Şimdi Ara

BMW connected drive (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
66
Cevap
14
Favori
10.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arabada tekrar denedim, desteklenmeyen araç demiyor, destekliyormuş gibi QR kod tarayın diyor. Tabi ortada QR kod olmadığı için bağlanmıyor, usb/bt seçeneğini de sunmuyor.

Sizde (galiba) iDrive8 var?, bende iDrive8.5. Bakalım altından ne çıkacak. USB seçeneğini sunsa update etmek istiyordum, servisler update etmiyor sorun olmadıkça, yenilerde app bazında bile sürekli güncelleniyor olması mükemmel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofearl -- 3 Temmuz 2024; 21:29:32 >
  • nofearl N kullanıcısına yanıt

2024 i5 için yazdığınız siteden deneyince bende de arabadan deneyin dedi. MyBmw uygulamasında vin kodunu girdikten sonra aracı henüz teslim almadım diye işaretleyince bu sayfada bakışıyoruz sadece. BMW connected drive 

BMW connected drive

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • waskomnl kullanıcısına yanıt

Mayıs 2023 2AT: Aynı "Desteklenmeyen Araç" ekranı ile karşılaştım. Bluetooth ile bağlan seçeneğini tıklayınca da hiçbirşey olmadı. Sanki yine de umut var gibi. Kavisli ekranımızı alır gideriz Borusan'ın kapısına artık :)

• BMW connected drive

Bendeki mesaj bu, daha iyi mi kotu mu bilmiyorum :)

Aracımı teslim aldım dersem o sayfaya geliyor benim de. O yüzden henüz teslim almadım diyip bu ekranda bekliyorum qr kodu okutamadığım için. Umarım uzun sürmez de bi çözüme kavuşur.

• pistachio kullanıcısına yanıt

Desteklenmeyen yazmasindan bir tik daha iyi gibi duruyor. 2021 2 gran coupe denedim, onda direk desteklenmeyen dedi. Bende teslim vs secenek cikmiyor bu arada, direk qr.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofearl -- 5 Temmuz 2024; 11:37:43 >
  • Connected Drive konusunda 4 farklı durum söz konusu;

1. Aracınızı Mart 2024'ten sonra aldıysanız app'ten kurulum yaparak kullanabilirsiniz, bu tarihten sonra üretilenlerde artık Connected Drive donanımı gelmeye başladı.
    2. Aracınız 2024 Mart'tan önce üretildiyse ve yeni kavisli ekrana sahipseniz (iDrive 8 ya da iDrive 8.5), şuan BMW bu modeller için çalışma yapıyor, gelip gelmeyeceği kesin değil. Araçlarda Connected Drive donanımı yok ancak eklenmesi mümkün ki BMW bununla ilgili nihai kararı henüz vermemiş. Bana kalırsa müşteri memnuniyeti için bunu getirmeliler. 2024 Mart ayı içinde araç alan biri şuan Connected Drive kullanamıyor öyle düşünün, gerçekten yazık.
    3. Aracınız yeni kasa bir araç ise ve 2024 Mart'tan önce üretildiyse ancak yeni kavisli ekrana sahip değilse o zaman malesef Connected Drive kullanamıyorsunuz. BMW bu araçlar için bir çalışma yapmıyor.
    4. Aracınız Haziran 2019 ve öncesinde üretildiyse ve Connected Drive donanımı varsa yine kullanabiliyor olmanız gerekir. Bu konuda net bir bilgi yok ancak Türkiye'de Connected Drive 2019 Haziran'da kapatılana kadar internete bağlanabilen araçlar vardı. Bu güncellemeden sonra durum ne olur bilemiyorum, belki de yeni My BMW uygulaması artık eski araçları desteklemiyordur yine kullandırtmazlar vs. gibi farklı senaryolar da mümkün.

Bunlar BMW'nin sitesinde yayınladığı yazıdan yola çıkarak yaptığım şahsi yorumlarımdır, resmi bilgiler değildir.

• Aklina takılan olursa, connected drive olan araçlar ile verdikleri sim okuyucuyu donanımı olmayan araba ile denedim, kazara onun interneti kullanır diye, sonuç hüsran. Bağlanmıyor bile.

• 2024 x1 sahibiyim. şubat ayında özgörkeyden teslim aldım. My bmw uygulaması ile qr taratmayı denedim, olmayınca 10 temmuz 2024deki görüşmelerime göre aracımda connected drive özelliği olmadıgını ogrendım! premium bi araçta nasıl default olarak gelmez bu özellik anlamış değilim. sonradan açtırabilir miyiz bunu, bilgisi olan var mı acaba? Zira yetkili arkadaşlar bu konuda bana tatmin edici bir cevap vermedi.

• donuktan D kullanıcısına yanıt
    Benim araç da 2023 Kasım ayı fabrika çıkışlı. Konuyla ilgili Borusan’dan ve diğer arkadaşlardan aldığım bilgiye göre konu netlik kazanmış değil. Bazı yetkililer yıl sonuna doğru geleceğini bazıları yüksek ihtimalle gelmeyeceğini söyledi. Halbuki satın alım aşamasında ve sonrasında Connected Drive’ın geleceği belirtilmişti.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • yildiran Y kullanıcısına yanıt

az oncekı telefon görüşmeme istinaden; connected drive siz (sim kartsız) tr ye getirilen araçlara connected drive hizmeti açılması için görüşmeler devam ediyormuş.bizi takip etmeye devam edin dendi özetle.

Teşekkürler. Merak ettiğim bir konuydu. Bir umut işe yarar diye umuyordum. Yaramıyormuş demek. Bu arada kavisli ekranlı araçta mı denediniz Sim okuyucuyu?

• mekatu M kullanıcısına yanıt

2023 ix denedim. OS 8.5, kavisli.

zaten sadece 6PA donanimi olan araclarda calistigi yabanci forumlarda geciyordu, ama bir umut denedim.

retrofit konusunda, amerikada 2022 de 2g/3g kalktigi icin nispeten yeni arabalarin telematics cihazlarini catir catir degistirmisler, isteseler yapabilirler ama baya hazirlik lojistik gerekli. Her model icin ayri ayri hangi modul gerekecek, hangi yazilim, yapinca hangi testler vs. hazirlanacak.

edit: ornek aksiyon https://static.nhtsa.gov/odi/tsbs/2021/MC-10200249-9999.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofearl -- 11 Temmuz 2024; 19:14:21 >
  • donuktan D kullanıcısına yanıt

Malesef hala satista olan ve connected drive olmayan arabalar var.

• Az önce keşfettiğim üzere, benim araçta 9QR denen Üyeliğe Bağlı Direksiyon Isıtma Donanımı mevcutmuş ancak Connected Drive olmadığı için store'dan ücretini ödeyip açtıramıyorum. Olan donanımı da kullanamıyorum ama satın alırken parasını tabii ki ödedik. Connected Drive yok diye ücretten düşmediler. Bu da böyle bir saçmalık.

Alıntı

metni:
    BMW X1 (U11) with a production date before 11/2023 requires the option "preparation for steering wheel heating" (SA 9QR). Further information and prices for activation at a later date of the steering wheel heating can be found in the BMW ConnectedDrive Store of your country.

Kaynak;

• sarpdoruk S kullanıcısına yanıt

araç bilgi formunda geçiyor mu? bu özellik için üyelik zaten başlıbaşına saçmalık... bu arada store'da ısıtmalı direksiyon göremedim, baya tepki görmüşlerdi koltuk ısıtma üyeliği konusunda.

https://www.bmw.co.uk/en/shop/ls/cp/connected-drive

videonun başında güzel dalga geçiyorlar bu konuda

Throttle Houseyoutube
    The 2023 BMW X7 M60i ($147,700 as specced in Canada, $113,950 in the US) has undergone a facelift. It also inherits the new S68 M Engine. Does that mean that its now a powerhouse not to be messed with? James and Thomas take to the roads of Ontario to find out, followed by a discussion of the new looks and tech changes. We hope you enjoy the episode. Thanks for watching! SUBSCRIBE! Check out more of Jason Fenske on his channel Engineering Explained: https://youtube.com/user/EngineeringExplained See more of Jason Cammisa’s antics on Hagerty: https://youtube.com/c/Hagerty Special thank you to @jason_ljl for letting us feature his X7! EXTRA THROTTLE HOUSE! https://www.youtube.com/c/ExtraThrottleHouse Throttle House Merch! https://www.thethrottlehouse.com/merchandise/ Instagram! https://www.instagram.com/thethrottlehouse/ Facebook! https://www.facebook.com/ThomasHollandProductions/ Post-production by Karston Chong and Thomas Holland Sound by Harrison Dickson and Karston Chong Magical genius logistics and planning by James Engelsman and Gregory DeCaire Music from Epidemicsound.com and Artlist.io #BMW #X7M60i #SUV
    https://www.youtube.com/watch?v=zFSc4HHRQ3c

Teşekkürler. Sanırım bizdeki durum Telematic ünitesi değişimi kadar komplike değildir. Fakat bütün mesele Borusan'ın bu işi yapmak istemesi. Bir umut var gibi. En azından kestirip atmadılar hemen.

Şu an araç bilgi formuna erişimim yok ancak VIN sorgusuyla araçtaki tüm donanım listelendiğinde "Heated Steering Wheel Preparation" olarak çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarpdoruk -- 13 Temmuz 2024; 15:1:1 >
  • Şimdi ben ekim 2023 te sıfır araç aldığım için cezalandırılmış mı olacağım? Bunun hesabını mutlaka sorarım , ama yarın ama daha sonra...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Archi33tect -- 13 Temmuz 2024; 2:10:28 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Archi33tect kullanıcısına yanıt

Şu an için durum tam olarak böyle. BMW net bir karar verene kadar zaten kullanamayacağız, olurda olumsuz yanıt gelirse zaten bir şey değişmemiş olacak, olumlu yanıt gelirse de Borusan araçları çağırıp gerekli değişiklikleri yaptıktan sonra kullanabileceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarpdoruk -- 13 Temmuz 2024; 15:0:46 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.