Şimdi Ara

BMW F30 320i ED / 316i RACE CHIP / CHIP TUNING (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.670
Cevap
33
Favori
139.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: johngalt

6000 Km dir kullanıyorum , 850 km deyken taktım aracıma . En yüksek kademenin bir altı olan 6. kademedeyim . Hiç bir problem yaşamadım şimdiye kadar .

İSTOÇ Oto Sanayide TR yetkililerine taktırmanızda fayda var .

İlaveten 1.16i RC 3.20 iED RC tadını veriyor diyorlar , yani benim aracımdan ( 3.16 i RC ) çok daha iyi hızlanacaksınız ağırlık avantajından dolayı

Hocam cevabiniz icin tesekur ederim.. ilk firsatta bende bu adamlari yerinde bir ziyaret edecegim... birdee su kademeli ayar konusunda yorumunuz nedir? videolari izledim... nasil artildigini falan gordum... benim anlamadigim butun bmw 116i otomatik 136 ps ler ayni degil mi ? senin aracindaki kademe benim aractada ayni tepkiyi vermezmi? butun kademeleri denememiz mi gerekiyor? sadece merakimdan soruyorum... Bilmiyorum belki muhendisler kutuyu oyle tasarladi... ayar dugmesine kolay erisimin olmamami kotu olmus..
    ne yapalim.. aracta bir sure jarjlı tornavida tasiyacagiz... Insan sabirsiz oluyor, bir an once son kademeye getirip direk kullanmak istiyor.. Tabii rehberinde ne yaziyorsa onu uygulayacagiz..

benim 12.000 km de ilk bakimim var... peki gitmeden once cihazi cikarmam gerekiyor mu? Madem garantiye en ufak bir mudahelesi yokmus... anladigim kadariyla firma Almanya da taninan bir firma... TR de borusan veya kosifler servisine gittigimizde bir sıkıntı olur mu? tskler

• Sevgili Arkadaşlar ben de kısa bir video paylaşmak istiyorum.
    Link : http://www.youtube.com/watch?v=5by48wv3Wno
    Araç 316i. RaceChip Ultimate var araçta. Alırken modu F modunda taktırdım direk. henüz bir oynama yapmadım. RaceChip'in yanında ekstra bir de K&N hava filtresi takılı araçta.

Hazır yazmışken aklımda olan bir soruyu sormak istiyorum.
    Chip'in modlarını artırırken kademe kademe artırmak öneriliyor. Mesela 5'e veya 6'ya kadar yükselmişken birden chip'i çıkarmak yerine gene kademe kademe düşürüp öyle çıkarmak gerekir değil mi ? Neden çıkarıyosun diye merak eden olursa bakıma girmek için vs gerekirse diye merak ettim.

• quote:

Orijinalden alıntı: alpha2012tr

Bu konuyu bende cok merak ediyorum ve dikkatlice takip ediyorum... Bu baslik altinda yazilan butun yorumlari okudum.. Genelde bu isi yapan arkadaslar, daha once bu iste tecrubeli ve onceki araclarindada kullanmis kisiler gibi gorunuyor... Bende 2 hafta once sifir bir bmw 116i aldim.. daha yeni 1000 km gectim... Uygun zamanda bu chip olayini dusunuyorum .. gerci henuz arabanin 136 hp ni yoklamis degiliz :) (rodaj kurallarindan dolayi) ama imkan var ise, herhangi bir yan etkisi yok ise neden gizlenmis gucu ortaya cikarmayalim.. aracin 180hp veya 200hp degerlerini cikmasini kim istemez ? 500 euro gibi bir maliyet gorunuyor.. bmw 118i ile arasindaki fiyat farkida 3000 euro falandi... bu durumda akilli bir alisveris gibi gorunuyor...
    -------------
    Bu racehip uygulayan ve uzun zamandir kullanan, yani bayagi kilometre yapmis arkadaslar, samimi bir sekilde motorda sanzimanda yasadiklari yan etkileri yazabilirler mi ? Kisaca olumlu veya olumsuz yorumlari nelerdir ? birde urunu almak icin en uygun yer ?
    bizzat dukkandan mi? internetten mi? vs. vs ?? onerileriinizi bekliyorum.. syglar

Ben 8000km de taktırdım şuan araç 27.000km sorun çok şükür ki SIFIR, bana yararı ve yaşattığı haz anlatılamaz... 2 bakıma girdim 2 sinde de üzerindeydi bakım paketim var para ödemeden sorunsuzca çıktım bakımdan... Yaptırın pişman olmassınız. İlk default İSTOÇ ta taktıklarında F yada E konumunda veriyolar, sıralama E-F-1-2-3-4-5-6-7 diye gidiyor, maksimum tavsiye edilen konum 6 bizim araç için racechip tarafından... Ben aylarca E de kullandım ama birden 6 ya aldım, 1 hafta 400km kadar hiç sorun olmadı, 1 hafta sonra motor lambası yandı, anladım ki ayar yüksek geldi, bilgisayardan arıza koduna baktık manifold pressure ve yakıt basıncı fazlalığı ile ilgili bir kod, sonuçta sensörler mevcut araçta 100 lerce, biri ayarlnan değerden fazla okuyunca ne olduğuna bakmaksızın arıza lambasını yakar uyarı için... Sonra 3 e aldık artık hiç sorun yok, buradan çıkan sonuç kitapta yazan 1 er kademe 1 er kademe arttırılma sebebi arıza ışığı yanmaması için, yoksa motora zarar vermeniz çok zor, o kadar akıllı bir sistem ki BMW ecusu siz daha limitleri zorlamadan motor ikazı veriyor motoru koruyor, daha da israr ederseniz motoru SAFE moda alır 3000 deviri geçirmez servise yönlendirir yine de motoru bozamassınız :) Kademe kademe arttırıp 4-5-6 yapıcam ben de ama şimdilik zaten 210hp civarında muhteşem bir ivmelenme mevcut... Yakıt hiç değişmedi hala 7,5 lt İstanbul içi, bir sürü foto mevcut elimde... Bu arada araç 320i ed... 316i ve 116i lere sanırım maks 190hp veriyor, 116i nin ağırlık avantajı var süper olur eminim ki...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• aemred A kullanıcısına yanıt
    Çıkarırken düşürmenize gerek yok . Direk çikarabilirsiniz .

Bu arada 0-200 = 31 sn güzel değer
  • alpha2012tr kullanıcısına yanıt
    Olayın özünde aracın her kademede artan hava yakıt ve turbo basıncına alışması gibi bir durum var . o yüzden hemen yüksek ayar tavsiye edilmiyor .
  • quote:

Çıkarırken düşürmenize gerek yok . Direk çikarabilirsiniz .

Bu arada 0-200 = 31 sn güzel değer

Öncelikle bilgi için teşekkürler.
    Bakım öncesi ne olur ne olmaz, riske atmayayım diye çıkarırsam çıkarırım. Diğer türlü çıkarıldığı vakit arabadan soğuyor insan :)
    F'den teker teker 6 ya kadar çıkarıldığında 0-200'de kaç saniye azalma olur sizce ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kkurt2002

quote:

Bu konuyu bende cok merak ediyorum ve dikkatlice takip ediyorum... Bu baslik altinda yazilan butun yorumlari okudum.. Genelde bu isi yapan arkadaslar, daha once bu iste tecrubeli ve onceki araclarindada kullanmis kisiler gibi gorunuyor... Bende 2 hafta once sifir bir bmw 116i aldim.. daha yeni 1000 km gectim... Uygun zamanda bu chip olayini dusunuyorum .. gerci henuz arabanin 136 hp ni yoklamis degiliz :) (rodaj kurallarindan dolayi) ama imkan var ise, herhangi bir yan etkisi yok ise neden gizlenmis gucu ortaya cikarmayalim.. aracin 180hp veya 200hp degerlerini cikmasini kim istemez ? 500 euro gibi bir maliyet gorunuyor.. bmw 118i ile arasindaki fiyat farkida 3000 euro falandi... bu durumda akilli bir alisveris gibi gorunuyor...
    -------------
    Bu racehip uygulayan ve uzun zamandir kullanan, yani bayagi kilometre yapmis arkadaslar, samimi bir sekilde motorda sanzimanda yasadiklari yan etkileri yazabilirler mi ? Kisaca olumlu veya olumsuz yorumlari nelerdir ? birde urunu almak icin en uygun yer ?
    bizzat dukkandan mi? internetten mi? vs. vs ?? onerileriinizi bekliyorum.. syglar

Ben 8000km de taktırdım şuan araç 27.000km sorun çok şükür ki SIFIR, bana yararı ve yaşattığı haz anlatılamaz... 2 bakıma girdim 2 sinde de üzerindeydi bakım paketim var para ödemeden sorunsuzca çıktım bakımdan... Yaptırın pişman olmassınız. İlk default İSTOÇ ta taktıklarında F yada E konumunda veriyolar, sıralama E-F-1-2-3-4-5-6-7 diye gidiyor, maksimum tavsiye edilen konum 6 bizim araç için racechip tarafından... Ben aylarca E de kullandım ama birden 6 ya aldım, 1 hafta 400km kadar hiç sorun olmadı, 1 hafta sonra motor lambası yandı, anladım ki ayar yüksek geldi, bilgisayardan arıza koduna baktık manifold pressure ve yakıt basıncı fazlalığı ile ilgili bir kod, sonuçta sensörler mevcut araçta 100 lerce, biri ayarlnan değerden fazla okuyunca ne olduğuna bakmaksızın arıza lambasını yakar uyarı için... Sonra 3 e aldık artık hiç sorun yok, buradan çıkan sonuç kitapta yazan 1 er kademe 1 er kademe arttırılma sebebi arıza ışığı yanmaması için, yoksa motora zarar vermeniz çok zor, o kadar akıllı bir sistem ki BMW ecusu siz daha limitleri zorlamadan motor ikazı veriyor motoru koruyor, daha da israr ederseniz motoru SAFE moda alır 3000 deviri geçirmez servise yönlendirir yine de motoru bozamassınız :) Kademe kademe arttırıp 4-5-6 yapıcam ben de ama şimdilik zaten 210hp civarında muhteşem bir ivmelenme mevcut... Yakıt hiç değişmedi hala 7,5 lt İstanbul içi, bir sürü foto mevcut elimde... Bu arada araç 320i ed... 316i ve 116i lere sanırım maks 190hp veriyor, 116i nin ağırlık avantajı var süper olur eminim ki...

Hocam, ayrintili donusun cok tesekkurler... detayli aciklaman olayin tam fotografini cekti... gayet mantikli bir yorum.. arabanin limitini buluncaya kadar en alttan en ust seviyeye cikmamiz gerekiyor, limiti asarsak zaten motor uyari isigi yaniyor.. Neyse sonuc olarak bu box chip tuning isine bayagi isindim...Arabanin orjinal ecusunu doukunmadan gerekli upgrade yi yapmasi harika... ve olayin tak cikar olmasi bizim gibi insanlarin isini kolaylastiriyor. Amacim 116i yi, 118i performansina cekmek.. zannediyorum bu kutu ile bu is olacak..
    bu arada aractaki ger turlu degisikli ODB-II uzerinden DASHCMD programi ile izleyecegim.. Sonuclari sizinle paylasirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpha2012tr -- 3 Ekim 2014; 8:58:24 >

• Sevgili dostlar birşeyi danışmak istiyorum. Chip'in ayarını artırmak için kaputu açtıktan sonra kapıları kilitleyip 3-5 dk beklememiz gerekiyor mu yoksa kaputu açıp direk beklemeden direk ayarlarla uğraşabilir miyiz ?
  • F30 kasa 316i ve 320i ed ye uyumlu olan Race Chipi mi satıyorum (Bir yıl garantisi devam ediyor)... Aracımı değiştirmeyi düşünüyorum. İlgilenenler PM den mesaj atabilir.
  • Arkadaşlar race chip pro modelini kia ceed imde 60000 km kullandım.

Bildiğim kadarıyla bu iki ayardan biri modülün devreye girme zamanını ayarlıyor aracın turbosuna göre.Diğer kısım ise her arttışta %1,5 güç arttırıyor.

Bu modül direk fabrikadan tüm turbolu benzinli dizel araçlar için üretilmiş.

Özel bir yazılım yok.Ben yurtdışı forumları araştırdığımda çok detaylı bilgiye sahiptim.Fakat forumumuz kapandığı iç.in bilgilere ulaşamıyorum.

Ben araştırmalarım sonucunda sizin ellemeyin dediğiniz ayarın ellenmesi gerektiğini biliyorum.

Düşük devirde de performans almak istiyorsanız.O ayarla oynayın. Ama ben bi sene içinde en stabil değerleri turbonun girdiği devir aralığına göre ayar yapıpı bir kademe düşürrerek almıştım oynanamayan kısım için.

Şu an bmw 116i aracım var f20 bende ultimate düşünüyorum sizden ricam ellenmeyen kısımlar için hangi ayarda bırakmışlar f20 116i işçin söylermisiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: aemred

Sevgili dostlar birşeyi danışmak istiyorum. Chip'in ayarını artırmak için kaputu açtıktan sonra kapıları kilitleyip 3-5 dk beklememiz gerekiyor mu yoksa kaputu açıp direk beklemeden direk ayarlarla uğraşabilir miyiz ?

kilitliyorsun
  • Teşekkürler bilgi için

• Neyle değiştirmeyi düşünüyorsun aracını ?
  • aemred A kullanıcısına yanıt
    Yanlış hatırlamıyorsan ISTOC daki distribütör kendi aracıyla 28 sn de çıkabildiğini söylemişti .

Bence aynı yer de denerseniz 2-3 sn oynayacaktır , çünkü F ve 6 arasında hissedilir bir fark vark .
  • ISTOC disinda bu RaceChip i anadolu yakasinda garantili satip, montajini yapan yer var midir? bilgisi olan donebilir mi? tskler
  • johngalt kullanıcısına yanıt
    İSTOÇ'taki araçta da mod F de. Hafif eğim olan yokuşta denemiş olabilir. Dediğiniz gibi aynı yerde denemek daha kesin bir sonuç verecektir.
    Bunun dışında o araçta SPORT+ var. O kadar fark olacağını zannetmiyorum ama video çekerken kalkışta biraz patiye düştü araba, ondan kaynaklanan bi fark oluşabilir belki ama bence yolun eğiminden fark oluşuyodur.

• quote:

Neyle değiştirmeyi düşünüyorsun aracını ?

328i alma planım var, ama kafama göre dolu ve temiz bir araç arıyorum şuan

• Bunun gibi birsey mi aradigin ?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-estoril-mavi-328i-turkiye-de-tek-169140544/detay

Banada 1.6 motor biraz zayif geldi 530i den sonra... her ne kadar turbolu olasada... bakalim chip ten sonra nasil bir tepki verecek...
  • Bu arada hem ISTOC RaceChip dukkanini hemde bostanci daki bayisini aradim... biz montaji yapiyoruz daha sonrada kademe artirma falan yok... montajdan sonra direk 186HP gorursunuz diyorlar...

Bu konuda forumda hep farkli yorumlar olmustu... gerci kitapcigindada ben oyle okumustum ama urunu satan adamin bilmemesi biraz garip olur..

ne diyorsunuz ?
  • quote:

Bunun gibi birsey mi aradigin ?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-estoril-mavi-328i-turkiye-de-tek-169140544/detay

Banada 1.6 motor biraz zayif geldi 530i den sonra... her ne kadar turbolu olasada... bakalim chip ten sonra nasil bir tepki verecek...

Evet bu araç takibimde :) Bak yine zam yapmış yuhhh olsun, 3 ay evvel 75.000 euro idi bugünün parası 213.000TL o zamanlar 200.000 TL civarıydı, sonra bir ara 240bin yaptı şimdi yuhhhh olsun 260 bin yapmış!!!! 300 bine ikinci el porche var haberleri var mı acaba??? Ama aradığım araç tam bu dolulukta malesef alamıcam galiba 328i yi... Başka projelere yöneliyorum bakalım...

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.