Şimdi Ara

BMW 3 serisi (F30) (3521. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: fast_athlete
1 Kayıtlı Üye ve 8 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
70.450
Cevap
504
Favori
4.452.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
47. Sırada  bugün en iyi #19
Sayfa: önceki 35193520352135223523
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3 bucuk yıl F30 3.20ied 40.yil kullandım,

bakımlarını zamanında yaptırdım,

Hiç bir sorun ve problem yasamadım,

Motoru da PSA motoru sakin kullanıldıgında gayet az yakıyordu.

Tavsiye edebilirim.

• Freed0mm kullanıcısına yanıt
    Torsiyon çubuklu ve stock spor yaylı saat leon fr araçtan da kötümü hissettirir ? Şehir içi bozuk yol tümsek uzun yol ve gürültü anlamında 320ied 40.yıl birde son olarak bu nbt çalınması olayına tek çözüm alarm mı ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ben de 10 yıldır kullanıyorum, f30 320i ed sportline çok memnunum. hiç sıkıntı çıkartmadı, kontağı kapatmadan 700 km gitmişliğim bile oldu. sıfır sorunlu araba yağını filtresi değiştiriyorum yılda 1 kez.frenlerim balatalarım aküm antifrizim fabrikasyon orjinal. 40 bin km daha gidebileceğini gösteriyor araç durumuna bakınca ekrandaki frenler.sadece v kayışını değiştirttim 79000km de iken üzerinde kılcal çatlak gördüğüm için.antifiriz hiç eksilmedi ve rengi ilk günkü gibi berrak.arada start stop devreye girmiyor,comfortta bir yarım saat kadar kullanınca devreye giriyor,ecopro modda ayağımı gazdan çekince sistem aküyü yarı ayarda şarj ediyor,comfort modda ise ayağımı gazdan çekince maksimum seviyede şarj ediyor ve start stop aktif oluyor.hifi ses sistemi var aracımda blutooth ile müzik açtığımda harman kardonu aratmıyor harika sesi var.ilk aldığımda 80km hızda giderken direksiyonda titreme oluyordu rot balans ayarıyla anında düzelmişti pürüzsüz bir sürüşü var tek eleştireceğim şey 120-130 km hızdan sonra rüzgar sesini duymaya başlıyorsunuz oanda bende müziğin sesini bir tık yükseltip yoluma devam ediyorum.2 defa buji değişti 35 ve 70 bin km de.şu anda 80bin kmde aracım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dentist-1 -- 27 Eylül 2024; 23:33:33 >

• yağ eksiltme diye birşey kesinlikle sözkonusu olmadı.su kaçağı vs kesinlikle yok 232km hıza kadar çıkabildim otobanda oda merakımdan nekadar hıza çıkacak diye.

• düzenli olarak kaputu açar temizliğimi kendim yaparım, soketleri elimle yoklarım gevşekmi değilmi vs diye gözle görebildiğim heryeri kontrol ederim.10 yıllık yedek su deposu sanki yeni gibi hala.

• bimmer de hala aracımın kaydı duruyor 1 temmuz 2014 de fabrikadan çıkmış.

• el freninin klipsi kopuyormu yada yerindenmi çıkıyor ne oluyorsa artık kabin içinde zırıltı şeklinde ses çıkıyor. benimde başıma geldi usta 2 dk da cırt bağlayıp halletmişti.kapı pimleri de ses yapabiliyor onunda çözümü basit pimin etrefındaki klipsi çıkartıp içini süngerle izole edince bira ses yapmıyor en kötü yolda bile.10 yılın özeti bende böyle ..

• almanya da 320i ed ler 205 60 r 16 ile satılmış.türkiye ye ise galiba hep 225 50 17 ile geldi buda yakıtı ve direksiyonu olumsuz etkiliyor,konforu düşürüyor.bende böyle bir kanaat oluştu araştırdığım kadarıyla.hiç kullanmadım ama muhtemelen orjinalindeki gibi olsaydı jantlar, direksiyon daha yumuşak ve titreşimsiz yakıtta uzun yolda 4.5-5 lt lerde olabilirdi .

• koltuklar suni deri olmasına rağmen badem yağı sürerim zaman zaman ve hiç çatlama olmadı.

• kapı tutamacı iç kısım ön iki kapıda yumuşadı geçen sene değiştirmiştim.

• malum suni deri terletir bende kalın kadife kumaşla böyle bir çözüm buldum .

• 10 yıllık direksiyon ve badem yağının faydası

• yazlık -kışlık lastik değişiminde kilitli bijonlardan 1 tanesi 9.yılında kırıldı.. kaynak yapıp çıkardılar.allahtan usta deneyimliydi fazla hasar vermeden janta halletti bu arada böyle bir durumda en can alıcı nokta aracın çalışır olması ve ısıya dayanıklı bir yağla bijon yuvasının izole edilmesi. bende bir daha böyle birşey yaşamamak için bütün kilitli bijonları iptal ettim.araç çalışır vaziyette olmassa ustanın dediğine göre elektrik aksam ve ya beyin vs zarar görebilirmiş kaynak esnasında.

• 16 , 17 inç jant ve orijinal yay kullanacaksan dediğin araçtan iyi hissettirebilir ama kesin birşey söyleyemem , deneme fırsatın varsa denemeni tavsiye ederim tabi 16 17 inç jantlı f30 bulabilirsen :)

• Freed0mm kullanıcısına yanıt

318i 2016 model pure kullandım arkadaşım almıştı 16 inç jantlı idi. konfor farkı hissedilir derecede vardı direksiyonu hafifti hatta fazla hafifti.haklısınız bulmak imkansız :)

• dentist-1 D kullanıcısına yanıt
    Merhabalar

Badem yağı uygulama şekli (süngerle mi mesela), sıklığı, markası ve miktarı ile ilgili bilgi verebilir misiniz?
    Bej suni deri koltuklarım var temizleme için ne önerirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaydarBasak -- 13 Ekim 2024; 20:43:45 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • babam ayakkabıcıydı bende çocukken yanında çıraklık yapardım okul harici.boya yapardım bol bol ,tabi ozamanlar nuri leflef marka boyalar ve cilalar vardı deriyi muazzam korurdu, badem yağı deriyi ipek gibi yapardı üstelik . o markayı bulamadım ama derby marka badem yağı aldım süngerle uyguluyorum.torpido bakımı için goodyear marka aldım özdilekten, baya şaşırttı güzelmiş ben beğendim.

• yaz sıcaklarında ayda en az 2 kışın ayda 1 uyguluyorum özellikle direksiyonuma.

• 
Sayfa: önceki 35193520352135223523
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.