Şimdi Ara

BMW F30 3.20 İED YAKIT VE GENEL İZLENİM (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
6.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Katılım zamanı: 22 Kasım 2018

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de F30 3.16i var. Teknik verilerine bakınca 3.20i Ed daha düşük yakıt tüketir gibi görünüyor ama öyle değilmiş. Benim 75 bin km ortalamam 8.3 Lt. Uzun yolda ortalama 120 hız ile(hız sabitleyici olmadan) 6.5-7 litre arası yakıyor. Şehir içi de hemen hemen hep kısa mesafe günlük 2 km, bayır yokuş var, 9.5-10 lt arasında yakıyor. Tabi 170 beygirlik 3.20i gibi performanslı değil ama kötü de değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi youngeagle86 -- 24 Kasım 2018; 10:54:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler
  • Kimse yazmamış ama 7.000 10.000 "kmh'' değil sadece "km". Yazıdaki kmh kelimeleri yanlış kullanılmış.

• Aynı şey passat 1.4 tsi dsg aracımda başıma geldi.sehir içi hiç 9.5 litre altını göremedim.tabi üst sınır biraz zorlayınca hemen kaciyor.d sinifi aracta benzinli almak buyuk risk bence

• quote:

Orijinalden alıntı: youngeagle86

Bende de F30 3.16i var. Teknik verilerine bakınca 3.20i Ed daha düşük yakıt tüketir gibi görünüyor ama öyle değilmiş. Benim 75 bin km ortalamam 8.3 Lt. Uzun yolda ortalama 120 hız ile(hız sabitleyici olmadan) 6.5-7 litre arası yakıyor. Şehir içi de hemen hemen hep kısa mesafe günlük 2 km, bayır yokuş var, 9.5-10 lt arasında yakıyor. Tabi 170 beygirlik 3.20i gibi performanslı değil ama kötü de değil.
    Bir yakıt verisi de ben paylaşayım.
    Ankara'da yaşıyorum.
    Aracımı günlük rutin olarak işe gidiş-dönüş saatlerinde yani trafiğin yoğun olduğu saatlerde kullanıyorum. Gidişte ve dönüşte birkaç yokuş iniş çıkışım da var. Ortalama tüketimim 9,5 lt/100km.

Aracımı hep comfort modunda kullanıyorum. Eco pro bana göre arabanın sürüş keyfini çok törpülüyor.

Yılda ortalama 3-4 kez de tatil veya bayram ziyareti için 1.000-km üzeri uzun yol yapıyorum. Normal kullanımda şehir dışı tüketimim 6 - 6,5 arası geziyor.

Aracım 2016 320i ED 40.yıl

Bir önceki aracım 2015 Superb 1,6 TDİ DSG aracımda aynı istikametler şehir içi 1,5 lt, şehir dışı 1 lt civarında daha az yakıyordu.

• Bu arabaya şehiriçi 12 yaktırabilmek için %60-70 dipgaz gitmek lazım. Daha haftasonu 1000 km şehirdışı yaptım. 4kişi+bagaj 110-140 arası gidip gelerek 6.8 yaktırdım. Ve bunun 100 kmsi dağa tırmanma sayılır. Şehiriçi %40 performanslı kullanımla 8-9 lt görüyorum. Alan arkadaş yağ bakımını düzgün yaptırırsa (engine flush+ seramik koruma ile) yakıtın bir nebze düşeceğini düşünüyorum. Düşmezse arabada bir sorun var demek

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • "HANİ UZUN YOLDA 4-5 LİTRE YAKTIM DİYENLER VARYA EVET DOĞRU AMA O ARKADAŞLAR ARABAYI HIZ SABİTLİYİCİ YE ALIP 80 E BAĞLIYOR BU ŞEKİLDE GİDİYOR ALTINDA BMW VAR YANINDAN BRODWAY SENİ GEÇİYOR HYUNDAİ ACCENT SENİ GEÇİYO O DEĞİL YOLCU OTOBÜSÜ SENİ GEÇİYOR DAHA NEDEN UZUN YOLA ARABAMLA GİDİYORUM OTOBÜSLE GİDEYİM OZAMAN DAHA MANTIKLI "

mantığa gel. ben uzun yola daha konforlu olduğu için kendi aracımla çıkıyorum otobüs ya da broadway sollamak için değil. ayrıca 320 ye uzun yolda 9 lt yaktırıyorsan hagaden araba kullanmaktan haberin yok.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.