Şimdi Ara

BMW F10 - F20 - F30 coding & retrofit (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.680
Cevap
89
Favori
240.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    istediğimiz sorudan başlayabiliyosak 2) ve 3) e cevap vereyim.

2) en son neyi okutursanız e sys onu üzerine yazıyor. alt klasör açma olayına şahit olmadım.
    3) araçların konfigirasyonu üretim tarihi ve yazılım versiyonları birebir aynı ise bu söylediğiniz mümkün. alt klasördeki cafd leri direkt kodlayabilirsiniz. fakat bence bu riski almayın. çünkü farkında olmadığınız farklılıklar hataya yol açar.
  • Hem ufak bir bilgi verelim, hem soru soralım.

Touch destekli NBT'lerle beraber BMW VO kodlarını değiştirdi.
    NBT cihazınızın firmware versiyonunu yenilerseniz, 614, 615 , 6AL , 6AB gibi internet için gerekli VO kodlar artık çalışmayacak.

Yeni Liste :

S6NSA Comfort telephony w/ enhanced Smartphone
    S6ACA Intelligent emergency call
    S6AEA TELESERVICES
    S6AHA CONNECTED SERVICES
    S6AKA Connected Drive Services
    S6ALA BMW Live
    S6AMA Real-Time Traffic Information
    S6ANA Concierge Services
    S6APA Remote Services
    S6ARA Internet

Soru : Bu yeni VO kodlarını girmeme rağmen Connected Drive altında internet sekmesi gelmiyor.
    Hatta şu kodlar ile oynadım, yine değişiklik yok..

3003 > ONLINE_BROWSER
    3003 > ONLINE_SERVICES
    3003 > ONLINE_SERVICES_GLS
    3003 > ONLINE_BROWSER_LIVE

Sizce neden olabilir? Yoksa bmw yeni cihazlarda internet için FSC kodu mu istiyor?

Teşekkürler.

• Eco Pro modundayken kadranda Power-Charge yazan yeni eco göstergesini kodlayabilen varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bhd1R

Eco Pro modundayken kadranda Power-Charge yazan yeni eco göstergesini kodlayabilen varmı?

Bu kısmı HU_ENTRY ya da HU_NBT yönetiyor.

Bu cihazların firmwarelerini(i-step no) güncellersen, yeni panele sahip olabilirsin
  • ces114 kullanıcısına yanıt
    Yanılmıyorsam, yanlış anlamadım ise 614 ve 6AR ikisi de mevcut ve farklı. 614 bluetooth tabanlı / 6AR data olarak çalışıyor. 614 için 601/609 ve 6NH/6NS birlikte çalışıyor.

Yeni firmware olan araçlarda 614 için medya güncellemesi gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ces114

quote:

Eco Pro modundayken kadranda Power-Charge yazan yeni eco göstergesini kodlayabilen varmı?

Bu cihazların firmwarelerini(i-step no) güncellersen, yeni panele sahip olabilirsin

Nasıl güncellendiği hakkında bilginiz var mı? Bende nbt yok küçük ekran mevcut.
  • dediklerinize katılmak ile birlikte mert oto 18.000 TL neye istiyor onu anlamadım.Ben nbt yi almadan önce konuştum onlarla 7000 TL+orjinal cihazları istediler herşey dahil.Tabi buda fazla. Benim suan da ki maliyetim bu rakamın 1/3ü gibi :)
  • valla Mert Elektronik en son gittiğimde NBT falan değil klasik navi. profu 18 liraya bağlarım dedi.. eğer 7000TL'ye yapıyorlarsa skandal gibi bir şey kendi gözümde...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Bu dediğim olay servis güncellemesi...

Yani ECU'nun yazılımı son versiyona yüksetliliyor ama çok riskli ve ecunun bozulma ihtimali var.

Bu güncellemeyi yaparken araca dışardan elektrik tavkiyesi şart! Ayrıca ecusuna göre 2 saati bulabiliyor güncelleme.

Esys ile nasıl mı yaparız?

İşte cevap (zaman olmadığı için türkçeye çeviremedim)

quote:

Put car on a Continuous Charger (not a Trickle Charger) and keep 14 Volts to it:

Here are the basic steps:

Go to Comfort Mode => TAL-Calculating
    - Read and Save FA
    - Activate FA
    - Read and Save SVT Actual as SVT_ist
    - Create an SVT Target
    Under KIS/SVT Target Calculation Strategy, select Complete Flash
    Select I-Step (shipm.) to match your original I-Level as read and shown in VCM I-Step (Shipment)
    I-Step (target.) will be unselectable as it is fixed based on current PSdZData I-Level
    Do a KIS/SVT Target Calculation and Save as SVT_soll
    - Do a TAL Calculation and Save as SVT_tal

Go to Expert Mode => TAL-Processing
    Load TAL (SVT_tal)
    Load SVT Target (SVT_soll)
    Select "Read FA" button.
    Check radio button for "read VIN out of FA"
    On ECU Tab, uncheck let top box in column "All" (All checked boxes should toggle to unchecked)
    On ID Base Row for HU_NBT, make check boxes in blFlash, swDeploy, cdDeploy, and ibaDeploy columns.
    Press Check software availability
    Press Start and it will proceed with processing TAL to flash HU_NBT with new firmware.

• quote:

Orijinalden alıntı: ferhatgs

dediklerinize katılmak ile birlikte mert oto 18.000 TL neye istiyor onu anlamadım.Ben nbt yi almadan önce konuştum onlarla 7000 TL+orjinal cihazları istediler herşey dahil.Tabi buda fazla. Benim suan da ki maliyetim bu rakamın 1/3ü gibi :)

şimdi maillerimi kontrol ettim, BMWCCTR üzerinden sponsor indirimi aldığım halde gelen mesaj şu şekilde:

Merhaba
    Aracında teknolojı paketi oldugu için bu sistemi entegre edebiliriz.
    Navigasyon professıonal donanımı +bluetooth+navigasyon aktif edilmesi+dvd free sistemin normal satısı 8.500tl dir.
    Aracdan cıkan cihazlarını bırakırsan 7500tl dir.
    Forum dolayısıyla ve bi kac donanımda istediğin için 6.900tl ye mal olucaktır .

Geri göüş kamerası normal satısı 1500euro sana olacagı 1300 eurodur.

televızyon donanımında ben tv tuner tavsıye etmıyorum .çünkü 1500euro vercen ve tv net cekmıyor.
    onun yerıne navigasyon professıonal taktıgında normalde satısı 1000euro sana 500euroluk fark verirsen
    aracında:
    İNTERNET
    BMW LİVE (google map /hava tahmın ve bircok özellik)
    Connected drıve (ıphone 4/4s olmak sartıyla ıphonedakı vıdeolarını ekrana atıyorsun bununla beraber akıllı tv (3g üzerinden kullanım) ve youtube goruntusunude aktarabilirsin)
    UYDU RADYOSU
    özelliklerinide ekledinmi bu sistemdekı hersey aracında aktıf olucaktır.

gördüğünüz gibi günlük kur ile bu fiyatları topladığınızda 15000TL gibi bir sonuç elde ediyoruz.. 18000TL'yi yanlış aklımda kaldığı için düzeltiyorum..

selamın aleyküm diye gitsek 8500TL artı diğer özellikleri aktif etmek için 1000€ istiyorlar.. bu fiyatta güncel kurla 11.500TL'ye denk geliyor.. üstelik bu görüşme 22 Nisan 2013 tarihinde yapılmış ve NBT & Touch iDrive Kontrolü falanda değil... eski sistemden bahsediyorum..

zaten deli gibi kâr elde ettikleri aşikar.. ama özellikleri açmak için 1000€ fark istemek ne oluyor? hadi sponsor kafası %50 indirim yapmış gibi gösteriyorlar 500€ diyorlar.. Esys'ye hakim olan ve ENET kablosu olan herkes bunu 68$'a yapabiliyor...

e bizde salak değiliz kimse kusura bakmasın yani...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 28 Şubat 2014; 17:34:33 >

• ben 1-2 ay önce konustum. nbt için 7000 tl istediler.çıkan cihazları almak kaydıyla. bunun yanında live,internet radyosu falan filan hepsi zaten nbt nin özelliği. kodlama ile açılıyor.onlar ücretsiz dedi.
    iphone görüntüsünü aktarma olayı interface ile yapılıyor.çeşitli özellikte olanları var.bence çokta sağlıklı değil.

yani neyse işte sonuçta ben onlara da yaptırmadım.ama dediğiniz gibi her parçada kapıyı 500 euro dan açıyorlar.nbt kitin sadece montajına istedikleri rakama ben seti aldım.siz düşünün artık
  • hocam nereden aldınız peki o fiyata? tanıdık usulü mü oldu? bir PM alabilir miyim?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

dediklerinize katılmak ile birlikte mert oto 18.000 TL neye istiyor onu anlamadım.Ben nbt yi almadan önce konuştum onlarla 7000 TL+orjinal cihazları istediler herşey dahil.Tabi buda fazla. Benim suan da ki maliyetim bu rakamın 1/3ü gibi :)

şunun fiyatını bi türlü söylemedin arkadaş
    ya kesirli söylersin ya pound lu :D
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Bu dediğim olay servis güncellemesi...

Yani ECU'nun yazılımı son versiyona yüksetliliyor ama çok riskli ve ecunun bozulma ihtimali var.

Bu güncellemeyi yaparken araca dışardan elektrik tavkiyesi şart! Ayrıca ecusuna göre 2 saati bulabiliyor güncelleme.

Esys ile nasıl mı yaparız?

İşte cevap (zaman olmadığı için türkçeye çeviremedim)

quote:

Put car on a Continuous Charger (not a Trickle Charger) and keep 14 Volts to it:

Here are the basic steps:

Go to Comfort Mode => TAL-Calculating
    - Read and Save FA
    - Activate FA
    - Read and Save SVT Actual as SVT_ist
    - Create an SVT Target
    Under KIS/SVT Target Calculation Strategy, select Complete Flash
    Select I-Step (shipm.) to match your original I-Level as read and shown in VCM I-Step (Shipment)
    I-Step (target.) will be unselectable as it is fixed based on current PSdZData I-Level
    Do a KIS/SVT Target Calculation and Save as SVT_soll
    - Do a TAL Calculation and Save as SVT_tal

Go to Expert Mode => TAL-Processing
    Load TAL (SVT_tal)
    Load SVT Target (SVT_soll)
    Select "Read FA" button.
    Check radio button for "read VIN out of FA"
    On ECU Tab, uncheck let top box in column "All" (All checked boxes should toggle to unchecked)
    On ID Base Row for HU_NBT, make check boxes in blFlash, swDeploy, cdDeploy, and ibaDeploy columns.
    Press Check software availability
    Press Start and it will proceed with processing TAL to flash HU_NBT with new firmware.

bu yöntem sadece nbtnin hafızasına mı müdahale ediyor.
    yoksa aracın ecularından birine mi?
    yoksa her ikisi de mi ?
    bizdeki pdsz 51.1 dataları I stepi kaça yükseltir acaba bilginiz var mı?

• quote:

ben 1-2 ay önce konustum. nbt için 7000 tl istediler.çıkan cihazları almak kaydıyla. bunun yanında live,internet radyosu falan filan hepsi zaten nbt nin özelliği. kodlama ile açılıyor.onlar ücretsiz dedi.
    iphone görüntüsünü aktarma olayı interface ile yapılıyor.çeşitli özellikte olanları var.bence çokta sağlıklı değil.

yani neyse işte sonuçta ben onlara da yaptırmadım.ama dediğiniz gibi her parçada kapıyı 500 euro dan açıyorlar.nbt kitin sadece montajına istedikleri rakama ben seti aldım.siz düşünün artık

bu konuda bır ortak hareket yapsak.tamam herkesin işi gücü var.zaman ayıramaz ama en azından bilgilerini alabılırmıyız. kesın dusunen ve cıddı arkadaslar bır araya gelsek

• Öncelikle belirtmek isterim bazı şeylerde hata yaplıdığını düşünüyorum.
    1 NBT veya CIC üniteler kodlanarak Navigasyon- Connected drive-Bmw Apps-voice kontrol açılamaz. burada bir hata var. Bahsettiğimiz özellikler BMW'nun özel registeri altında olan ve belirli pluginleri ile çalışan özel bileşenlerdir.
    2.NBT ünitelerde sadece kodlayarak bmw live,servis hizmet noktası gibi kullanıcı bilgilendiren servisler ve özellikler(video destekleri vs gibi) aktif edilebilir. Diğer özellikler NBT'ye ait değildir.FSC dediğimiz ve özel register sertifika dosyaları mevcuttur. NBT bu özelliklere destek verebilsin ve Registeri ve sertifikaları kontrol edip çalıştırabilsin diye tasarlanmış bir üründür.içerisindeki işletim sistemi tıpkı windows gibi unix sistem altında çalışan QNX yazılımı ile çalışmaktadır.Bu yüzdendirki tıpkı windowsdaki gibi yasal kullanıcı olmak zorunluluğu vardır.Online bir güncelleme alan bir araç, aracın bilgi merkezi olan ASAP portalda extra özelliklerin kayıtlı olması gerekir ki bu yüzden müşteri mağduriyeti oluşmasın. Şase numarasında özellikleri bulunmayan aracın hikayesi servise girdim tüm özelliklerim gitti olacaktır. Çünkü tüm özellikler CIC üniteler için sistem manüple edilerek çözülmüştür.Navigasyonu kapandı diye mağdur olan bir çok insan biliyorum.Her gün 10 larcasıyla konuşuyorum.
    Gelelim tüm özelliklerim açık benim hiç biyere kaydımda yok diyen bilge abilere
    Eğer aracınıza takılan emulatörü kullanmaz iseniz bütün özellikleriniz hatta navigasyonunuz buna dahil kapanmak zorundadır.Bilgi ağında bulunan ve aracı sürekli kandıran bu kutucuk tüm registerli uygulamaları,bilgisayarlardaki gibi cracklemektedir. yani kırık harita kullanmış oluyorsunuz. Bu garantisinin bitimine uzun süre olan araçlar için riskli bir çözümdür.Aracın Garanti sorunu oluşmasına sebep olabilecek biir uygulamadır. Emulatör kullanmayın demiyorum fakat 300 -400 euro hesaplı olacak diye aracı sıkıntıya sokmak uygulatanın bileceği iştir. Garanti yaptırımı kalmayan araçların zaten her şeyi uygulamak yapmak kendi sorumluluğundadır.
    Bmw APPS------------------Register gerektiren ücretli uygulama
    Connected Drive------------Register gerektiren ücretli uygulama(menünün connected drive olmasından bahsetmiyoruz)
    voice control ---------------Register gerektiren ücretli uygulama
    Navi Enabler ---------------Register gerektiren ücretli uygulama
    Navi map code ------------Register gerektiren ücretli uygulama (2014-1 harita yüklemek için gereklidir.)

• quote:

Orijinalden alıntı: navigatepark

Öncelikle belirtmek isterim bazı şeylerde hata yaplıdığını düşünüyorum.
    1 NBT veya CIC üniteler kodlanarak Navigasyon- Connected drive-Bmw Apps-voice kontrol açılamaz. burada bir hata var. Bahsettiğimiz özellikler BMW'nun özel registeri altında olan ve belirli pluginleri ile çalışan özel bileşenlerdir.
    2.NBT ünitelerde sadece kodlayarak bmw live,servis hizmet noktası gibi kullanıcı bilgilendiren servisler ve özellikler(video destekleri vs gibi) aktif edilebilir. Diğer özellikler NBT'ye ait değildir.FSC dediğimiz ve özel register sertifika dosyaları mevcuttur. NBT bu özelliklere destek verebilsin ve Registeri ve sertifikaları kontrol edip çalıştırabilsin diye tasarlanmış bir üründür.içerisindeki işletim sistemi tıpkı windows gibi unix sistem altında çalışan QNX yazılımı ile çalışmaktadır.Bu yüzdendirki tıpkı windowsdaki gibi yasal kullanıcı olmak zorunluluğu vardır.Online bir güncelleme alan bir araç, aracın bilgi merkezi olan ASAP portalda extra özelliklerin kayıtlı olması gerekir ki bu yüzden müşteri mağduriyeti oluşmasın. Şase numarasında özellikleri bulunmayan aracın hikayesi servise girdim tüm özelliklerim gitti olacaktır. Çünkü tüm özellikler CIC üniteler için sistem manüple edilerek çözülmüştür.Navigasyonu kapandı diye mağdur olan bir çok insan biliyorum.Her gün 10 larcasıyla konuşuyorum.
    Gelelim tüm özelliklerim açık benim hiç biyere kaydımda yok diyen bilge abilere
    Eğer aracınıza takılan emulatörü kullanmaz iseniz bütün özellikleriniz hatta navigasyonunuz buna dahil kapanmak zorundadır.Bilgi ağında bulunan ve aracı sürekli kandıran bu kutucuk tüm registerli uygulamaları,bilgisayarlardaki gibi cracklemektedir. yani kırık harita kullanmış oluyorsunuz. Bu garantisinin bitimine uzun süre olan araçlar için riskli bir çözümdür.Aracın Garanti sorunu oluşmasına sebep olabilecek biir uygulamadır. Emulatör kullanmayın demiyorum fakat 300 -400 euro hesaplı olacak diye aracı sıkıntıya sokmak uygulatanın bileceği iştir. Garanti yaptırımı kalmayan araçların zaten her şeyi uygulamak yapmak kendi sorumluluğundadır.
    Bmw APPS------------------Register gerektiren ücretli uygulama
    Connected Drive------------Register gerektiren ücretli uygulama(menünün connected drive olmasından bahsetmiyoruz)
    voice control ---------------Register gerektiren ücretli uygulama
    Navi Enabler ---------------Register gerektiren ücretli uygulama
    Navi map code ------------Register gerektiren ücretli uygulama (2014-1 harita yüklemek için gereklidir.)

benim araç özel ithalat (f30) cic li ama navi aktif değildi dediğiniz gibi navi + connect drive + voice control + internet vs. aktif ettim (bu gün komple nbt montajı fiyatına )
    m performance kit montajı için Borusan da bütün aktivasyonlar uçtu navinin şase numarama ait lisansı (Bmw-Ag) gösterince nereden aldığımı sordular antetli kağıda yazılı
    yazılı okusana diyince almanya ile görüşüp ertesi gün çağırdılar geri yüklediler benim connect drive ne olacak deyince tekrar almanya ile görüşüp onuda sadece
    menüden açtı özellikler çalışmadı sağolsun aktivasyonu yapan yer tekrar aktif fakat 3 ay sonra Borusan da hi-fi ses sisteminin montajında güncellemede tekrar connect drive
    uçtu (kıl oldum menüde açık) navi uçmadı (büyük ihtimal şaseme lisansı işlediler) herne hikmetse voice control hiç kaybolmadı 4 aydır connect drive yok bana uzak olduğu için dün
    gidebildim ama abi çok işim var arayıpta gelseydin dedi combox sökülüp yapılacak dedi

• tekkemal kullanıcısına yanıt
    Başına gelen bilir.... geçmiş olsun. voice control bizim ülkemiz için uygun çalışmıyor zaten. connected drive için sadece comboxunuza özel kodlama sonrası foksiyonlar yerine gelir. muhtemelen profil oluşturamadığı için hizmet vermiyordur.
  • @navigatepark : Yeni nesil NBT lerde internet açma ile ilgili mesaj yazmıştım, arada kaynadı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ces114 -- 1 Mart 2014; 8:20:23 >
  • sarmancanavari S kullanıcısına yanıt
    Peki, sayılara detaylara takılmadan dediğin gibi yapayım bakalım :)
    Teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.