Şimdi Ara

BMW 3.16i E46 hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2005 model Astra g aracımı satıp BMW almaya karar verdim, 316 yı genellikle 'hantal,gitmiyor ' diye kötülüyorlar ama hız benim için önemli değil genellikle 100-110 arası araç kullanırım. Merak ettiğim şey bu modellerde kronik problemler var mı ? Sorun çıkarma olasılığı çok yüksek midir? Kısacası bu araçlardan bir tane almak risk midir ?

Aslında Astra H almak istiyordum fakat fiyatlara bakınca 3.16 ları gördüm almışken BMW olsun istedim. Örnek olarak alttaki linkteki araç gibi bi araç bakıyorum.

LİNK :http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-acil-degisensiz-full-orjinal-bmw-316i-228923145/detay/

Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim, iyi forumlar

• iki yıldır 3.16 e46 2000 model araç kullanıyorum , uzun sürede satmayı düşünmüyorum.. satarsam alacağım araç yine 3.16 olacak
    Öncelikle araç gitmiyor diyen halt etmiş , bu göreceli bir konu.. bir 3.30 un yanında evet gitmiyor ancak 3.20 de öyle ahım şahım giden bir araç değil..
    m43 3.16 105 HP 3.20 150 HP ..
    İlana konu olan araç m43 kodlu BMW nin en sorunsuz triger zincirli e30 kasadan bu yana kullanılan (e30 da aynı motorun M40 kodlu triger kayışlısı vardı e36 kasada 94 yılında zincirli trigere ve ufak tefek değişikliğe gidildi.. blok yine aynı)
    yakıtı makul parçası ucuz ve kronik sorunu olmayan bir motordur,
    Şehir içinde 10 litre civarı yakarsınız , şehir dışı ayağınıza ve sabrınıza sahip çıkarsanız 5 litreleri görmeniz gayet kolay.. Benim araçta Cruise control var ben 100 Km ortalama hızla ortalama 5.5 6 litre ile gidip geliyorum, şehir içinde 20 KM ortalama hızla dur kalklı trafikte bile 12 litreyi geçemedim.. Anakara - Bartın arası 300 Km git gel 600 Km + şehir içinde dolaşma 100 lira LPG ile defalarca gidip geldim.. Yanlız rampalarda ve sollamalarda hantal kalıyor ancak aracın lümitlerini bildiğiniz için ona göre giderseniz hiçbir sorun yok..Efendi gibi kullanılan 3.16 dizelden az yakıyor...
    Motor parçaları , yürüyen aksam parçaları ucuz ve tayvan alman yerli yan sanayi parça seçeneği çok.. Ben hep orjinal kullandım buna rağmen eski aracım Grande Puntonun orjinal parçalarıyla parça fiyatlarının eşdeğer olduğunu özellikle belirtirim..
    BMW nin kilometresinden korkma , hor kullanılmış , yan sanayi parça kullanılmış ve bakımsız olanından kork.. sırf kasası düzgün diye bitik BMW alma ,

Alacağın aracın Defransiyeline iyi baktır , sessiz bir yerde kalkışlarda birden ikiye atarken kütleme geliyormu , geri viteste giderken debriyaja basınca alattan ses geliyormu ona bak, 2. viteste giderken arkadan uğultu geliyormu ona bak, e46 larda kronik sorundur defransiyel kütlemesi. Ve maalesef çözümü yok gibi birşeydir. tüm yüyüyen aksam zamanla boşluk yapıyor, özellikle hor kullanılan yanlayan araçlarda, Araç soğukken ilk çalıştırmada motoru iyi dinle zincir sesi geliyormu , ayrıca aracın motorunu dar bir sokakta camları açarak yüksek devirde dinleyin.. motordan garip sesler geliyormu diye..15 yaşında araç hararet yapmış zorlanmış bakımları ihmal edilmiş olabilir.. başkada hiçbir kronik sorunu yok , ömürlük araçlardır...

İlandaki o araç o parayı etmez.. sadece sunroof var.. en azından tavsiyem 3.18 lere bakın daha dolu oluyorlar, dijital klima , katlanır ayna , cruise control olmazsa olamzınız olsun ...

saygılarımla,,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi husam74 -- 4 Eylül 2015; 12:53:09 >

• husam74 H kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için,

Bu araçlara baya hakimsiniz sanırım . Şu aralar bakıyorum ciddi düşündüğüm aracın ilanını sizinle paylaşacağım yorumunuzu merak ediyorum açıkcası .
  • ilandaki makyajsız kasa 1.6 motor vardır onda, makyaj 2001den sonra geldi sanırım, makyajlı 316i 1.8 motora sahip
  • quote:

Orijinalden alıntı: D-NZ-93

Bu araçlara baya hakimsiniz sanırım . Şu aralar bakıyorum ciddi düşündüğüm aracın ilanını sizinle paylaşacağım yorumunuzu merak ediyorum açıkcası .

Profil fotoğrafınızı gördükten sonra yorum yaptığımada pişman oldum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: husam74

quote:

O ironi hocam bi ara ülke gündemi bölümüne çok takılıyorum bıktıydım trollerden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: husam74

quote:

O ironi hocam bi ara ülke gündemi bölümüne çok takılıyorum bıktıydım trollerden

O zaman size naçizane tavsiyem 2002 ve üzeri N42 motor 115 HP facelift kasa e46 3.16 almanızdır.. Daha güncel bir kasa daha dolu olur. ben kendi aracımın ön iki çamurluk kaput farları değiştirip makyajlı yapmak istiyorum , piyasa çünki patlak BMW oldu,,

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BMW E90 3.16i alınır mı
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.