Yaklaşık 2 hafta kadar önce BMW 3.20i 40.th year edition aracımın önce kelebek camı, daha sonra da ön camı kırılarak, içindeki büyük ekran, ekranı kontrol eden yuvarlak düğme ve ön alandan birkaç parça daha çalındı.
Söküm işlemi çok temiz yapılmış, başka herhangi bir alete vs zarar verilmemişti ve sanki serviste sökülmüş gibiydi, hiçbir kablo kopartılmamış, paneller kırılmamış vs.
Olay yeri inceleme polisleri gelince, hırsızlığın eldiven kullanılarak yapıldığı ortaya çıktı. Polisten etraftaki kamera kayıtlarını almasını istedik fakat almadılar, almayı başaramadılar.
Bir tane net çeken açılı işyeri vardı, onlarda 2 gün tutuyormuş polis ve biz alana kadar gitti kayıtlar yada vermek istemediler, tabi vatandaş olarak zorlamakta bir yere kadar mümkün oldu.
Tüm hasar kaskodan karşılanıyor bu açıdan şuan icin maddi bir zararımız olmadı fakat BMW avcılara aracı götürdüğümde Bakırköy, Bahçelievler ve Merter (benim arac buradaydı) yaklaşık 150 civarı hırsızlık vakası olduğunu ilettiler kendilerine gelen son 1.5 ayda.
Ağırlıklı olarak M paket ve üstü araba modellerinin direksiyon, airbag, ekran ve klimalarını çalıyorlarmış.
Keşif yapan, eldivenli çalışan, 2.el de ciddi bağlantısı olan, istek üzerine çalışan bir çete.
Dün sabah Merter yine bir BMW 'yi patlattılar sabah giderken gördük, modelini göremedim ama yukarıdaki tanıma uyuyordur.
Polisin bu konudaki basiretsizliği ve olay sırasında size hiç destek olmayacağını gözönüne alın ve eğer bu bölgelerdeyseniz buradaki cidden çalışmaktalar suan hırsızlar, benim başım kısmen yandı sizlerin yanmasın diye paylaşıyorum.
Sevgiler.
Ben polis ten ümidimi çoktan kestim, 18 yaşındaki çoluk çocuk hepsi ve eğitimsizler diğer taraftan Polis merkezleri bürokrasi ve kırtasiyeye boğulmuş durumda adamlar evrak işinden başka iş yapamaz olmuşlar.
NBT, Harman Kardon ve M direksiyon hırsızlığı acayip artmış durumda. M paket ve özellikle 40. yıl paketli araçları soyup soğana çeviriyolar gayet profesyonel bir şekilde sonrada bunları satıyolar piyasaya.. NBT yi 5000 Tl den , direksiyonu 3500 tl den , harman kardonu 6-7 bin tl den iteliyorlar.. Tertemiz iş.. Sadece tek bir arabadan kılçıksız 15 bin tl kazanıyolar aşağı yukarı..
Bende Merter'de oturuyorum,
2015 320d var, benim kini de patlatmasın bu şerefsizler.
Valla hocam geçen gün kızımla parka giderken 3 tane gördüm belki biri seninkidir, şöför görsem direkt söyleyecektim adamlara, yazık belli bir süre sonra onlara da saldıracaklar, iki tane mete sokakta var, bir tane greenparkın orada, bir tane de bim ve beyaz sarayın orada park eden gördüm, elimden gelse not yazacağım adamlara.
Kiralık araba tutup park edip, geleceklerini bilsem 2-3 kisi nobet tutacağım gece , parmaklarını kırmak istiyorum yani polise teslim vs geçtim.
Öncelikle geçmiş olsun, teselli olarak maddi kaybının olmaması sevindirici...
Maalesef polisimiz iş işten geçtikten sonra hareket eden bazende hiç hareket etmeyen halleriyle vatandaşı hep zor durumda bırakıyor.
Araçlardaki bu tarz donanımlar piyasada ciddi alıcı buluyor, özellikle fiyatlarından dolayı çıkma parça alan kullananlar çok fazla hal böyle olunca hırsızlar devreye giriyor.
İnsanımız aldığı parçanın nereden nasıl geldiğini sorgulasa belki hırsızlar bu kadar yönelmez, fakat insanımız ucuz olsun gerisi beni bağlamaz diye alıyor.
hacibabaefendiH
kullanıcısına yanıt
Mete sokak taraflarına dadanmışlar?
eski fono kolejinin o tarafta oturuyorum bizim ki binanın arka tarafında otoparkta.