Şimdi Ara

BMW F30 3.20 İED YAKIT VE GENEL İZLENİM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
6.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu motor Psa grubu araçlarda kullanılan 1.6thp motor mu? 3008 almayı düşünecek kadar az yakıyor mu bu motor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okul,iş ve ev arası 1 kilometre imiş...
    Ben de ikinci el araçlara baktığımda 2-3 yıllık araçlar 60-70.000 km.lere nasıl çıkıyor diyordum kendi kendime...
  • BMW F30 3.20 İED YAKIT VE GENEL İZLENİM

BMW F30 3.20 İED YAKIT VE GENEL İZLENİM

BMW F30 3.20 İED YAKIT VE GENEL İZLENİM

[simage]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/658657/00c3d897-ee45-4075-8933-889000bf80d1.jpg

Genellikle aynı güzergah, fikir versin amacıyla paylaşıyorum. Aksaray ankara Çankırı veya Ankara Çankırı arası.

• Anlamsız bir yakıt sarmalı konusu daha. Yakıta etki eden onlarca faktör varken 1-2 litre fazla yada az olması niye bu kadar problem oluyor anlayamıyorum. Sonuç itibariyle bu araçlar gariban arabası değil ki oturup 1-2 litrenin hesabı yapılsın. Sadece hava filtresinin bitik olması bile 1-2 litre fark yaratır.
  • SABAH ÇOCUGU OKULA GÖTÜRÜYORUM İŞ YERİNE GİDİYORUM TEKRAR ÇOCUGU ALIP EVE BIRAKIP İŞYERİNE GİDİYORUM

OKUL EV İŞYERİ ARASINDAKİ BU ÜÇGEN HEPSİ 1 KMH FELAN ÇOK YAKIN HEPSİ AYNI SEMT DE VE SOĞUK MOTOR KULLANIYORM BU ARADA ISINMIYOR ARAÇ

Biraz gözlerim kanadı ama buraya kadar gelebildim şükür. 1km mesafeye soğuk motorla ne yakacak 5lt mi? 12'de yakar 15'de yakar 20'de yakar. 1-2km sokak arası yolun yakıt hesabı mı olur yahu?

KULLANIM TARZIM YOL ÇOK BOŞTU BASMADIM DİYEMİCEM ORTALAMA HIZ 135 GÖSTERİYOR AMA ZAMAN ZAMAN 180 LERE KADAR GELDİM

135kmh ortalama hız ve 8.5-9lt tüketim. Valla benim bu posttan anladığım 320ied'nin son derece az yaktığı yönünde. Problem arabada değil, birileri seni 1.3 dizel palio kadar yakıyor falan diye gazlamış heralde, abuk beklentilere girmişsin sadece.

320ied'deki 1.6lt 170hp Psa-BMW motor çok verimli bir makina, hatta piyasadaki en iyi düşük hacim turbo motorlardan biri. BMW'nin kendisi bile üzülüyordur bu motoru tekrar kullanamayacakları için, o kadar iyi bir makina. Biraz kullanım tarzını güzergahını değiştirir dikkat edersen ne kadar az yakabildiğini görürsün.

• kayihani K kullanıcısına yanıt
    Araciniz kaç model acaba? Makyajli kasami?

• Konu açan tipik BMW kullanıcısı.

180 ile gider, Yazarken bile kural tanımaz, sonra gelip "kesinlikle doğru" gibi kelimeler kullanarak kendi kötü kullanım tarzi ile ekonomiyi bağdaştırmak icin elinden geleni yapar.

Merak etme BMW'ci kardeş , mercedes C ve E180'ciler de var senin gibi yalnız değilsin.

Bari çocuğa iyi örnek ol.

• selamolsun1 S kullanıcısına yanıt
    Valla ben çok memnunum. Ama ne ile karşılaştırdığınıza göre değişir elbette. Hantal kavramı bu araç için ne koşulda olsun söylenemez bence. 335D den inmediğiniz sürece :)
  • Aynı araca sahibim. Tüketimle ilgili birkaç birşey paylaşmak istedim. Öncelikle araç ne çok yakıyor ne az yakıyor. Ancak bütün turbolarda olduğu gibi(ki burda 170hp bir motordan bahsediyoruz) ani hızlanmalarda anlık tüketim 30 lt'leri görüyor. Çok uzun yol yapan biriyim bu nedenle arabayı az çok deniyorum. İsterseniz ani gaz vermeden 200 km yol gidin araç 6 litre yaksın, 5 dk gazladıktan sonra ortalama tüketim 8'lere 9'lara geliyor. Ben bu araçla aynı ortalama hızla aynı yolda 6 litre de yaktım 10 litre de. Tamamen sürüş tarzınıza göre değişen bir tüketimi var. Şikayetim tüketimden çok yalıtımla alakalı benim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatal_hand

Aynı araca sahibim. Tüketimle ilgili birkaç birşey paylaşmak istedim. Öncelikle araç ne çok yakıyor ne az yakıyor. Ancak bütün turbolarda olduğu gibi(ki burda 170hp bir motordan bahsediyoruz) ani hızlanmalarda anlık tüketim 30 lt'leri görüyor. Çok uzun yol yapan biriyim bu nedenle arabayı az çok deniyorum. İsterseniz ani gaz vermeden 200 km yol gidin araç 6 litre yaksın, 5 dk gazladıktan sonra ortalama tüketim 8'lere 9'lara geliyor. Ben bu araçla aynı ortalama hızla aynı yolda 6 litre de yaktım 10 litre de. Tamamen sürüş tarzınıza göre değişen bir tüketimi var. Şikayetim tüketimden çok yalıtımla alakalı benim.
    f30 malesef ilk günden beri yalıtımda sıkıntılıydı makyajla bile düzelmedi..
  • Sar1Lac1 kullanıcısına yanıt
    En az 2 lt kullanım agrasifleştikçe ve ort hız düştükçe 3 lt doğru gider fark

• Konuyu açan arkadaş kızmasın ama daha öz dili olan Türkçe'yi ve elinin altındaki klavyeyi kullanmayı bilmiyor.

Böyle birinin araba kullanmasını bilmek süpriz olurdu herhalde.

Araba kullanmasını bilmeyen birinin de arabayı nasıl verimli kullanacağını bilmek de süpriz olur.

Benim tüketim değerlerim:

30-35 km ortalama hız şehir içi 8-8.5 lt.
    80-90 km ortalama hız şehir dışı 6 - 6.5 lt.

Kim ne derse desin ani hızlanmalardan kaçınır, arabanızın bakımını zamanında yapar ve yokuşlu yerlerde yaşamıyorsanız bu araba çok düşük değerleri yakalayabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali® -- 23 Kasım 2018; 10:55:11 >
  • İlk mesaja baktım gerisine pek gerek kalmadı.

Bu arasın uzunyol tüketimi 6-7 LT arası
    İstanbul şehir ortalaması 9 Lt'dir aşağı yukarı.
    İki yıl civarında kullandım, gerçekçi değerler bunlar.

İlk mesajdaki değerler çok abartılı..
  • benim gibi büyük harfi okuyamayanlar için düzeltilmiş hali
    quote:

Merhaba arkadaşlar yardimci olmak amaci i·le bu konuyu açiyorum

Bmw 3.20 i·ed
    2016 model

Araç hakkinda verdi·ği·m bi·lgi·ler kesi·nli·kle doğrudur

Ben bu araci almadan önce i·nternette ve youtube da felan yakit i·le i·lgi·li· çok araştirma yaptim sonuçta 1.6 170 hp turbo lu bi· araç yakit fazla olacağini bi·li·yodum ama i·ntenetteki· bi·lgi·lerle hi·ç bi· alaakasi bi·le yok

Beyler bugun tari·hi·yle konusuyorum 22.11.2018

Bu araç uzun yolda eco pro modunda konya dan çiktim i·stanbula geti·rdi·m arabayi 365 li·raya 730 km yok gi·tti· ortalama 8.5 - 9 li·tre arasi uzun yol yakiti

Kullanim tarzim yol çok boştu basmadim di·yemi·cem ortalama hiz 135 gösteri·yor ama zaman zaman 180 lere kadar geldi·m ancak yol çok radar li olduğu i·çi·n yarisi 80-100 gi·bi· geçti· normalde bu yakit di·zel araçlara göre fazla ama bence bu performansdaki· bi· araca göre uzun yolda çok çok i·yi·

Şehi·r i·çi· kullanimim

Yaklaşik 1 aydir şehi·r i·çi· kullaniyorum

Sabah çocugu okula götürüyorum i·ş yeri·ne gi·di·yorum tekrar çocugu alip eve birakip i·şyeri·ne gi·di·yorum

Okul ev i·şyeri· arasindaki· bu üçgen hepsi· 1 kmh felan çok yakin hepsi· ayni semt de ve soğuk motor kullaniyorm bu arada isinmiyor araç

Bu şeki·lde sokak aralarinda kullandiğim i·çi·m belki· ama şehi·r i·çi· eco pro da saki·n kullanimda 12 li·tre altina düşmüyor yani· 365 li·raya 410 kmh felan

Bunun ortalamasini alirsak araba ortalama 10 li·tre ci·vari yakiyor aracin fabri·kadan çiktiğindan veri· yani· 61.000 kmh boyunca ki· ortalamasi 10.1 li·tre yaziyor

Hani· uzun yolda 4-5 li·tre yaktim di·yenler varya evet doğru ama o arkadaşlar arabayi hiz sabi·tli·yi·ci· ye alip 80 e bağliyor bu şeki·lde gi·di·yor altinda bmw var yanindan brodway seni· geçi·yor hyundai· accent seni· geçi·yo o deği·l yolcu otobüsü seni· geçi·yor daha neden uzun yola arabamla gi·di·yorum otobüsle gi·deyi·m ozaman daha mantikli

Yani· şunu söylüyorum

Şehi·r i·çi· 12-13 li·tre
    Uzun yol da 8.5 - 9 li·tre

Kli·ma kapali !!!!

Şehi·r i·çi· agresi·f kullanirsaniz comfort veya sport da bi·de kli·ma açarsaniz bu yakitlar 20 li·treye kadar çikicaktir emi·n olun ama gaza dereceli· basarsaniz böyle bi· oynama olmaz

Bi· örnek vereyi·m babamda e220 d mercedes var araç uzun yolda 5.5-6 li·tre yakiyor şehi·r i·çi· 8.5-9 li·tre yakiyor ama bu araça 2200 cc 190 hp bi· araba bi·de e kasa ve fazlasiyla ki·lo farki var

Yani· şu di·zel araçlarin şehi·r i·çi· şehi·r dişi çok bi· farki yok
    Ama benzi·nli· bi· araçta çok fazla fark edi·yomuş bunu öğrendi·m

Ben şahsim 1 yilda 7.000 kmh yol yapiyorum
    Di·yeli·m ki· si·z 10.000 kmh yapiyosunuz

Bu arbanin di·zeli· ortalama 8 li·tre yaksin (tabi· onlar 190 hp 2.000 cc )
    Bu araba da 10.1 ortalamasi (güç olarak daha düşük )

Arada 2.1 li·tre fark var doğru mu ? Peki· şuan benzi·n fi·yati nekadar 1 litre 6.4 tl

2.1 x 6.4 : 13.44 100 km de 13.44 tl fark edicek benzin ile dizel arasında yani 13,4/100 : 0,134 yani kilometrede 0,134 fazla yakıcaz peki biz sende 10 bin km yaparsak ne yapar

10.000 x 0.134 : 1340 lira

Arkadaşalr 1 senede 1340 lira benizli arabaya daha fazla para vericez sadece bu :d :d :d :d

Peki 2.000 cc ile 1.6 cc motor vergi farkı nekadar ortalama 1.100 lira :d
    Ne kaldı geriye 1340-1100 : 240 lira
    Bu arabanın bakım farkı da bmw servisine gidin 2.000 cc dizel araba bakım fiyatı 2000 tl benziliyi ben bugun yaptırıcam fiyat aldım kosiflerde 1080 tl automoll da 1000 tl automoll bana yakın olduğu için orata gidicem

Fark ne oldu ?

240 liraydı ama benzinli araba 1.000 tl bakım farkından dolayı 760 tl öne geçti :d

Zaten sadece bukdari bi·le yeter aslinda ama devam edi·m

Kendi aracımla kıyaslıyorum

Bmw f30 3.20 i·ed 40.Yil paket 61.000 kmh hasar yok boya yok fi·yati 195.000 tl
    Bmw f30 3.20 d 40.Yil paket 45.000-70.0000 kmh hasar yok boya yok fi·yati 280.000-320.000 arası değişiyor

Peki· si·ze daha masrafli bi· araca neden 100 bin tl fark veriyosunuz ???

+ artı olarak dizel arabanın o motor sesini neden çekiyosunuz ??
    + dizel araba bi motor arızası versene benziliyle arasındaki maliyet farkından haberiniz varmı ???

- evet doğru olan bi· kisim var tabi·ki·de hi·ç bi· zaman 2.0 190 hp bi· di·zel le 1.6 170 hp bi· benzi·li·ni·n performansini kiyaslamayin bi·le di·zel olan modelleri· gerçekten canavar o performans çok çok i·yi·

Ama benzi·nli· ni·n performansida küçümsenmeyecek kadar i·yi· bana yeterli· bi· performansi var çok güzel gaz tepki·mesi· veri·yor ve mükemmel bi· araç

Bukadar şey anlattim ve burdaki· yakit hepsalamasi kuruşu kuruşuna doğrudur klavyeni·n başina geçi·p yazmadim bunlarin hepsi·ni· bi·zzat araçtirdim ve testleri·ni· bi·zzat kendi·m yaptim

C-180 amg benzi·nli· 1.8 cc 5-i·leri· şanzuman---- 10.6 li·tre ortalamasi
    F30 3.20 i·ed 1.6 cc 170 hp 8 i·leri· şanzuman---- 10.1 li·re ortalamasi
    E-220 cdi 2200 cc 7 i·leri· şanzuman ----------- 8.2 ortalamasi

Si·ze yararli olduysam mutluyum bi·lgi·li· olun saçma sapan şeyelere i·nanmayin !!

2017-2018 yilinin en çok satan araba türü -- benzi·n li·di·r bunun tek bi· açiklamasi var bukadar i·nsan kafadan sakat olamaz demekki· bi·şeyler keşfedi·lmi·ş ve bu keşfi· ben si·ze yukarda anlattim mantikli olan da bu zaten

Benzi·nli·kte cebi·ni·zden çikana deği·l 1 yilda çikana bakiniz

Teşekkür ederi·m i·yi· günler

• Bir kaç ay benzinli f30 çilesini ben de çektim, trafikte eco pro puanı kasmak için ışıktan uyuz kalkan, sol şerite asla geçmeyen bmw'leri görünce çok iyi anlıyorum...

benzinli araçların artık kesinlikle hibrit olması gerekiyor, aksi takdirde çok yakıyorlar
  • 2.0 A4 Quatro kullanıyorum şehir dışı 5-6lt 120 den aşağıda hiç düşmem normalde, şehir içide 8-10lt arası değişiyor klima kapalı şekilde.
  • bianconera kullanıcısına yanıt
    f30 316i almaktan sırf yalıtım ve bozuk yerlerde orasından burasından gelen sesler nedeniyle vazgeçtim. Motor seside hoşuma gitmedi 316i nin, gaza yüklenince bağırıyor ama çıkardığı patırtı kadar gittiğini hissettirmiyor.
  • okumayın, temel eğitimi yarıda kalmış nergileci.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimhendrix -- 23 Kasım 2018; 19:7:1 >
  • 3.20 i ile 3.20 ied arasında daglar kadar fark var performans olarak standart3.20 i yi kullandıktan sonra 3.20 ied gerçekten keyif vermiyor fakat yakıt olarak ied versionu daha az yakıyor ama 5 litrede yakmıyor uzun yolda turk milletine yakıt konusunda itibar etmeyin

• E 220 ile 320 ied yi tüketim olarak kıyaslayip 1,1-5 litre fark var demek mantıklı olmamış.
    320 d ile ied kıyaslaması yapmak lazım ki orada fark bahsedilen değerlerden çok daha fazla olur

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.