Şimdi Ara

BMW F30 KASADAN DAHA KONFORLU ARAÇ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
1
Favori
5.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • S60 oldukça konforlu bir araç. 2016 modelleri dolu halde 130 bin civarında bayiler tarafından veriliyordu yakın zamana kadar. Ancak f30 da çok konforsuz bir araç değil.

• Siz anladığım kadarıyla f30 u cebe koydunuz, daha iyisini bulabilirmiyim acaba diyorsunuz.

F30 dan konfor konusunda hatırı sayılır farklılık arıyorsanız bir üst sınıfa bakmanız gerekir. Kendi sınıfındaki araçlar arasında pek bir farkı yok bence. Gerçek konfor E sınıfı araçlarda başlıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fth1907 F kullanıcısına yanıt
    Bi mondeonun arkaya oturun birde f30 un

• quote:

Orijinalden alıntı: Mustang2007

passat 1.6 tidiay dsg haylayn ile aynı tadı veremez

Tidiayı gecer doner bir daha gecer

• quote:

Orijinalden alıntı: Mand1ra_Hekimi

A3 hocam konfor olarak f30u ikiye katlar konfor arıyorsanız tavsiye ederim

Bi aracı eleştiricem diye bu kadar saçmalanmaz ki. Marka algısı sportif diye hiç bi modeli konforlu değil sizin kafanıza göre.

• quote:

Orijinalden alıntı: blacklotus01

Bi mondeonun arkaya oturun birde f30 un

Mondeo yu hiç incelemedim kullanmadımda. Ben kendi aracımdan yola çıkarak fikirlerimi söylüyorum. Mondeo biraz daha konforlu olabilir tabiki. Ayrıca niye arka koltuk onu anlayamadım. F30 da ön arka koltuk arasında pek fark göremiyorum ben.

Demek istediğim aradaki konfor farkları, daha az konforlu olduğu düşünülen araçla gelecek diğer artılar için göz ardı edilebilir mi?

F30 sahibi olduğum için ve sevdiğim için tamamen objektif olamam belki ama şu anda araç alacak olsam yine f30 tercih ederdim. 1.6 170 bg için konuşuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: cbascan

quote:

Bi aracı eleştiricem diye bu kadar saçmalanmaz ki. Marka algısı sportif diye hiç bi modeli konforlu değil sizin kafanıza göre.

Saçmalayan sensin hocam çok paralar verdiğiniz araçların herşeyi mükemmel mi zannediyorsunuz veya pahası daha düşük araçlardan her yönüyle iyi mi zannediyorsunuz asıl bağnazlık sizin durumunuz

Hele ki o tabure gibi ne yanal ne sırt desteği ne baldır desteği olmayan suni deri koltukla hangi konfordan bahsediyorsunuz lütfen üslubunuza dikkat edin yoksa sizin anladığınız dilden konuşmayı daha iyi bilirim

• quote:

quote:

quote:

Saçmalayan sensin hocam çok paralar verdiğiniz araçların herşeyi mükemmel mi zannediyorsunuz veya pahası daha düşük araçlardan her yönüyle iyi mi zannediyorsunuz asıl bağnazlık sizin durumunuz

Hele ki o tabure gibi ne yanal ne sırt desteği ne baldır desteği olmayan suni deri koltukla hangi konfordan bahsediyorsunuz lütfen üslubunuza dikkat edin yoksa sizin anladığınız dilden konuşmayı daha iyi bilirim

Saçmalayan sizsiniz hocam. F30, F20 nin süspansiyon kalitesi, ayrıca yeni makyajlılardaki yalıtım geliştirmesiyle beraber bırakın konforda a3 ten kötü olmayı, konfor konusunda a3 yanına bile yaklaşamaz f30 un.Hatta şuan makyajlı f20 den bile geride a3. Süspansiyon sistemi a3 ün o torsiyonlu süspansiyon sisteminden çok çok daha iyi ve kaliteli. Gerek keskin çukurlarda gerekse engebeli yollarda hem darbe emiş olarak hemde bunu içe yansıtma olarak çok iyi bir süspansiyona sahip f kodlu bmw ler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ex_silver -- 31 Mayıs 2017; 12:17:27 >

• quote:

quote:

quote:

Evet 3 serisi, a3 ten hemen hemen her yönüyle daha iyidir.

Aynı şekilde a4 te, 1 serisinden her yönüyle daha iyidir. Hele ki konfor konusunda kesinlikle d ler c segmentinden daha iyidir.

Ne kadar sportif olursa olsun f30 sınıfının konfor standartlarını gayet karşılayan bir otomobildir. Bu bir spor araç değil, binek bi araç sonuçta. Ha konfor konusunda e90 gibi istisnalar olabilir ama f kasa kodlu araçlarında konfor konusunda epey iyileştirmelere gitti bmw.

Sen tutup 3 serisinin en dandik koltuğundan bahsedersen, ben de sana en boş a3 koltuğunun kumaş kalitesinin dandikliğinden bahsederim. Koltuğu opsiyonla değiştirebilirsin ama süspansiyon kalitesi(çalışma aralığı, kabine giren çalışma sesleri), aks mesafesi gibi detaylarla oynayamazsın.

Ayrıca, daha da önemlisi, konfor: sadece koltuk kalitesinden ibaret değildir.

• alıp uzun süre yıllarca kullanacaksanız test edin

BMW F30 KASADAN DAHA KONFORLU ARAÇ?
  • E180 bulabilirsin

• Konfordan kastın ne bence onu bir söyle öncelikle. Kast ettiğin yolda yayıla yayıla gitmekse 3 serisi bu iş için yapılmadığından zaten o işe yaramaz. Bunun için passat mondeo vs. bakmalısın.
  • ex_silver kullanıcısına yanıt
    Tüm motor seçeneklerinde mi Torsiyon tip yoksa belli motorlarda mı? Golf gibi.

Edit: Araştırdım ve bulduğum bilglere göre 1.0 TFSI ve 1.6 TDI torsiyon tipiymiş. Diğerleri bağımsız süspansyon.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • tüm incelemeler mondeo'yu konfor konusunda bir üst sınıf ile kıyaslıyor. zf8 sonrası 6 ileri otomatik şanzımanı kanser etmez diyorsan mondeo 1.5 ecoobost tinanium liftback + panoramik cam tavan + tekno paket isteklerinizi karşılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ex_silver

quote:

quote:

quote:

Saçmalayan sizsiniz hocam. F30, F20 nin süspansiyon kalitesi, ayrıca yeni makyajlılardaki yalıtım geliştirmesiyle beraber bırakın konforda a3 ten kötü olmayı, konfor konusunda a3 yanına bile yaklaşamaz f30 un.Hatta şuan makyajlı f20 den bile geride a3. Süspansiyon sistemi a3 ün o torsiyonlu süspansiyon sisteminden çok çok daha iyi ve kaliteli. Gerek keskin çukurlarda gerekse engebeli yollarda hem darbe emiş olarak hemde bunu içe yansıtma olarak çok iyi bir süspansiyona sahip f kodlu bmw ler.

Pardon da sizde coşmuşsunuz binmesek arabaya kandırıcaksanız çok yakınımızdaki bir kişide 40.yıl 320i var çok sık seyahat ediyorum o araçla benim kendi leon fr la arasında çok bi konfor farkı göremedim ve ufak bir ipucu vereyim benim aracımın konforu leş

• volvo s60
  • E180 bakin performans konusunda buyuk beklentiniz yoksa.

• Yeni kasa 3 serisi
  • Hehe konuyla ne kadar çok ortak noktam var lan 2015 makyajlı f30 sahibiyiz, araç satışta ve alacağımız araba subaru levorg.

Konuya gelecek olursak; ister kabul edilsin ister edilmesin ama 3.20i ED ler konfor olarak gayet üstün bir arabadır. Böyle bir süspansiyon sistemini başka bir arabada kolay kolay bulabileceğimi zannetmiyorum. Her türlü çukuru çok rahat kompanse ediyor ve bu yapay bir kompanse ediş değil. Cidden çukurlardan geçmek insana huzur veriyor Diğer arabamız 2013 makyajlı c180 avantgarde. McPherson var ve adı konforla(!) bağdaştırılan mercedes bile süspansiyonda f30'un yanına yaklaşamaz.

Bende bir 3.20i ED kullanıcısı olarak f30'un kalitesinden minimum ödün verebileceğim bir araba arıyorum. O yüzden tercihim levorg fakat levorgların konforu f30 seviyesinde değil be. 18 inç jantlar ve impreza alt yapısıyla beraber gayet sert süspansiyonları var. Direksiyon hıza duyarlı değil, rüzgar sesi alıyor, hernekadar lineartronic tork konvertörlüyü taklit etsede bir cvt, zf gibi değil, Bmwden fazla yakıyor, iç mekan çok bodoz vs.vs. Bunlar daha da uzatılabilir.

Fakat şasenin rijitliği, çok iyi bir 4 çeker sistemine sahip olması, performans olarak bmwyi aratmayacak olması, güvenlik olarak(aktif/pasif) üst düzey olması vs.vs. Daha da uzatılabilir. İşte bunlar arabanın f/p endeksini gözümde çok yukarı taşıyor.

--------------------------------------------

Konu sahibi arkadaşa ithafen; mazda cx-3 düşünebilirsin. Performansı kafana takılmazsa, konfor ve dolgunluk olarak f30'u kesinlikle aratmaz. Bmw kullanıcısı olarak konfordan kastımı az çok anlamıştırsınız. Öyle boş bir konfor değil, teknik detaylardan gelen bir konfor. Ayrıca kodo tasarımının zirvesidir araç bence. Fakat daha güçlüsünü istiyorsan mazda 6 bak. 2015 model olanları senin fiyat bandında. Para olsa bende mazda 6 düşüneceğim fakat limitin üstünde kalıyor. Bmw'den şöyle bir 40-50bin tl kalması lazım. Bu sebepten ötürü ben 100.000lik araba bakıyorum.
    ----------------------------------

Çok editledim mesajı fakat, o fiyat bandına cx-5 de varmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dentrassi -- 1 Haziran 2017; 4:24:31 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.