Şimdi Ara

BMW 320i, OPEL Insignia, Peugeot 508 yakıt tüketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 15 km uzunluğunda içinde hafif eğimli bölümler bulunan fakat genel toplamda düz sayılabilecek bir güzergahta 2012 BMW F30 320i (2000 cc), 2012 Peugeot 508 1.6 thp otm., 2013 Opel Insignia 1.6 SIDI turbo otm. (makyajlı versiyon) araçların 90 km civarı ortalama hızlarla tek kişi ve yüksüz vaziyette, klima düşük düzeyde çalışırken yakıt tüketimi:

BMW 320i 4.8 lt/100km
    Peugeot 508 5.3 lt/100km
    Opel Insignia 5.7 lt/100km

Olabildiğince yakıt tüketimine dikkat ederek elde edilmiş değerlerdir, belki bir miktar daha düşürülebilir daha dikkatli bir kullanımla.

Opel insignia henüz 4000 km civarı, dolayısıyla bir miktar daha düşebilir yakıt tüketimi ilerleyen zamanlarda. Ayrıca aracın lastik boyutları 245/45/18; diğerlerine göre daha büyük olup yakıt tüketimi bir miktar etkiliyor olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PLEK5U5 -- 4 Ağustos 2014; 9:25:56 >

• Bunlar kendi sitelerindeki verilerse inanma istanbula göre uygun hayatta olmaz.Trafik ve engebeli yollar bunu 2 katına çıkartır ama uzun yolda bişey diyemem
  • Opel insignia cosmo 18" jant(makyajli) alip lpg taktirsam soyle sehirici lpg sehir disi normal kullansam nasil olur malum istanbul trafigi aslinda arkadaslar bilirler bende 110000 falan butce vardi da biraz asagi cekicem soyle 78 e falan bulunuyor 2. El insignia

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ResenHareketEdenSAVCI -- 4 Ağustos 2014; 9:51:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cenkshn

Bunlar kendi sitelerindeki verilerse inanma istanbula göre uygun hayatta olmaz.Trafik ve engebeli yollar bunu 2 katına çıkartır ama uzun yolda bişey diyemem

Önce bir yazdığımı okuyun isterseniz, kendi elde ettiğim değerler. Güzergahı ve kullanım şeklini yazdım zaten. Ayrıca araçların ikisi kendi aracım biri de kardeşimin aracı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PLEK5U5

quote:

Orijinalden alıntı: cenkshn

Bunlar kendi sitelerindeki verilerse inanma istanbula göre uygun hayatta olmaz.Trafik ve engebeli yollar bunu 2 katına çıkartır ama uzun yolda bişey diyemem

Önce bir yazdığımı okuyun isterseniz, kendi elde ettiğim değerler. Güzergahı ve kullanım şeklini yazdım zaten. Ayrıca araçların ikisi kendi aracım biri de kardeşimin aracı.

Alıntıları Göster
    Bmw F30 kasa ile birlikte benzinliden korkulmaması gerektiğini herkese gösterdi değerleri muhteşem. Özellikle de 320i ede basınca gidiyor 90-100 gidince de dizel gibi yakıyor.
    Paylaşım için teşekkürler bu arada.

• quote:

Orijinalden alıntı: emr256

Bmw F30 kasa ile birlikte benzinliden korkulmaması gerektiğini herkese gösterdi değerleri muhteşem. Özellikle de 320i ede basınca gidiyor 90-100 gidince de dizel gibi yakıyor.

Rica ederim.
  • quote:

quote:

Rica ederim.

Alıntıları Göster
    Yakıt konusu dışında 508 nasıl bir araç üstad biraz bilgi verbilir misiniz?

• 3.20i senin mi hocam??

Biraz bilgi verir misin??
  • 3.20 i ed olsa oda çok düşük bir değere imza atardı.

Bunlardan hangileri lpg uyumlu ? Hangilerinde çelik subap var ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marmaratic

3.20 i ed olsa oda çok düşük bir değere imza atardı.

Bunlardan hangileri lpg uyumlu ? Hangilerinde çelik subap var ?
    Güzel çalışma teşekkürler. Ben Insignia'nın otomatik vitesle ne yaktığını merak ediyordum. 90 km hızla fark fazla yokmuş, düz vites 5.3 L yakıyor.
  • 90-100 gidince benzinlin az yakmaı normal.Dizelle 90-100 git sonuca sen bile inanamazsın.Kaldı ki önemli olan gaza dokununca normal seyirde ne kadar yaktığı.Aracı alıp yakmasın diye kasacaksan niye alıyosun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaSaFeL

Güzel çalışma teşekkürler. Ben Insignia'nın otomatik vitesle ne yaktığını merak ediyordum. 90 km hızla fark fazla yokmuş, düz vites 5.3 L yakıyor.

Rica ederim. Otm-düz farkı şehir içinde daha bariz olur Insignia için, stop-start yok otm Insignia'da düz olanında var, bu bir miktar fark yaratır zaten. Bence çok kaliteli bir araç fiyatına göre hatta yalıtım olarak BMW den daha başarılı rüzgar ve yol sesi açısından, ikisini de düzenli olarak kullandığım kıyaslama yapabiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PLEK5U5 -- 4 Ağustos 2014; 19:55:45 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MaSaFeL

Rica ederim. Otm-düz farkı şehir içinde daha bariz olur Insignia için, stop-start yok otm Insignia'da düz olanında var, bu bir miktar fark yaratır zaten. Bence çok kaliteli bir araç fiyatına göre hatta yalıtım olarak BMW den daha başarılı rüzgar ve yol sesi açısından, ikisini de düzenli olarak kullandığım kıyaslama yapabiliyorum.

Alıntıları Göster
    en güzel değeri BMW 2lt motorla yakalamış diğerlerinin 1.6 olduğunu dikkate alırsak BMW gerçekten yakmıyo diğerlerine göre.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgur_gs_91

en güzel değeri BMW 2lt motorla yakalamış diğerlerinin 1.6 olduğunu dikkate alırsak BMW gerçekten yakmıyo diğerlerine göre.

Alıntıları Göster
    320i ed bile değil şanzımanın da başarısı ortada
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgur_gs_91

320i 1.6 motor
  • quote:

3.20 ile 90-100 gitmek sehirdisi işkence olur sanırım
  • ihsanyıldırım kullanıcısına yanıt
    mesajı okusaydınız 2.0 motordan bahsettiğini anlardınız.
  • BMW farkını koymuş arkadaş... alınıp binilir mi biraz eskileri arızasından korkuyo insan
  • Paylaşım için teşekkürler @PLEK5U5
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkerp

Paylaşım için teşekkürler @PLEK5U5

Rica ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.