Şimdi Ara

Bmw 320D Hızlanma Sorunu ACİL YARDIM !!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Bmw 320d 2010 model araca sahibim araç şuanda 96.000 km'de ancak hızlanmasında 180'e kadar problem yok standart 320d lerde neyse o , sorun 180 den sonra başlıyor.Eskiden rahatlıkla 240 görüyodu şuan ise aracım 200 zar zor geliyor.Aracımı m pakete dönüştüreceğim için 16 inç lastikleri 18 inç e yükselttim jantlar replica ve lastikler ise kumho ecsta le sport marka.Bundan önce ise kar yağdığı dönemde kaza yapmıştım ve aracın aks ı kırılmıştı.Sorunların bunlardan birinden dolayı kaynaklandığını düşünüyorum ama bikaç ustaya gösterdim aks kırılmışsa bununla bir ilgisi olmadığını söylediler jantlar hakkındada pek kesin bişey söylemediler.Bakımı 1300 km sonra belki bundan dolayıdır ama araçtan inanılmaz soğudum eğer yardımcı olursanız ve fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim...

• quote:

Orijinalden alıntı: Burak Doğan

Merhaba arkadaşlar.Bmw 320d 2010 model araca sahibim araç şuanda 96.000 km'de ancak hızlanmasında 180'e kadar problem yok standart 320d lerde neyse o , sorun 180 den sonra başlıyor.Eskiden rahatlıkla 240 görüyodu şuan ise aracım 200 zar zor geliyor.Aracımı m pakete dönüştüreceğim için 16 inç lastikleri 18 inç e yükselttim jantlar replica ve lastikler ise kumho ecsta le sport marka.Bundan önce ise kar yağdığı dönemde kaza yapmıştım ve aracın aks ı kırılmıştı.Sorunların bunlardan birinden dolayı kaynaklandığını düşünüyorum ama bikaç ustaya gösterdim aks kırılmışsa bununla bir ilgisi olmadığını söylediler jantlar hakkındada pek kesin bişey söylemediler.Bakımı 1300 km sonra belki bundan dolayıdır ama araçtan inanılmaz soğudum eğer yardımcı olursanız ve fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim...

Lastik çok fazla etki etmez. M paket araçlar da 240 rahat görüyor. Yakıt aynı yerden mi alınıyor ?

• Birçok nedeni olabilir aklıma gelenlerden biri ecu ünitesini kontrol etmek gerekebilir, yakıt kalitesiz yada filtre tıkalı olabilir vs. Diagnos cihazına bağlamadan çözülmeyebilir.
  • Milyon tane sebebi olabilir. Diagnosa baglatsaniza.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kusura bakmayın konuyu açıp ilgilenmiyormuş gibi oldu zaman bulamadım bakmaya.1 hafta sonra araba bakıma giricek girmeden önce dyno testine sokup birde bakımdan sonra dyno'ya sokucam siz ne düşünüyosunuz ?
  • Orjinal M olan araçlarda jantlar 17 inç oluyor benim bildiğim , yakıtı genelde shell'den alıyorum arasıra başka yerlerde oluyo tabi opet,bp vs..
  • Nerde bağlatabilirim daha doğrusu bir bilgim olmadığı için ne işe yarar onuda söylerseniz sevinirim ben dyno testi düşünüyordum
  • Araçta kızdırma bujisi problemi varmıdır? (Glow plugs)
    4 silindirli dizel motorlarda 3veya 4 kızdırma bujisi hatasında
    6 silindirli dizel motorlarda 4 veya üzeri kızdırma bujisi hatalarında dpf rejenerasyonu gerçekleşmemekte ve zamanla partikül filtresi egsoz gazı geri basıncı yükselmektedir.

Motorun toplam gücüne etki eden bir durum olabileceği için cihaza bağlatıp manuel rejenerasyon veya diğer üyelerin belirttiği gibi diagnose ile hp(beygir) ölçümü sorunun kaynağını gösterecektir.
  • Aklima gelen seyler:
    -Hava kutle olceri bozulmus olabilir
    -EGR den kaynaklaniyo olabilir, bunu devre disi birakabilirsiniz(asil problem degildir, ama farki hissedebilirsiniz)
    -Turbobasinc sensoru
    -Bilgisayar basinc sensoru
    -Pressure control valve
    Olasiligi dusuk ama, carterde filter gibi bisey var(turkcesini bilmiyorum, carterventilation valve tikanmis olabilir, bu durumda cok siyah duman atar)

w w w . realoem.com/bmw/select.do da arabanizi secip, parcalarin yerini seklini bulabilirsiniz
  • Yardımlarınız için çok teşekkürler ben arabanın motoruyla fazla aşina olmadığım için pek anlayamıyorum ancak bunları ustaya sorucam...Sanırım yaptığım kazayla alaka bir durum yok aracın hızlanmasında değil mi ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.