Şimdi Ara

BMW F30 ROLANTİDE TİTREME (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
74
Cevap
1
Favori
43.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Vallahi anlamam ama bana sanki motor arızası gibi geliyor..

Hararete filan baktım bu arıza olduğunda normaldi

Suyuna dün bakmıştım eksik yok..

Tam 220 km hızda giderken çekişten düştü ve yavaşlayınca da silkelemeye başladı bilemiyorum bende motor diye düşündüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SyrianaCodys

Ona dikkat ettim yalnız..

Araç rölantideyken devir düşmesi olmuyor..

Yalnızca silkeleme yapıyor..

Devir saati sabit ama silkeleme hem boşta hem viteste yapıyor.

Ondan ben motor arızasından süphelendim.

Turbo arizasinda silkeleme olmaz. Ciddi motor sorunları da birden ortaya çıkmaz.

Yapmanız gereken aracı arıza tespite baglatmak. Kayıtlarda sorun görülecektir. Anlattığınız sorunlar oksijen sensörünu işaret ediyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mand1ra_Hekimi

Hocam aracı yerinden çok hareket ettirmeyin ıslık sesi filan turbodan gelir ama yatak filan sarmasın sonra daha büyük masraflar açabilir sana
    Rolantide titreme enjektörlerden de olur ama aracın daha yeni ondan olacağını zannetmiyorum

Yatak sarması nasıl anlaşılır bilginiz var mı..

Aracım 47000 km de
  • SyrianaCodys S kullanıcısına yanıt
    Sürtünme sesi yada duman filan varmı hocam

• madmax50 kullanıcısına yanıt
    Kararlıyım bu yazılımı söktürcem ben..

Performanstan memnunum ama aracı sıkıştırınca bi yerden hep problem çıkıyor..

Umarım dediğin gibi çıkar kardeşim..

Motoru değiştirme filan gerekmez inşallah.

Daha 1 sene olmadı arabayı alalı yahu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TT999

Yazılım varsa normaldir diyen cahil tayfa basmış gene konuyu. Borusan bu "hizmeti" faturalı ve garantili olarak bizzat yapıyor haberleri yok.

Çekişten düşme olayına üzülmeyin motor kendi önlemini alıyor. Arkadasımın F30 316i aracı ile gazlarken lastik basınç ikazı yandı ve ne yaptıysak yanlamadı araç, düşürdü çekişi. Ancak titreme devam ediyorsa göstermenizde fayda var

Dipgaz giderken motorun sıcaklığı nasıldı?

Kendisi profesör sanki.

Borusan 316i'lere ve 320i'lere yazılım yapmıyor artık,halihazırda sadece 320d'lere yapıyorlar,fabrika çıkışlı M kit takıyorlar.

Borusanın yaptığı yazılım fabrikadan türlü denemelerden sonra geliyor araca yükleniyor,dışarıda merdiven altı yerlerde yüklenen yazılımlarla bir değil.

İkisini bir tutmak zaten sizin cahilliğiniz.

• Mand1ra_Hekimi kullanıcısına yanıt
    SÜrtünme veya duman yada koku filan yok onları soruyorsanız..

Motor ışığı yanıp sönüyor..

Araç performans çekişi hissediilir derecede düşük

Ve aynı zamanda silkeleme yapıyor boşta geri viteste 1 de filan hiç farketmiyor silkeleme yapıyor

Sadece geri vitesten 1'e atıyorum silkeleme o esnada anlık olarak azcık gidiyor sonra yine başlıyor
  • O zaman yatak sarma yoktur hocam siz yine de fazla hareket ettimeyin iyi bir ustaya veya servise çektirin aracı

• Hocam burda dili olan konusuyor kotu dusunup moralinizi bozmayin.

1-2 ay once sanirim baska bir arkadas benzer bir problemden konu acmisti rampada araci dipgaz hizlandirmis arac titremeye baslamis motor ariza isigi yanmis. Sonra kontak kapatip araci dinlendirince gecmisti diye hatirliyorum. Fakat yanlis hatirliyor da olabilirim bir arama kismini kullanin ilkonce.

İkincisi ayni konuda baska bir kullanici tekirdag-malkara yolunda tekirdag cikisindaki dik rampada araci cok zorladigini ve aracin benzer titremeyi verdigini soylemisti. Cozum nedir bilmiyorum fakat bu arkadasin bunun 3.16larda kronik oldugunu soyluyordu cok sikayet eden duymus bu konuda.

Dediginiz titresim babamin aracinda basimiza gelmisti hic gecmiyordu dediginiz gibi (arac 2008 1.6 a4)

Katalitik konvertor arizasi vardi bizim aracimizda. 2 de oksijen sensoru bozulmustu. Bunlar tamir edildi arac duzeldi. Bu hatanin da kadrandaki sinyali motor arizasi sembolu tekrar.

Aracin suyuna yagina bakin sakin sakin ustaniza yada bir yetkili servise gidin bilgisayardan baktirin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Mand1ra_Hekimi kullanıcısına yanıt
    Çektirebilirsem tanıdığım BMW özel servisine götürcem..

Olmazsa yavaş yavaş kendim gidicem artık..Bakalım ne çıkacak
  • _AsDeRf_ _ kullanıcısına yanıt
    Çok çok teşekkür ederim kardeşim..

Herkese kendi yavrusu şahin gibi gelirmiş bizimkide tabi o hesap..

Araç yedek parçaları biraz pahalı olunca çıkarabileceği masrafta pahalı olur endişesiyle forumda başına gelen olursa fikir verebilir diye düşündüm..

Dediğim gibi uzunca bir süre zorlasam bir derece diyeceğim ama Çeşme otobanına çıkınca 2 dakika gazlamamla bu problem meydana gelince haliyle tedirgin oldum..

Benim korktuğum sarsıntı sürekli olunca acaba motorumu yedik diye düşündüm..

Bilgisayara bağlayınca dediğin gibi en net sonuç ortaya çıkar diye tahmin ediyorum...
  • Yazılım... Borusan bunu beğendi

• En temizi yazilimi kaldirmak.

• Arkadaslar sabah arabada silkeleme daha ciddi boyuttaydi..

Rolantide giderek servise goturdum araci..

Servis sakindi neyse ki..

Daha yanasirken servisteki abi motorda anormallik var tekliyor silkeliyor kaputu ac bakalim dedi..

Direk buji ve bobinleri kontrol etti..

Arac anlik olarak silkelemeyi kesti hemen tekrar basladi

Buji catlamis ve bobinler hasar gormus..

Tekrar yerine takti silkeleme gitti..rolantide calissin dedi..

5 dakika sonra tekrar silkeleme basladi..

Aracin bakim zamanida gelmisti..

Istersen grup olarak degistirelim istersen tek tek degistirelim dedi

Ugrasmadim hepsini degistirttim.

Bakimda yapildigi icin su an aracin performansi eskisinden de iyi duruma geldi..

Yazilim kullandigin surece bu tur durumlarla karsilasirsin araci skstrirsan dedi..

Yazilimdan sonra diger asinacak ekipmanlarinda elverdigi olcude guclendirilmesi gerekir veya uzun sure yuksek performansta kullanmamaya calis...

Problem 240 260 basman degil arabayi ani bi sekilde sık sık sıkıştırman..Genelde ekipmanlar ani hizlanmalarda asiniyor dedi..

Ustanin soyledikleri bu sekilde..

Problemimiz halloldu Allaha sukur..

Basina gelen olursa ayrintili ifade etmeye calistim, surec bu sekilde gelisiyor bilginiz olsun.

• yazılım varsa normal
  • Experimentation E kullanıcısına yanıt
    Evet aynını duyuyorum sık sık..Araç aldığımda yazılımlıydı..DAha dikkatli kullanmaya gayret edicem

Allah beterinden korusun herkesi
  • Turbo yarım rektefe istiyor gibi sanki.

• quote:

Arkadaslar sabah arabada silkeleme daha ciddi boyuttaydi..

Daha yanasirken servisteki abi motorda anormallik var tekliyor silkeliyor kaputu ac bakalim dedi..

Bakimda yapildigi icin su an aracin performansi eskisinden de iyi duruma geldi..

Yazilim kullandigin surece bu tur durumlarla karsilasirsin araci skstrirsan dedi..

Yazilimdan sonra diger asinacak ekipmanlarinda elverdigi olcude guclendirilmesi gerekir veya uzun sure yuksek performansta kullanmamaya calis...

Problem 240 260 basman degil arabayi ani bi sekilde sık sık sıkıştırman..Genelde ekipmanlar ani hizlanmalarda asiniyor dedi..

Basina gelen olursa ayrintili ifade etmeye calistim, surec bu sekilde gelisiyor bilginiz olsun.

Probleminizin çözüldüğüne sevindim.Geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: _AsDeRf_

Hocam burda dili olan konusuyor kotu dusunup moralinizi bozmayin.

1-2 ay once sanirim baska bir arkadas benzer bir problemden konu acmisti rampada araci dipgaz hizlandirmis arac titremeye baslamis motor ariza isigi yanmis. Sonra kontak kapatip araci dinlendirince gecmisti diye hatirliyorum. Fakat yanlis hatirliyor da olabilirim bir arama kismini kullanin ilkonce.

İkincisi ayni konuda baska bir kullanici tekirdag-malkara yolunda tekirdag cikisindaki dik rampada araci cok zorladigini ve aracin benzer titremeyi verdigini soylemisti. Cozum nedir bilmiyorum fakat bu arkadasin bunun 3.16larda kronik oldugunu soyluyordu cok sikayet eden duymus bu konuda.

Dediginiz titresim babamin aracinda basimiza gelmisti hic gecmiyordu dediginiz gibi (arac 2008 1.6 a4)

Katalitik konvertor arizasi vardi bizim aracimizda. 2 de oksijen sensoru bozulmustu. Bunlar tamir edildi arac duzeldi. Bu hatanin da kadrandaki sinyali motor arizasi sembolu tekrar.

Aracin suyuna yagina bakin sakin sakin ustaniza yada bir yetkili servise gidin bilgisayardan baktirin.

Bmw x5 i olan bir arkadasti yanilmiyorsam

• quote:

Arkadaslar sabah arabada silkeleme daha ciddi boyuttaydi..

Selamın aleyküm hocam.2015 Bmw 3.20 i 40.yıl paket bmw sahibiyim.Aracım şuanda 30.000 kmde.

Bendede sizin sorununuza benzer bişey var araba rölantide tekliyor kendi kendine stop ediyordu.Bayır aşşağı 140 ı geçmiyordu.Neyse aracı servise çektik garantiden bakılsın diye öğrendik ki araca önceki sahibi chip taktırmış.Servis bize araba garanti dışı kaldı motor gitmiş 70.000 tlye değiştiririz gi şaçma sapan şeyler dediler.Neyse bunu duyunca tabi biz direk aldık arabayl cıkardık kendi tanıdığımız bmw özel servisine gittik araba 4.pistonu yakmış chipten dolayı neyse tek piston değişince olmuyomus araca 4 adet piston aldık.Motora güzelce bakıldı.Aracım hala daha serviste bugün gittim araba çalışıyor eski haline gelmiş.Bi tur felan attık sıkıntı yok.Ben arabayı çıkarmadım hala orada yarın chipi silecekler beyine yazılım atılıyormuş sanırım bize 15.000 tl ye yakın bi paraya patladı

Hocam size tavsiye bence chipi iptal ettirin araca gereğinden fazla yakıt ve gereğinden fazla arabayı çok zorlayan bir güç veriyor.benim basım yandı sizin basınız yanmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WTF Viqqy -- 22 Kasım 2016; 0:43:31 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.