmış , fabrika bir şeyi değiştirip güncelleme yapacakmış , haftaya gidicem
    Kontrol etmenizde fayda var

• guvenxoca kullanıcısına yanıt
    Bizim U06 yetkili serviste; şu alarm arızası için. Freni de sorayım, nasıl olsa serviste. Teşekkürler bildirim için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 9 Ocak 2025; 21:31:13 >
  • Alarmın heyecanına kapıldık; freni sormayı unuttuk. :(

• Hanımın aracın geri çağırmasıyla ilgili bilgilendirme aşağıdadır :

Sahip olduğunuz otomobilinizin fren servo sistemi ile ilgili hususlarda kısa bir süre önce tarafınıza iletilen bilgilendirme mektubunda, bazı araçlarda nadir durumlarda fren sisteminin elektronik aksamında arıza olabileceği, ConnectedDrive özellikli araçlarda yer alan erken uyarı sistemi ile bu arızanın önceden araç ekranında belirebileceği ve bu tür bir arıza ile karşılaşılması durumunda fren servo parçasının değiştirilmesi gerektiği yönünde bilgilendirme yapılmıştır. Söz konusu arızayı önceden tespit eden ve uyaran bir sistemin aracınızda bulunmaması nedeniyle daha önce doğrudan fren servo parçasının değişimine yönelik ayrı bir çağrı mektubu da gönderilmişti.

Ancak geldiğimiz noktada üretici planlama ve kararı ile konuya ilişkin erken uyarı sistemini kapsayan bir yazılımın ConnectedDrive özellikli olmayan araçlara da yüklenmesi olanağı yaratılmış ve böylece bu tür bir arızayı meydana gelmeden önce tespit eden ve sizi ekranda uyaran bir önlem adımı oluşturulmuştur. Böylece aracınıza yüklenecek yazılım sayesinde aracınız, ortaya çıkabilecek fren servo kaynaklı arızaya ilişkin durumu önceden algılayarak araç ekranında "Check Control" mesajı çıkmasını sağlayabilecektir. İlgili programın yüklenmesi sonrası bu mesajla karşılaşılması halinde fren servo parçasının değişimi gerekecektir.

Bu itibarla ConnectedDrive özellikli olmayan araçlar için erken uyarı sistemini içeren yazılımın yüklenmesi öngörülmüş olup; bu amaçla aracınızı randevu alarak en yakın Borusan Otomotiv yetkili servisine getirmeniz gerekmektedir. Gerçekleştirilecek programlama işlemi sonrası gerçekleşecek kullanım sırasında “Check Control” mesaj ve uyarısı ile karşılaşılması halinde ise fren servo parçasının yetkili servis tarafından değiştirilmesi ve bu amaçla aracınızın tekrar yetkili servisi getirilmesi gerekir.

Düşük de olsa söz konusu arızanın uyarısız olarak kullanım sırasında ortaya çıkması durumunda; aracınızın özelliklerine göre, ConnectedDrive özelliği olsun veya olmasın, kullanım sırasında araç ekranında ABS ve/veya EDS uyarı ışığı veya mesajı ve/veya doğrudan doğruya frende sertleşme görülmesi söz konusu olabilir. Bu ihtimalde ABS ve dinamik stabilite kontrolü (DSC) gibi diğer fren kontrol fonksiyonları da kullanılamayabilir. Bu durum frenleme yeteneğini engellemez ancak frenleme için daha yüksek bir güç uygulamanız gerekir. Bu olasılıkta hemen Yol Yardım Hattı’yla görüşünüz (Telefon: 4442299). Aracın bu esnada durdurulabilmesi için aracınızdaki fren sistemi, yine de güvenlik sağlayan emniyetli bir moddadır ve Avrupa Birliği ve Türkiye mevzuatının aradığı fren gücü standartları o esnada da yerine getirilir ve fren yapılabilir. Mevcut durum itibariyle aracınızın kullanımını engelleyen somut bir arıza tespiti yapılmamıştır. Söz konusu arıza olasılığı için üretici, önleyici bir uygulama olarak, aracın fren servosunun kontrolüne ve teknik olarak gerekirse ilgili parçanın değiştirilmesine yönelik bir analiz ve planlama süreci içindedir. Uygulamaya dair farklı bir işlem gerektiğinde konu hakkında size ilgili bilgilendirme ayrıca yapılacaktır. Araç başka kişiler tarafından kullanılıyorsa, lütfen aracı kullanmadan önce bu yazının içeriği hakkında bu kişileri bilgilendiriniz.

Hocam, yazı için çok teşekkür ederim.
    Bize bir bilgilendirme yazısı gelmedi.
    Biz aracı yaklaşık 6.000 kilometrede 2. el satın aldık.

Sizin araç hangi sene ve hangi ay üretimi, yazabilir misiniz?
    Tekrar teşekkürler, keyifli sürüşler.

• sk67a S kullanıcısına yanıt
    Bizde ikinci el aldık, nisan 2023 trafiğe çıkışlı, 2023 başıdır üretimi , araç borusan bodrum kullanımındaymış ,aslında 1000 km de fren servosu değişmiş ama bir sıkıntı var belli ki…
    Neyse en azından kazık gibi olsada tutap durursa sıkıntı yok
    Araçtan çokta memnunum, E yi bıraktım sürekli bunu kullanıyorum

Hocam, konuyu araştırdım. Belli üretim aralıklarında belli parti araçlar için bu durum geçerli. Bizim 2022 U06 için böyle bir geri çağırma yokmuş. Umarım olayı tez zamanda çözerler sizin araç için.

Keyifli sürüşler.

• Merhaba.. Bu konuyu canlandıracağız sanırım.. Bu hafta baya bir yeni araç alan oldu sanırım forumda.. :)

• Roque_Jn R kullanıcısına yanıt

Ara ara konu birde alevleniyor, sonra köz halinde bekleme moduna geçiyor yine:)

Şaka bir yana, BMW'nin en iyi fiyat performans aracı bana kalırsa ve Türkiye gibi araç fiyatlarının fahiş olduğu bir ülkede aslında çok sayıda satması gereken bir araç. Fakat tüketici tercihleri bizde çok farklı. SUV olsun çamurdan olsun diyoruz...

Gerçi eğer çok satsa idi, bu defa da fiyatı birebir X1 ile eşitlenirdi, pahalıya alırdık, o da ayrı tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mekatu -- 14 Şubat 2025; 12:13:49 >
  • mekatu M kullanıcısına yanıt

Ben forumda bir kaç yere yazmıştım, Countryman E siparişi verip kaparo gününe kadar gelmişken bir an da 2.30e Active Tourer'da buldum kendimi.. İyi de ettim diye düşünüyorum.. Kesinlikle elektrikli araba alacağım diye yola çıkmıştım ama bu süreci bir BMW ile sonuçlandırmak istiyordum ve BMW IX1'e ulaşamadığım için direksiyonu kırmıştım Mini'ye.. Aslında niyetim bir BMW almaktı.. O yüzden günün sonunda mutluyum..

Hayırlı olsun , sıfır mı aldınız 2024 geleri sürümlerden mi?
    Sıfır geliyorsa çok iyi…

Evet 2025 model sifir km..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Sıfır geliyorsa çok iyi?geçen son baharda 2.30 ları 2.100 den el altından verdi borusan
    Kaça mal oldu?

Birde dolu mu? Harman ,head up var mı? Connected var mı?

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.