arkadaşlar merhaba. mesleğim hekimlik olmasına rağmen bu tarz uygulamalara merakım yüzünden lpg montajını biraz kafama göre yaptım. sonuçları iyi olunca da sizlerle paylaşmak istedim.araçlarda lpg uygulaması (keşke gerek duyulmasaydı) hep aynı mantıkla yapılıyor. tesisat ,gaz borusu, depo,ve enjektör... enjektörleri takarken manifoldu kolay gelen bir noktadan delip ,enjektörü de uzak bir yere( yine kolay olan) koyup ucuna 15-20 veya daha fazla hortum takıp bunu nozullarla manifolda yolluyorlar.ben bu işlemin akışkan mekaniğinde hatalı olduğunu düşünüp lpg montajında bu kısıma müdahale ederdim. genelde hortumları mümkün mertebe kısa tutup nozulları da oldukça dik bir konumda montajını sağlardım ve sonuçta mutlaka diğer araçlardan daha performanslı ve ekonomik olurdu. ancak yine de ana yakıtı benzine göre düzenlenmiş bir araca bundan sonra ana yakıt lpg deyip son derece eğreti duran bir enjektör konumlanması olurdu. düşünsenize mükemmel bir yakıt sistemini sadece motoru ısıtmada kullanır olduk. ben de bu durumda benzin enjektörlerine en yakın lpg enjektörünü ve sistem araştırdım. prins le aynı olan .sonra onunla birebir eşdeğer olan LİMA yı buldum.enjektörler benzin enjektörleri gibi ,ölçüler aynı . montajı yaptık.ancak sistemin enjektör kütüğünü kullanmadım. çıkmacıdan bir m50 enjektör kütüğünü alıp gaz girişi olacak şekilde düzenledim.sonra lpg enjektörlerini aynı benzin enjektörü gibi bu kütüğe orijinal bmw enjektör segmanlarıyla taktım. daha sonra bu seti manifoldun alt kısmına gelecek şekilde yerleştirdim. bu arada enjektörden çıkan hortum çok kısa ve nozullar 45 derece acı ile yanma odasını nişanlıyor. sonuç bence tatminkar. ayarlar tam oturuyor ,performans benzinden farksız ve tüketim gayet iyi. bu montajı lima bayisi yeşil otogazda yaptırdım.resimler büyük geldiği için koyamadım ama sonra ekleyeceğim.
lima prins ürün oldu için sorunsuz bir marka ben 20 takım bagladım daha sorun yaşamadım fx 35 300 kuruş yakıyor limayı tercih etdiniz için tsk .
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme