Şimdi Ara

BMW 3 serisi (G20)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
9 Misafir (1 Mobil) - 8 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28.340
Cevap
425
Favori
2.156.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
87. Sırada  bugün en iyi #24
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • G20 hayırlı olsun. Ana konu olarak buradan devam edebiliriz.
    Bugün (2 Ekim) resmi tanıtımı yapıldı. İlk görüntüler geldi.

BMW 3 serisi (G20)

BMW 3 serisi (G20)BMW 3 serisi (G20)BMW 3 serisi (G20)BMW 3 serisi (G20)BMW 3 serisi (G20)BMW 3 serisi (G20)BMW 3 serisi (G20)BMW 3 serisi (G20)BMW 3 serisi (G20)BMW 3 serisi (G20)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman06 -- 2 Ekim 2018; 15:20:11 >

• cihanair kullanıcısına yanıt
    cihanair demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Tahmin ettigim gibi g20 tutmadi
    Temmuz ayinda 585 bmw satilmis
    Agustis ayinda 684 bmw satilmis
    Artisin hepsi g20 olsa bile sanmiyorum satis dusuk
    Al satci galericilerin elinde kalmasindan belliydi zaten arabanin tutmadigi
    Milletin 1.6 arabaya servet vermeyecegini biliyordum akillanmis millet cok sukur
    Cihan, Ağustos ayında kaç tane 3 serisi satıldığını biliyor musun? Kedi uzanamadığı ciğere mundar der gibi gelmiş 3 serisi sayfasında, 3 serisini kötülüyorsun. Ağustos ayında kendi segmentindeki premium araçlar içinde en çok satan D sınıf araç 3 serisi. Senin bu sayfada methiyeler düzdüğün A4'ün 10 katı kadar 3 serisi satılmış Ağustos ayında. Lütfen bu sayfayı daha fazla kirletme. G20 sahipleri ve G20 hakkında bilgi sahibi olmak isteyenlerin tadını kaçırma.
    Şu Avrupada lüks isteği yok geyiği de Ak partililerin uydurduğu bir argüman, bırakın artık. Almanya'da Mayıs ayında Türkiye'de toplam satılan araç kadar Mercedes satılmış. Avrupada da gayet böyle bir alışkanlık var, ancak araçlar ulaşılabilir olduğu için bizdeki gibi statü göstergesi misali kullanılmıyor ya da şu mesleklerin binmesi normal mi gibi garip bir argüman sunulmuyor. Adamlar için lüks değil bir kere bu araçlar. Araba bu yahu isteyen alsın, binsin.

Hayır tostçu, yıkamacı insan değil mi? Bu arabalara binemez mi? Sanki supersport araçlardan bahsediyoruz. Kendinden kötüye bakıp şükretmek gerçekten garip bir mantık, değil mi?

Siyasi görüşünüzü bilmiyorum ama şu mesajdan tahmin etmek zor değil. Siz neden sürünmeyi hakkettiğinizi düşünüyorsunuz? Neden bizim alım gücümüz az olmak zorunda yani? Neden Türk halkı ortalama yaşı 13 olan araçlara binmek zorunda?

Selamlar,

Arada bakıyorum. Ancak inanın bir şey yazmak içimden gelmiyor. Sağ olsun herkes özelden yine sorularını soruyor. Hepsini cevaplıyorum. Bence G20 konumuz amacını çoktan yitirdi. Ne yazık ki forum yöneticileri bu Troller'e destek vermeye devam ediyor. Onlar yetmezmiş gibi kendi ikinci ve üçüncü hesaplarından yazmaya devam ediyor. Benim üzüldüğüm sadece bu konular hit aldığı için bu kişilerin yazmasına izin veriyorlar. Yeni gelen kullanıcılar konuya girince bu gereksiz saçma sapan mesajları görmekten konu içerisinde bilgilendirici mesajlara ulaşamıyor. Ben sizlerle çok keyifli vakit geçirdim. Hepimiz güzel şeyler öğrendik. Bundan dolayı da hepinize çok teşekkür ederim.

Bugün özelden yazan herkese elimden geldiğince destek vermeye devam ediyorum. Ancak dediğim gibi bu konu G20 konusu olmaktan çıktı. Hiç yoksa 7.000 adet mesajım var bu konuda. 2019 yılından beri ne güzel şeyler paylaştık. Bu tarz insanlara bu konuyu kirlettiren yönetime de helal olsun. Başka da sözüm yok. Herkes güzel günlerde araçlarını kullanması dileğiyle. Kalbim daima Gerçek G20 ailesiyle birlikte. Hepinize sevgiler, 

Yeni 3 alan birkaç arkadaşa "hayırlı olsun kazasız belasız inşaallah, kaça aldınız?" diye yazmıştım ama hiç geri cevap veren olmamıştı. Bende ne oluyor arkadaş fiyat yazmak mı yasaklandı yoksa millet şurada iki kelam etmeye tenezzül mü etmiyor demiştim kendi kendime. Ama görüyorumki ben yanlış foruma yazmışım. Sanırım a4 forumu forumu burası. Zira yeni 3 seriden çok a4 tartışılıyor...
    Herneyse gideyimde bmw 3 g20 konusunu bulayım. a4 forumunu daha fazla meşgul etmeyelim :/

Merhaba arkadaşlar, son bir yıldır forumu takip ediyorum ancak bu ilk mesajım. Eylül 2023 te 3050 TL ödeyerek aldığım skyscraper renk M Sport aracımı 10 ayda sadece 1150 km kullandıktan sonra daha performanslı bir model istediğim için benzinlide M3 yada M4 ün YAKLAŞIK(farklı avantaj ve dezavantajları var) karşılığı olan İ4 M50 ile değiştirdim. Herkesin ilk sorduğu soru menzil. Benim alma amacım gündelik kullanımdan ziyade tamamen keyfi olduğu için menzili hiç sorun etmedim. Ancak yinede merak edenler için makul kullanırsanız(elektriklinin ruhuna ve amacına uygun) 400 km, günün bütün stresini atmak isterseniz😎200 km, otoyolda uygun olan her fırsatta hızlanıp yavaşlayarak top speed(228 km) giderseniz 150 km civarında bir menzili var.

Araç 544 hp, 795 nm, x drive. 0-100 hızlanması 3.9 sn. 15 gündür kullanıyorum. Müthiş keyif aldım. Gokart yada roller coaster gibi bir hissiyatı var. Aynı zamanda 23 yıldır motosiklet kullanıyorum. Ara hızlanmalar vs için Motosikletin araba hali diyebilirim.

Konu başlığı G20 olduğu için daha fazla meşgul etmek istemem. Araç ile ilgili merak ettikleriniz olursa forumda DM özelliği varsa oradan cevaplayabilirim. Herkese keyifli sürüşler dileklerimle

Sabah sabah yaşadığım olay. Akan trafikte yol ortasında yavru kedi gördüm. Dörtlüleri yakıp orta şeritte durdum. Arkamda 3 araba daha durdu. En arkadakine hızla gelen bir çekici çarpınca zincirleme kaza oldu.

Neyse indik ben yavruyu arıyorum. Çekicinin arka tekerleri arasında kalmış. Trafik polisi geldi arkadan sopayla ittirdi ben de çektim çıkardım. Benim ve arkadaki araçta bir şey yok ama diğer araçlarda hasar var. Yavru kurtuldu ama 😊

Araç sahipleri de allahtan anlayışlı insanlar çıktılar. Sizin suçunuz yok arkadan gelip çarpan hatalı abi dediler.

Tüm elektrikli batağına düşmüş kullanıcılar bi anda kuralcı oldu :))) Yazık :)))

Hız limitlerine haddinden fazla uyuyorsunuz, ani hızlanmalardan kaçınıyorsunuz, Niye 3-6 saniyelerde 100'e fırlayan 250-500hp gücünde araçlar alıyorsunuz madem sorusuna cevap yok :))

Ayrıca otomobile 3.5 milyon civarı para ödeyen bir insan:

yok klima açınca menzil düşüyor

yok seyahatimi planlayım nerede duracağımı ayarlayım

yok şarj istasyonunu rezerve edeyim

yok şu güzergahtan gideyim de rejenerasyonlu sürüş olsun

yok şu istasyonun tarifesi daha uygunmuş şunun kw hızı yüksekmiş

gibi zavallı hallere düşmemeli...

Benzinini koyup basıp gitmeli.

Ben şahsen Allah'a çok şükür 68lt depoyu doldurup basa basa SÜRÜŞ KEYFİ alarak Ankara-Muğla 4 - 4,5 saatte hiç mola vermeden tek kontakta varıyorum. Benzer süre ve tarz ile Ankara-Alanya, Muğla-İstanbul, Ankara-Çeşme şeklinde de gidiyorum.

Zaten sürüş keyfi almayacaksak neden BMW satın alıyoruz? Toyota kullanıcısı olsanız neyse...

Sürüş keyfi sizin için apple car play'den podcast dinleyerek otonom sürüş ile etrafı izleyerek gitmek ise zaten BMW ruhunun farkına varamamışsınız demektir.

Elektrikli araç evin ancak 2. veya 3. aracı olarak SADECE şehir içi binmek için ve evinizde veya işinizde şarj imkanı varsa kabul edilebilir.

Otomobil dediğin acil ihtiyaçlarını konforlu bir şekilde karşılamak için vardır.

Gecenin bir yarısı ülkenin diğer ucundan acil yetiş diye gelen telefon durumunda beni zora sokacaksa işe yaramaz...

Yıllardır Berk beyin buradaki yazılarını okurum,burada ki insanlara her zaman doğru bilgiler veren Son derece ilgi ve bilgisi olan ve bilgisini de esirgemeyen birisi.En ufak bir şımarıklık,kırıcı bir yazısını görmedim,sizin bu yaptığınız çok AYIP oldu,böyle bir şey yazmanız için bir sebeb yok.Bu forum son derece seviyeli ve faydalı,böyle şeyler yakışmıyor.Yazdıklarınızın doğru bir tarafı da yok.Satış temsilcilerinden fazla bilgisiyle herkese yardımcı olmaya çalışan birine bunun yapılması karşısında üzüldüm..

quote:

Orijinalden alıntı: sventure

Ufak bilgiler vereyim;

- BMW B48 1.6 168hp motor ( güncel 520i de yer alan, N13B16 1.6 168HP PSA motor artık yok ) 2019 Temmuz üretimi ile satışa sunulacak. ( Mevcut 5 serilerinde olduğu gibi. Lansmanda 530i ile gelmiş sonrasında Temmuz ayında yapılan model güncellemesi ile 1.6 motor ile gelmeye başlamıştı )

- Led farlar standart, Adaptif Lazer + Led farlar opsiyonel. Standart farlarda U formunda gündüz farları, Adaptif Lazerde L Şeklinde ve Mavi ayrıntılı farlar yer alıyor. ( Çok bariz değiştiriyor görünüşü )

- Türkiye'ye ilk etapta 330i ve 320d gelecek. 330i, aynı G30 530i satışlarının başladığı zamanlardaki gibi nispeten daha uygun fiyatlara verilir. Fakat 1.6 motor satışa başladığında çoğu kişi için hayal olacaktır.

- Şu an ekonomik koşullar pek sağlıklı öngörü yapmaya fırsat vermesede; genel satış kitlesine sahip 1.6 motorlu 3 serisinin, hatrı sayılır dolulukta 325.000 - 350.000 aralığında satılacağını düşünüyorum.( Geçti artık 40.yıl makyajlı sıfır 140.000₺ ye alınan 320iED'ler, artık C ve 3 serisi için 280.000₺ altı giriş fiyatları hayal ) ( Muhtemel %18 - %23 aralığında ÖTV indirimi ve Euro'nun 6,75 - 7,35 bandında gidip geleceğini düşünüyorum 2019 senesinde ) - Kayıtlara geçsin bakalım seneye yazın bu mesajda ne kadar hedefine yaklaşmış görürüz
    520i’de hiç bir zaman PSA motor kullanılmadı.
    Yapay Zekanın Yanıtı

BMW 3 Serisi (G20): Kapsamlı Bir Donanım Kılavuzu

Giriş

BMW 3 Serisi'nin son nesli olan G20, premium sedan segmentinde öne çıkan bir model olarak karşımıza çıkıyor. G20, üstün sürüş dinamikleri, gelişmiş teknolojisi ve şık tasarımıyla kullanıcılarına benzersiz bir deneyim sunuyor.

Donanım Paketleri

G20, farklı ihtiyaçlara ve bütçelere hitap eden çeşitli donanım paketleriyle sunuluyor. Bu paketler, aşağıdaki sırayla sıralanmaktadır:

• BMW 318i Sedan
    • BMW 320i Sedan
    • BMW 330i Sedan
    • BMW 330e Sedan (Hibrit)
    • BMW M340i Sedan (Performans)

Temel Donanım Seviyeleri

Tüm G20 donanım paketleri, aşağıdaki temel özellikleri standart olarak sunmaktadır:

• Deri direksiyon simidi
    • Otomatik klima kontrolü
    • 8,8 inç dokunmatik ekranlı iDrive bilgi-eğlence sistemi
    • Akıllı acil durum çağrısı
    • Şerit takip asistanı

Donanım Farklılıkları

Donanım paketleri arasında motor gücü, sürüş destek sistemleri ve konfor özellikleri açısından farklılıklar bulunmaktadır. Örneğin, M340i performans paketi, daha güçlü bir motor, gelişmiş frenler ve adaptif süspansiyon gibi özelliklerle donatılmıştır.

Diğer Özellikler

G20'nin opsiyonel olarak sunulan diğer özelliklerinden bazıları şunlardır:

• Head-up display
    • Akıllı park asistanı
    • Hafızalı ön koltuklar
    • Harmon Kardon ses sistemi
    • Panoramik sunroof

Sonuç

BMW 3 Serisi (G20), gelişmiş teknolojisi, üstün sürüş dinamikleri ve çeşitli donanım seçenekleriyle premium sedan segmentinde öne çıkan bir modeldir. Kullanıcılar, ihtiyaçlarına ve bütçelerine en uygun donanım paketini seçerek benzersiz bir sürüş deneyimi elde edebilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • İlk inceleme videosu
  • beğenmedim açıkçası g30 çok daha iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HantV -- 2 Ekim 2018; 13:42:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ufak bilgiler vereyim;

- BMW B48 1.6 168hp motor ( güncel 520i de yer alan, N13B16 1.6 168HP PSA motor artık yok ) 2019 Temmuz üretimi ile satışa sunulacak. ( Mevcut 5 serilerinde olduğu gibi. Lansmanda 530i ile gelmiş sonrasında Temmuz ayında yapılan model güncellemesi ile 1.6 motor ile gelmeye başlamıştı )

- Led farlar standart, Adaptif Lazer + Led farlar opsiyonel. Standart farlarda U formunda gündüz farları, Adaptif Lazerde L Şeklinde ve Mavi ayrıntılı farlar yer alıyor. ( Çok bariz değiştiriyor görünüşü )

- Türkiye'ye ilk etapta 330i ve 320d gelecek. 330i, aynı G30 530i satışlarının başladığı zamanlardaki gibi nispeten daha uygun fiyatlara verilir. Fakat 1.6 motor satışa başladığında çoğu kişi için hayal olacaktır.

- Şu an ekonomik koşullar pek sağlıklı öngörü yapmaya fırsat vermesede; genel satış kitlesine sahip 1.6 motorlu 3 serisinin, hatrı sayılır dolulukta 325.000 - 350.000 aralığında satılacağını düşünüyorum.( Geçti artık 40.yıl makyajlı sıfır 140.000₺ ye alınan 320iED'ler, artık C ve 3 serisi için 280.000₺ altı giriş fiyatları hayal ) ( Muhtemel %18 - %23 aralığında ÖTV indirimi ve Euro'nun 6,75 - 7,35 bandında gidip geleceğini düşünüyorum 2019 senesinde ) - Kayıtlara geçsin bakalım seneye yazın bu mesajda ne kadar hedefine yaklaşmış görürüz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sventure -- 2 Ekim 2018; 14:52:25 >

• Piyasaya 5 motor seçeneği ile çıkıyor.

Bunlar;
    2 benzinli 3.20i (184 HP), 3.30i (258HP)
    3 Dizel 3.18d (150HP), 3.20d (190HP), 3.30d (265HP)

Detaylı Bilgi:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman06 -- 2 Ekim 2018; 15:27:50 >

• aracın arka kısmını beğenmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sventure

Ufak bilgiler vereyim;

520i’de hiç bir zaman PSA motor kullanılmadı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bmw 1 serisi mi audi a3 mü?
    19 yıl önce açıldı
    Audi a5 mi Bmw 3 serisi mi
    8 yıl önce açıldı
    BMW 3 serisi (F30)
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bi önceki kasa değişimi çok sükse yapmıştı, daha da eski kasaya göre baya yakışıklı olmuştu çünkü.

bu kasada ilk anda öle etkileyici gelmiyor göze.

ama sonra dikkatli bakınca,, bu kasanın tabiki son kasaya göre daha güzel olduğunu görüyorsunuz.

tabi bu ekonomik ortamda bunu alabilmek çok zor, yada almak mantıklı mı o da ayrı konu..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarıkanaryam

bi önceki kasa değişimi çok sükse yapmıştı, daha da eski kasaya göre baya yakışıklı olmuştu çünkü.

bu kasada ilk anda öle etkileyici gelmiyor göze.

ama sonra dikkatli bakınca,, bu kasanın tabiki son kasaya göre daha güzel olduğunu görüyorsunuz.

tabi bu ekonomik ortamda bunu alabilmek çok zor, yada almak mantıklı mı o da ayrı konu..
    Bende ilk tanıtımda bunun M paketini görünce senin gibi Düşünmüştüm...Ama sonradan bu Resimleri geldiki beni benden aldı...BU AŞK DEĞİL NEDİR ? 😀

BMW 3 serisi (G20)

BMW 3 serisi (G20)

BMW 3 serisi (G20)

• 330i alınır uzun yıllar binilir. Almanya da olsam doğrudan bu modele giderdim. Ama Tr de artık 90 hp bile gereksiz bir güç.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tampondaki detayların yandan görünüşü Civice benzemiş, marşpiyel üstündeki hattın arka kapı kısmı yukarı kaydırılınca C serisini anımsatmış, c sütununun bagaj kapağı üzerine doğru genişlemesi de bu benzerliği arttırmış.

BMW 3 serisi (G20)BMW 3 serisi (G20)BMW 3 serisi (G20)BMW 3 serisi (G20)

Stopların 3 boyutlu gibi dışarı çıkık olması ve farların ortasına doğru tampon girintisi de hoş olmamış.

İç mekanda ise sürüş esnasında kullanıma yönelik olarak olumsuz etki edecek gereksiz fazla ve küçük tuş kullanılmış.
    BMW 3 serisi (G20)

• Ancak jantina ekmek banariz bu saatten sonra.

• Alaatin61youtube
    BMW 3 Serisi (2019) - Inceleme ve Test - TR'de ilk Kez
    https://www.youtube.com/watch?v=rVQrci_OgJg

• Türkiye'ye ne zaman gelecek bu kasa acaba?
  • Kosiflerin yalancısı olarak aktarıyorum :
    Araç Kasımda Türkiye'ye gelecekmiş,normalde yılın ikinci yarısı dediler ama bu kadar geç olmasını beklemiyordum.
    Bir diğer söylenti araçta F10 ve G30'da kullanılan 1.6 motor kullanılacak.PSA değil,zaten anlaşma çoktan bitti..
    Tahmini Premium line paketli bir 320i 378.000 TL civarı olacakmış..
  • Kasım çok geç değil mi ya burnumuzun ucundaki Bulgaristan'da şuan 126 bin levaya satılıyor araç. G20 kasa kodlu bmw 3.20d xdrive msport paket hemde.
    BMW 3 serisi (G20)
    BMW 3 serisi (G20)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -KnuCKleS- -- 19 Mart 2019; 0:9:49 >

• -KnuCKleS- kullanıcısına yanıt
    Banada çok geç geldi..Enteresan yani,maks Temmuz'da satışa çıkarılması gerekiyor normalde..
    Bakalım valla,bende kosiflerin yalancısıyım.
  • Devoin kullanıcısına yanıt
    F10 ve G30’da farklı motorlar kullanılıyor.

Hangisi olacak?
  • agrimo A kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen G30'da kullanılan kullanılır,zaten aralarında öyle çok deli farklar yok.
    Temel aynı..
    Kosifler bana sadece mevcut 5 kasadaki 1.6 motor kullanılacak dedi.

BMW G30 520i:

Motor
    Silindir/Valf
    4/4
    Silindir hacmi (cm3) : 1597
    Strok/çap (mm) : 75.6/82
    Güç (bg)/Güç devir (devir/dak) : 170/5000-6000
    Tork (Nm)/Tork devir (devir/dak) : 250NM /2000-4700
    Kompresyon oranı : 1:9

BMW F10 520i:

Motor
    Silindir/Valf : 4/4
    Silindir hacmi (cm3) : 1592
    Strok/çap (mm) : 72,1 /84
    Güç (bg)/Güç devir (devir/dak) : 170/5000-6000
    Tork (Nm)/Tork devir (devir/dak) : 250NM /1500-4700
    Kompresyon oranı : 1 : 9
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.