Şimdi Ara

HONDA JAZZ CVT LPG TÜKETİMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
3
Favori
25.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar aracımı yeni aldım (2004 1.4 es otomatik) ve Kırıkkaledeyim.Depoyu fullemiştim ve 125km sonra yine fulledim ve 13.6 lt yaktığını gördüm aracın.Bu da 100 kmde 10,5 lt yapıyor.Yol bilgisayarı 7.7lt ölçmüştü.Tabi benzin olarak.Şimdi sorum şu.Kırıkkalede hava aşırı soğuk ve hep ş.içi kullandım.Düşünün arabanın camları bile donuyor kapılar donuyor o derece soğuk oluyor ve araç hep dışarda duruyor yani kapalı garajda değil.Şimdi yakıt tüketimim normal midir sizce? Yol bilgisayarı X Yüzde 20= 7,7 x 1,2=9,24 lt yapıyor bir de kış şartlarını ekleyince normal gibi duruyor.BRC kit var ve Opet aygazdan alıyorum yakıtı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALBAY -- 31 Ocak 2012; 23:33:06 >

• bu ölçüme göre normal .. ancak basınc değişikliği yüzünden deponuzu fulleyin km nizi tutun nerde yakıtınız bittiyse km ya bakım ölçümünüzü yapın.. en sağlıklı yoldur bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet_usta

bu ölçüme göre normal .. ancak basınc değişikliği yüzünden deponuzu fulleyin km nizi tutun nerde yakıtınız bittiyse km ya bakım ölçümünüzü yapın.. en sağlıklı yoldur bu

peki yazın bu değerler tahmini nereye kadar düşer hocam?
  • Bende 2006 cvt aracima 2 hafta once atiker safe fast obd kit taktirdim. Benim de lpg tuketim degerlerim beklentimin uzerinde. Benzinle ort. 100 km ile 5.5 yakan aracim lpg ile 7-7.3 litre arasi lpg yakiyor. Yani benzine gore %30 fazla yakiyorum. Ayarlari kontrol ettirdim ayarda problem gorunmuyo. Bu durumda tasarruf oranim da %30 civarlarinda. Tasarruf beklentimin altinda kaldi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rain_man

Bende 2006 cvt aracima 2 hafta once atiker safe fast obd kit taktirdim. Benim de lpg tuketim degerlerim beklentimin uzerinde. Benzinle ort. 100 km ile 5.5 yakan aracim lpg ile 7-7.3 litre arasi lpg yakiyor. Yani benzine gore %30 fazla yakiyorum. Ayarlari kontrol ettirdim ayarda problem gorunmuyo. Bu durumda tasarruf oranim da %30 civarlarinda. Tasarruf beklentimin altinda kaldi.

hangi şehirdesin hocam ve havalar soğuk mu nasıl?
  • Ankara hava -2,3 lerde
  • quote:

Bende 2006 cvt aracima 2 hafta once atiker safe fast obd kit taktirdim. Benim de lpg tuketim degerlerim beklentimin uzerinde. Benzinle ort. 100 km ile 5.5 yakan aracim lpg ile 7-7.3 litre arasi lpg yakiyor. Yani benzine gore %30 fazla yakiyorum. Ayarlari kontrol ettirdim ayarda problem gorunmuyo. Bu durumda tasarruf oranim da %30 civarlarinda. Tasarruf beklentimin altinda kaldi.

rain man ben ankarada 7 litre benzinin altına inemiyorum 2004 jazz düz vites ile. sen 5,5 litre ortalamayı nasıl beceriyorsun ? ben de lpg taktırmayı düşünüyorum ama kararsızım. çekişte hissedilir derecede bi kayıp var mı ? arıza lambasının yanması gibi bi problem var mı ? şimdiden teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Honda civic elegance benzin+lpg
    4 yıl önce açıldı
    Nissan Qashqai yakıt tüketimi
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: yajazz

quote:

rain man ben ankarada 7 litre benzinin altına inemiyorum 2004 jazz düz vites ile. sen 5,5 litre ortalamayı nasıl beceriyorsun ? ben de lpg taktırmayı düşünüyorum ama kararsızım. çekişte hissedilir derecede bi kayıp var mı ? arıza lambasının yanması gibi bi problem var mı ? şimdiden teşekkürler.

bende brc var arıza lambası yanmıyor ve çekiş farkı hiç yok diyebilirim.

• quote:

quote:

Benim verdiğim değer uzun yol için. Uzun yolda 100 km civarı hızla giderken 5.3 - 5.5 arası benzin tuketimim olurken gazda 7-7.3 civarı bir tüketim var. Şehir içinde de kış aylarında max 7 lt benzin tüketimim var iken lpg de 9-9.5 lt civarı tüketimim var. Yani şu an benzine göre %30 dan fazla bir tüketimim var. Yaz aylarında düşer mi bilmiyorum. Bu arada bende de fark edilir bir performans kaybı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rain_man -- 1 Şubat 2012; 10:31:31 >

• quote:

quote:

quote:

Benim verdiğim değer uzun yol için. Uzun yolda 100 km civarı hızla giderken 5.3 - 5.5 arası benzin tuketimim olurken gazda 7-7.3 civarı bir tüketim var. Şehir içinde de kış aylarında max 7 lt benzin tüketimim var iken lpg de 9-9.5 lt civarı tüketimim var. Yani şu an benzine göre %30 dan fazla bir tüketimim var. Yaz aylarında düşer mi bilmiyorum. Bu arada bende de fark edilir bir performans kaybı yok.

Dönüşüm yapan ustaya yakıt tüketim olayını sodun mu ? genelde LPG de benzine göre %10-15 fazla tüketim olur deniyordu sende %30. bu fazla bence.

şehir içi için 100 km de

benzinde: 7*4,37=30,5 TL
    LPG de : 9*2,5=22,5TL
    ilk çalıştırmalardaki benzini de kış ayları için 2,5 tl dersek 25 TL eder. yani km de 25 Kr diyebiliriz.
    yaz aylarında bu tüketim mutlaka düşer diyorlar.
    rain man yıllık kaç km yapıyorsun?

• Dönüşümü yapan yer ile ayarları kontrol ettik. Kontrole girmeden önce lpg ayarı ile ilgili forumdan edindiğim bilgiler ile kendim de öğrendiğim kadarıyla ayarlara baktım. Herşey normal görünüyor. Ecu herhangi bir zengin fakir karışım hatası vermemiş. Bir de İç anadolu bölge bayisi Üstün otogaz da kontrol ettircem ayarları.
    Bu arada senede 12.000 km civarı yol yapıyorum. Kışın lpg tüketimi fazla olur deniyor ama nekadar fazla kimse tam olarak söyleyemiyor.
  • valla ben kırıkkaledeyim burda havalar aşırı soğuk ve ayaz.depoyu fulledim gazla ve sayacı sıfırladım.yol bilgisayarı şu anda benzin için 9.3 lt gösteriyor.lpgde en az 10.5 lt tüketim olacak yani.ama dediğim gibi aşırı aşırı soğuk.bu arada benim bildiğim lpg benzine göre en az %20 daha fazla yakar.hesabı ona göre yapın bence.

edit: birde şöyle bir olay var.kış aylarında lpg daha iyi yansın diye içine daha fazla propan basıyorlar yani aslında daha az lpg almış oluyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALBAY -- 2 Şubat 2012; 0:25:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 666

valla ben kırıkkaledeyim burda havalar aşırı soğuk ve ayaz.depoyu fulledim gazla ve sayacı sıfırladım.yol bilgisayarı şu anda benzin için 9.3 lt gösteriyor.lpgde en az 10.5 lt tüketim olacak yani.ama dediğim gibi aşırı aşırı soğuk.bu arada benim bildiğim lpg benzine göre en az %20 daha fazla yakar.hesabı ona göre yapın bence.

edit: birde şöyle bir olay var.kış aylarında lpg daha iyi yansın diye içine daha fazla propan basıyorlar yani aslında daha az lpg almış oluyoruz.

666 yol bilgisayarı 9,3 demişssin LPG ye geçince yol bilgisayarındaki değer benzin için mi oluyor LPG için mi? senin yazdıgından benzin gibi algıladım ben. doğru mu?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 666

valla ben kırıkkaledeyim burda havalar aşırı soğuk ve ayaz.depoyu fulledim gazla ve sayacı sıfırladım.yol bilgisayarı şu anda benzin için 9.3 lt gösteriyor.lpgde en az 10.5 lt tüketim olacak yani.ama dediğim gibi aşırı aşırı soğuk.bu arada benim bildiğim lpg benzine göre en az %20 daha fazla yakar.hesabı ona göre yapın bence.

666 yol bilgisayarı 9,3 demişssin LPG ye geçince yol bilgisayarındaki değer benzin için mi oluyor LPG için mi? senin yazdıgından benzin gibi algıladım ben. doğru mu?

tabiki benzini ölçüyor olması lazım.lpg değil yani.

• Arkadaşlar güncel değerleriniz ne oldu bu aralar? Şehir içi için soruyorum.
  • Ben en son 7.5 lt gördüm benzinde şimdi 8 lt oldu ama yine iyi.Havalar aşırı soğuk ve bu oranı tutturmak için resmen ayağının altında yumurta varmış gibi sürmen lazım.
  • ben de düz vites var, ankara sıkışık trafikte 7.7LT. uzun yol ankara-antalya 6.7LT hız 120-140km/h. sadece 100km boyunca aşırı kar ve tipiden 70-80 km/h hızla gittim ama kar üstünde gittiğim için tüketim yüksekti.
    lpg taktırmak istiyorum ancak %30 tasarruf için değmez. en az %45 olmalı.
  • Evet arkadaşlar en son depo boşken 30 tl lik gaz almıştım (Milangaz-2.16 tl/lt) ki yaklaşık bu 13.7 litre yapıyor ve tam olarak kış şartlarında ve hep ş.içi olmak şartıyla, 132 km yapmışım.Yani 10.5 lt yakmışım 100 kmde.Kuruş hesabı olarak 22 krş yapıyor.Bence fena değil.

EDİT: Benzinle kıyaslama yapacak olursak en son yol bilgisayarı 9 lt gösteriyordu.Yani 100 kmde 9 lt benzin yakmış olacaktım.Bu da demekki (Shell-4.34 tl /lt) 9 x 4,34= 39,06 tl yapıyor.Tüpte 22 tl yaktığıma göre tasarruf 39-22=17 TL ki bence çok iyi bir değer.Yüzdeye vuracak olursak yaklaşık %43 çıkıyor tasarruf oranı ve bence harika bir değer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALBAY -- 20 Şubat 2012; 10:04:47 >
  • 2004 model honda jazz 1.4 LS manuel vites.
    Tartarini Lpg var arıza lambası yanıyor.Motor performansı gayet güzel.
    Yol bilgisayarı değerleri.
    Şehir içi 7.3
    Şehirler arası 6.7

Benzinlik te alınan benzin ve gaz ile yapılan yakıt tüketim değerleri.

283 km yol yaptım.

150 km si uzun yol.5 kişi(klima kapalı hava sıcaklığı 15 derece)

133 km si şehir içi max 4.vites(klima kapalı hava sıcaklığı 15 derece)

283 km yolu 48 tl gaz + 5 tl benzin ile toplamda 53 tl.

48 tl gaz aldı. Gaz lt fiyatı 2.40 tl.

7 tl lik benzin harcadı. Benzin lt fiyatı 4.76 tl.

ORTALAMA KİLOMETREDE 18.7 KURUŞ YAKIYOR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan_izmir -- 15 Nisan 2012; 20:36:54 >
  • 2005 cvt comfort zowoli kit taktırdım.30lt gaz ile uzun yol.437 km,şehir içi 357 km.menzil yaptım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.