Şimdi Ara

BMW 5.20D F10 Motor Yangını Sebebiyle Geri Çağırılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar okuduğum bir haberi sizlerle paylaşmak istiyorum.
    Ankara'da bu modelin sebebsiz yere yandığına şahit olmuştum. Sanırım bu haber neden olduğunu ortaya çıkardı...

Almanya’nın en önemli yayınlarından olan Frankfurter Allgemeine Zeitung BMW’nin, egzoz gazı geri emilim modülünden kaynaklı ortaya çıkan motor yangını bu yıl Güney Kore’deki 106 bin BMW marka otomobilin geri çağrılmasına sebep olmuştu. Marka bu konuyla alakalı özrünün bu hafta başlarında yayınlamıştı.

Şunda ise BMW, 96 bin 300’ü Almanya’da olan otomobillerini hatalı olan modülü değiştirmek için geri çağırıyor. Konuyla alakalı markadan herhangi bir yorum henüz gelmedi. Geriye kalan BMW modellerinin ise Avrupa’nın diğer ülkelerinden geri çağrılma durumu var. Ayrıca 324 bin araçtan Türkiye’de de satılanlar olabilir. Markanın odaklandığı model ise F10 kodlu 520d modeli.

Kaynak:

• Türkiye ye hiç bir zaman problemli araç gelmedi gelmez. Bize gelen araçların hepsi extra kontrolden geçiriliyor, bu güne kadar hiç bir firma geri çağırma gereği duymadı.
  • Alman otomotiv devleri tüm dünyada emisyon olsun, motor yangınları olsun vb.. gibi durumlarla araçlarının yamuklugu ortaya çıkınca özür dileyerek geri çağırıyor ama Türkiye'de bu sıkıntılardan hiçbiri yaşanmıyor, 1 tane araba da bile hile hurda yok.
    İşte burada her ne kadar eleştirseniz de Türkiye'nin gücü ortaya çıkıyor, Alman'ların Türkiye'yi nasıl kıskandığı ve ne kadar fazla çekindikleri görülüyor.
  • Ne mutlu bize hep nokta hatasız otomobillere biniyoruz
  • 2011 530xd aracım için az önce Borusanla konuştum,farklı bir konu için aramıştım konuşurken bu model için herhangi bir geri çağırma yada kontrol varmı diye sormak geldi aklıma.Tam detaylı anlayamadım ama egsoz gazıyla alakalı bir ücretsiz kontrolden bahsettiler,çok muhtemel "egzoz gazı geri emilim modülü" dedi.Bunun yanı sıra şanzıman takozu ile ilgili kontrol de varmış,kontolleri ücretsiz yapacağız herhangi bir sorun çıkarsa ücretsiz onaracağız dendi.Açıkcası pek inanamadım ama para ödemem ona göre diye tembihleyeceğim :)

Arac hareket ederken 1 ve 2. vites geçişlerinde biri tekme atıyor gibi ses yapıyor alt taraftan,biraz araştırdım çoğu bmwci şanzıman takozundan kaynaklı olur yazmış.Borusan da böyle bir kontrolden bahsedince sorunumun bundan kaynaklanabileceğini düşünüyorum.

Salı gününe randevu verdiler,öğrendiklerimi buradan paylaşmaya çalışacağım..

• Konuya ekleme yapmak istiyorum.Aracı borusandan dün teslim aldım,direk söyleyeyim bir kuruş para ödemedim.

Yapılan işlemler,
    -Şanzıman takozu değişmiş
    -Egr (yanlış anlamadıysam eğer,egsoz gazıyla alakalı bir sorundan bahsediyorlar çünkü) sökülüp fotoğrafları çekilmiş ve almanyaya gönderilmiş.Gelen sonuca göre eğer bir sorun varsa tekrar çağrıp hatayı ücretsiz düzelteceklerini söylediler,oringleri değişmiş kontrol amaçlı.

Sonuç;1. ve 2. viteste 3er-4er kere tak tak tak diye vuruntu oluyordu,şimdi sadece 1 den 2 geçerken çok cılız 1 kere hissediliyor,bilmeyen anlamaz.

Sorunumu %90 çözmüş oldu Borusan ve hiç para ödemedim,açıkcası hala inanasım gelmiyor:) F10 sahipleri hatta belki e46 larda da aynı durum varsa şansınızı deneyin derim.

Kusurlu mal sınıfında,farbrikasyon bir hata olması sebebiyle böyle bir özel durum yaşanıyor,araç sahiplerinin dikkatine

• jackal_mete J kullanıcısına yanıt
    Karını her türlü alıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BenKimimKimimBen

Karını her türlü alıyor.
    â....bu karakteri yazında kullanman gereken bir yer olabilir sonra sizin için hiç de iyi olmayabilir..
  • Arian Galatian kullanıcısına yanıt
    Gece yazınca uyku sersemi farketmedim doğru söylüyorsun hocam :)

Konuya gelirsek Egr gibi güncellemeler servislerin sevdiği işler yap müşteri sevinsin parasını almanyadan al
  • quote:

Orijinalden alıntı: AO

Türkiye ye hiç bir zaman problemli araç gelmedi gelmez. Bize gelen araçların hepsi extra kontrolden geçiriliyor, bu güne kadar hiç bir firma geri çağırma gereği duymadı.
    Türkiye'de de onbinlerce araç geri çağrılıyor, yıllara göre listesine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edgar1899 -- 14 Eylül 2019; 12:51:56 >

• bıze problemlı arac bıle gelse ustalar bozdukları ıcın problem ortadan kalkar merak etme sen
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.