Şimdi Ara

BMW F30 320i ED / 316i RACE CHIP / CHIP TUNING (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.670
Cevap
33
Favori
140.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forumda aracını Racechip'li olarak kullanan fazla sayıda arkadaş var. Uzun kullanımları sonucunda genel olarak ve şimdiye kadar sorun yaşayan, beklentilerini karşılamayan, gerek olmadığını düşünen, anlık bir hevesmiş diyen:) ve genel bir değerlendirme yapmak isteyen arkadaşların yorumları nelerdir...??

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sea_wolf kullanıcısına yanıt
    F30 / F20 kullanıcıları arasında böyle bir arkadaş bulabilceğini zannetmiyorum , lakin bizim motorlarda çok iyi sonuç veriyor .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sea_wolf

Forumda aracını Racechip'li olarak kullanan fazla sayıda arkadaş var. Uzun kullanımları sonucunda genel olarak ve şimdiye kadar sorun yaşayan, beklentilerini karşılamayan, gerek olmadığını düşünen, anlık bir hevesmiş diyen:) ve genel bir değerlendirme yapmak isteyen arkadaşların yorumları nelerdir...??

e90da da bi sıkıntı yok
  • 2013-2014 vag grubu araçlara artık obd den tunning yapılabiliyormuş. Bir bizimkiler kaldı anasını satayım

• Sonunda ben de racechip'li bmw (f30-3.16i) grubuna katıldım. İstoç'ta yerinde takıldı. Cihaz "E-1" olarak ayarlandı. Racechip takıldıktan sonra 160-170 km. oldu. Açıkçası sport mod hariç pek bir farkını göremedim. Halbuki 30 km. sonra farkı hissedeceğim söylenmişti. Sport mod'd ise öyle süper hissedilir bir fark yaratmıyor açıkçası. Bakalım belki kullandıkça performans artar. Şimdilik tecrübe etmeye devam...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sea_wolf

Sonunda ben de racechip'li bmw (f30-3.16i) grubuna katıldım. İstoç'ta yerinde takıldı. Cihaz "E-1" olarak ayarlandı. Racechip takıldıktan sonra 160-170 km. oldu. Açıkçası sport mod hariç pek bir farkını göremedim. Halbuki 30 km. sonra farkı hissedeceğim söylenmişti. Sport mod'd ise öyle süper hissedilir bir fark yaratmıyor açıkçası. Bakalım belki kullandıkça performans artar. Şimdilik tecrübe etmeye devam...

hayırlı olsun umarım keyfini çıkartırsınız. bende 320i ed için racechip ultimate almayı düşünüyorum açıkçası tecrübelerinizi paylaşırsınız memnun olurum banada fikir verecektir.
  • Sea_wolf kullanıcısına yanıt
    hocam kesinlikle farkediyor,
    biraz yol yapmak gerekiyor, neden hemen bir sonuç vermiyor bende bilmiyorum.
    gerçi ben ilk taktığımda da farketmişti, şimdi daha da iyi oldu (EPC yaptırdım ben)
  • quote:

Orijinalden alıntı: tbederli

hocam kesinlikle farkediyor,
    biraz yol yapmak gerekiyor, neden hemen bir sonuç vermiyor bende bilmiyorum.
    gerçi ben ilk taktığımda da farketmişti, şimdi daha da iyi oldu (EPC yaptırdım ben)

1. Sport mod: En çok fark bu modda hissediliyor. Pedala dokununca koltuga yapısıyorum.

2. Comfort mod: Çok farkedemedim, ama biraz iyilesme var. Bazı arkadaşlar chip uygulamasından sonra comfort modun neredeyse sport mod tarzında canlandıgından bahsediyordu. Su an için bende böyle bir durum söz konusu değil.

3. Eco-pro mod: Gram degişmedi. Belki de degişmemesi iyi. Adı üstünde "eco".

4. Yakıt sarfiyatı konusunda şu an için yorum yapamam. Otoban kullanımı sonrası....

5. Ayarlardan (E-1) süpheleniyorum. Uygun bir zamanda kutuyu açıp kontrol edecegim.

6. Motoru fazla riske etmek istemiyorum. Racechip'i sınırlarda olmadan optimum ayarlarda kullanmak istiyorum. Racechip kullanan arkadaşlarin ayarlarını ögrenmek isterim???

• hocam ben 2 aydır kullanıyorum.gecen hafta bakıma goturecegım ıcın söktum.2 gun ıslerım dolayısıyla takamamıstım.esım kullanıyr genelde o bilefarkettı sankı arac gitmiyor ded:):) sonra ayarlar 1 E iken ! 0 yaptım taktım. sehır ıcı kullanıyorum genelde.farkını hıssettım.ani hızlanma yapıtıgınızda anlarsınız yada söktugunuzde farkedersınız bızım gıbı.ilk taktıgımda bende bır sey yok gıbı dusunmustum
  • race chip ultimate inden sıkılan satmak isteyen pm den ulaşabilir mi?
    (116i)
  • bu race chip uygulaması acaba motorun ömründen ne kadar yemekte. bilgisi olan var mı acaba ?
  • Merhabalar herkese... Uzun zamandır foruma giremiyordum...

1-2 link koyayım belki daha önce izleyenleriniz vardır ama izlemeyenler için faydalı olabilir...

http://www.youtube.com/watch?v=Sw8zGZDFBnM

http://www.youtube.com/watch?v=v1HWz12USM0

İyi seyirler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kkurt80 -- 31 Ağustos 2014; 3:52:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cseyfe

quote:

Orijinalden alıntı: kkurt2002

Arkadaşlar araçlarımıza yaptırdığımız tuninglerle ilgili her türlü konu fikir ve görüşlerimizi burada paylaşalım... Benim aracım F30 320i ED 1600cc 170bg olan motor...
    Race chip sonrası dynoya soktum 205bg ve 295nm tork değerine ulaştı...

racechip sayfasinda 215 hp ve 320 tork olacak yaziyor. seninki neden daha dusuk? ya da racechip sayfasi mi yaniltici?

Race chipi yapan yer ayarlarken E-1 konumunda ayarlıyor ve veriyor; bu da 205 hp civarına denk geliyor soldaki yani E ayarlı olan switchi 6 konumuna getirirseniz 215-220 HP civarına gelecektir ama ben denemedim henüz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: k.a.a.n.

arkadaşlar defalarca kalkış denemesi yaptık videolarda vardı bi ara, racechip 316i 320ied ye kalkışta bariz 3boya kadar fark atıyor,hafif rampalı yolda fark daha da fazla.184luk f30 320d ile denedik burun buruna beraber gidiyorlar,aynı şekilde racechipli 116i ile 320i denedik 116i (186hp) ayırdı gitti,racechip 316i ile racechip 116i demedik 4-5 boy kadar fark atıyor 116i,racechipli 116i ile f30 320d denedik 116i 3-4 boy atıyor 320dye,hepsi kayıtlı videolar vardı bulursam yuklerim,kadran videolarına bağlı kalmayın.racechipli 316ile 320ied ye rahat plaka okutursunuz kasmanıza gerek yok.

Racechipli 320i ed aracım mevcut; bu yaz Bodrum Çeşme vs vs baya bir yerde dümdüz otobanlarda denedim F30 320D yada 520D olsun defalarca denendi, 2 boy fark yediler...
  • quote:

Merhabalar herkese... Uzun zamandır foruma giremiyordum...

1-2 link koyayım belki daha önce izleyenleriniz vardır ama izlemeyenler için faydalı olabilir...

İlk video cacık olmus yanlız bılgıne

• quote:

Merhabalar herkese... Uzun zamandır foruma giremiyordum...

merhaba bende uzun süredir bu konuyu size sormak istiyordum sizin eski yazılarınız olsun videolar olsun hepsini takip ettim. Araçta box sebebiyle herhangi bir sorun yaşadınızmı kısaca tavsiye ve tecrübelerinizi paylaşırsanız memnun olurum.

• s2 ayarını once 0 sonra 2 ye getırdım. canavar oldu arac.
  • Adamlar nasıl bir ecu yaptılarsa hala kırılamadı...Hız limitörü işi çok kötü malesef...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar f10 520i aracıma racechip ultimate taktım 1000 km kadar kullandım bugün çıkartıp farkı denemek istedim. Arabanın motor lambası yandı sonra tekrar taktım cihazı ama lamba yanıyor hala. Varımı tecrübe eden aranızda kendi sönermi yoksa herhangi bir serviste garanti dışı kalmadan söndürtebilirmiyiz .

• ben ıkı kere sokup taktım sorun olmamıstı.kablolar tam oturmamıs olabılır. tık sesini duymanız lazım.eger yıne devam edıyorsa racechipi arayın yardımcı olurlar
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.