Şimdi Ara

BMW F30 ROLANTİDE TİTREME

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
74
Cevap
1
Favori
43.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARKADAŞLAR MERHABA DAHA ÖNCE DE FORUMA YAZMIŞTIM BMW F30 2013 OTOMATİK ARACIM VAR

BUGÜN AZ ÖNCE İZMİR SAHİL YOLUNA ÇIKTIM ARACI SPORA ALDIM VE YAKLAŞIK 1-2 DAKİKA DİP GAZ GİTTİM..

ARAÇ 2. DAKİKA SONUNDA TAHRİK ARIZASI VERDİ VE MOTOR TAM GÜÇ KULLANIM MÜMKÜN DEĞİL YAZIYOR EKRANDA ÇOK ŞAŞIRDIM..ARACIMDA YAZILIM VAR AMA EPİ TOPU 2 DAKİKA ZORLADIM DİYEBİLİRİM.

SONRASINDA YAVAŞLADIM ARAÇTA TİTREME FARKETTİM..BÖYLE AŞIRI BİR DERECEDE DEĞİL AMA VİTESTEYKEN VEYA ROLANTİDEYKEN HİSSEDİLİR DERECEDE PROBLEM..

AYRICA ARACIN ÇEKİŞİDE DÜŞTÜ..

BİRAZ GAZ VERİP TURBOYU DİNLEDİM ISLIK SESİ GELİYOR AMA VERİM ÇOK DÜŞÜK..

SİZCE PROBLEM NEDEN KAYNAKLANIYOR OLABİLİR

• Yapay Zekanın Yanıtı

BMW F30 Rölantide Titreme

BMW F30 modellerinde, özellikle ilk çalıştırmada veya rölantide titreme sorunu yaygın bir şikayettir. İşte bu titreme sorununu gidermek için bazı olası nedenler ve çözümler:

• Bujiler: Eski veya arızalı bujiler, yanlış ateşlemeye ve dolayısıyla titremeye neden olabilir.
    • Bobinler: Arızalı bobinler, silindirlere doğru miktarda elektrik sağlayamayabilir ve bu da titremeye yol açabilir.
    • Manifold Altlığı Kaçağı: Manifold altlığında bir kaçak, vakum kaybına ve rölantide dengesizliğe neden olabilir.
    • Enjeksiyon Sistemi Sorunları: Tıkalı veya arızalı enjektörler, silindirlere doğru miktarda yakıt sağlayamayabilir ve bu da titremeye neden olabilir.
    • Motor Montajları: Hasarlı veya aşınmış motor montajları, motorun titreşimlerini şasiye doğru iletir ve bu da kabinde titremeye neden olabilir.

BMW F30'unuz rölantide titriyorsa, sorunun kaynağını belirlemek için kalifiye bir tamirciye başvurmanız önerilir. Sorunu doğru bir şekilde teşhis etmek ve uygun onarımları yapmak için gerekli donanıma ve uzmanlığa sahip olacaklar. Ayrıca, aşağıdaki önlemler sorunu gidermeye yardımcı olabilir:

• Periyodik Bakım: Aracınızın düzenli olarak bakımını yaptırmak, bujilerin, bobinlerin ve enjektörlerin en iyi durumda çalışmasını sağlayarak titreme sorunlarının önüne geçmeye yardımcı olur.
    • Yüksek Oktanlı Yakıt: Daha yüksek oktanlı yakıt kullanmak, özellikle zorlu sürüş koşullarında titremeyi azaltabilir.
    • Motor Temizleyici Kullanma: Motor temizleyici kullanmak, enjektörleri ve emme manifoldunu temizleyerek titremeyi azaltmaya yardımcı olabilir.

BMW F30'unuzdaki titreme sorununu çözmek, sürüş deneyiminizi iyileştirmek ve aracınızın genel performansını korumak için önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Turbo ıslık sesi, yazılım bide..

Hayırlı işler 😘

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Aracımda yazılım var"
  • Islık sesi geliyorsa ve çekişten düşme varsa çok büyük ihtimalle turbo borusunda çatlak oluşmuş olabilir. boru değişirse sorun ortadan kalkar
    *Tabii bu temennimiz umarım yazılım zoru ile turboyu elinize alma ihtimali gerçekleşmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AcayipKuark -- 20 Kasım 2016; 22:10:33 >
  • Turbo yazılımı kaldırmadı kaçırıyor bi ihtimal. Bu arada yazılımda kaçtan kaça çıkardınız?
  • Vitesi boşa alıp öyle deneyin titremeyi, bencede f30 var bazen dip gaz yaptıktan sonra biraz sarsıntılı çalışıyor, gerçi normaldede saraımtı oluyor hafif şekilde, ama vitasi boşa alıp deneyin, ıslık sesi normal olabilir büyük turbo var ben ilk aldığımdan beri hafifden bir ses var turboda, ona dikkat etmiş olabilirsiniz, araç soğuduktan sonra tekrar deneyin.

• Turbo yazılımı kaldıramayıp bi yerden çatlak vermiş olabilir.

Bende de 2014 F30 var,soğuk motorda ve bazen sıcak motorda da titreme var ama tabi ben çok özenli kullanıyorum.

Özgörkey'e götürün baksınlar bi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tsi titreme
    7 yıl önce açıldı
    bmw f30 klima duraklaması
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • KöfteSuyu kullanıcısına yanıt
    Aracı 37 bin kmde yazılımlı olarak aldım hatırladığım kadarıyla 40 hp bir artış var...

İvmelenme hissedilir derecede var..Bir arkadaşımda BMW 3.16 var bendeki kadar performans artışı yok.

Yalnız bu yazılım iyimidir kötümüdür bilmiyorum..

Hatta söktürmeyi bile düşünüyorum..

Çekiş ciddi oranda düştü..

Peki silkelemeyi neden yapar sizce arkadaşlar..

Motor ışığı yanıp sönüyor..

Turbodan ziyade motoru elimize almış olabilir miyiz acaba :)

Neyse ya sağlık olsun Allah beterinden korusun canlar.
  • kartalus kullanıcısına yanıt
    YA ÖZGÖRKEYDE FİYATLAR ÇOK KALIN ABİ YA..

BEN BEYAZ EŞYA TOPTANCISIYIM O NEDENLE HER MALIN UCUZUNU BULABİLİYORUZ :)

MESLEK ALIŞKANLIĞI DİYELİM ÖZGÖRKEYE GİDİP AYNI PARÇALARA YÜKSEK FİYATLAR ÖDEMEK HİÇ BANA UYMUYOR..

TEBRİK EDERİM BÖYLE BİR ARACI SAKİN VE ÖZENLİ KULLANMANIZA SEVİNDİM..

HER DİREKSİYONA GEÇTİĞİMDE HIZ YAPMICAM DİYORUM SONRA BAKIYORUM HIZLANMIŞIM..

BENİM İLK BMW ARACIM BELKİ HEVES ETTİĞİMDENDİR :D

KAZASIZ BELASIZ KARDEŞİM
  • ozgur_gs_91 O kullanıcısına yanıt
    ARACI 2 SAAT BEKLETİP DENEDİM..

HİÇBİR FARK YOK ARACI ÇALIŞTIRIR ÇALIŞTIRMAZ TİTREME BAŞLIYOR

CİDDİ BİR PROBLEM ÇIKARACAĞINI TAHMİN EDİYORUM..

DAHA ÖNCE TAHRİK ARIZASI ALMIŞTIM AMA İLK KEZ MOTOR LAMBASI YANIP SÖNÜYOR..

VE SİLKELEME İLK KEZ BAŞIMA GELİYOR..

BENİM ANLAMADIĞIM 2 DAKİKA YÜKSEK PERFORMANS KULLANDIM DİYEBİLİRİM..

BU 2 DAKİKADA TRAFİK ELVERDİĞİNCE ANİ HIZLANMALARIM OLDU..

HANİ BİRKAÇ SAAT SIKIŞTIRSAM ANLIYCAM DA NEYSE VARDIR BUNDA DA BİR HAYIR NE DİYELİM KAZASIZ BELASIZ..
  • Daha önceki konuda şunu yazmışsın
    DOLUM BASINCI AYARLAMASI ANLAMLILIK-BASINÇ ÇOK DÜŞÜK..

Büyük ihtimal turbo ömrünü bu gece tamamladı.

Yada elektronik hava akış metre yeniden bozuldu :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KöfteSuyu -- 20 Kasım 2016; 23:21:59 >
  • Bir baktırın, araca biryerden hortum çatlamış yada çıkmış olabilir, kayış kasnaklarda birşey olabilir şimdi birley demem zor uzaktan, ateşleme veya buji kaynaklıda olabilir, birde büyük harfle yazmayınız, bağırma anlamına gelir.

• TT999 T kullanıcısına yanıt
    DAHA ÖNCE DE BU ÇEŞME OTOBANINDA DSC KAPATIP 5-6 DAKİKA YÜKSEK PERFORMANS KULLANDIM..

MOTOR TAHRİK ARIZASI VERDİ VE ARAÇ YİNE ÇEKİŞTEN ANINDA DÜŞTÜ..

HANİ ÖRNEĞİN 0-100 ARASI 8-10 SANİYEYSE 15-16 SANİYELERE UZADI..

ERTESİ GÜN BMW EGEMER GÖTÜRDÜM TURBO BASINCINI AYARLAYAN BİR DİYAFRAM VAR O PATLAMIŞ DEĞİSTİRDİK NORMALE DÖNDÜ..

BİLEMİYORUM YAZILIM ECU FAST FİRMASINDA YAPILMIŞ

VE GERÇEKTEN DE HİSSEDİLİR DERECEDE BİR PERFORMANS VAR ARAÇTA..

SÜREKLİ BÖYLE PROBLEMLERLE KARŞILAŞMAKTANSA ARACI STOK HALİNE GETİRSEM DİYE DÜŞÜNÜYORUM..

DEDİĞİM GİBİ TAHRİK VE ÇEKİŞ DÜŞMESİ OLSA ANLAYACAĞIM AMA BENİ SİLKELEMESİ VE MOTOR IŞIĞININ YANMASI TEDİRGİN ETTİ.

BU HATAYLA İLK KEZ KARŞILAŞIYORUM..

BÖYLE GİDERSE BUNU SATIP F10 ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM ANLAMADIM BEN BU İŞTEN BİŞEY KARDEŞİM YA.

• Hava akış metreyi işaret ediyor anlattıklarınız. Kontrol ettirin.

• KöfteSuyu kullanıcısına yanıt
    :) EVET 5-6 AY ÖNCEKİ HIZLANMAMDA BU HATAYI VERDİ BİLGİSAYARA BAĞLADIĞIMDA

İŞTE OZAMAN KÜÇÜK DİAFRAM YIRTILMIŞ BUNU DEĞİŞTİRİNCE NORMALE DÖNDÜ

SANIRIM BU GECE DEDİĞİN GİBİ YA MOTORU YA TURBOYU KUCAKLADIK :D

BÜYÜK İHTİMAL MOTOR DİYORUM..ANLAMAM BEN AMA TURBO ARIZASI OLSA ARAÇ ROLANTİDEYKEN TİTREMEZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM..

AMAN DİKKAT EDİN ARKADAŞLAR YAZILIMLI ARAÇLARI ÇOK ZORLAYINCA OLMADIK PROBLEMLER ÇIKARABİLİYOR..
  • ozgur_gs_91 O kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın dikkat ederim kardeşim..teşekkürler fikirleriniz için.
  • madmax50 kullanıcısına yanıt
    Silkelemenin hava akış metreyle ilgisi olur mu??

Yalnızca çekişten düşse bir derece titreme bayağı yapıyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: SyrianaCodys

Silkelemenin hava akış metreyle ilgisi olur mu??

Yalnızca çekişten düşse bir derece titreme bayağı yapıyor..

Titreme değil silkeleme yapar. Rolanti dengesizliği olur.

• Hocam aracı yerinden çok hareket ettirmeyin ıslık sesi filan turbodan gelir ama yatak filan sarmasın sonra daha büyük masraflar açabilir sana
    Rolantide titreme enjektörlerden de olur ama aracın daha yeni ondan olacağını zannetmiyorum

• madmax50 kullanıcısına yanıt
    Ona dikkat ettim yalnız..

Araç rölantideyken devir düşmesi olmuyor..

Yalnızca silkeleme yapıyor..

Devir saati sabit ama silkeleme hem boşta hem viteste yapıyor.

Ondan ben motor arızasından süphelendim.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.