Şimdi Ara

Honda city 2008 model CVT otomatik İlk Çalışma Sorunu...( Acil Yardım Lütfen)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
10.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir ay oldu Honda City 2008 Model cvt Şanzıman araç aldım. Araç 60.500 KM bana geldi ilk aldım hemen bakımını yaptırdım.

Motor Yağı
    Motor yağ Filtresi
    Şanzıman Yağı
    Bujiler ( 8 Adet )
    Hava Filtresi

Değişim olanlar bunlar aracı aldığımda ilk benzinde çalışmada titreme sarsıntı oluyor, Soğukken daha belirgin oluyor. Vitesi D konumuna alınca tepki süresi 3 saniyeyi buluyor. Siz birde bu arada gaz verirseniz araba ileri doğru attırıyor çok tuhaf oluyor san ki acemi gibi arabada MİMGAZ marka sıralı sistem gaz takılı araç ısınınca fazla yapmıyor bunu soğukken kırmızı beklerken stop ediyor bide lütfen yardım kimi sübop Ayarı diyar Kimi Oksijen sensörü arızalı diyorlar kafam çok karışık bu durum beni çok bunaltıyor başından geçen lütfen yardım etsin. Saygılar....

Bilal KOCABEY

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilalkocabey -- 5 Kasım 2014; 12:54:06 >

• Hocam dermanınız servis ya da iyi bir LPG ustası olacak gibi görünüyor maalesef.

Sorununuz başınıza daha büyük bir sorun açmadan, aracınızın kontrolünü yaptırın bence.
  • LPG taktırmak ve ayar tutturmak bazen biraz şans işi olabiliyor.

Merakımdan soruyorum, City az yakan bir araç, neden LPG taktırdınız acaba?

Siz aldığınızda varmış sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senersongur -- 19 Mart 2012; 15:57:06 >
  • LPg kitini ilk defa duyuyorum. İyi bi lpg ustasına gitmeniz lazım bence.
  • Arkadaşlar çok teşekkür ederim. İlginize ben bu aracı lpgli aldım. ve arabam bu durumu benzinde yapıyor ısınınca yapmıyor benzin veya lpg farketmiyor. sabahları genelde daha çok yapıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilalkocabey

Herkese Merhabalar Arkadaşlar ;

Bir ay oldu Honda City 2008 Model cvt Şanzıman araç aldım. Araç 60.500 KM bana geldi ilk aldım hemen bakımını yaptırdım.

Motor Yağı
    Motor yağ Filtresi
    Şanzıman Yağı
    Bujiler ( 8 Adet )
    Hava Filtresi

Değişim olanlar bunlar aracı aldığımda ilk benzinde çalışmada titreme sarsıntı oluyor, Soğukken daha belirgin oluyor. Vitesi D konumuna alınca tepki süresi 3 saniyeyi buluyor. Siz birde bu arada gaz verirseniz araba ileri doğru attırıyor çok tuhaf oluyor san ki acemi gibi arabada MİMGAZ marka sıralı sistem gaz takılı araç ısınınca fazla yapmıyor bunu soğukken kırmızı beklerken stop ediyor bide lütfen yardım kimi sübop Ayarı diyar Kimi Oksijen sensörü arızalı diyorlar kafam çok karışık bu durum beni çok bunaltıyor başından geçen lütfen yardım etsin. Saygılar....

Bilal KOCABEY

0 544 561 51 64

Hayırlı olsun .Aynı araç bende de var lpg taktırmadım.Bu araçların sanırım titreme olayı cvt şanzımandan kaynaklanıyor.Yol durumuna göre otm. olarak durum kontrolu yapıp harekete geçiyor vites geçişlerini ayağınız firene tam basılı iken yapıp öyle deneyin fark olucak mı?.Benzini farklı yerden deneyin.Kendinize göre bir kaç yöntem deneyin 1 ay içinde hemen karar vermeyin.Ama lpg işi biraz şans .belkide bütün sorun ardadır.Satan kişiye ulaşırsanız (itelemediyse :( ..)daha kapsamlı bilgi alabilirsiniz.Her aracın huyu aynı at gibi farklıdır.Kullanıcı genelde kendine benzetir...

• quote:

Vitesi D konumuna alınca tepki süresi 3 saniyeyi buluyor. Siz birde bu arada gaz verirseniz araba ileri doğru attırıyor çok tuhaf oluyor san ki acemi gibi

Bu yazdığınıza gore sorun %90 sanzimandan kaynaklanıyor ve buyuk ihtimalle de değişmesi gerek
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • şanzımanda sorun olsa sıcakken de olur,

ayrıca ilk çalıştırmada da sarsıntı olduğunu söylenmiş.

bence sorun lpg ile ilgili.
  • Yanlış bilgilendirmiş olmatayım ama bu motorlar lpg ile pek uyumlu değil diye biliyorum.Gerçi benzinde de aynı problemi yaşıyormuşsunuz.Şanzımandan kaynaklı gibi gelmedi bana ama ehil arkadaşlar var forumda,yardımcı olacaktır.Geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: UsbÇaydanlık

Yanlış bilgilendirmiş olmatayım ama bu motorlar lpg ile pek uyumlu değil diye biliyorum.Gerçi benzinde de aynı problemi yaşıyormuşsunuz.Şanzımandan kaynaklı gibi gelmedi bana ama ehil arkadaşlar var forumda,yardımcı olacaktır.Geçmiş olsun

Bu motor (ve Honda'nın diğer benzinli motorlarının hepsi) LPG ile uyumludur. Şanzımana ve LPG sistemine baktırmanız iyi olur..
  • sorunu hallettinizmi bilmiyorum ama lambalarda stop etmesi ve sarsıntılı çalışması (boştayken devir saati sabit değilse iniş çıkışlar varsa) sıkıntı büyük ihtimalle boğaz kelebeğinde bi temizletmeyi deneyin ayrıca boch car servislerde elktronik aksamı kontrol ettirebilirsiniz. hava debimetresi oksijen sensörü maf sensörü bu tür belirtiler verebilmekte. otomatik şanzıman hakkında bilgim yok. geçmiş olsun tekrar.
  • ayrıca sorunu hem benzinde hem gazda yapıyorsa hiç gaz ayarlarıyla oynatmayın. arıza boyunca aracı benzinde kulanarak sıkıntınızı halledin.sorun çözülünce gaza geçersiniz varsa onun problemi de bu şekilde ortaya çıkar.
  • Merhaba Bilal Bey,
    Bende de Honda City var Prins marka LPG aynı problem bende oluyor. Herhangi bir çözüm bulabildiniz mi? Ayrıca Motor lambası da yandı. P2229 numaralı hata veriyor (Barometric Pressure Circuit High).
    veya P0172 (System too Rich Bank1) şeklinde zaman zaman hata veriyor. Sistem mühendislikte takılmıştı. İlk takıldığı yere götürdüm bir kaç kere ayartlattım fakat aynı sorun devam ediyor. Ya adam gibi ayarlıyamıyorlar yada başka bir problem olabilir diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.