Şimdi Ara

BMW F30 320i ED / 316i RACE CHIP / CHIP TUNING (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.670
Cevap
33
Favori
139.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mmbodrum

ben ıkı kere sokup taktım sorun olmamıstı.kablolar tam oturmamıs olabılır. tık sesini duymanız lazım.eger yıne devam edıyorsa racechipi arayın yardımcı olurlar

Söktükten sonra kullandım bir sıkıntı yoktu ancak ikinci çalıştırmamda lamba yandı. Ürünü taktım denedim lamba hala yanıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kabloların tam oturup oturmadıgına baktınızmı? benim fikrim degıstırdıgınız kablolar oturmamıs
  • quote:

kabloların tam oturup oturmadıgına baktınızmı? benim fikrim degıstırdıgınız kablolar oturmamıs

Satıcıdan da cevap geldi araç kilitli değilken değiştirdiğiniz için olabilir dedi. Neyse az önce çalıştırdım lamba yanmıyordu. Race chip takılı çıktım biraz sıkıştırdım arabayı herhangi bişey yok çok şükür canavar gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: Chixao

quote:

kabloların tam oturup oturmadıgına baktınızmı? benim fikrim degıstırdıgınız kablolar oturmamıs

Satıcıdan da cevap geldi araç kilitli değilken değiştirdiğiniz için olabilir dedi. Neyse az önce çalıştırdım lamba yanmıyordu. Race chip takılı çıktım biraz sıkıştırdım arabayı herhangi bişey yok çok şükür canavar gibi

Dikkat edilmesi gereken iki önemli mevzu söz konusu.
    Kaputu açtıktan sonra kapıları kilitleyip 3-5 dk bekleyip öyle değişim yapılmalı.
    Bir de kabloların yerine tam oturduğundan emin olunmalı.
    Aynı şey benim de başıma geldi ama hallettim çok şükür. Bi süre kullanıp, aracı tekrar çalıştırdığımızda lamba sönmüş oluyor. Arza lambası kayıtlı kalır, ekranda yanmasa bile serviste sıkıntı yaşarım diye düşündüm ama bakıma soktum arabayı, hiç bi sıkıntı yaşamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• evet bak onu soylemeyı unutmusum.aracıo once calısıtıp kaput acılıp kontak kapandıktan sonra kapıların kılıtmesını unutmusum
  • quote:

Orijinalden alıntı: aemred

quote:

Orijinalden alıntı: Chixao

quote:

Dikkat edilmesi gereken iki önemli mevzu söz konusu.
    Kaputu açtıktan sonra kapıları kilitleyip 3-5 dk bekleyip öyle değişim yapılmalı.
    Bir de kabloların yerine tam oturduğundan emin olunmalı.
    Aynı şey benim de başıma geldi ama hallettim çok şükür. Bi süre kullanıp, aracı tekrar çalıştırdığımızda lamba sönmüş oluyor. Arza lambası kayıtlı kalır, ekranda yanmasa bile serviste sıkıntı yaşarım diye düşündüm ama bakıma soktum arabayı, hiç bi sıkıntı yaşamadım.

Teşekkürler Bundan sonra dikkat ederim. Sökmem zaten birdaha. Böyle gayet iyi

• Aynı güçte önden çekişli bir arabanın zaten pek şansı olamaz arkadan itişli bir araca karşı normal kalkışlarda :)

Üstüne 8 ileri ZF şanzımanı da eklersek bol bol aynadan bakarsınız böyle arkadaşlara .

Videolarından gördüğüm kadarıyla 0-200 km /h hızlanman 25-26 sn civarında . Çok güzel değer .

Bende 3.16 RC var ayarım 6. kademede ilk fırsatta bir 0-200 çekimi yapacağım . Hedefim 28-29 sn .
  • racechip ayaralarını değiştirme konusunda tavsiyelerınizi alabılirmiyim. s2 değişiyor sanırım sadece.hangi aralıklarla değiştirmeliyim
  • 3.16 ise aracınız her 200 km de bir 1 kademe artırarak 6 ya kadar çıkabilirsiniz .

200 km tamamen size kalmış bir olay ben yaklaşık olarak öyle yaptığım için söylüyorum .

Asıl kural kademeleri tek tek çıkmak . Her aşamada biraz kullanım aracınızı alıştırmak ve hata vermediğini tespit etmek gerekiyor.
  • Bu arada racechip kutusunu gelen anahtarlar açmak eziyettir hayattan soğursunuz , kendinize bir torx 10 uçlu tornavida alın . Ben sarjlıda kullanıyorum 1 dk da açıp ayar değiştirip kapayabiliyorum öbür türlü 15 dk sürebiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: johngalt

3.16 ise aracınız her 200 km de bir 1 kademe artırarak 6 ya kadar çıkabilirsiniz .

200 km tamamen size kalmış bir olay ben yaklaşık olarak öyle yaptığım için söylüyorum .

Asıl kural kademeleri tek tek çıkmak . Her aşamada biraz kullanım aracınızı alıştırmak ve hata vermediğini tespit etmek gerekiyor.

her kademede farkedebılıyormusunuz.yanı bır oncekı kademeye gore farkı hıssedebılıyormusunuz
  • Kademe kademe giderken fark pek hissedilmiyor gibi , aslında ilk taktığımda rc yi de pek hissetmemiştim . Ama aracın şu an ki durumu ile ilk bayiden aldığım durum arasında uçurum var :)

Hatta bu uçurum E-1 ayarı ile şimdiki ayarım arasında da var . Tıpkı k.a.a.n arkadaşımızın dediği gibi oldu .

6-1 candır :) Şu 0-200 km/h testini halen yapamadım ama 30 sn nin altında çıkacağıma eminim .
  • Aslında stock bir 316i vs chipli bi 316i videosu falan olsa çok süper olurdu.

• 30sn altı stock 320d den hızlı demek oluyor galiba :)
    gayet başarılı
  • Arkadaşlar,
    Bir süre box ile kullandığım aracıma daha sonra yazılım yaptırdım. Dyno verisi 138BG ölçmüştü. Çok sıkıştırdığımda eksoz dumanı problemi olmaktaydı. Sizlerde böyle bir problem var mı?
  • Merhaba 320i coupe 2011 170 bg aracim var bana atmosferik motor dendi 320iler bunlara race chip yapiliyormu ne kadardir ucreti ne kadar bg kazanirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar,

Bu konuya bayadir girmiyordum,okuduklarim baya hosuma gitti herkes knowhow yapmis.Hepinize tesekkurler 316 rcu kullaniyorm bende yaklasik 10.000 km oldu cok sukur bir sorun yasamadim,sorulariniz varsa cevaplayabilirim...
    Su an pedalbox taktirmayi dusunuyorum,bilgisi olan tecrubelerini paylasabilir mi?

• devildod kullanıcısına yanıt
    Selamlar hocam, ben de ilk bakımdan sonra taktırmayı planlıyorum, 2 aya girecek aracım bakıma da tak çıkar uğraşı olmasın diye bekletiyorum. Memnun musun hocam performans-yakıt kısmından?
  • Geçen gün arkadaşın ısrarı sonucu TEM e çıkıp kendisiyle çeşitli hızlarda roll ve uygun bulduğum bir yerlede 0- xxx kalkışlar yaptık.

Arkadaşımın aracı Golf 7 1.4 TSİ 140 HP / 250 NM / 0-100 : 8.4 sn (stok halimden 0,8 sn daha iyi) / 1290 km (200 kg daha hafif)

0 dan kalktığımızda arkadan itişli olmanın avantajıyla anında 2-3 m ileri çıkıyorsunuz , fark 2-3 sn de + 1 m olarak devam ediyor

Roll denemelerinde de Sport Modun verdiği hızlı gaz tepkileri sonucunda ilk anda 1 m gibi öne çıkıyorsunuz , yine fark 2-3 sn de + 1 m olarak devam ediyor .

Aslında tahmim ettiğimden çok daha iyi çıktı golf hızlanmaları . Ben biraz daha hızlı arayı açacağımı düşünüyordum .

Sonuç :

0-100 ü yaklaşık 1 sn daha iyi olan , önemsenmeyecek derecede olsa da vites geçiş süresi daha hızlı olan ve de sizden 200 kg daha hafif bir aracı RCU sayesinde 1 kere bile geri kalmadan (manuel de yanlış vites yükseltme derumları da dahil) her türlü ara hızlanmada ve de kalkışta geçebiliyorsunuz .

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.