Şimdi Ara

***BMW E39-E46*** (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.017
Cevap
66
Favori
334.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: GrandLotus

quote:

Orijinalden alıntı: TürkogluTürk

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Arabanın maşallahı var temiz ve orjinal duruyor , güle güle kullanman dileğiyle.

Teşekkür ederim hocam.Bu arada sizinde makyajlı 3 serisi vardı diye hatırlıyorum sizde fotoğraflarını izlenimlerinizi paylasın konu iyice BMW'ye dair bi konu olmaya başladı.

Evet hocam , şu anda işteyim akşam bilgisayara geçince fotograflariniy yukleyeyim

Yükleyin hocam detaylıca izlenimlerinizide yazın. Bende 316ti(halk dilinde eşşek diye tabir edilen compact) vakit geçiriyorum bugün bu arada araba hiç eşşek felan değil a180ni rezil etti 1.6 156 bg verisiyonu.Görüşmek üzere iyi günler

Eder hocam 3.16 serilerinin adı çıkmış dokuza inmez olmuş sekize

Arkadaşla kullaniyoruz o diyor essek vs bindik bi baktim eli kapida kapiyi tutuyor korkmaya basladi.Ascsi var aracin asc kapatinca kose baslarinda vs gayet keyifli ve tatli bi sekilde arkayi birakiyor. Tercih edilebilir ama piyasasi gercekten sıkıntılı (316tilrin)

Evt ti serisinin piyasası sıkıntıli

Ama guzel sahsen begendim tek sıkıntısı tip ve piyasasi onuda derd etmezsek super bi 325ti alucan varyaa basican gaza basican gaza arkayada 316ti yazacan

.evet tipi kötü ama m paket yapip binilesi bir model

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Arabanın maşallahı var temiz ve orjinal duruyor , güle güle kullanman dileğiyle.

Teşekkür ederim hocam.Bu arada sizinde makyajlı 3 serisi vardı diye hatırlıyorum sizde fotoğraflarını izlenimlerinizi paylasın konu iyice BMW'ye dair bi konu olmaya başladı.

Evet hocam , şu anda işteyim akşam bilgisayara geçince fotograflariniy yukleyeyim

Yükleyin hocam detaylıca izlenimlerinizide yazın. Bende 316ti(halk dilinde eşşek diye tabir edilen compact) vakit geçiriyorum bugün bu arada araba hiç eşşek felan değil a180ni rezil etti 1.6 156 bg verisiyonu.Görüşmek üzere iyi günler

Arkadaşla kullaniyoruz o diyor essek vs bindik bi baktim eli kapida kapiyi tutuyor korkmaya basladi.Ascsi var aracin asc kapatinca kose baslarinda vs gayet keyifli ve tatli bi sekilde arkayi birakiyor. Tercih edilebilir ama piyasasi gercekten sıkıntılı (316tilrin)

Ama guzel sahsen begendim tek sıkıntısı tip ve piyasasi onuda derd etmezsek super bi 325ti alucan varyaa basican gaza basican gaza arkayada 316ti yazacan

Aynen oyle de tamponlarida bulunmuyorki ancak orjinal alirsan onlarda pahali oluyor.Ama 520yi degistirecegm zaman yine 330 yada 540 gibi bisey alicam onun arkasina 316 yada 520 yazdiricam

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Aynen oyle de tamponlarida bulunmuyorki ancak orjinal alirsan onlarda pahali oluyor.Ama 520yi degistirecegm zaman yine 330 yada 540 gibi bisey alicam onun arkasina 316 yada 520 yazdiricam

yerinde olsam arabayi degistirmem cok orjinal ama 5.40 tadından yenmez

• Güzel araç.

Benim PC'deki simulasyona ise 523i modelini yapmıştım (6 silindir)

Yakıt değeri nedense sabit kalıyor.En sonunda aracı yakmak istiyorum.(Sebep; 110 km/h hızla giderken 10-11 lt. tüketim çıkartıyor)Kalkış anında ise 187-342 lt.leri görmek ise cabası.

Ya simulasyonda ya araçta ya da PC'de sorun var.

Hayırlı günler,
    Emre.
  • Güzel inceleme. 3.16 okadar da hantal değil.

• 10 yaşında ki bi araca 45bin lira vermek? bilemedim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Talbot Lago

10 yaşında ki bi araca 45bin lira vermek? bilemedim..

Gerek donanım,gerek konfor,gerek kalite olarak bir çok C segmentten daha iyi bir araç.

• GrandLotus kullanıcısına yanıt
    Peki :)

Sene 2002-2004 arası bir tarih,babam ankaraya gitmişti arabayı evimizin karşısında olan hem oto yıkama hem oto park olan her zaman ki yere bırakmış gitmiş'di.Valide evde rahatsız yatıyordu bende evden çıkmak için ufaktan hazırlanıyordum nereye ve ne için gideceğimi'de inanın hatırlamıyorum,çıkarken anahtar çarptı gözüme :) aldım ve doğruca otopark'a gittim lakin aracın arkasında 2-3 tane araç parketmiş,oto yıkamada ki abi'ye dedim;aracı çıkarmam lazım,çıkardı tam ben binerken sen mi süreceksin dedi? Evet,dedim babanın haberi varmı? var dedim :) alış o alış gaza yüklendikce 5.45 bir kükrüyor bir kükrüyor aklımı başımdan alıyor o biçimde yapıştırıyorum :) görenler sağ sola kaçışmaktan başka bir şey yapamıyor.2-3 tur'dan sonra diğer semt'e geçtim mahallede ki arkadaşları gördüm onlarda beni kocaman bir bmw'nin içinde görünce dumur oldular,hadi atlayın bakalım coniler değince ağzı kulaklarına giderek binen 2-3 arkadaşla diğer semt'de de turladık,bir rampa vardı tam oraya gelince bu araba bu rampadan çıkabilirmi olm? (rampa çok dik ve hiç hız alamayacağınız bir komumda) yaşca büyük olan bir arkadaşımız;olm bu bmw 5.45 anasını ağlatır o rampanın değiince bende gazı aldım arkadan rampada verdim gazı sonuna kadar,mağlum arka itişli bir cihaz olduğu için ve gaza'da yüklendiğim için o dik bayır'da bildiğiniz tek teker arif gibi arka lastikleri duman ettim :) bir duman çıkıyor ama gaz'a asıldıkca bayırdan,akıllara zarar rahat 50m2 alanı dolduracak bir duman bulutu yaratıyorum :) en son arabadakiler de tırsınca;olm gaz'ı kes arabadan dumanlar çıkıyor yanıcaz :) değince bu sefer hafif gazla sorunsuz çıktık lakin çıkana kadar tüm mahalle bayır'ın aşağsında,yukarsında kitle'ler oluşturmuş (çoğu biz yaşlar'da) sonra alkış kıyamet,aaa uuu helal vs tezahuratlar eşliğinde oradan da bir kısmı garip bir kısmı gülen tayfanın arasından 5.45 motor sesini ortalığa tekrardan çıkartarak yardım geçtim :) sonrası yeni dünya sokağı dediğimiz bir sokak vardı,enlemesine 600-700 mt kadar uzun ve sağ'lı sol'lu araçların park ettiği bir sokak.O sokağa da giriş yaptık sokağın ortalarına doğru giderken arkadan;oğuz olm kıza bak kıza uff :) vs vs gibi nidalar'la beni inceden çekiştirince bende kız'a bakayım ayağana sağ arkaya doğru bakıyorum,o esnada da ayağım gaz'a takılı kalıyor mu!? Mağlum hem atmosferik hemde 4.000cc bir motor'dan bahsediyoruz keza gaz pedalı'da çok tepkimeli,gaz pedalına yüklendiğiniz an hafif'den bile olsa o motor ve bmw ben burdayım diyor,diyor da demesine ben gaz pedalına ayağımın takılı kalışını salislerle fark ettim fakat çil çil duran sıfır bir peugeot 406'a sol'dan bodozlama giriyormuyum :) aracın sol ön far,çamurluk pert cidden pert :) Ki o zamanlar da daha yeni güncel kasaydı 406'lar yaldır yaldır da bir mavisi vardı göz alıcı :) Neyse biz arabaya gömünce bir şok an'ı oldu ve ben dondum kaldım;ilk araba sürüşüm ve ilk araba kazam :) arkadan o yaşı bizden büyük olan arkadaş,olm ne duruyorsun baz gaz'a bas,diyor bende ışık hızı ile bir R bir D yaptım tam the flash karakteri hızında :) ardına sokağın bitişi,sol'dan yol ayırımı ile hafif bir rampa ile bitiyor ve çıkışa semt merkezine götürüyor sizi,oradan da çıkınca o panik havası ve can havliyle 5.45'i uçura uçura ki o uçuşta 3-5 tane ayna'da aldım :) baktık karışımızda trafik araba çekiyor :) hemen şuraya park et,bizi görmesinler,dedi arka'da ki tayfa :) aracı park ettik ve indik hemde o arada bakalım dedik araca bir şey varmı yokmu diye ve inanın araç'da zerre bir şey yok inanamadım hem sevindim hemde güldüm :) sonra trafik yolda ki aracı çekip,yükleyip götürünce; olm bırak arabayı eve başımıza bi iş gelecek,denilince bende doğruca gittim bıraktım aracı..

• quote:

Orijinalden alıntı: endum126

quote:

Orijinalden alıntı: Talbot Lago

10 yaşında ki bi araca 45bin lira vermek? bilemedim..

Gerek donanım,gerek konfor,gerek kalite olarak bir çok C segmentten daha iyi bir araç.

45 binliraya bu ozellıklerı ve bunun gıbı bakan bır araba varsa alırım
    sıfır olsun birde gazda ş.içi 30-35 kr yaksın yada benzınde yada dızelde :)
    birde o arabayı gıttıgım yerde vale kapının onune koyması lazım mekandan cıkınca dırek arabama binmek ısterım yanımdakıler usumesın :)
    arabama ılkkez bınen bir karşı cınsınde konsoldakı telefona sasırıp etkılenmesı lazım
    vede tavandakı sunroof acıldıgında ruzgarda saclarını dagıtması gerekıyor bunuda unutmamak lazım :)

ve tabi gaza biraz yuklenınce cıgerlerden ses gelıp saf torku da arka tekerle ıletmesı gerekıyor

• Güzel araçmış.Görünce bir ara Kobra Takibi'ndeyiz sandım :D

Kazasız sürüşler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre Guven

Güzel araçmış.Görünce bir ara Kobra Takibi'ndeyiz sandım :D

Kazasız sürüşler.

Teşekkür ederim , çok daha güzelleri senin olur inşallah
  • quote:

quote:

Kazasız sürüşler.

İnşallah zaten hayalimdeki araçta 3 Serisi. E46 316i için elimde teknik bilgi var. Buraya yazayım belki bir gün size de lazım olur.

1796 cc,sıralı 4 silindir,benzin,
    116 Hp @ 5500 d/d
    175 Nm @ 3750 d/d

1.Vites-) 4,230
    2.Vites-) 2,519
    3.Vites-) 1,665
    4.Vites-) 1,222
    5.Vites-) 1,000
    Geri Vites-) 4,039
    Son Dişli Oranı-) 3,380

63 lt. yakıt deposu

195/65 R15 H

1310 kg. boş ağırlık

E46 kasanın yakıt tüketiminin muadilleri C serisi ve A4'ten fazla olmasının 2 etkeni var.Birincisi motor hacmi biraz daha büyük olduğu için,ikinci faktör ise şanzıman dişli oranları.

Dikkat ettiyseniz 5.vites (yani son vites) oranı 1,000.Yani araçta bir ekonomi vitesi bulunmuyor.(Ekonomi viteslerinin oranları 1'den küçüktür,0,839 gibi...)

Bu dişli oranlarının aracın yakıt tüketimine motordan daha fazla etkisi var.Eğer aracınızda aşırı fazla bir tüketim yoksa,araçta bir sıkıntı var mı diye düşünmeyin çünkü vites dişli oranları performans odaklı olarak ayarlanmış.

Hayırlı günler,
    Emre.

@jac0B0 @TürkogluTürk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre Guven -- 13 Ekim 2013; 14:27:24 >

• quote:

quote:

quote:

Kazasız sürüşler.

İnşallah zaten hayalimdeki araçta 3 Serisi. E46 316i için elimde teknik bilgi var. Buraya yazayım belki bir gün size de lazım olur.

116 Hp @ 5500 d/d
    175 Nm @ 3750 d/d

1.Vites-) 4,230
    2.Vites-) 2,519
    3.Vites-) 1,665
    4.Vites-) 1,222
    5.Vites-) 1,000
    Geri Vites-) 4,039
    Son Dişli Oranı-) 3,380

63 lt. yakıt deposu

195/65 R15 H

1310 kg. boş ağırlık

E46 kasanın yakıt tüketiminin muadilleri C serisi ve A4'ten fazla olmasının 2 etkeni var.Birincisi motor hacmi biraz daha büyük olduğu için,ikinci faktör ise şanzıman dişli oranları.

Dikkat ettiyseniz 5.vites (yani son vites) oranı 1,000.Yani araçta bir ekonomi vitesi bulunmuyor.(Ekonomi viteslerinin oranları 1'den küçüktür,0,839 gibi...)

Bu dişli oranlarının aracın yakıt tüketimine motordan daha fazla etkisi var.Eğer aracınızda aşırı fazla bir tüketim yoksa,araçta bir sıkıntı var mı diye düşünmeyin çünkü vites dişli oranları performans odaklı olarak ayarlanmış.

Hayırlı günler,
    Emre.

@jac0B0 @TürkogluTürk

Bilgilerin güzel yakıtından memnunum teşekkürler

• quote:

quote:

quote:

quote:

Kazasız sürüşler.

116 Hp @ 5500 d/d
    175 Nm @ 3750 d/d

1.Vites-) 4,230
    2.Vites-) 2,519
    3.Vites-) 1,665
    4.Vites-) 1,222
    5.Vites-) 1,000
    Geri Vites-) 4,039
    Son Dişli Oranı-) 3,380

63 lt. yakıt deposu

195/65 R15 H

1310 kg. boş ağırlık

Hayırlı günler,
    Emre.

@jac0B0 @TürkogluTürk

Bilgilerin güzel yakıtından memnunum teşekkürler

Önemli değil ben teşekkür ederim.Eğer şu aracın bir 3D modelini bulursam bilgisayardaki simulasyona aktarmayı düşünüyorum.Bakalım onda ne yakacak?

Aslında E46 kasa oyunda mevcut ama o da M3.

• Kardeş hangi oyun bu simulasyon dediğin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackElantra

Kardeş hangi oyun bu simulasyon dediğin ?

Racer:Free Car Simulation.

Open-Source (açık kaynak kodlu) olduğu için mod vs yapmak basit.
  • Hayırlı olsun.
  • Çok güzel çok gerçekten kredi çekip bir tanede bundan almayı düşünmeye başladım :)
    Direksiyona yapacak bişey yok bmwde sütunlar ve direksiyon yıpranıyor sutunları döşemecide direksiyonuda kaplatacaksınız.Direksiyon değiştirme işi çok masraflı sadece simidini almakla bitmiyor airbag var onun daha alt takımları var çok fazla detay var onunla uğraşma derim kaliteli bir şekilde kaplatmanı tavsiye ederim.Bir arkadaşda 45bin tl yi 10 yaşında arabaya vermek gibi birşeyler söylemiş onada bi cevap vereyim araçtadaki donanımı yol tutuşunu karizmayı kapıyı kapattıktan sonra ki hissi hangi arabadan alacaksın? c segment araçlara 50-60 bin vermem veremez diğilim vermem.İlk arabam 2008de 2005 model e46 m3 dü o gün bugundür daha başka bir arabadan bu hissi bu güveni bu ataklığı bu tepkileri alamadım.
  • Emre Guven kullanıcısına yanıt
    Bilgiler için teşekkürler emrecim
  • quote:

Orijinalden alıntı: İmportant

Hayırlı olsun.

Baya zaman oldu ama teşekkür ederim :)
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.