MERHABA ARKADAŞLAR, KAÇ GÜNDÜR FORUMLARDA VS BİRÇOK YERDE ARACIMA KURMAK İÇİN BU HARİTAYI ARADIM FAKAT NEREYE BAKARSAM ÜCRET İSTEDİLER. TÜRK FORUMLARI HARİÇ HEMEN HER YERDE ÜCRETSİZ VERİLİYOR BU BİLGİLER. BİZİM İNSANIMIZ SÖZDE PAYLAŞIMCI AMA NERDE. HERŞEYİMİZ PARA OLMUŞ RESMEN. BENDE İNAT ETTİM YABANCI FORUMLARDAKİ BİLGİ VE DOSYALARDAN TEMİN ETTİM SONUNDA. PARA İSTEYEN KİŞİLERE İNAT (SAYGIM VAR MESLEKLERİ BU OLABİLİR) ÜCRETSİZ OLARAK PAYLAŞIYORUM HARİTAYI. BMW Road Map Europe East PREMIUM (USB) 2022-1 AŞAĞIDA İNDİRME LİNKİ OLAN 2021 HARİTASIDIR YÜKLEME İŞLEMLERİ AYNI ŞEKİLDE YAPILMAKTADIR BMW ROAD MAP TURKEY PREMIUM 2021 YÜKLEME LİNKİ AŞAĞIYA EKLENMİŞTİR UYUMLU MODEL LİSTESİ AŞAĞIDA YAZILIDIR DOSYANIN İÇERİSİNDE DETAYLI ANLATIM VARDIR TAKILAN ARKADAŞLARA ELİMDEN GELDİĞİNCE YARDIMCI OLURUM BU İŞLEM İÇİN 500-600 TL İSTEYENLERE İNAT BEDAVA FAYDALANSIN HERKES. HAYAT PAYLAŞINCA GÜZEL. HERŞEY PARA DEĞİL. EMEĞE SAYGI VE BİR TEŞEKKÜR YETERLİ. ARKADAŞLAR İŞLEMLERİ SIRASIYLA ANLATIYORUM SİZE... 1.ÖNCELİKLE ELİMİZDE BİR FLASH DİSK OLMASI GEREKİYOR. (MİNİMUM 4 GB OLMASI LAZIM) BU FLASH DİSKİ FAT32 FORMATINDA BİÇİMLENDİRİYORUZ. DİSK FORMATI FAT32 OLMAK ZORUNDA SONRASINDA HEX.CODE DOSYASININ İÇERİSİNDE BULUNAN 2 DOSYAYI FLASH DİSKİMİZE ATIYORUZ. SONRASINDA ARACIMIZA GEÇİYORUZ VE KONTAĞI AÇIP (MOTORU ÇALIŞTIRMANIZA GEREK YOKTUR,AKÜ SIKINTI YARATMA İHTİMALİNE KARŞI ÇALIŞADABİLİR) HARİTAMIZI AÇIYORUZ. SONRASINDA FLASH DİSKİMİZİ TORPİDO İÇERİSİNDE BULUNAN (BAZI ARAÇLARDA TORPİDO İÇERİSİNDE YER YOK, BU SEBEPLE KOL DAYAMA İÇERİSİNDEKİ USB PORTUNU KULLANABİLİRİZ AMA BAZI ARAÇLARDA İŞE YARAMADIĞINI SÖYLEYEBİLİRİM, YİNEDE DENEMEKTE FAYDA VAR) USB PORTUNA TAKIYORUZ VE YAKLAŞIK OLARAK 30 SANİYE BEKLİYORUZ. SONRASINDA FLASH DİSKİMİZİN İÇERİSİNE 1b.hex ve fsc İSİMLİ 2 DOSYA GELMİŞ OLMASI GEREKİYOR. 1b.hex DOSYASININ BOYUTU 319 bayt OLACAK. İKİNCİ ADIMA GEÇİYORUZ 2.BMW_CIC_FSC_Generator PROGRAMINI AÇIYORUZ. BYFİLE SEÇİLİ OLACAK.BİZİM ARAÇLARIN EKRAN TİPİ CİC OLDUĞU İÇİN, O SEÇENEK SEÇİLİ OLMALI. BROWSE SEÇENEĞİNE TIKLIYORUZ. FLASH DİSKİMİZİN İÇERİSİNDEKİ 1b.hex DOSYAMIZI SEÇİYORUZ. SONRASINDA MAP TYPE KISMINDAN HARİTA TÜRÜNÜ SEÇİYORUZ. BİZİM ARAÇLAR İÇİN PREMİUMU SEÇİYORUZ. SONRASINDA REGION KISMINDAN TURKEY SEÇİYORUZ. SONRASINDA MAPS KISMINDAN ROAD MAP TURKEY PREMIUM 2020 SEÇİYORUZ (2021 SEÇENEĞİ OLMADIĞI İÇİN BUNU SEÇİYORUZ ÖNEMLİ DEĞİL VERİLEN KOD AYNIDIR) MAPS YANINDA BULUNAN LİFETİME SEÇENİĞİNİ İŞARETLERSENİZ BİR SONRAKİ GÜNCELLEMELERİNİZDE KOD SORMAZ. SONRASINDA GENERATE DİYORUZ VE VERİLEN KODU BİR YERE KAYDEDİYORUZ. ÜÇÜNCÜ ADIMA GEÇİYORUZ. 3.SON İŞLEME GELDİK.FLASH DİSKİMİZİ TEKRAR FAT32 OLARAK FORMATLIYORUZ. HARİTAYI FLASH DİSKE ATARKEN DOSYANIN İÇERİSİNE GİRİP pkgdb klasörünü ve config.nfm DOSYASINI ATIYORUZ. SONRASINDA ARACIMIZA GEÇİYORUZ. HARİTAMIZI AÇIYORUZ ARDINDAN FLASH DİSKİ TAKIYORUZ. SONRASINDA EKRANDA BİR GÜNCELLEME UYARISI GELİYOR. YÜKLE DİYORUZ. KOD SORMASI DURUMUNDA , KAYDETMİŞ OLDUĞUMUZ KODU ARACIMIZA GİRİYORUZ SONRASINDA YÜKLEME BAŞLIYOR. YAKLAŞIK OLARAK 10 DAKİKA SÜRMEKTEDİR. (NOT: HARİTAYI ISO DOSYASI OLARAK DVD CDSİNE YAZARAKTA YÜKLEME YAPABİLİRSİNİZ ARKADAŞLAR) UYUMLU MODELLER... E60, E61 ab 11/2008 – 05/2010 E63, E64 ab 11/2008 – 07/2010 E70 ab 10/2009 – 06/2013 E71 ab 05/2008 – 07/2014 E81, E82, E87, E88 ab 09/2008 – 03/2014 E84 ab 10/2009 E89 ab 04/2009 E90, E91, E92, E93 ab 09/2008 – 10/2013 F04 ab 11/2008 – 06/2012 F06 ab 03/2012 – 03/2013 F07 ab 10/2009 – 07/2012 F01, F02, F03 ab 11/2008 – 07/2012 F10, F11 ab 03/2010 – 09/2012 F12, F13 ab 12/2010 – 03/2013 F20, F21 ab 09/2011 – 03/2013 F25 ab 11/2010 – 04/2013 F30 ab 02/2012 – 11/2012 NOT: BU İŞLEMLERİ YAPABİLECEK BİLGİ VE TECRÜBEYE SAHİP DEĞİLSENİZ, LÜTFEN BU KONUDA BİLGİ SAHİBİ OLAN KİŞİLERE DANIŞIN. AKSİ TAKTİRDE ARACINIZDA OLUŞABİLECEK PROBLEMLERDEN SORUMLU DEĞİLİM. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Worthkrn -- 6 Mart 2022; 19:48:33 > |
BMW 2022 Navigasyon Harita Güncellemesi Detaylı Anlatım - ÜCRETSİZ
BMW otomobillerinizdeki navigasyon sisteminin en güncel haritalara sahip olduğundan emin olmak, sürüş deneyiminizi önemli ölçüde iyileştirebilir. İşte BMW 2022 Navigasyon Harita Güncellemesini ücretsiz olarak nasıl yapacağınıza dair adım adım bir kılavuz:
Gereksinimler:
- USB belleği (en az 32 GB)
- Bir bilgisayar
- BMW ConnectedDrive hesabı
Adımlar:
-
BMW ConnectedDrive hesabınıza giriş yapın: https://www.bmw-connecteddrive.com/ adresini ziyaret edin ve hesabınıza giriş yapın.
-
Haritalar Güncellemelerini Seçin: "Servisler" menüsüne gidin ve "Haritalar Güncellemeleri"ni seçin.
-
BMW Aracınızı Seçin: Araç VIN numaranızı girerek veya aracınızı manuel olarak seçerek aracınızı seçin.
-
Navigasyon Sisteminizi Seçin: Aracınızda kullanılan navigasyon sistemini seçin (örneğin, BMW Professional Navigasyon).
-
Güncelleme Dosyasını İndirin: Mevcut en son harita güncellemesinin indirme bağlantısını göreceksiniz. Dosyayı USB belleğinize kaydedin.
-
Araca USB Belleği Takın: BMW aracınızın USB portuna boş bir USB belleği takın.
-
Navigasyon Güncellemesini Başlatın: Aracınızın navigasyon sistemine gidin ve "Güncellemeler" menüsünü seçin. Güncelleme dosyasını USB belleğinden seçin ve güncelleme işlemini başlatın.
-
Güncellemenin Tamamlanmasını Bekleyin: Güncelleme işlemi 2-3 saat sürebilir. Aracınızın motorunu çalışır durumda tutun ve güncellemenin tamamlanmasını bekleyin.
İpuçları:
- Harita güncellemelerini mümkün olduğunca sık yapın, tercihen yılda en az bir kez.
- Güncelleme işlemi sırasında aracınızı park etmeniz ve el frenini çekmeniz önerilir.
- Güncellemelerle ilgili sorun yaşıyorsanız, BMW bayinizle iletişime geçin.
Bu adımları takip ederek BMW 2022 Navigasyon Harita Güncellemesini ücretsiz olarak yapabilir ve her zaman en güncel navigasyon verilerinden yararlanabilirsiniz.