Şimdi Ara

***BMW E39-E46*** (280. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.017
Cevap
66
Favori
335.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 278279280281282
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-2003-bmw-5.25d-full-plusfull-otomatik-individual-serisi-357044284/detay

Bu arac hakkinda yorumlarinizi beklemekteyim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • coviden C kullanıcısına yanıt
    2 numaralı araç kesinlikle alınmaması gereken bir araç. diğerlerine bakılıp değerlendirilebilir.
  • Aykutttdemirrr A kullanıcısına yanıt
    araç dizel ve +300 000. 42 bin satış fiyatı üstüne 15 bin masrafda eklerseniz 57 bin yapar. 57 uygun bir fiyatsa alınır çok uzun süre sorunsuz kullanılır.
  • bu 520 ler çekiş yönünden nasıl ben genelde 530 ve 528 baktım ama

Edit: https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-memurdan-degisensiz-2002-bmw-5.20-business-full-kusursuz-358867455/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayhansoylukan -- 1 Kasım 2016; 10:10:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mevsimsiz_kar45

araç dizel ve +300 000. 42 bin satış fiyatı üstüne 15 bin masrafda eklerseniz 57 bin yapar. 57 uygun bir fiyatsa alınır çok uzun süre sorunsuz kullanılır.

Neden 15 bin masraf var dediniz gormediginiz bir arabayi... ayrica satan kisi bakimli oldugunu soyledi... ayrica bayan kullanıyor ve arac buyuk geliyor diyip satiyor.

Dizel motorlu olmasi benzinli ve lpgye gore daha az yipranir bence..

Gercekten merak ettim. Buraya bazen arac atiyoruz. Cer cop diyenler oluyor hakilidirlar. Fakat by arabada 15bin.masraf ne var ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aykutttdemirrr -- 1 Kasım 2016; 10:50:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kayhansoylukan

bu 520 ler çekiş yönünden nasıl ben genelde 530 ve 528 baktım ama

Edit: https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-memurdan-degisensiz-2002-bmw-5.20-business-full-kusursuz-358867455/detay

5.25i ye göre hantal diyorlar.
  • Aykutttdemirrr A kullanıcısına yanıt
    Komple motor revizyonu gerekli.

• quote:

Pes.dogrusu hic gormedigibiz bir arabaya komple revize demissiniz. Mumkunse daha yorum yapmayın.

• quote:

Hocam dizel e39lar hakkinda ne dusunuyorsunuz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aykutttdemirrr

quote:

Pes.dogrusu hic gormedigibiz bir arabaya komple revize demissiniz. Mumkunse daha yorum yapmayın.

aykut hocam bmwnin 2008 model dizelleri bile halen sıkıntı yaşıyorlar. 200küsür bin kmde çoğu sandık motor taktırıyor. Buna rağmen bu modeldeki aracın böyle büyük sıkıntı çıkarması sizin için sürpriz olmasın. Fiyatlardan zaten durumu anlayabilirsiniz. 2008 model 5.20dler 70-90 bandında iken benzinliler 80-100 bandında..
  • Ben 2005 ortasından itibaren makyajla beraber gelen 231ps lik (3lt lik) ve 520d 163ps lik Dizel motorların en iyisi olduğunu duydum. Zira triger zincir ve boğaz kelebeği kırılması riski bildigim kadarıyla bunlarda çok az, ya da hiç yok. Tabi o yıllardan sonra dizel yakıt kalitesi de TR de arttığı için de daha eski modeller tercih edilmiyor. Risk artıyor.

Ayrica dizellerde her 200 bin km de 1, 10bin tl yi bulabilen genel bakim maliyetlerini de duymuştum.

Kanımca bu yüzden en iyisi M54 motora tercihen Prins lpg kiti takmak veya takılı olanı almak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acc04 -- 1 Kasım 2016; 16:20:13 >
  • 2003 e39 kasa dizel.motorlar benzinluye gore vasat. 300k km devirmis motorlara guvenilmez diyorsunuz ....

Ben soyke bir seyde duydum. Bmw motorlari lpg ile uyumku degildir. Motor omrunu kisaltir diye duydum
    .ayrica.bir.kac malzemeyi.cabuk.bozuyormus.

Siz olsaniz. Km 100k dusurulmus. 225 binde 5.28i 98 model koltuk isitma haric ful. Onu mu alırdınız

Yoksa 310.km.dizel 2003 5.25d mi alirsiniz.
    Aracin ilan no bu

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-2003-bmw-5.25d-full-plusfull-otomatik-individual-serisi-357044284/detay

• quote:

Orijinalden alıntı: Aykutttdemirrr

2003 e39 kasa dizel.motorlar benzinluye gore vasat. 300k km devirmis motorlara guvenilmez diyorsunuz ....

Ben soyke bir seyde duydum. Bmw motorlari lpg ile uyumku degildir. Motor omrunu kisaltir diye duydum
    .ayrica.bir.kac malzemeyi.cabuk.bozuyormus.

Siz olsaniz. Km 100k dusurulmus. 225 binde 5.28i 98 model koltuk isitma haric ful. Onu mu alırdınız

Yoksa 310.km.dizel 2003 5.25d mi alirsiniz.
    Aracin ilan no bu

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-2003-bmw-5.25d-full-plusfull-otomatik-individual-serisi-357044284/detay

Performans kaygınız yoksa;

Dizel eğer çok bakımlı ve üzerine bakım için düzenli para harcanmış ise e39 da dizeli tercih edebilirdim.

Yoksa bakımlı 528i'yi lpg li kullanırdım.

Bmw de atmosferik benzinliyi lpg ile kullanmak en güvenli seçim bence.

• exotic. kullanıcısına yanıt
    çok verimsiz bir motor. yakıtın karşılığını alamıyorsunuz. torku yüksek devirde veriyor alt devir cansız. motor epey gürültülü titreşimini yolda giderken bile hissediyorsunuz. işin kötü yanı motor rektefiyesi epey maliyetli. 3000 cc olan dizelinki dışarıda sanayide 17 bin tl tutuyor. 5.30i ise 7 bin tl rektefiye yapılabiliyor. bu sadece motorla bitmiyor enjektör turbo mili filan derken rakam yükselirde yükselir. ha bu masrafları herkes mi yapacak elbette hayır ama 300 bini geçmiş bir araba için kısa zamanda bunların yapılacağının garantisini veririm. bu tür bir araç alımında çok uygun fiyat olmalı ki yapacağınız masrafa deysin. tabiki bu km düşürülmemiş şeklini varsayıyorum. zaten ikinci elde alınan arabaya akü alt takım triger yağ filitreler lastik amortisör takozlar ufak tefek elektik arızaları sensör arızaları düğme arızaları derken sadece bunlar 6-7 bini geçiyor. birde motor rektefiyesi dediğinizde işte diyorlarya bmw adama biniyor hepsi bu yüzden. mesela ben dizel e39 alacaksam bunun hiçbir şekilde 30 bin tl üstü olmamalı ki yapacağım masraflara deysin. benzinlisine temizliğine göre +5+10 bin verilir yani 35-40 arası alınır.

birde şu yeni ötv düzenlemesi var. bakalım ikinci elde civic corolla parasına bmw kalacak mı ? ben 2005 e46 yı alırken 2005-06 civic corollada aynı paraydı :D bakalım ötv bu durumu ne yönde değiştirecek. bende e39 bakıyorum bu aralar aslında mantıklı seçim 5.25 ve 5.30 bakalım temiz full denk birşeyler getirirsem alırım. ısrarım 5.25 üzerine ama pek satılık ilan yok olanlarda biraz pahalı. uygun fiyatından dolayı 5.28 de aslında birazcık gözüme çarpıyor sırf torkunu alt devirde veriyor olmasından dolayı. 3500 devirde 280 nm tork ve bunu yaklaşık 5300-5500 devire kadar taşıyor.

• Benim E60'ı satmayi planlıyordum.
    Acaba beklesem mi şu yeni düzenlemeyi ? :)

• mevsimsiz_kar45 kullanıcısına yanıt
    dizel hakkındaki sallamalarınızın hepsini netteki forumlardan ve sanayide abi buna kaç paraya motor olur muhabbetinden tecrübe dindiğinizi düşünüyorum insanları yanıltmayın sizin fikirlerinizi dinliyorlar diye işkembeden girmeyin hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: SMTRSLN

dizel hakkındaki sallamalarınızın hepsini netteki forumlardan ve sanayide abi buna kaç paraya motor olur muhabbetinden tecrübe dindiğinizi düşünüyorum insanları yanıltmayın sizin fikirlerinizi dinliyorlar diye işkembeden girmeyin hocam

Aynen oyle .. samimi soyluyorum yetkili serviste adamlarin dedigine degil size bakiyorum . Bilmeyenler gercekten yorum yapmasin ... bilenlerde bildigini paylassinki bilmeyenlere kalmasin bu meydan..

Herkese iyi kotu gorusleriniz icin tesekkur ederim

• mevsimsiz_kar45 kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler hocam uzun uzun yazmissiniz valla. Fiyatlar artacak gibi duruyor soylentiler o yonde bakalim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi öncelikle iyi akşamlar

Benim yazdığım modeller için yorumda bulunan arkadaşlara teşekkür ederim.

Benimde gönlüm 5.25 ve üstü araç elbette. Fakat tertemiz full yetkili servis bakımlı gıcır gıcır uzun yol yapılmış 230k yı geçmemiş araçlar 45 bin tl den başlıyor.

Otomatikman kendime :
    - 2000 motor dizel auto mondeo mu o zaman neden satıyorum sorusu ve cevapsızlığı takılıyor. 13 - 15 yaşında 2000 - 2003 arası araç için (vergiden kaçayım derken) neden yakıt tasarrufu ve markanın uygun fiyatlı parça temininden vaz geçeyim ki ??

Yani bu piyasa Mayıs ayında passatımı almadan önceki piyasa ile şuan aynı değil.
    Aracına herkes ultra fiyatlar biçiyor. Biz böyle tok satıcılar ile uğraşamayız.
    Adam bize 10 küsür yaşında arabayı satıp (bazıları kelepir elde etmiş) üstüne 10 bin tl koyup elle tutulur güncel model araç almanın dersinde. Yani bu çok yanlış. Sonuç olarak garajda yıllarca bekletilmiş aküsü bitmiş, 60 - 70 k da lpg görmemiş değişensiz eskimo almıyoruz

Ne düşünüyor sunuz ? Vergilendirme şekli zararımıza mı olur lehimize mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: SMTRSLN

bana sallamak yerine sizin şuradaki yazdığınız yanlıştır doğrusu budur diye aydınlatır mısınız ? madem ortada bir yanlış var düzeltelim ne dersiniz ?
  • 
Sayfa: önceki 278279280281282
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.