Şimdi Ara

BMW F10 - F20 - F30 coding & retrofit (21. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.680
Cevap
89
Favori
240.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Spor göstergeler ne yazik ki çalışmayacak, combox lazım onun için...

NBT içinde combox olduğu için , retrofit yapanlarda çalışıyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarmancanavari

"NBT firmware versiyonunu yükseltmek isteyenlere aman dikkat diyelim"

eee o zaman benim touch idrive yalan oldu :)

Bir kaç yol var onları deniyorum, eğer çalıştıramaz isek planı değiştiririz :)

Hem touch hem internet çalışan versiyon var mı acaba
  • ces114 kullanıcısına yanıt
    combox nedir anlamadim ben hala. TR'de sadece nbt yapan araclarda mi var acaba, bilginiz var mi? Ne ise yarar? Internette bakinca ufak tefek 1-2 ozellik disinda bisi bulamiyorum. Ama goruntusu cok is yaiyor gibi

NBT ve CIC farkini da anlamadim.. TR de mesela navigasyon alinca ne geliyor?

Tesekkurler
  • quote:

Orijinalden alıntı: ces114

quote:

Orijinalden alıntı: sarmancanavari

"NBT firmware versiyonunu yükseltmek isteyenlere aman dikkat diyelim"

eee o zaman benim touch idrive yalan oldu :)

Bir kaç yol var onları deniyorum, eğer çalıştıramaz isek planı değiştiririz :)

Hem touch hem internet çalışan versiyon var mı acaba

Arkadaşlar idrive touch çalışsın da, internet browser çalışmayıversin sorun değil. Benim eski cic'de browser çalışıyordu ama hava olsun diye millete göstermekten başka işe yaramadı, hiç kullanmadım bile
    Araç zaten sizin cep telefonunuzdan internete 3g ile giriyor, yani demek istediğim cep telefonundan iki dakikada internete girip herşeye bakmak varken kim browser vasıtasıyla yapar bu işi (en azından ben öyle yapmadım).
    Ama idrive touch öyle değil cidden gerekli ve faydalı bir aksesuar olduğu kanaatindeyim, Almanyada ve Türkiyede idrive touch'ı kullandım ve son derece faydalı buldum, harfleri çok hızlı ve etkili olarak görüyor, size zaman kazandırıyor. Aslında sesli komutla da bu iş olurdu ama şerfsizler idrive touch' ı alasınız diye sesli komutla adres girmeyi kapatmışlar. Şöyleki; sesli komut özelliği olan bir araçta hemen hemen herşeyi komutla sonuna kadar hallediyorsunuz ama nav'da adres vs girmek istediğinizde controller ile devam edin diyor
    Ayrıca idrive touch'da interaktif map'te adres bulmakta bir "pinch" kadar kolay
    Herkese selamlar, ve iyi uykular dilerim...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• ehazneci E kullanıcısına yanıt
    CIC eski nesil, ilk çıkan navigasyon sistemi ve artık satılmıyor. Touch, video desteği yok.
    Bu sistemin çalışması için combox gerekli, onu da sisteme özel anfi olarak düşünebilirsin.

BMW F10 - F20 - F30 coding & retrofit

NBT ile beraber sistem çok değişti ve bir çok yeni özellik geldi + donanım güncellemesi yapıldı.
    Combox'ta NBT cihazının içine eklendi.

Bizim gibi NBT retrofit yapanların da, combox için ekstradan kablo çekmesine gerek kalmadı.

• Herkese gunaydin. Dun aksam kerem abi ile beraber birkac kodlama yaptik. Star stopun eski halini hatirlamasi, gostergede bmw yazmasi, camlarin kapanmasinin iptali kapi acilinca, aynalarin kilit tusuna basildigi anda kapanmasi, sport plus in gosterge paneline gelmesi. Bunlari yaptik. Birqz bluetooth dan muzik dinletme ile ugrastik olmayinca geri sildik. İlk yola ciktigimda saati ayarladim oldu amcak smdi dikkat ettim. Gosterge panelinde saat yaziyor ama menude yazmiyor ve ayarlamama izin vermiyor tikliyorum acmiyor. Ve seyahat bilgisayari da calismiyor menzil yakit ort hiz ort flan hicbiri ekranda calismiyor sifir gosteriyor. Gisterge panelinde sorun yok ama ekranda hepsi sifir arkafaslar nedeni ne olabilir boyle birseyle karsilasan var mi acaba yardimlarinizi bekliyorum..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mxblitz kullanıcısına yanıt
    hata vermiş olmasına rağmen özellik çalışıyorsa fabrika çıkışa dönmenize gerek yok. tool32 ile hata kodunu silebilirsiniz.

You can try clearing them with Tool32:

Assuming the fault condition no longer exists, to clear the fault code.

1) Launch C:\EDIABAS\Bin\TOOL32.EXE
    2) Hit F3
    3) Load C:\EDIABAS\Ecu\F01.PRG
    4) In the "Select Job: F01" window, select FS_LOESCHEN_FUNKTIONAL
    5) Hit F5
    6) "Results" window should show "JOB_STATUS = OKAY"

Hopefully, Problem Solved.

Note: fs_lesen_funktional only read fault codes, FS_LOESCHEN_FUNKTIONAL will delete it.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Omerguzel

Herkese gunaydin. Dun aksam kerem abi ile beraber birkac kodlama yaptik. Star stopun eski halini hatirlamasi, gostergede bmw yazmasi, camlarin kapanmasinin iptali kapi acilinca, aynalarin kilit tusuna basildigi anda kapanmasi, sport plus in gosterge paneline gelmesi. Bunlari yaptik. Birqz bluetooth dan muzik dinletme ile ugrastik olmayinca geri sildik. İlk yola ciktigimda saati ayarladim oldu amcak smdi dikkat ettim. Gosterge panelinde saat yaziyor ama menude yazmiyor ve ayarlamama izin vermiyor tikliyorum acmiyor. Ve seyahat bilgisayari da calismiyor menzil yakit ort hiz ort flan hicbiri ekranda calismiyor sifir gosteriyor. Gisterge panelinde sorun yok ama ekranda hepsi sifir arkafaslar nedeni ne olabilir boyle birseyle karsilasan var mi acaba yardimlarinizi bekliyorum..

6NH'i 6NS ile değiştirdik. acaba bundan kaynaklanmış olabilir mi? muhtemelen bir süre sonra düzelecektir ama bilgisi olan varsa yardım rica ediyoruz.

• Bir de simdi denedim start stop da eski halini hatirlamiyor

• Bosuna yazmisim buraya beyler kusura bakmayin. Kendi kendine duzeldi az once herkese tesekkurler

• mxblitz kullanıcısına yanıt
    Bende boyle bir hata 6NH yerine 6NS'yi VO kodlarken olmustu (combox olmadigindan dolayi). Tekrar 6NH'ye donunce duzelmisti. Sanirim donanimi olmayan bir ozelligi kodlarken boyle bir hata olabiliyor.
  • NBT taktıran arkadaşlara bir sorum olacak. Sizin araçta göstergelerde yol tarifi sizde nasıl çıkıyor? Hangisi daha güncel?
     BMW F10 - F20 - F30 coding & retrofit BMW F10 - F20 - F30 coding & retrofit

• ces114 kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: redkid778

NBT taktıran arkadaşlara bir sorum olacak. Sizin araçta göstergelerde yol tarifi sizde nasıl çıkıyor? Hangisi daha güncel?

2. gibi cikiyor. Zaten eco pro gostergesinden anlasilacagi uzere o daha guncel

• quote:

quote:

NBT taktıran arkadaşlara bir sorum olacak. Sizin araçta göstergelerde yol tarifi sizde nasıl çıkıyor? Hangisi daha güncel?

NBT ile birlikte Launch Control'u yükledikten sonra arada bir yolda giderken vites otomatik konumdan manuele geçmesi problemi yaşadım.Bayağı rahatsız ediyordu.Bunun için kodlamayı eski haline getirttim düzeldi. Ancak görüntü değişti. Eski görüntüyü almak için araç üretim tarihini ileriye almak gerekiyor zannederim. Peki üretim tarihini ileri aldırırsam aynı problemi yaşar mıyım? Yoksa LC için Sport+ ve 2TB de yüklendiğinden mi vites manuele geçiyor karasız kaldım….

• Evet soylendigi uzere calismadi spor gostergeler, bos kadranlar var sadece :)
  • redkid778 R kullanıcısına yanıt
    Daha once yazmistim, eger direksiyondan vites retrofiti yapmadiysaniz 2TB cok gerekli degil gibi.

2TB olmadan LC sirf kodlayarak calismiyor mu?

• BMW multimedia navigasyon ünitesinin gelişim tablosu
     BMW F10 - F20 - F30 coding & retrofit
  • quote:

quote:

quote:

NBT ile birlikte Launch Control'u yükledikten sonra arada bir yolda giderken vites otomatik konumdan manuele geçmesi problemi yaşadım.Bayağı rahatsız ediyordu.Bunun için kodlamayı eski haline getirttim düzeldi. Ancak görüntü değişti. Eski görüntüyü almak için araç üretim tarihini ileriye almak gerekiyor zannederim. Peki üretim tarihini ileri aldırırsam aynı problemi yaşar mıyım? Yoksa LC için Sport+ ve 2TB de yüklendiğinden mi vites manuele geçiyor karasız kaldım….

Hocam benim aracın kadranında; eco pro resim ikideki gibi ama yol tarifi resim birdeki gibi
    Servise yolum düştüğünde tekrar mı göstersem acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: Furious_tr

quote:

quote:

quote:

Hocam benim aracın kadranında; eco pro resim ikideki gibi ama yol tarifi resim birdeki gibi
    Servise yolum düştüğünde tekrar mı göstersem acaba?

Servise değiştirtebiliyorsanız fayda var. İkinci resimdeki gösterim şekli çok daha kullanışlıydı. Bende değiştirteceğim.Yenisine alışamadım.

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.