Şimdi Ara

BMW F10 - F20 - F30 coding & retrofit (22. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.680
Cevap
89
Favori
240.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar e90 için kodlama mert oto da mı yapılıyor bir tek?.

Makyajlı e90 eski tip obd değil yeni tip olanlardan eski cihazım çalışmıyor zaten.

İstediğim şeyler digital hız bilgisini sürekli versin (BC menüsünden açıyorum ama her seferinde uğraşmam gerekiyor)
    3 derece altında öten akustik gong sesinin değişmesini istiyorum hız limit uyarısıyla karışıyor çünkü . Ayrıca i drive ekranında daha büyük bir görsel olsa iyi olurdu.

Aynaların otomatik kapanması kilit ile.

Yani basit sayılabilicek şeyler. Bunları ne kadara nerede yaptırmam gerekiyor.
  • şahıs olarak burdaki arkadaşlardan e 90 ile uğraşan var mı bilmiyorum genelde f30 ile uğraşıyorlar.ama navigatepark var oradaki ustaya bir sor..
  • Yeni 2014 Eco pro menüsü isteyenler;

FA-Editor içinde Zeitkriterium diye bir giriş var. Arabanın üretim yılını belirtiyor. Bunu 0713 olarak değiştirin ve kaydedin (LC içinde gerekli bu).

Kaydettikten sonra coding kısmına geçin. Kaydettiğiniz yeni FA dosyasını seçin (Read değil Load yapıcaksınız). Sonra Read SVT yapın. Solda açılan SVT Tree de en üstte SVT yazan klasöre gelip sağ tıklayıp code yazan yere tıklatın. Bu kodlama yeni 2014 svt treenin tamamını arabanıza kodlıcak.

Bu işlemi default olarak kaydettiğiniz FA üstünde yapın. Bütün yaptıklarınız silenecek. Yeni 2014 SVT üstünde bir daha yapmanız gerek kodlama işlemlerini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BhdrBss -- 3 Mart 2014; 17:33:19 >
  • Ve yeni nesil NBT ile BMW LIVE özelliğini açabildim!

İşlemler biraz ilginç, NBT'nin VIN nosunu araca yazıp, NBT yi bu şekilde kodluyoruz.
    BMW serverları yeni nesil NBT ler için VIN check ediyor, benim NBT Almanya'dan geldiği için ilk BMW LIVE açtığımda Almanya olarak gördü, daha sonra ülke kısmından değiştirebiliyoruz.

GPS olduğu için BMW LIVE artık çok daha başarılı (HU_ENTRY'ye göre)

- Bulunduğunuz yerin hava durumu
    - Bulunduğunuz çevrenin fotoğrafları (Google Panoramio'da bulunan). Yolda giderken ekranı 2'ye bölüyorsunuz, solda navigasyon yada video vsvs sağda fotoğraflar slayt olarak değişiyor, beğendiğiniz fotoğrafın çekildiği yere navigasyon üzerinden anında ulaşma imkanı
    - Bulunduğunuz çevrenin WIKIPEDIA üzerindeki bilgisi + navigasyona rota aktarma imkanı vsvs

• quote:

Orijinalden alıntı: Bhd1R

Yeni 2014 Eco pro menüsü isteyenler;

FA-Editor içinde Zeitkriterium diye bir giriş var. Arabanın üretim yılını belirtiyor. Bunu 0713 olarak değiştirin ve kaydedin (LC içinde gerekli bu).

Kaydettikten sonra coding kısmına geçin. Kaydettiğiniz yeni FA dosyasını seçin (Read değil Load yapıcaksınız). Sonra Read SVT yapın. Solda açılan SVT Tree de en üstte SVT yazan klasöre gelip sağ tıklayıp code yazan yere tıklatın. Bu kodlama yeni 2014 svt treenin tamamını arabanıza kodlıcak.

Bu işlemi default olarak kaydettiğiniz FA üstünde yapın. Bütün yaptıklarınız silenecek. Yeni 2014 SVT üstünde bir daha yapmanız gerek kodlama işlemlerini.

Bu durumla ilgigi bir bilgi vereyim:
    Eğer aracınız 2013 7. ay önce çıkışlı ise aracı 2014 olarak kodladığınızda tüm özellikler 2014 araca göre olur (şanzıman dahil) bu durumda "coasting" özelliği de ekleneceğinden şanzıman sıkıntısı yaşayabilirsiniz.

• teşekkürler.
  • coasting kapatılıabilir kodlama ile.
    değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucukprens54 -- 3 Mart 2014; 21:07:25 >
  • Whisper911 W kullanıcısına yanıt
    serverimde bir güncelleme var bunu bitirdikten sonra istediğniz kodlamaları yapıyoruz zaten. güncelleme yüzünden suan için e serisine kısmi kodlama yapıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ces114

Ve yeni nesil NBT ile BMW LIVE özelliğini açabildim!

İşlemler biraz ilginç, NBT'nin VIN nosunu araca yazıp, NBT yi bu şekilde kodluyoruz.
    BMW serverları yeni nesil NBT ler için VIN check ediyor, benim NBT Almanya'dan geldiği için ilk BMW LIVE açtığımda Almanya olarak gördü, daha sonra ülke kısmından değiştirebiliyoruz.

GPS olduğu için BMW LIVE artık çok daha başarılı (HU_ENTRY'ye göre)

- Bulunduğunuz yerin hava durumu
    - Bulunduğunuz çevrenin fotoğrafları (Google Panoramio'da bulunan). Yolda giderken ekranı 2'ye bölüyorsunuz, solda navigasyon yada video vsvs sağda fotoğraflar slayt olarak değişiyor, beğendiğiniz fotoğrafın çekildiği yere navigasyon üzerinden anında ulaşma imkanı
    - Bulunduğunuz çevrenin WIKIPEDIA üzerindeki bilgisi + navigasyona rota aktarma imkanı vsvs

bir sene önce dediğin bütün özellikleri cic de yapmıştık nbt için zor olmasa gerekti , tabi bütün bunlar kasapa minnet etmemekten

• connected drive için free hale gelen uygulamalar
    online eğlence bu gün uyguladım zevkine doyamadık.
    http://www.bmw.com/_common/shared/insights/technology/connected_drive_2013/services_apps/online_entertainment/video/OnlineEntertain_EN.mp4
    http://www.bmw.com/_common/shared/insights/technology/connected_drive_2013/services_apps/remote_services/video/RemoteServices_EN.mp4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi navigatepark -- 3 Mart 2014; 21:30:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: navigatepark

connected drive için free hale gelen uygulamalar
    online eğlence bu gün uyguladım zevkine doyamadık.
    http://www.bmw.com/_common/shared/insights/technology/connected_drive_2013/services_apps/online_entertainment/video/OnlineEntertain_EN.mp4
    http://www.bmw.com/_common/shared/insights/technology/connected_drive_2013/services_apps/remote_services/video/RemoteServices_EN.mp4

Hocam free derken şuan retrofit yapan NBT'lerde bu remote olayını kullanabilecek mi?

Güncelleme mi yapmak gerekli?

Teşekkürler

• navigatepark kullanıcısına yanıt
    My Bmw yi bir sene önce kurdum ama aktifleştiremedim proğ. açınca kamera görüntüsü geliyor öyle kalıyor?
  • tekkemal kullanıcısına yanıt
    Kemal abi bunlar önceden yapılıyordu hatta ben küçük ekranda (HU_ENTRY) BMW Live açmıştım ama touch versiyon NBT alınca bmw aktivasyonu değiştirmiş ve BMW LIVE görünmüyordu, NBT'nin VIN nosunu kullanarak yeni açabildim
  • ces114 kullanıcısına yanıt
    kodlama yaparak çalışan bir uygulamadır.APP'sini telefona kurmanız ve connected drive üzerinden bağlamanız yeterli. Araçta FSC olması gerekli. Touch versiyon yaptıgım bir araç için bu gün uyguladım.Güncellemeden neyi kastettiğinizi anlayamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi navigatepark -- 3 Mart 2014; 22:37:48 >
    NBT'nin bir önceki VIN nosunu kullanıyor olması araca kodlama yapamıyor olmanız anlamına gelir. NBT hiç bir özelliğini doğru çalıştırmayacaktır ozman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kucukprens54

coasting kapatılıabilir kodlama ile.
    değil mi?

Bende aktif olmadi. Eger aktif olursa Egs -> 3000 icinden kapatabilirsiniz. Cos ve Segeln nicht activ yapin yeterli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: navigatepark

NBT'nin bir önceki VIN nosunu kullanıyor olması araca kodlama yapamıyor olmanız anlamına gelir. NBT hiç bir özelliğini doğru çalıştırmayacaktır ozman.

Hatanız var, buradaki olay NBT 'nin eski VIN ile kullanılması değil, BMW LIVE aktivasyonu yaparken orjinal NBT VIN ile bağlanmasını sağlaması.

Ayrıca biz emulator kullanıyoruz siz ne kadar önermeseniz de

Bu söylediğim VIN değiştirme olayı sadece NBT için geçerli diğer ECU'ları kodlarken sıkıntı yok :D
  • NBT için yeni yazılım güncellemesi çıkmış.

NBT'nin şasi nosunu yazarak dosyayı indirip, usb yardımıyla update yapabilirsiniz.

http://www.bmw.com/com/en/owners/navigation/bluetooth/bluetooth_software_update_vin.jsp
  • esysde kodların girilmesini ve programı kullanmayı bilmeyen arkadaşlar için örnek bir kodlamanın nasıl yapıldığıyla ilgili bir video çekermisiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.