Şimdi Ara

BMW 3.16i F30 2012 - Titreme | Egzozdan Su ve Beyaz Duman

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2012 Model F30 3.16i aracım var. Henüz 2000 KM'de. Aracı aldıktan sonra iş için yurtdışına çıktım ve bu yıl başında döndüm. Yaklaşık 6 yıl araç yattı.

- Arabayı çalıştırdığımda egzozdan su ve hafif ince bir beyaz duman geliyor.

- Egzozdan küçük siyah partiküller düşmüş.

- Boşta 1000- 2000 devir arası gaz verip bıraktığımda silkeleme yapıyor.

- Kaputu açtım sol blok biraz titreşimli çalışıyor gibi. Rolantide biraz sallanıyor.

- İlk çalıştırmada 1500 devir civarına geliyor, biraz çalışınca 1000 altına iniyor, bunun normal çalışma düzeni olduğu forumdaki paylaşımlardan okudum.

İlk aracı aldığımda böyle sorunlar olduğunu hatırlamıyorum.

Ne olabileceği ile ilgili fikri olan, yardımcı olabilecek var mıdır? Belki normaldir bilemiyorum.

Epey zaman geçti, İstanbul'da güvenilir bir servis önerisinde bulunabilirseniz sevinirim.

Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler, sağlıklı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kodumgen -- 17 Mayıs 2020; 12:39:35 >

• Bence aracı çekici doğru servise götürün. Bakım yapılsın egsoz sistemi komple temizlensin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akü nasıl bitmemiş 6 yılda ya :D
  • 6 yıl yatan aracı direkt çalıştırıp kullanmaya mi çalıştınız? Onun içindeki yağlardan sivilardan hayır mı gelir hocam? Yapmanız gereken marşa bile basmadan direkt çekiciyle yetkili servise çekip bakımını testlerini yaptırmaktı

• aractaki sıvılari yakiti vs degistirmeden calistirdim deme. calistirdiysan gecmis olsun

• Sat bana hocam o haliyle
  • 6 yıl yatmış arabayı çalıştırmak büyük cesaret. Direk çekiciyle servise getirmek gerekirdi. Geçmiş olsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • En azından sıvıları değiştirseydiniz keşke, bu halde çalıştırmanız iyi olmamış.
  • Aracın tüm sıvılarını(yağını, suyunu, yakıtını) boşaltıp gitmeniz lazımdı başta. Umarım çok fazla masraf çıkarmaz.

• Yatan aracın motorunda karıncalanma dediğimiz olay olur. Piston vs. gibi parçalarda. Motor yağını filtrelerini değiştirin. Yolunuza devam edin çalışan demir pas tutmaz.

• Tüm hortumlar ve sıvılar değiştirmeden o arabayı çalıştırmamak lazım. Kauçuk malzeme 6 yıl aynı yerde aynı sıcaklıkta durursa esnekliğini yitirir. sonra 2000km deki bmw su boşalttı hararet yaptı diye gündem olur.

• Tekrar merhaba arkadaşlar, EmreGLC; teknik açıklama için teşekkür ederim.

İlk önce aracın yağı, aküsü, suyu ve hava filtresini duayyen BMW'ci bir arkadaşım değiştirdi ve yakıt ekledi. Sonra zaten ilk marşta çalıştı. Geldiğim gibi marşa basmadım elbette. :)

Sorun şu an yukarıda yazdıklarım. Karantina nedeniyle bir ustaya video ve fotoğrafları atıp danıştım. EmreGLC'nin dediği gibi biraz yol yapmamı normale döneceğini söyledi.

Yine de Borusan harici bir servise göstermek istiyorum. İstanbul'da bildiğiniz güvenilir bir servis var mıdır?

Yorumlar için teşekkür ederim.

@Overtakes, hocam bir 10 yıl daha arabamı satmaya niyetim yok. Bu ne biçim bir araba piyasası böyle, 400'e yenisini satıyorlar. Anneme 330'a ev almıştım, garip.
  • kodumgen K kullanıcısına yanıt
    Merhaba okiyunca icimden sunu dedim. Allah korumus ucuz atlatmissin. Cunku o kadar sene yatan aracta ne yag ne au hicbirsey olmasi gereken ozellikte kalmaz.

Dusun ki bizler 2 ay hatta 3 ay yatirsak acaba yag ne oldu diye dusunuyoruz.

Gecmis olsun iyi aksamlar.

Genel sorunlardan ziyade f30 ile ilgili konulari f30 konusumdam arastirmani tavsiye ederim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.