< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
BMW 3 serisi (G20) (1404. sayfa)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
-
Aynen tam olarak orada sanki gevşek birşeyler var
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Nyassa010Bu durum canımı sıkıyor. Benzer bir durum farkeden var mıdır ?
Alıntıları GösterBu akşam yeniden denedim. Kesik kesik digital bir direnc oluyor sanki
-
selamlar arkadaşlar, ilk kalkışta 15-20 kmye ulaşınca aşağıdan bir tık sesi geliyor. ama sadece çalıştırdıktan sonra ilk harekette yapıyor. müzik varken hissetmiyorum ama müzik kapalıyken hissediyorum. daha sonraki dur kalklarda aynı ses yok. var mı tecrübesi olan?
tahminim ilk harekette yakıt sistemiyle alakalı bir ses geliyor daha sonrasında kesiyor ama aynı sesi duyan varsa yardımcı olabilir mi?
-
Araçta klima sorunu olduğunu belirtmediyseniz iade isteyin,durduk yerde klima bakimida neymiş,iade etmeleri lazim onu ..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: MOMO38selamlar arkadaşlar, ilk kalkışta 15-20 kmye ulaşınca aşağıdan bir tık sesi geliyor. ama sadece çalıştırdıktan sonra ilk harekette yapıyor. müzik varken hissetmiyorum ama müzik kapalıyken hissediyorum. daha sonraki dur kalklarda aynı ses yok. var mı tecrübesi olan?
tahminim ilk harekette yakıt sistemiyle alakalı bir ses geliyor daha sonrasında kesiyor ama aynı sesi duyan varsa yardımcı olabilir mi?
Dediğiniz gibi ilk kalkışta o süratlere çıkınca kapıları kilitliyor benim araç. Kilitleme sesi olma ihtimali var mı?
-
Son iki haftadır araçta lastik basınç uyarısı alıyorum. Basınçlar 29-30 ile başlayıp yol alınca 31-32'ye çıkıyor. Ancak uyarı silinmiyor. 4 lastik de aynı durumda. Son haftalarda Ankara'da yaşanan soğuk hava (alçak/yüksek basınç) durumunun sensör ölçümlerini etkileme ihtimali var mı? Neden olabilir?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycakir -- 10 Şubat 2025; 8:47:48 > -
29düşük hocam kılavuzdaki değer soğukken olan değer, sabah soğukken kapı içindeki değerde hava basın. F30'da lastik basıncı sıfırlama yapılıyordu bunda hiç bakmadım ona bir bakın sonrasında.
-
İki hafta önce 32'den açıyorduk kontağı :) İki haftada ne değişti de bu kadar düştü diye araştırıyorum aslında. İşin garibi araç kapalı garajda, sabahları çok soğuk da olmuyor garaj. Sıcaklık farkının etkili olduğunu biliyordum normalde ama garajda olduğu için çok etkilenmeyeceğini düşünerek ilave bir parametre arıyorum :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycakir -- 10 Şubat 2025; 9:2:34 > -
Ben de aracı aldığım ilk zamanlar trim sesi gelmiyordu. Kullanım şartları da etkiliyor bu durumu. Hatta şöyle söylim istanbulda aldığım sesleri ankaradaki Borusan'da yaptığımız test sürüşünde hiç duymadım. İnş aracınızdan hiç ses gelmez.
-
Bırakın 2 haftayı, 2 günde bile Ankara inanılmaz soğudu. Hava sıcaklığı düşüşü anında lastik basıncına etki eder. Araca binince en yakın yakıt istasyonunda basınçları ayarlamanız lazım. Benim araç 32psi öneriyor.
F30 gibi basınç sıfırlama yapmıyoruz. Araç kendisi ayarlıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saylam06 -- 10 Şubat 2025; 10:42:4 >
Benim araç daha 700 km de. Sunroof bölgesinden trim sesi geliyor. Ancak ben de soğuklara bağladım. Bi havalar ısınsın takip edip ona göre işlem yaptıracağım. Döşemeleri pek söktüresim yok açıkçası.
4 serisi iki kez listelenmiş. Birincisi 230 adet satmış, ikincisi 45 adet. Muhtemelen 4 gc+ i4 birincisi, ikincisi ise coupe olan versiyondur.
İkisi bir arada 275 adet ile hem c hem de 3 serisinden fazla satmış oluyor. Bu listeyi görmeden sorsalar 3 serisi, 4 serisinin 3 katı kadar satıyordur derdim ezberden.
c serisinin de indirime pek girmemesi, opsiyonlu bir paketinin olmayıp her opsiyonun ayrı ayrı satılıyor olması düşünülünce 3 serisinden fazla satıyor olması çok şaşırttı beni. Mercedes bu kadar tok satıcı olarak nasıl 3’ten fazla satıyor anlamadım.
Sanırım i5 dahil. Çünkü eqe listede ayrıca var. i5’in eqe’den çok satıldığını düşünürsek muhtemelen i5+520’dir orada yazan.
5m fiyat etiketiyle, elektrikli modellere benzeyen, kalite ve ağırlık algısını kaybetmiş, 2L benzin motoru 60bg güçsüzleşmiş bir audinin satmamasina cok da sasirmamak gerek bence.
Aracı kullandıkça ekrandaki referans değer de yükseliyor zaten. Ekrandaki değere göre ayarlamak yeterli olacaktır.
geçen gün evden çıkarken atıyorum 235 yapmamı söylüyordu, hava basacağım yere vardığımda 250 yapmamı söylüyordu ekrandaki yönlendirme.
Adaptive m suspansiyonda sport ile comfort arasında öyle ciddi bir fark var ki gece ile gündüz gibi. Hal böyle olunca m sport süspansiyondan uzak durmak gerekiyor. Yolda arabanın içindeki sesler bile değişiyor. Psikolojik bir fark olamayacak kadar farklılar.
Ama adaptive’in comfort’u mu yoksa standard süspansiyon mu aynı şartlarda daha konforludur sorusuna cevap veremez bence hiç kimse. Fark varsa bile hissedilmesi çok zordur. Her ne kadar buraya atılan bmw açıklamalarında bu konuda bir bilgi olmasa da fark varsa bile minimal düzeydedir bence. Onun da kolayca hissedilebilir seviyede olacağını sanmıyorum. Muhtemelen adaptive m matematiksel olarak biraz daha serttir (adındaki M harfi de buradan geliyordur). Ama hissiyat olarak bunu algılamak bence mümkün olmaz.
Sport süspansiyon için şu örneği verebilirim: aynı yolda kullanılan ve tek farkı amg süspansiyon ile comfort süspansiyon olan iki araçtan comfort süspansiyonlu olan 58.000’de en ufak bir trim sesi çıkarmıyorken, amg süspansiyonlu olan 70.000’de komple sökülüp her tarafına trim sesi için müdahaleye ihtiyaç duymuştu. Araçlar parke taşı yolda kullanıldığı için amg süspansiyonlu olan araç mahvolmuştu.
İstanbul’a hiç uygun değil spor süspansiyonlar. Adaptive ise oldukça konforlu. Hem spora alıp hız yaparak virajlara girebiliyorsunuz ve çok keyif veriyor bu sırada. Araba rijit kalıyor. Ama %95 comfort’ta kullandığım için parasına değmez diyeceğim ben.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_gunner -- 10 Şubat 2025; 12:44:16 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
5 e elektrikli dahil, x1 inde çok büyük bölümü elektirkli 4 de de dediğiniz durum söz konusu, c de de belki x1 deki gibi filolara uygun fiyatlı satış yapılmış olabilir
i5 elektrikli şu anki fiyata satılımıyordu eskiden uygundu 3.8milyon ile çıktı yanlış hatırlamıyorsam
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X