Şimdi Ara

BMW F30 320i ED / 316i RACE CHIP / CHIP TUNING (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.670
Cevap
33
Favori
139.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: berkeoktn

Merhaba 320i coupe 2011 170 bg aracim var bana atmosferik motor dendi 320iler bunlara race chip yapiliyormu ne kadardir ucreti ne kadar bg kazanirim

evet aracınız atmosferik. map olsun box olsun bunların hiçbiri atmosferik motorlarda pek farkedilir bir fayda sağlamazlar. mekanik değişiklikler yapmadan kayda değer bir artış sağlayamazsınız ne yazık ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AmigaFUN

Arkadaşlar,
    Bir süre box ile kullandığım aracıma daha sonra yazılım yaptırdım. Dyno verisi 138BG ölçmüştü. Çok sıkıştırdığımda eksoz dumanı problemi olmaktaydı. Sizlerde böyle bir problem var mı?

aracınız nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xedos. -- 17 Eylül 2014; 23:11:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xed

quote:

Arkadaşlar,
    Bir süre box ile kullandığım aracıma daha sonra yazılım yaptırdım. Dyno verisi 138BG ölçmüştü. Çok sıkıştırdığımda eksoz dumanı problemi olmaktaydı. Sizlerde böyle bir problem var mı?

aracınız nedir?

aracım focus 1.6TDCI.
    1.16i veya 1.18i almak niyetindeyim.
    chip veya box uygulamasını ise kesin yaptıracağım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar,

aracınız nedir?

aracım focus 1.6TDCI.

109-115 belirtilmemiş ancak eski araçlarımdan biridir. yanlış anlamadıysam bahsettiğiniz konu olan duman aslında sorun değil sağlık göstergesidir dizel modlarında. yalnız map yüklenebilen araçlarda box uygulaması bence zaten gereksiz. işini bilen bir yerin yapmasıyla map değişikliği çok daha tatmin edici olur. ayrıca bu motorlarda yeni jenerasyon değil eski ve daha basit box kullanılır. yeniler gibi daha çok noktayı manipüle edemezler.

16 ve 18/20ied'lerde box dışında bir şansınız zaten yok henüz ancak bunlar da yeni box'lardan kullanır. sonuç tatmin edici düzeyde gerçekleşir çoğuna göre. son itişli model 1 serisi olacağından bence çok kıymetli bir araç alacaksınız. umarım kolayca sahip olur ve güle güle kullanırsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: tbederli

30sn altı stock 320d den hızlı demek oluyor galiba :)
    gayet başarılı

stock f30 geçiyor. E90 fotoğraf gibi kalıyor ya da geri kalıyor. sürekli başıma gelen bu yalnız 18" jant/lastiklerden kaynaklandığını tahmin ettiğim bir dezavantajım var.
  • decodinho88 D kullanıcısına yanıt
    Memnunum hocam yakıtta çok bi değişim görmedim belki 0,5-1 litre artmıştır ama değer araç karakter değiştiriyor resmen ben tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu durumda stock 184 BG lik E90 320d ile F30 320d karşılaştırdığında F30 mu önde oluyor? Düşüncem ikisi de aynı hızlarda olduğu yönündeydi.
  • redkid778 R kullanıcısına yanıt
    aynen öyle. ben farkın şanzımandan kaynaklandığını sanıyorum.

tabi bu arada limitörün devreye girmesiyle hız olarak 210'dan sonra geri kalıyoruz.
  • RC kaçyncy kademede senin
  • Sanyrym YSTOÇ da pedalbox y test edebiliyorsunuz satyn almaya karar vermeden önce .

Bence bir kullanyn bakalym sport moduna göre ne kadar daha hyzly cevap veriyor en yüksek ayarda ....

Tabi ESP kapalyyken artyk comfort moda dü?üyor diye üzülmenize gerek kalmayacak :)

Ve de Eco nun yumu?ak direksiyon ayaryny kullanyrken o inanylmaz tepkisiz gaz pedalynyna kalmayacaksynyz ...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: berkeoktn

Merhaba 320i coupe 2011 170 bg aracim var bana atmosferik motor dendi 320iler bunlara race chip yapiliyormu ne kadardir ucreti ne kadar bg kazanirim

evet aracınız atmosferik. map olsun box olsun bunların hiçbiri atmosferik motorlarda pek farkedilir bir fayda sağlamazlar. mekanik değişiklikler yapmadan kayda değer bir artış sağlayamazsınız ne yazık ki.

peki performans arttırmak için ne önerirsiniz bu arac için
  • k.a.a.n. kullanıcısına yanıt
    Tecrubelerinizi dort gozle bekliyoruz

• Izmir de box lu 316i var ise ben denerim 320d ile. Merak ettim gidiş nasıl oluyor diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: ridleyscott

Izmir de box lu 316i var ise ben denerim 320d ile. Merak ettim gidiş nasıl oluyor diye.

Aslında ben de İzmirliyim arada İzmire geldiğim oluyor, müsait olduğunuzda sizinle denemek isterim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kkurt2002

quote:

Orijinalden alıntı: ridleyscott

Izmir de box lu 316i var ise ben denerim 320d ile. Merak ettim gidiş nasıl oluyor diye.

Aslında ben de İzmirliyim arada İzmire geldiğim oluyor, müsait olduğunuzda sizinle denemek isterim...

Olur olur. 25-29 Ekim ve Bayram hariç buradayım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar,

aracınız nedir?

aracım focus 1.6TDCI.

109-115 belirtilmemiş ancak eski araçlarımdan biridir. yanlış anlamadıysam bahsettiğiniz konu olan duman aslında sorun değil sağlık göstergesidir dizel modlarında. yalnız map yüklenebilen araçlarda box uygulaması bence zaten gereksiz. işini bilen bir yerin yapmasıyla map değişikliği çok daha tatmin edici olur. ayrıca bu motorlarda yeni jenerasyon değil eski ve daha basit box kullanılır. yeniler gibi daha çok noktayı manipüle edemezler.

16 ve 18/20ied'lerde box dışında bir şansınız zaten yok henüz ancak bunlar da yeni box'lardan kullanır. sonuç tatmin edici düzeyde gerçekleşir çoğuna göre. son itişli model 1 serisi olacağından bence çok kıymetli bir araç alacaksınız. umarım kolayca sahip olur ve güle güle kullanırsınız.

109luk makine, 16v olan.

Remap yapinca boxı söktüm aldım tabiki, kenarda duruyor...

Başka bir soru:
    F20 1.16i hız limiti varmış 210km 'miş ve şu an kaldırılamıyormuş.

Şaka bu, değil mi?

• AmigaFUN A kullanıcısına yanıt
    o limit malesef son derece gerçek
  • Limitler fena, 210 takılmak çok kötü oluyor.
    Geçen kardeşimle trakya otobanından istanbula dönüyorduk, lüleburgaz civarında kapıştık 210 a kadar gayet güzel arayı açtım fakat 210 dan sonra acı gerçek ile karşılaşıp 230 civarında hızla bana el sallayarak yanımdan geçti :(

Bu ara kardeşimde 2012 c180 amg var.
  • Bu konuyu bende cok merak ediyorum ve dikkatlice takip ediyorum... Bu baslik altinda yazilan butun yorumlari okudum.. Genelde bu isi yapan arkadaslar, daha once bu iste tecrubeli ve onceki araclarindada kullanmis kisiler gibi gorunuyor... Bende 2 hafta once sifir bir bmw 116i aldim.. daha yeni 1000 km gectim... Uygun zamanda bu chip olayini dusunuyorum .. gerci henuz arabanin 136 hp ni yoklamis degiliz :) (rodaj kurallarindan dolayi) ama imkan var ise, herhangi bir yan etkisi yok ise neden gizlenmis gucu ortaya cikarmayalim.. aracin 180hp veya 200hp degerlerini cikmasini kim istemez ? 500 euro gibi bir maliyet gorunuyor.. bmw 118i ile arasindaki fiyat farkida 3000 euro falandi... bu durumda akilli bir alisveris gibi gorunuyor...
    -------------
    Bu racehip uygulayan ve uzun zamandir kullanan, yani bayagi kilometre yapmis arkadaslar, samimi bir sekilde motorda sanzimanda yasadiklari yan etkileri yazabilirler mi ? Kisaca olumlu veya olumsuz yorumlari nelerdir ? birde urunu almak icin en uygun yer ?
    bizzat dukkandan mi? internetten mi? vs. vs ?? onerileriinizi bekliyorum.. syglar

• 6000 Km dir kullanıyorum , 850 km deyken taktım aracıma . En yüksek kademenin bir altı olan 6. kademedeyim . Hiç bir problem yaşamadım şimdiye kadar .

İSTOÇ Oto Sanayide TR yetkililerine taktırmanızda fayda var .

İlaveten 1.16i RC 3.20 iED RC tadını veriyor diyorlar , yani benim aracımdan ( 3.16 i RC ) çok daha iyi hızlanacaksınız ağırlık avantajından dolayı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi johngalt -- 1 Ekim 2014; 14:28:05 >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.