Şimdi Ara

BMW 418i GC vs Mercedes C200d (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
2.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    +1 geçenlerde bayramda bir tane mini cooper country bilmem ne modelinin aküsünü değiştirecekler, 1 saat uğraştılar AVM otoparkının birinde,
  • uguryes U kullanıcısına yanıt
    Valla ben 520i ile 8.5 gordum sehir ici sehir disi karma tuketim c180de ayni sekilde olur muhtemelen tabii siz bilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 serisi o motorun arabasi degil. C daha mantikli.

• quote:

Orijinalden alıntı: 36Boys

quote:

Orijinalden alıntı: bianconera

quote:

Orijinalden alıntı: 36Boys

Forumda 2 kişinin c200d'den baya dili yandı konuları mevcut araştırabilirsiniz bence uzak durun derim mercedesin eski kalitesi yok artık arabalarında e kasa w211'den sonra bitik c kasa ise w203'ten sonra kalite düşüşe geçti.

Nasıl bi mantıktır forumda 2 kişi sıkıntı yasadı diye genelleme yapılır mı?

Şuan w205 alacakların çoğu makyajı bekliyor neden acaba?

Çoğu beklediğinden mi Passat'tan sonra en çok satan araba C serisi..Ona bakarsan bende yeni Mondeo'yu bekliyorum herkes bişey bekliyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

quote:

Orijinalden alıntı: CemUsUs

ben de c diyorum.

4 ile yasamayazsiniz. disaridan guzel gorunur ama ici mezar gibidir, malzeme kalitesi zayiftir, motor olarak hicbir cekiciligi yoktur.

c burada kötünün iyisi.

Sen Mercedes'i karıştırıyorsun bence.

Mercedes C serisi çok dar bir araç, özellikle arka diz mesafesi D segmentle alakası yok. Kaldı ki BMW F30 ve F32 deneyimin de bence yok veya Türkiye paketli araçlara bindin. Boş paketle malzeme kalitesinin alakası ne dersen de, zaten konuşma burada biter, daha premium araçlarda gerçek deri konsol ve kapı içi opsiyonları olmadığından bir habersin demektir.

Diz mesafesinde de 1 cm’lik (3 Serisi: 72 cm, C Serisi: 71 cm) yani şu farka bakıp C serisi çok dar , 3 serisi ferah mı oluyor ?

Kaldı ki C serisinin malzeme kalitesinin üstünlüğünü tartışmak ta gereksiz.Hangi testleri açıp bakarsan bak C serisi üstün o konuda..Nasıl ki şanzımanda Bmw üstün ise..

• Araçların ağırlıkları yakın. Motor güçleri aynı. 0-100 km leri 4 serisinin daha iyi görünüyor. Performans bakımından çok farklı olacağını düşünmüyorum. Ancak çoğu kimse mercedes için bu araca bu motor gitmemiş demiyor. BMW'den beklenti her zaman daha yüksek sanırım. Sorun nerede çözemedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uguryes

Merhabalar,

Yakın zamanda başlıkta yazdığım araçlardan birini tercih etmeyi düşünüyorum. Mercedes cephesinde dizel olması beni çekiyor. BMW de ise aracın tasarımını beğeniyorum. Modellerde henüz donanım seçeneklerini belirlemedim. Her iki aracın performans verileri birbirine yakın diye biliyorum. Her 4 serisi araç bakanın aklında olan 320i ed benim de ilgimi çekmiyor değil. Performansı gerçekten cezbedici ancak eskiyen yüzü düşündürüyor. Araçları kullananların veya konu hakkında bilgi sahibi olanların düşünceleri benim için önemli. Alacağım aracı ötv indirimli alacağım. Dolayısıyla uzun süre kullanım düşünmekteyim. Teşekkürler.

Hocam ÖTV indiriminden (engelli) yararlanıyorsanız 2 litre dizele yönelmenizi şiddetle tavsiye ederim. İndirim almışken hakkıyla daha performanslı bir motora sahip olursunuz.

• E coupe

• iki araç da performans aracı değil. kaldı ki iki aracı alan kitle de zaten öyle gazlayayım yanlayayım insanı değildir bence. yok öyle bir niyetiniz varsa hiç iki araca da bakmayın. 1 serisi alın m paket bu iki araçtan da daha güzel bir sürüş deneyimi yaşarsınız. Fındık motor araçlardan bu kilolarda çok bir performans beklemeyin. 0-100 değeri 11 saniye olan araçtan da performans bekliyorsanız dediğim gibi gidin kendi küçük motoru büyük bir araç kiralayın 1 gün gazlayın ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Burada iç mekana laf edenlere çok kulak asmayın.bence gayet de tatminkar iç mekanları var. tek sıkıntı biz bu araçları ederinden çok yukarıya alıyoruz. bu nedenle 200 bin verilen araç insanları tatmin etmeyebiliyor. ama merak etmeyin bu her araçta aynı. en basitinden cliodan tut s classa kadar Türkiyede hiç bir araç verdiğin parayı hak etmiyor. Ama ülkemiz standartlarında gayet de tatmin edecek bir malzeme kalitesi var araçlarda. Sadece c class alırken s class aldığınız hissine kapılmayın. (her ne kadar aslında s class parasına c class alıyor olsak da.)

İç hacim konusunda sıkıntı yaşayan arkadaşlar sanırım 2 metre boyunda 4 kişi ile yol almışlar ki bu ülke kenelinde öyle bir boy ortalaması yok malum. Ha biz ailecek 2 metre civarındayız, boyut lazım diyorsan tabiki suberb gibi araçlara bakmanı tavsiye ederim.

Motor ve şanzuman konusuna çok takılmayın. Mercedesin gerçekten dandik bir motor kullanarak bunca yıllık imajını sıfırlayacağını düşünmek açıkça saflık. Gerekli dayanıklılık testleri vs. yapılmadan bu işe girişmiş olmaları çok olası değil bence. Kaldı ki o mantıkla BMW de pejo motoru kullanıyor ki, bu durumda pejo motoru yerine reno motoru tercih etmek çok daha mantıklı.

Sonuç olarak, illa bu iki araç arasında kalmamışsanız, kriterlerinizi bir gözden geçirin. Amaç performans ise bu iki araca da bakmayın. İki aracın da iç mekan kalitesi vaadettiğini veriyor. Bir dayım 4 serisi aldı geçen sene, kumaş koltuklu olması garibime gitti onca paraya. ama tercih meselesi tabi. Motorlar bence ikisinin de aynı. Şanzıman olarak ben bmwyi tercih ederdim. Tip olarak ise c serisi bence daha güzel duruyor. Ama dizel değil benzinli c serisi bakardım ben olsam. hem fiyat olarak daha avantajlı hem de bu tarz araçlar verdiğin dizel farkını kolay kolay çıkartmıyorlar. 150 bin km falan mı ne yapman lazımdı sanırım hesaplara göre.

• Mercedes tercih etmelisin ama C200d değil C180
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Ancak ÖTV indirimi 1.6 ya kadar araçlarda geçerli. %45 lik ÖTV dilimi indirim kapsamına giriyor. Ayrıca 2 litre araçlarda yıllık vergiler epey pahallanmış durumda, şu durumda normalde de tercih etmeyebilirdim.
  • Abstraction kullanıcısına yanıt
    Yanlışınız var hocam 418i GC 0-100 değeri 9.6sn iyi bakın siteye 11 olan kompresyon oranı.
  • 36Boys kullanıcısına yanıt
    Fabrika verilerine inanmayın hocam, ben o aracı kullandım, bizim araçla da denedik, kendisine yakışacak gibi yürümüyor maalesef. 18 jantlı sunrooflu araç 11 saniyede çıkıyor 100e. 80-120si bile 8 saniye civarında. Youtube'da hızlanma videosunu izleyin, Noyan beyin kanalında var, göreceksiniz yürümediğini, tam bir hayal kırıklığı.

• Abstraction kullanıcısına yanıt
    Genelde bmw'nin hızlanma verileri birebir çıkıyordu hatta bazen daha azını tutturabilen de oluyordu ama doğrudur hocam kullanmışsınız sonuçta, jant ebatı falan da illaki fark eder. VW misal genelde yazdıklarından çok çok üst değerler çıkıyor 0-100 değerleri ama bmw bu konuda vw ye bakarak daha dürüst.
  • Merhaba her 2 aracada sahip olmuş birisi olarak şunu açıkca söyleyebilirimki kesinlikle 4.18i gc öncelikle araç daha tok ve diri kullanım sportif ve tokluk hissiyatı daha iyi mercedes c serisi sanki malzemeden çok çalınmış gibi şuanda güncel olarak 418i gc m sport paket araç sahibiyim. C200d'e 4 ay önce veda ettim ve hiç özlem duymuyorum tek özlediğim şey yakıt aldığımda oluyor malesef 418i 10 litre çok rahat tüketiyor arkadaşlar ama C200d o konuda çok başarılıydı kokluyor diyebilirim.
  • 36Boys kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam öyleydi fakat yeni 18i motorda pekte öyle değil, Yeni X1 sDrive 18i'de kullandım, onda da 9.7 sn diyor ama 10.5 11 sn civarında 100e çıkıyor.

Yeni 1.5 motorla, eski 1.6 motorun performans verilerini paylaşayım aradaki farkı görün;

http://www.zeperfs.com/en/duel4542-5966.htm

Not: Sitedeki ağırlık verilerine aldanmayın.

• demek ki benim 1.6 132 hp corolla çoğu bmwyi yer

• Foruma sorulup araba alınmaz, gidilir test yapılır hangisi ruhunuza içinize sinerse alırsınız..

İki ay önce bende 40th yıl 3.20i ED aldım.. Ne aldığımı bildiğim için gayet memnumum.

4 kasa ya o motor ve donanım yakışmıyor, Merc C kasa güzel arac ancak gidip test bile etmedim bana hitap etmiyordu
  • ikisi de bambaşka araçlar, gidin test edin karar verin, forumla ortak karar verilecek bir olay değil.
  • Ben sadece dış görünüşü biraz farklı diye 4 serisine o paraları vermezdim. İçi neredeyse 3 ile aynı.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.