Şimdi Ara

BMW F30 ROLANTİDE TİTREME (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
1
Favori
43.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Eyvah eyvah çok üzüldüm kardeşim ya gelmiş geçmiş olsun..

İnan kendim o masrafı yapmış gibi üzüldüm..

Keşke yazılımı eski haline getirip servise gitseydiniz..

Ben de yazılımı söktürmeyi düşünüyorum..

Ama benım tavsiyem birkaç ustaya göstermeden araca müdahale ettirmeyin bundan sonra..

Özgörkey'in daha önce turbo değişecek dediği arızaya kendi ustama götürdüm turboya sus taşıyan boru çatlamış değiştirelim dedi..

Değiştirdik ve düzeldi..

Yazılım olduğu sürece ya arabayı fazla sıkıştırmıcaz yada bunlara katlanıcaz..

Benim anlamadığım sende nasıl başladı bu arıza..

Bilgisayarda hata göstermedimi..

Bu arabalar üksek devirlerde çok yağ eksiltiyor bilgin olsun..

Yağına ve suyuna sık sık bak..İzmir'de olsan yardımcı olabilirdim sana.Tekrar geçmiş olsun.

• kartalus kullanıcısına yanıt
    Çok çok teşekkür ederim kardeşim eksik olmayın.
  • Ne kadar f30 varsa tahrik hatasi veriyor,sebebi ne acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turbo hortumu gitmiştir büyük ihtimalle eğer öyle değilse geçmiş olsun.

Ayrıca yazılım söktürmek nedir?

• Teşekkür ederim.

- Öncelikle biz araçta yazılım olduğunu bilmiyorduk.Aldığım kişi bana bişey demedi .Ayrıca kaputu kaldırdığında herhangibi dıştan gözüken bişey bağlamamışlar.Beyine yükleniyormuş.Bilmediğimiz için servise götürünce garanti dışı kaldı araba.

- Arabayı sürekli sert kullanan biriyim.Lambalardan kalkarken dip gazla kalktım.Araba 110 civarı bi hıza gelince ekranda tahrik uyarı çıkardı o anda arabada hız kesildi zaten ön tarafta hafiften bi duman gördüm direk arabayı stop ettim.Kaputu açtım motorun üstünde az denilmiycek kadar yağ vardı.Ondan sonra olan oldu zaten diyerek çalıştırmayı denedim bi kaç kere denedikten sonra silkeleyerek araba calıstı.Yavas yavas servise götürdük gerisi anlattığım gibi.

Bu arabalar performans bakımından çok iyi ama ilerleyen zamanlarda chip olsada olmasada sorun yaşayacığımın kanısındayım.Çünkü motor küçük beygir çok yüksek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WTF Viqqy -- 22 Kasım 2016; 11:52:21 >

• WTF Viqqy kullanıcısına yanıt
    Bende kullandım 3.20ied yi aynı şekilde o güveni hissedemedim uzun vadede turbosundan vs biyerlerinden masraf cıkartması cok muhtemel geldi bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WTF Viqqy

Teşekkür ederim.

- Öncelikle biz araçta yazılım olduğunu bilmiyorduk.Aldığım kişi bana bişey demedi .Ayrıca kaputu kaldırdığında herhangibi dıştan gözüken bişey bağlamamışlar.Beyine yükleniyormuş.Bilmediğimiz için servise götürünce garanti dışı kaldı araba.

- Arabayı sürekli sert kullanan biriyim.Lambalardan kalkarken dip gazla kalktım.Araba 110 civarı bi hıza gelince ekranda tahrik uyarı çıkardı o anda arabada hız kesildi zaten ön tarafta hafiften bi duman gördüm direk arabayı stop ettim.Kaputu açtım motorun üstünde az denilmiycek kadar yağ vardı.Ondan sonra olan oldu zaten diyerek çalıştırmayı denedim bi kaç kere denedikten sonra silkeleyerek araba calıstı.Yavas yavas servise götürdük gerisi anlattığım gibi.

Bu arabalar performans bakımından çok iyi ama ilerleyen zamanlarda chip olsada olmasada sorun yaşayacığımın kanısındayım.Çünkü motor küçük beygir çok yüksek

Aracımı bugün iş çıkışı servisten aldım.Şuanda hiç bir sorun yok.Yalnız usta pistonlar yeni olduğundan dolayı 1.000 km kadar 2bin deviri geçmeden kullanmamı ve bir hafta boyunca her gün suyunu kontrol etmemi istedi.

Saygılar

• bianconera kullanıcısına yanıt
    Performans olarak mükemmel bir araç diyebilirim..

Fakat özellikle yazılımlı modellerde yedek parça aşınması hızlı gelişiyor..

Ustada bana oyle soyledı zaten..

Çiple birlikte aşınabilecek diğer yedek parçalarda güçlendirilmeli..

Çipli olan araabalrda bu problemi yaşıyoruz dedi..
    KM'si bu kadar düşük bir aracın yalnızca yazılımdan dolayı böyle bir problem çıkarması çok enteresan ve üzücü..

Bu arabaları çok gerekmedikçe yıpratmadan kullanmak lazım..

Her arabaya bindiğimde hız yapmıcam diyorum ama öyle güzel ve ani hızlanıyor ki ne olduğunu anlamadan bakıyorum 170 200 km olmuş..

En güzelide yazılımdan dolayı hızlanması çok ani oluyor..

Ama bugün dikkatli sürmeye gayret ettim..

Cebinizin zarar görmesini istemiyorsanız sizde dikkatli gidin masrafı ağır oluyor Allah korusun.
  • algülümvergülüm kullanıcısına yanıt
    Stok haline geri döndürcem demek istedim ama performans ve çekiş çok düşer diye onada girmedim..

Şimdilik boyle kullanıyorum..
    Yazılımı söktürdünüz mü performansta ciddi bir kayıp var mı..

Hızlanma vites geçişleri ne durumda ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: SyrianaCodys

Aracı 37 bin kmde yazılımlı olarak aldım hatırladığım kadarıyla 40 hp bir artış var...

İvmelenme hissedilir derecede var..Bir arkadaşımda BMW 3.16 var bendeki kadar performans artışı yok.

Yalnız bu yazılım iyimidir kötümüdür bilmiyorum..

Hatta söktürmeyi bile düşünüyorum..

Çekiş ciddi oranda düştü..

Peki silkelemeyi neden yapar sizce arkadaşlar..

Motor ışığı yanıp sönüyor..

Turbodan ziyade motoru elimize almış olabilir miyiz acaba :)

Neyse ya sağlık olsun Allah beterinden korusun canlar.

hocam yazılımlı 37binde araç alınır mı?

Kim bilir nasıl kullanıldı birde dizel

üstelik dizelde 2 dakika dipgaz gitmeye altı üstü 2dakika diyemezsin.

Umarım hasarın çok büyük olmaz ucuz yolla halledersin

• F30 bmw 320ied nin motoru pejo tabanlı dikkat etmek lazım. Hiç gerek yok böyle şeylere...
  • quote:

Orijinalden alıntı: DevrimSeven60

quote:

Aracı 37 bin kmde yazılımlı olarak aldım hatırladığım kadarıyla 40 hp bir artış var...

İvmelenme hissedilir derecede var..Bir arkadaşımda BMW 3.16 var bendeki kadar performans artışı yok.

Yalnız bu yazılım iyimidir kötümüdür bilmiyorum..

Hatta söktürmeyi bile düşünüyorum..

Çekiş ciddi oranda düştü..

Peki silkelemeyi neden yapar sizce arkadaşlar..

Motor ışığı yanıp sönüyor..

Turbodan ziyade motoru elimize almış olabilir miyiz acaba :)

Neyse ya sağlık olsun Allah beterinden korusun canlar.

hocam yazılımlı 37binde araç alınır mı?

Kim bilir nasıl kullanıldı birde dizel

üstelik dizelde 2 dakika dipgaz gitmeye altı üstü 2dakika diyemezsin.

Umarım hasarın çok büyük olmaz ucuz yolla halledersin

Yanlış oldu sanırım..

Aracım 3.16 benzinli ve 4 yılda 37bin km gayet az kullanılmış gibi geldi bana..

Bir de aracı aldığımda hiç bir problem yoktu ben sıkıştırdıktan sonra problem başladı..

Ayrıca ben sorunumu hallettim sıkıntı kalmadı sanırım üst bölüme dikkat etmediniz..

Bobin arızası çıkmış orijinal parçaları alıp taktırdık problem ortadan kalktı..

Bundan sonra daha dikkatli sürmeye gayret edicem :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SyrianaCodys -- 22 Kasım 2016; 23:23:11 >

• araçta yazılımın buji veya bobine zarar verdiğini ilk kez duyuyorum, yazılıma direk bağlamak yanlış

ayrıca yazılım var yazılım var, yüzde 20-25 arası bir güç artışında aracı bu kadar da etkileyecek bir durum sürekli sıkıştırılmazsa olmaz ki yazılımsız da olsa aşırı beslemeli motorlar sürekli sıkıştırmaya gelmez, demekki zamanı gelmiş bazı parçaların o kadar, fazla da dert etmemek lazım, araba bu illaki bazı yerleri bozulacak ama yeni nesil elektronik araçlarda çok ufak ucuz bir parça bile aracın çalışmasını etkileyebiliyor
  • bmw neden ikinci el alınmaz konusuna hoş geldiniz
  • Özellikle yeni nesil turbo beslemeli araçlarda bmw neden alınmaz değilde rocco pejoda alınmaz o zaman bütün arabalara yazılım oluyor artık dikkat etmek lazım. Bir diğer konu yazılımı yaptırdığınız yer hakkında pek olumsuz bilgi duymadım ama izmirde işini hakkıyla yapan RSA var bmw ve vw araçlara yazılım yazmakta burdaki arkadaş. kendisi yazılım mühendisi gayet bilgili ve bilinçli yapıyor. Yaptığı arabalarda henüz daha motorla ilgili problem yaşayan olmadı ama tahrik hatası vs oluyor buda genelde ateşleme ve turbodaki hortum var kronik onun çatlamasıyla oluyor. Bunlar zaten yazılım yapılınca bilinen şeyler buji değişim aralığınızı düşürün. Aynı sorun i8 dede var motor 1.5 200+ hp olunca her bakımda buji değiştirmek gerekiyormuş ki orjinal bu motor buda demek oluyorki motoru sıkıştırdıkça bujiler gidiyor bizim bmwlerde geçmiş olsun. Dediğim arkadaşa da götürebilirsiniz aracınızı çok başka yazılımları silip kendi yazılımını attığına şahit oldum. iyi günler.

• Ayrıca herkes ayrı bi telden konuşmuş yok motor aynı değil falan diyede motorlar birebir aynı tek fark egsoz çıkışındaki bir parça ile yağ soğutucu farkı. Birde ied motoru 1,0 bar basınç basarken 3.16 olan motorda 0.6 bar basıyor turbo. Yoksa 136'dan 200 hp soft yazılımla çıkması mümkün değil bu motorun potansiyeli zaten 200 hp 136 bariz kısılmış halidir.
  • https://forum.donanimhaber.com/bmw-f30-320i-ed-316i-race-chip-chip-tuning--84023649-82

Öncelikle geçmiş olsun, bununla ilgili bir sayfamız var başınıza gelenleri, yaşadığınız olayları ve umarım bir daha olmaz ama bundan sonra yaşayacak olursanız deneyimlerinizi bizle de paylaşırsanız seviniriz,

Keyifli sürüşler.

• quote:

Yazılımı söktürdünüz mü performansta ciddi bir kayıp var mı..

Hızlanma vites geçişleri ne durumda ??

Sıkıntı yok hala uçak gibi :)

Bide akrapovic egzoz olunca tadına doyulmuyor.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.