|
BMW G20 (3.20i) mi G30 (5.20i) mi ?
-
-
1.6 motor premium araba almam 3 de olsa 5 de olsa o kasaların hakkı 2.0
Sanırım bütçe arteon 2.0 tdi ye yeter
A5 2.0 tdi quattro ona keza
S60 olabilir
S90 olabilir -
Yaş genç ve bütçe güzel bir g30 için yetersiz.Ben olsam g20 alırdım sanırım. -
Halihazırda kullandığım araç 1.6 ve beni tatmin ettiğini düşünüyorum. Ondan dolayı premium alacağım 2.0 olsun demedim hiç. 5.20 için yetersiz olabilir mi diye düşündüm ama kullananlardan aldığım feedbackle kafamdaki bu soru da son buldu açıkcası.
İlk aracım b8 2.0 tdi highline passattı. VW defterini sanırım bu araçla kapattım :) Pek ilgimi çekmiyor açıkcası arteon olsa bile.
Şuan kullandığımız bir 2020 XC90 var. Bundan dolayı mı bilmiyorum ama güncel volvolar çok hoşuma gidiyor. S90 a baktım ancak bütçemin üzerinde maalesef.
Son olarak A5 lere ben de baktım. normal 2.0 tdi lara ve quattrolara da. Eski kasalardan ziyade güncel kasaları ilgimi çekti. 2.0 lara baktığımda hem donanım hem kilometre olarak taviz vermem gerekecekti. 1.4 tfsı larda da 500-600 bin lira verip küçük led ekran, analog gösterge de kullanmak istemiyorum. Donanım olarak beni cezbetmedi kısacası. Ondan dolayı BMW baktım genel anlamda.
-
Benim de kafamdaki fikir şu an için bu hocam. Ancak G30 kasa olarak beni öyle bi kendine çekti ki m sport olmasa bile alıp kullansam mı diye düşünmekten kendimi alamadım. Diğer türlü 1-2 yaşında m sport, harman kardonlu, full hayaletli g20 de beni fazlasıyla tatmin edebilir dediğiniz gibi. Halen daha ilan bakıp kıyaslıyorum :)
-
M paket, harman kardon, nappa deri koltuk ve hayalet ekran gibi donanımların eksikliği g30 ayarında bir araca yakışmıyor.Ben de g30 u çok beğenen bir g20 kullanıcısıyım sormak istediğiniz bir soru varsa sorabilirsiniz.Ama ben para durumlarını ayarlayabilirsem 2016-2017 model bir a7 ye geçiş yapacağım sıkıldım
-
Arayıp da bulamayacağım adama denk geldim sanırım :)
G20 yi daha önce deneyimleme fırsatı bulamadım. Showroomda gördüğüm kadarıyla yorum yapıyorum. Genel anlamda memnun musunuz ? G30 u çok beğenen birini tatmin ediyor mu ? :) yani acaba 5.20 alsa mıydım diye düşündürdü mü hiç ?
Bir de bu G30 lardaki akıllı anahtar mevzusunu çok sevdim. Bu tür oyuncaklı şeyler hemen ilgimi çekiyor. Hatta G20 alıp sonrasında bi yerde akıllı anahtar yaptırsam mı diye bile düşündüm ancak gösteriş meraklısı gibi algılanır mı acaba diye aklıma geldi. Etrafınızda bu işlemi yaptıran var mı ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: anyonefromhereArayıp da bulamayacağım adama denk geldim sanırım :)
G20 yi daha önce deneyimleme fırsatı bulamadım. Showroomda gördüğüm kadarıyla yorum yapıyorum. Genel anlamda memnun musunuz ? G30 u çok beğenen birini tatmin ediyor mu ? :) yani acaba 5.20 alsa mıydım diye düşündürdü mü hiç ?
Bir de bu G30 lardaki akıllı anahtar mevzusunu çok sevdim. Bu tür oyuncaklı şeyler hemen ilgimi çekiyor. Hatta G20 alıp sonrasında bi yerde akıllı anahtar yaptırsam mı diye bile düşündüm ancak gösteriş meraklısı gibi algılanır mı acaba diye aklıma geldi. Etrafınızda bu işlemi yaptıran var mı ?
Akıllı anahtar işinin mümkün olduğunu sanmıyorum.G20 den önce de 1 yıl 2016 executive m paket f10 520i kullanmıştım.O aracı çok severek almıştım.G20 şu an segmentinin net lideri konumunda.Malzeme kalitesi, süspansiyon kalitesi, ses yalıtımı gibi gibi.Ancak e segment araç kullanmak biraz farklı hissettiriyor, benim en büyük şikayetim yakıt ve hantallıktı o yüzden aracımı değiştirmek istedim ve biraz da sıkılmıştım.Sık araç değiştirip yeni araçlar deneyimlemeyi seviyorum.Sizin konumunuzda birinin dolu bir g20 deneyimlemesinin keyifli olacağı kanaatindeyim, c200d den sonra sizi tatmin edecektir.Belki daha sonra bütçenizi arttırdığınızda g30 lci veya makyajsız bir 530i alırsınız.
-
Teşekkür ederim hocam değerli yorumlarınız için. Rahatsızlık vermeyeceksem almadan önce kafama takılan noktalar olursa pm ile size ulaşabilir miyim ?
-
Tabii
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blacklotus01 -- 10 Temmuz 2021; 18:59:11 > -
Alacağınız araç şimdiden hayırlı olsun kullanmakta olduğunuz xc90 ile ilgili biraz daha detaylı bilgi vermeniz mümkün mü acaba?
-
Tabii ki. 2020 model 2021 trafiğe çıkışlı. Yanılmıyorsan 2020nin son araçlarında olsa gerek. (2021 modelleri bayilere geldi mi ondan da emin değilim, biz alırken yoktu.) 2.0 dizel B5 Mild Hybrid Inscription paket. Paket olarak bir de R-design ları varmış ancak bayide bize artık stokta bulundurmadıklarını, sipariş üzerine getirdiklerini söylediler.
Ayrıca merak ettikleriniz varsa buyrun hocam. -
Yani aslında duymak istediğim şey malzeme kalitesi, sürüş konforu ve havalı süspansiyonları nasıl?Yol ve motor sesi olarak rahatsız edici mi kısacası aslında yazabileceğiniz ne varsa okumak isterim.
-
XC90 beni genel anlamda epey şaşırttı diyebilirim bu konularda. Muadil araçları da kullandım. Yeni Q7, range rover velar ve sport gibi. Bu araçlarla arasındaki fiyat farkını göz önüne aldığım zaman beklediğimden çok daha kaliteli malzeme ve sürüş deneyimine sahip olduğunu düşünüyorum XC90'ın. İç kısımda mümkün olabilecek her yeri deri kaplamışlar. Kullanılan plastik malzemeler de kalite olarak tatmin edici diyebilirim. İleriki yıllarda kolay kolay trim sesiyle karşılaşacağımızı düşünmüyorum. İzolasyon gerçekten iyi. Dizel olmasına rağmen motor sesini pek duymuyorsunuz bile. Sürüş konforu olarak da 2.0 motor 2 ton araç için yeterli mi diye düşünmüştüm ama gayet bekleneni karşılıyor bence. Mild Hybridin de bunda payı olabilir. Zannediyorum kalkışlarda elektrik motoruyla destek oluyor. (Direkt elektrik motoruyla kalkış söz konusu değil ama.) Sensörlerin böylesine verimli kullanıldığını da bir tek Amerikada 2 günlüğüne kiraladığım Tesla'da görmüştüm. Yarı otonom sürüş vs. gayet sağlıklı çalışıyor.
Havalı süspansiyonlarda da aracı 3 farklı moda göre ayarlayabiliyorsunuz. Off-road, dynamic ve comfort olarak. Yaklaşık 600-700 km kullanabildim henüz, bi kısmı uzun yol olmak üzere. Uzun yolda dynamic moda alarak yol tutuşunu denedim, gayet iyiydi. (Modlar arası geçişi otomatik olarak da yapıyor olabilir emin değilim.) Arka bagajı yine manuel olarak bi şey yüklerken vs. alçaltıp yükseltebiliyorsunuz.
Kısacası genel anlamda o sınıfta alabileceğiniz en iyi seçenek olduğunu düşünüyorum fiyatları da göz önünde bulundurarak.
-
Daha dolu daha düşük km olacaksa bence G20 daha tercih edilebilir. 5 serisi biraz enine büyük bir araç, şehir içinde o yüzden C serisinden sonra biraz üzebilir. G20'ye hiç binmedim ama gerek malzeme kalitesi gerekse de yalıtım olarak F30'a nisbeten çok ilerlediğini söylüyorlar yani bir F10'dan daha iyi olsa gerek. Haliyle hem boyutları hem de donanımı düşünülünce ben G20 alırdım şimdilik, baktım ileride sıkıldım G30 LCI'ye geçerim. -
Merhabalar, 2018 Nisan çıkışlı bir G30 sahibiyim. Aracım M paket ama ekstra olarak yalnızca hi-fi ses sitemi ve hafızalı elektrikli koltuklar var. Hayalet ekran, deri koltuk, otomatik bagaj, vakumlu kapı gibi donanımlar hiç ilgimi çekmiyor. Tek olmasını isterdim dediğim opsiyon ise harman kardon.
Sorunuza gelirsek, ben aracımı aldığım zaman G20 henüz çıkmamıştı, F30'un ise son üretim senesiydi. Aracımı yenileme düşüncesiyle bayiye gittiğimde bütçem elverdiği için, aklımda son makyajlı kasa F30 3.20d x-drive oldukça dolu bir araç almak vardı. Bayide biraz aklımı çeldiler:) G30'la test sürüşüne çıktım ve araca aşık oldum. Şu anki aracım da şansa o gün gümrükten giriş yapmıştı ve serbest bölgedeydi. Uzun lafın kısası, 2018 Nisan ayından beri G30 kullanıyorum, çok memnunum ve bu hafta itibariyle 120.000km'yi doldurdum.
Ortağım, 2 ay önce M paket bir G20 3.20i satın aldı. Benim aracıma göre baya dolu bir otomobil. Kendisi de kendi aracından çok memnun ama hep bir G30 almak aklının bir köşesinde olduğunu söylüyor. Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama G30'la ilgili olumsuz tek söyleyebileceğim nokta sanırım İstanbul içindeki park sıkıntısı. Araç boyutları sebebiyle öyle her yere maalesef giremiyor.
Son olarak, kısa süreli olarak G20 de kullanmış bir G30 sahibi olarak, bugün yeniden araç alacak olsam sanırım yine G30 alırdım. Ancak tabii ki bu tamamen benim kişisel tercihim. Umarım yardımcı olmuşumdur, sorunuz olursa çekinmeyin.
-
Teşekkür ederim hocam yorumunuz için. İşin aslı iki modele de içim ısındı, yani ikisini de alsam tatmin olacağım diye düşünüyorum ancak G20 aldığım takdirde trafikte G30 ları gördükçe bi iç çekerim gibime geliyor :)
İlanlara bakıyorum, gönül ister ki düşük kmli m sportlarına bütçem elverse de hemen alsam ama bi de yaşadığım şehirden (Ankara) araba bakma takıntım olduğu için aradığım kriterlerdeki G30 lar sayılı. Önümüzdeki haftalarda bi fırsat aracı olur mu diye takip edicem. Sormak istediğim şey şu, G30 da karar kılarsam ve m sport istediğim ayarda araç denk getiremezsem, diğer paketlerle ilgilenmeye değer mi sizce ? Yani G30 da paketler arası dişe dokunur bi fark var mıdır ? Donanım olarak çok çok bi şey fark etmiyor ama 22 yaşında genç biri olarak da içeride ahşap kaplama bana çok hitap etmiyor bu paraları verdikten sonra. Böyle bi ikilem arasında kaldım açıkcası. Bütçem de tam bu ikileme elverişli maalesef :) Bakalım ilanların takipçisi olacağım.
-
Bundan birkaç sene önce olsaydı, "acele etmeyin bekleyin mutlaka içinize sinen bir araç bulursunuz" derdim. Ancak şu an öyle bir dönemdeyiz ki araç fiyatları 1 günde 5-10k zamlanabiliyor. Yaşınız itibariyle, dinamik duruşu sebebiyle ben de m sportun size daha çok hitap edeceğini düşünüyorum. Yine de kendinizi sınırlamayın, içinize sinen farklı donanımda bir araç da denk gelebilir. Siz yeter ki donanım olarak ne isteyip ne istemediğinize karar verin. Bir önceki mesajımda da belirttiğim gibi, elektrikli bagaj, vakumlu kapı, hayalet ekran gibi oyuncaklar benim hiç ilgimi çekmiyordu dolayısıyla aldığım fazla opsiyonu olmayan aracımdan çok memnunum. Ama sizin için bu ekstralar önemlidir belki. Kuvvetle muhtemel ikinci el bir araç alacağınız için nacizane tavsiyem önceliğiniz düzgün kullanılmış, temiz bir araç bulmak olsun. 30k kmde bulduğunuz bir araç 130k kmdeki bir araçtan daha fazla yıpranmış olabilir.
G30 almadan önce 2012 model e90 kasa bir 3.20d aracım vardı. İlk sahibiydim ve satarken araç 225k kmdeydi. O yaşta ve kmde aracın vakti geldiğinde silecekleri bile yetkili serviste değişiyordu. İstanbul trafiğinde kullanılmasına rağmen 1 parçasında bile boya yoktu. Araç piyasadaki 100k veya altı birçok muadilinden çok daha düzgün kullanılmış bir araçtı. Demek istediğim alacağınız araçta kmye de fazla takılmayın ilk önceliğiniz aracın bakımlı olması olsun. Düzgün kullanılmış yüksek kmli araçtansa beni hor kullanılmış veya yıllarca yatmış araç daha çok tedirgin eder.
Özetle; G30'a da karar verseniz, G20'ye de karar verseniz, m sport paket de alsanız veya başka pakete de karar verseniz emin olun ki alacağınız araç sizi memnun edecektir. Tadını çıkarın:)
-
Konfor genişlik yumuşak süspansiyon hatta yalıtım önemli ise tabiki 5 kasa.213 kasadan bile sessiz olabilir 5 Serisi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X