Merhaba. Ben 2002 model bmw 318i 143 hp bir araç aldım. Araçta şöyle bir sorun var. Aracın vites geçişleri gayet güzel hissedilmiyor. Ama motor 3000 devirin üzerine çıkıp inince belirli bir süre sonra şanzıman D yazan ekranın içinde sarı dişli içerisinde ünlem işareti yanıyor ve vites geçişleri vuruntu yapıyor. Kontağı kapatıp bir süre bekleyip geri çalıştırınca sorun kalmıyor. Araç 3000 devirin altında kullanılınca hiçbir sorun olmuyor dünyanın bir ucuna gider. Bu sorun hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
Aracınızı cihaza bağlayıp hata kodlarına bakın, iyi ihtimal yağ değişimi ister, kötü ihtimal bazı parçalar deforme olmuştur ve bakım yapılması gerekir.
Yukarida soylendigi gibi cihaza baglanmasi lazim. Muhtemelen yag asinmasi hatasi gorulecektir, baska hata kodlarida gorunebilir yag asinmasinin yaninda. Eger yag degisimi ile sorun cozulmez ise hangi ustaya gidersen git direkt revizyon der kapiyi 7-8 den acar 15 e kadar goturur cok basit rakamlarmis gibi de rahatca soylerler. Tanidik sanzimanci bulmaya calis ilk olarak.
Aracı 2 tane şanzımancıda bilgisayara bağlattım. Şanzımanda kesinlikle sorun yok dediler ikiside. Biri abs hız sensörü arızası olduğunu söyledi. Olabilir mi?
Hocam bu e46 larda bir çok sensör arızası olabiliyor.Bazıları uyarı ışığı yakmasada bu tip sorunlara neden olabiliyor.İyi anlayan bir BMW ustası bulup gösterin
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme